Tuesday, May 22, 2012

Pembinaan Blog..

Bengkel Penyediaan Media Sosial....
Hello there....
JD now sedang dan masih menjalani course seperti yang disebut diatas....
Tgk la kt bawah nih....
How bz all my friend sedang membina blog masing2...
Good luck to all u u guys!!!!


Jom Bersosial.. Ahaha

Hello guys...
Hari nih nak update sket j.... JD hari nih sejak semalam sebenarnya sedang berkursus... Tajuk kursusnya adalah BENGKEL PENYEDIAAN MEDIA SOSIAL...
Isi kandungannya adalah mengenai isu2 dan penyediaan media sosial.. Korang tau apa tuh Media Sosial????
JD pun kabur2 cerah j dengan media sosial nih...
Tapi yang JD tau, ianya melibatkan media baru seperti FB, Twitter n Blog... JD sudah ada blog, twitter n FB.. Just update j la mana yg perlu....
Hehehe

p/s: Kursus kali nih dikendalikan oleh Skali.Net company.......




Friday, May 11, 2012

Get 2 Gym

Kalau tadi JD berkisah pasal Rumah Bakti Al-Kausar, kali nih JD nak share satu lagi xtvt tak berfaedah yang JD buat utk hilangkan mood JD yg bosan kt rumah... Sblm nih aktiviti JD once habis j waktu opis adalah balik ke rumah n terus masuk sarang... Bosan kan??
Jadinya bila rakan sepejabat JD ajak join masuk kelas aerobik, JD apa lagi... Layankan ajer... Hehehe

Kini, Kasih JD Tertumpah Disana


Lama JD menyepi.. Sepi bukan bererti meninggalkan terus dunia blogging, ntah... Rasa itu, kerajinan itu.. Seolah2 hilang entah kemana. JD hilang semua itu.
Tapi sayang JD masih bersisa untuk blog ini, masih tetap teguh untuk blog ini.

Sejak beberapa minggu yang lalu, JD suda punya aktiviti tambahan, menambah keriangan untuk melupakan kesepian dalam diri JD selama ini. 
Kisahnya, JD sekarang join kawan2 buat kerja kebajikan untuk adik2 di Rumah Bakti Al-Kausar. Maaf, xde niat mahu membanggakan diri, cuma ingin berkongsi cerita, dimana kasih JD tumpah dikala ini...
Mengajar adik2 di Rumah bakti Al-Kausar, itu salah satu aktiviti JD sekarang... Setiap Isnin dan Khamis JD akan kesana, bantu adik2 kt sana untuk siapkan kerja sekolah drg, bantu drg mana yang drg rasa perlukan bantuan. 

Rumah Bakti Al-Kausar ini didiami 17 orang anak yatim dan daif.. Mendengar kisah sedih mereka, JD jadi terpana... Ya Allah, sesungguhnya nasib aku yg dirasakan ada kalanya tidak baik... Rupa-rupanya TERSANGATLAH BERTUAH!!! Sangat2 bertuah!!!

Itulah, secebis kisah JD... Dan kemana JD menghilang selama ini....



LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin