Friday, May 6, 2011

Berat Mata Memandang


Uihhh... Dah lama JD x update blog.. Kenapa??
Ntahlah.. Sejak habis study nih.. Lappy JD pon bercuti...
Jarang2 on lappy... Sesekali j on internet... Ntahlah malassss

Emm Bukan itu nak tulis sebenarnya... Ntahlah... Sejak dua menjak nih, JD agak kekurangan mood... Kenapa? Selsema satu hal.. Bila telan ubat, jawabnya mamai sampai sudah la...
Emmm, tu salah satu sebabnya.... sebab lain pon banyak jugak...

Sejak dua menjak nih banyak sangat yang terjadi dalam hidup JD... Lelah memikirkannya... We lose something... We gain something... Tapi JD mcm blom ready for all this... Ntah.. JD kepenatan sebenarnya, walau hakikat hampir di depan mata, JD masih berusaha untuk yang terbaik sbb semuanya belum pasti.... Nak salahkan siapa? Takdir? Owhh tidak, JD xakan menyalahkan sesiapa... Apapun masalahnya, menyalahkan orang lain bukan persoalannya... Salahkan diri sendiri lebih baik... Semua yg jadi tuh ada hikmahnya, Tuhan jadikan sesuatu perkara tuh bersebab.. (fikir positive la JD... Nak buat mcm mana lg kan???)

Kata orang, kalau dah rezeki kita.. Mcm mana susah pon, ianya akan tetap berbalik pada kita... Itu kalau sudah rezeki kita... Kalau bukan rezeki kita, bukan hak kita... Dah nak suap kemulut pon nasik tuh boleh jatuh ke tanah... Betul x???

JD dah semakin matang... Insyaallah... FB, Blog dll... Tempat2 nih bukan pilihan JD lg untuk nak luahkan rasa kecewa, marah, benci dendam... Mungkin JD masih menggunakan medium2 ini untuk menyatakan apa yang JD rasa.. Tapi tidaklah menulis secara terus... Biarlah berlapik... Banyak hati yang perlu dijaga.. Insyaallah, kalau kita berusaha menjaga maruah, hati dan perasaan orang lain... Orang lain pon akan buat benda yg sama sepertimana yang kita lakukan... JD percaya tentang itu semua... Insyaallah...


2 comments:

farah hanani said...

apakah yang berlaku akakku sayang?

Jake Daughter said...

Nothing serious sayang... xde cabaran.. bukanlah kehidupan namanya...

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin