Friday, May 11, 2012

Kini, Kasih JD Tertumpah Disana


Lama JD menyepi.. Sepi bukan bererti meninggalkan terus dunia blogging, ntah... Rasa itu, kerajinan itu.. Seolah2 hilang entah kemana. JD hilang semua itu.
Tapi sayang JD masih bersisa untuk blog ini, masih tetap teguh untuk blog ini.

Sejak beberapa minggu yang lalu, JD suda punya aktiviti tambahan, menambah keriangan untuk melupakan kesepian dalam diri JD selama ini. 
Kisahnya, JD sekarang join kawan2 buat kerja kebajikan untuk adik2 di Rumah Bakti Al-Kausar. Maaf, xde niat mahu membanggakan diri, cuma ingin berkongsi cerita, dimana kasih JD tumpah dikala ini...
Mengajar adik2 di Rumah bakti Al-Kausar, itu salah satu aktiviti JD sekarang... Setiap Isnin dan Khamis JD akan kesana, bantu adik2 kt sana untuk siapkan kerja sekolah drg, bantu drg mana yang drg rasa perlukan bantuan. 

Rumah Bakti Al-Kausar ini didiami 17 orang anak yatim dan daif.. Mendengar kisah sedih mereka, JD jadi terpana... Ya Allah, sesungguhnya nasib aku yg dirasakan ada kalanya tidak baik... Rupa-rupanya TERSANGATLAH BERTUAH!!! Sangat2 bertuah!!!

Itulah, secebis kisah JD... Dan kemana JD menghilang selama ini....



4 comments:

Nee said...

Tahniah kak! kerja mulia. Ada program menarik bersama adik2 nie ajaklah saya. Jika ada kelapangan, ingin turut serta.

Jake Daughter said...

Nani: Nanti kalau ada apa2 program yg perlukan bantuan ramai akak akan war2kan...
Sumpah sayu bila tgk wajah2 suci adaik2 kt sini....

absolutely emy said...

Tahniah JD.. semoga terus istikamah membantu anak-anak yatim..

Semoga Allah sentiasa merahmati hambanya yang bernama Hasnida Zakaria itu..


(-_-)y

Anonymous said...

really sedih! i pun dah pegi sana. sepagi bsama ank2 ini buat i rasa tersangatlah bertuah..skrg ni i teringat, mcmana lah ank2 tu nk dptkn buku tulis, buku rujukan tambahan yg ank2 blh beli sb punya mak ayah...

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin