Monday, February 28, 2011

Let's Hold On To Each Other Above Everything Else


I have someone who makes me laugh even though I feel bad

I have someone who makes me feel loved when I feel alone

I have someone who tells me I am beautiful when I don't feel like one at all

I have someone who gives me reassurance when everything's a doubt

I have someone who's willing to sacrifice everything for my wants and needs

I have someone who's an epitome of fun and laughter for my most horrible days

I have someone whose comfort takes my mind to scenes of beautiful mornings with him in my arms

I have someone whose overflowing care never cease to secure me

I have someone who simply loves me whole heartedly and honestly

And I'm glad to have you...





Sunday, February 27, 2011

Selamat Tinggal F... Welcome M

Tq Mr Google for these photo



Wahhhh...
Baca tajuk mcm gempak... Tajuk kene la gempak, kan nak attract reader....
Hahaha....
Sape F??? Sape M??
Boifren baru kah?? Bekas boifren kah???
Owwwhhhh salah... Salah tuh....

F mewakili February...
M mewakili March...

Yelah... Esok adalah pengakhir kepada bulan February...
Dan akan menjelma pula March...
Cepatnya masa berlalu....
Memang x sempat nak kejar...

JD kalau boleh cepat j nak habiskan 2011...
Sebab bagi JD, 2011 adalah tahun penantian...
2012 barulah tahun penentuan...
So kalau anda di tempat JD pon... Mesti la cepat2 nak melangkah ke tahun penentuan kan??

Apa pun, kita kena jalani 2011 sepenhnya...
Sehari pon x bole skip...
Insyaallah, kalau kita panjang umur.. Akan kita lalui lah keseluruhan tahun 2011...

Ok...
Dengan ini....

SELAMAT TINGGAL FEBRUARY
SELAMAT DATANG MARCH

Kamu Sudah Cukup Cantik Dimata Saya



Semanis strawberry itu... Semanis itu jugalah kenangan kamu berdua...

Kamu...
Selalu buat dia ketawa...
Kamu jugalah yg pernah buat dia menangis...
Kamu...
Ada kalanya cukup membahagiakan
Kamu...
Ada kalanya penuh persoalan....

Tapi sebesar mana pun halangan....
Sebesar mana pon dugaan..
Percayalah...
Kasih dia pada kamu x pernah kurang walau sedikit...
Kasih kamu pada dia juga seharusnyanya begitu....

Cinta itu anugerah Allah...
Rasa kasih dan sayang itu juga anugerah Allah...
Andai kamu berdua dipisahkan...
Itu adalah takdir Allah....

Saya Suka Blogging


Latest... People are crazy with Facebook...
Why??? Sbb mungkin facebook dpat feedback yg cepat dr audience...
FB more attractive...
JD pon layan FB...
Wajib hari2 jenguk my FB acc....

Tapi JD tetap sayang blog...
Dunia blogging x sama dengan FB...
Kt blog, JD can express apa saja yg JD rasa nak tulis... Nak sampaikan...
Marah, sedih, tawa, gembira...
Apa saja...

Walau apa pun
JD tetap sayang Blog....
JD xkan kuburkan blog nih...
Dah 2 tahun JD berblogging...
dan JD happy....

Walaupun follower blog JD bukan ratus2....
Bole kira dengan jari...
Walaupun reader blog JD nih x ramai mana pon...
Tapi, blogging memberi JD satu kepuasan....
And... I feel good...




Saturday, February 26, 2011

Kemaafan Dendam Yang Terindah


Hati JD tidak semurni Cinderella..


Maaf??
Senang dipohon.. Tapi amat sukar untuk diberikan
Ramai berkata...
Berikanlah kemaafan tuh..
Sedangkan Nabi ampunkan umat.. Inikan kita manusia biasa..

Pada JD... Maaf... Memang mudah diminta... Tapi amat sukar untuk diberi..
JD adalah orang yang happy... Tapi dalam sesetengah keadaan, JD mungkin jadi sangat sensitif orangnya....
Sesetengah perkara JD boleh lupakan, memaafkan tanpa sebarang syarat...
Tapi dalam sesetengah situasi... JD jadi sensitif... Ada sesetengah perkara, JD x mampu nak lupakan apatah lagi nak menghulurkan kemaafan...
Katalah JD kejam
Katalah JD zalim
Katalah JD teruk
Tapi itu kenyataannya, hati JD kadang2 jadi sekeras batu dalam sesuatu perkara dan keadaan...

Tapi, batu pon boleh berlekuk dek kerana air...
Batu juga boleh hancur akibat perubahan geografi
Begitu juga hati JD...
Percayalah... Suatu hari nanti.. Kemaafan itu akan lahir juga...
Tapi bukan sekarang...
Bukan saat ini...

Maafkan JD...

Wednesday, February 23, 2011

Kool X Jawapan Aku??


Tadi sesi pembelajaran habis awal sbb lecturer x berapa sihat... Sian Dr Zu... Tapi ada beberapa student x dibenarkan balik lg sbb lecturer nak komen pasaa essay yang dah kami hantar past 2 weeks...
X semua yg kene stay... Ada la beberapa kerat... Termasuklah JD... Huhuhu

Time semua org pg solat, JD ngadap la Dr Zu, nak dengar apa komen dia pasal Jd punya essay... Dah agak dah nak kene tegur sbb JD mmg x konfiden dengan connection yg JD buat among my essay dgn selested article... Huhuhu

Bila JD duduk j depan my lecturer, dia cakap gini:

"Has (she call me Has sejak zaman undergrad dulu lagi).... Ur essay was very good, i know mature (kesian kot nak sebut tua... huk3) student can write a good essay...
But, ur essay is 'not married' with ur selected article"

Kan dah kene... huhuhu...
Sebenarnya JD mmg x paham pon artikel tuh, too technical... Huhuhu
Tetiba lancar j JD jawab balik kt dia... Sambil senyum simpul.....

"Dr, i think.. Because i'm single and not married yet, that is why i failed to 'married' my essay with the article..."

Giler berani ko JD, jawab mcm tuh...
KOOL X JAWAPAN JD TUH????
Hehehe... Dr Zu senyum j dengar jawapan JD.. Mujur xde org dalam kelas, sbb tu la JD berani gurau gitu... Huhuhu...

Then dia jawab...
"So i rasa Has, u kene 'married' cepat2 ni, so later ur essay mesti lg bagus..."

Owhh... Terkena JD...
Hahaha....

So sudahnya, sila la re-do ur assignmnt ye wahai cik JD... Sila 'married'kan ur essay dgn ur selected article... Hahaha... Sila3.... Jangan malu3....


Tuesday, February 22, 2011

Sila Buat Validation



JD blom buat validation untuk semester nih???
Blom buat??? Biar betul...
Memang betul pon.... Sampaikan tadi wakil skool call JD suruh bt validation...
Bila JD masuk i-student nak bt validation.... Rupanya dah expired...
Apakah???
Apakah nasib JD kali nih???

Oppsss....
Sorry.... Mungkin ada yg tertanya2.. Validation tuh menatang apa????
Ok.... Pada yang xtau apa itu validation...
Validation nih step kedua lepas pendaftaran subjek...
Validation adalah proses pengesahan kepada subjek yang JD ambik untuk semester nih....
Lepas bt validation la baru sah pendaftaran subjek tuh...
Kire mcm proses pengesahan la...

Huhuhu...
Berharap... Semuanya akan ok...
Tadi dah check subjek yg JD register...
Kompom 3 subjek tuh JD ambik...
Amin...
Doakan moga2.. Semuanya ok...
Dan JD boleh grad tahun nih...
Insyaallah...

Saturday, February 19, 2011

Banyaknya


JD dah memasuki zon STRESS TAHAP TINGGI
Takpe.. Nih penghujung sem dah, insyaalalh...
Akhir sem dah pon...
Tapi JD akui la... Mmg skrg nih JD tengah mabuk assignment..
Mabuk assignment???
Mau x mabuk...
Minggu depan j ada 4 assignment JD nak kene submit...
4 ok...
Hari ni dah Sabtu...
Sempat k JD nak siapkan semua 4 assignmnt tuh???
Wallawei...
Termenung jap....



Monday, February 14, 2011

Wajah Baru



Ok x jd dalam cermin mata baru??
Hahaha...
JD saje j pilih frame yg mcm nih...
Nak kan sedikit kelainan....

Mungkin sbb nak mulakan hidup baru... Suasana baru... Mood baru dan mungkin juga emosi baru....
Sbb tu JD memilih untuk menjelma dengan frame baru nih...
Ok x????

Thursday, February 10, 2011

Bahagia Itu Hadir Dalam Pelbagai Cara


Bahagia?? Apa erti bahagia yang sebenar??
Bagi JD, bahagia itu datang dalam pelbagai bentuk... Dalam pelbagai cara

Kita masing2 sebenarnya tidak pernah dinafikan hak untuk merasa bahagia... Terserah kita bagaimana mahu menterjemahkannya..

Bagi JD, sekarang ini pon JD bahagia... Selagi JD mampu tersenyum, itu maknanya JD bahagia...
So people... Senyumlah... Ketawalah... Berbahagialah dengan apa yang anda ada dan mampu anda lakukan.. Kerana bahagia itu milik kita semua...

p/s: JD bahagia.... Bahagia dengan apa yang JD ada skrg... Bahagia dalam erti kata dan terjemahan kamus hidup JD sendiri... Mudah bukan???

Wednesday, February 9, 2011

Lamanya X Update

Gambar ehsan Mr Google..

Owh.. Lamanya JD x update blog...
Kasihan blog JD.. Dah naik sawang...
Kenapa JD lama x update blog??Align Center

1. sebab JD mcm bz j dgn school
2. sebab JD mcm malas j... Malas gilos2... Nak pg kelas pon mcm malas j
3. bukti JD malas?? Tgk la JD update blog mcm mana... Numbering j...Habis malas la tuh
4. JD dah separuh semester... Assignmnt makin banyak... Idea plak xde nak menulis...
5. Mood JD skrg nih separuh2... Separuh nak kejar assignment... Separuh lg nak berblog... Mana satu tuh nak kejar.... So bg sama rata j la kan...

Kesimpulan : Separuh2 tuh bagus k x ek??? Ehh... Ni bukan kesimpulan, ni soalan nih.. Huhuhu

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin