Tuesday, February 21, 2012

Takut


Media baru... Media sosial... Social network...
Mcm2 gelaran diberi untuk medium2 baru komunikasi masa kini...
Macam2 ada. Ada blog, facebook, twitter dll (sekadar menyebut beberapa nama). Semua ini merupakan cara terbaru dan terkini malah boleh dikatakan trend terkini komunikasi.
Melalui apa yang dinyatakan diatas, maklumat dikongsi, emosi dinyatakan sehingga ada yang menganggap ianya seperti DIARI yg kita pernah gunakan suatu masa dahulu.
Nowadays, ada lagi k orang guna diari??? Ahahhhh... Soalan mmg klise...
Tapi, JD sebenarnya takut...

Apa yang ditakutkan?

JD takut dengan cara sesetengah orang menggunakan media sosial baru nih...
Ramai yang salah guna media baru nih. Ramai yang ambil kesempatan dan menggunakan media baru ini untuk menjatuhkan orang lain, menggunakannya sebagai satu alat untuk membalas dendam. Kita sendiri boleh melihat ramai individu yang ditelanjangkan melalui media baru nih...


Ya Allah... Mudah-mudahan JD dan rakan2 lain xkan sekali2 menyalahkan media baru nih...
InsyaAllah!!! Jom kita gunakannya untuk kebaikan...
Let's jom!!!


Sunday, February 19, 2012

Cerekarama - Jujur Aku Dayus


Hello friend...

Malam ni, setelah habis j menonton Cerekarama - Jujur Aku Dayus (JAD) kt TV3, terus JD terpanggil nak update blog.. JAD tu lakonan Beto Khusairy n Nora Danish sbg teraju utama.
Thumbs Up!
For the first time ever, pertama kali JD GAGAL nak jangka apa berlaku dalam drama nih... Which is bagi JD itu sangatlah HEBAT. Sebelum nih, kebanyakkan drama yg JD tonton (90%) dah bole jangka apa akan jadi. Tapi TIDAK untuk drama JAD...

So, TAHNIAH untuk drama JAD nih...
Jalan cerita? Itu rasanya xperlu JD nak perincikan, cuma satu j komen JD lepas tengok cerita nih...

Jujur dalam komunikasi adalah medium yg SANGAT PENTING...
Kerana, pandangan mata boleh mentafsirkan 1001 telahan... 1001 satu tanggapan... Cuma komunikasi yang jujur mampu meleraikan segala persoalan. Namun, perlu diingat, selagi kita bernama MANUSIA, kesalahan itu tidak akan pernah menjauhi kita, namun itu bukanlah alasan kita boleh terus-terusan melakukan kesalahan.

END

Friday, February 17, 2012

Kali Pertama

Hari ini dalam sejarah... Ada dua benda yang PERTAMA KALI terjadi dalam hidup JD...
Pertama Kali ok... Mcm saspen j... Let's jom baca...

Kisahnya, pagi nih (JUMAAT-17 Februari 2012) JD ada mesyuarat kt Putrajaya... Mesyuarat yang JD adalah penyelaras merangkap setiausaha mesyuarat... Opppsss... Mesyuarat JD dah selalu kt sana.. Asyik2 muka JD.. Asyik2 muka JD yg miting kt sana... Lain xde... So, Bukan kali pertama yer... Hehehe
Yang Pertama Kali adalah, JD pg miting direk terus dari rumah, x pergi opis dulu... Selalu mmg JD ke opis dulu, ambik dokumen bagai, baru gerak pg Putrajaya.. Kali nih x, JD bawak siap2 dokumen balik ke rumah on Khamis sbb mmg dah plan nak terus ke Putrajaya keesokan harinya... Hehehe
Itu Pertama Kali yg pertama...
Apa yg kedua??

Pertama Kali, kereta JD breakdown... Pertama Kali kereta JD breakdown kt tgh2 traffic lite... Giler kan?? Kisahnya... Mujur dah nak sampai... Traffic lite terakhir sebelum sampai HQ JAS... Kt situlah tetiba kereta JD berbunyi mcm nak relai semua part.... Tetiba j.. masa tu JD berhenti kt lampu isyarat... Mmg JD panik... Sangattt... Bila hijau j... Mujur kereta yg berbunyi tuh masih bole gerak... Tp lepas j simpang n membelok ke kanan... Selamatttt... Terus mati enjin...
Apa lagi... SELEBRITY la JD time tuh... Kaisk my car relax jap.. Then try start... Hidup sehhhh.... Lega... Terus p miting...
Habis miting terus gerak bawak my car p bengkel... Mujur bole start, mujur bole gerak... Tapinya... Sepanjang jalan.. NO AIRCOND... Hellooo... NO AIRCOND jam 12.30 TENGAH HARI tau...
Kesian kan???


p/s: Rupanya... Compressor rosak... Yg sedih tuh dah lacking sana sini jugak... So kesimpulannya... Nipis poket... Kesian kn????

Wednesday, February 15, 2012

Azam Blogging JD

Hello dear friend...
JD kembali...
InsyaAllah, kembali berblogging...
Hehehe... Janji manusia...
Kesudahannya tetap dimungkiri...
So kalau lepas nih JD hilang lagi... Maafkanlah JD...
JD hanya manusia biasa...
Kasihanilah JD...

Azam JD, mau blog ini jadi lebih berinfo... Sharing whatever info and knowledge yg JD tahu atau perolehi... InsyaAllah...
Jom sama2 bantulah JD ke arah yang lebih positif...

Singgah di blog KEMBAR JD... Tetiba teringat balik status JD kt Fb beberapa hari lalu...

"Don’t trust too much, don’t love too much, don’t hope too much. That simple too much can hurt you so much”

Sesungguhnya ia sangatlah benar sama sekali...

Terjebak


Ya Tuhanku...
Fuh...Fuh...Fuh...
Banyaknya habuk... Hehehe... Ok2, JD sedar diri... Sedar yang JD dah lama x jenguk ke sini...
Ya ampun...
JD ada, hidup lagi ye kawan2...
JD sebenarnya TERJEBAK... Sebab tu la blog kesayangan JD nih berhabuk...
JD dah terjebak dgn game kt FB nun...
Terjebak dengan CASTKEVILLE...
Huhuhu...
Akan berusaha sedaya upaya untuk kembali menyemarakkan blog JD nih...
Insyaallah...

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin