Monday, May 16, 2011

Selamat Hari Guru - Ikhlaskah JD Melafazkannya




"Apasal teruk sgt result awak nih, mcm org x pernah msk sekolah... Awak yg paling teruk sekali dlm kelas ni!!! Kalau mcm nih result awak, Jangan kata masuk U, Nak jejak kaki kt pintu U pon xkn dapat. X percaya? Awak tgk la nanti"...


Kisahnya, kalau Hari Guru j... JD mesti teringat-ingat insiden nih..Setiap tahun, memori tuh tertancap kemas dalam kepala otak JD... Mungkin struktur ayat tuh x sama la.. Tp maksudnya memang JD masih ingat...

Insiden berlaku ketika JD sekolah menengah... Tingkatan mana, sekolah mana... Biarlah ianya jadi rahsia JD...Memori tuh memang kuat dalam ingatan JD.. Yela, dah kene mcm tuh kan, JD pon masa tuh bukan budak kecil lg.. Dah anak remaja, dah pandai merajuk, terasa hati dll...

Mujur lepas kene sound mcm tuh, JD x lari terjun bangunan sekolah, kalau x.. Nahas kn? Ada plak kes budan sekolah terjun bangunan... huhuhu.. Kalau jadi gitu, xde la korang baca entry2 JD n Blog JD kn?? Hehehe...

Alhamdulillah, lepas lebih 10 tahun kejadian, JD berjaya buktikan bukan saja Universiti JD dah jejak, tangga Dewan Besar Universiti pon JD dah jejak untuk ambik JD punya Degree... Alhamdulillah....

Untuk Cikgu yang JD namakan 'RZ'... Terima kasih atas ucapan itu.. Mungkin sbb tu jugak JD take it as a challenge and prove it.... I'm not that stupid!!!


p/s: Tapi bagi JD, ini pesanan untuk guru2 semua = yang di atas itu bukan the best way to treat ur student, the is so many ways to use... u have a choice... Don't let ur student down!!!




No comments:

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin