Saturday, March 3, 2012

I Am A Librarian!


Bila orang tanya JD... Awak kerja apa???
JD akan jawab, "Saya Pustakawan" atau JD jawab, "I'm a Librarian"..

Most of them akan ternganga dan tertanya2.. Keje apa tuh????

Itulah realitinya... Di Malaysia, ramai orang x terdedah dengan kerjaya sebagai seorang PUSTAKAWAN atau LIBRARIAN...

Kt bawah nih, jawapan kepada kerjaya seorang Pustakawan or Librarian!!!




Cerita Kepala Gas dan Kreadibility SIRIM


Tgk tajuk mcm kelakar, tapi hakikatnya semalam dgn hari ni merupakan hari PANAS JD! Kenapa?
Jom nak cerita...
Kisahnya, semalam masa JD balik dari kerja, JD nih plan la nak masak MAGGI, maklumlah, ptg2 balik keje, xkan nak masak yg berat2, dah la sorang j nak makan.. Lupakan j la nak masak2 yg hebat2...
Kebetulan, kepala gas JD cabut sejak Isnin sbb JD berkursus 3 hari kt KL, jadinya JD cabutlah kepala gas tuh...
Jadinya semalam konon nak masak la, once pasang j, kelapa gas sah rosak sbb bole dengar bunyi gas tuh keluar.. Sudahnya, start kereta, pg Giant beli kepala gas baru.
Waktu kt Giant, JD pilih la kepala gas yg baru... Ada cop SIRIM, JD agak ok la..Xde masalah! Sudahnya, bila balik pasang pon sama jugak... Berdesing bunyi gas keluar... Sbb lapar sgt, kluar sekali lagi pg tapau makan.. Udah mcm kartun.. Kejap2 kuar... Huhuhu...

Esoknya, pagi2 buta JD dah ke TESCO dengan niat nak beli kepala gas tuh la... Once dapat, terus balik rumah n pasang... Hampeh... Sama jugak... Gas masih keluar... Sudahnya, JD pg kedai hardware, beli j kt situ... Alhamdulillah... Tamat cerita kepala gas...
Dah bole masak dah... Hehehe

PERSOALAN JD: Barang2 yg di cop SIRIM pon masih xbole pakai? Masih rosak?? Sudahnya, mcm mana pengguna nak beli barang yang baik? berpandukan apa???
Ada sape2 nak tolong jawab persoalan JD nih??

Mood: Bengang!!!

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin