Tuesday, August 2, 2011

Cita2 Di Bulan Ramadhan

JD adalah seorang tukang maasak dan chef amatur. Sila jangan ketawakan JD pasal FAKTA ini. Ini adalah kebenaran, bukan ilusi.
Musim2 puasa...Musim2 nak raya nih, mesti semua org bersemangat kan... Buku2 resepi yang berhabuk atas para mesti selongkar balik. Hahaha...
JD berani bet, memang ada yg sedang melalui situasi ini.

Mcm tuh jugak JD. Sblm nih JD memang pembuat kuih raya tunjuk yg sangat tegar. SANGAT TEGAR ok!!! Tapi tahun nih JD dah berubah arah. JD nak buang dah title 'Penunjuk Tegar' tuh. Jadinya, di bawha inilah yang berlaku Ahad lepas. JD dah sambar dua ketul benda yg hanya akan digunakan pada bulan puasa (i think so)...
Electric Oven by Pensonic dan jugak Hand Mixer by Philips. Kisahnya, apa lg kan?? JD nak buat biskut raya la tahun nih... Insyaallah...
Korang semua doakan JD berjaya dalam misi membuat biskut raya nih ek????


Aminnnn....


p/s: sila abaikan gambar jari kaki yg enterframe dalam gambar yg ketiga tuh... Hahaha.. Buruk kelihatan!!!





3 comments:

Nee said...

asal microwave tue mcm kecik jer.. itu buat kuih makan sendiri..hihi..g00d luck la akak. nak taster panggil saya..i'm coming...

Nee said...

asal microwave tue mcm kecik jer.. itu buat kuih makan sendiri..hihi..g00d luck la akak. nak taster panggil saya..i'm coming...

Jake Daughter said...

Dua layer j makcik nani oii oven tuh... itu pon belum tentu fully utilize..hahaha..akak test dengan balikng ke dinding... Kalau pecah berderai bole kasik tetamu makan...kalau masih elok j rupanya..sila la abaikan dr dijamu kepada tetamu..hahaha

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin