Wednesday, December 28, 2011

Topik Hangat di Hot FM


JD kan skrg tgh bercuti, jadinya pepahi tuh, dr xde buat apa2.. Pasang la radio dengar2 lagu... Selalunya channel pilihan JD adalah Hot FM atau Suria FM... Layan j.. Jnji lagu best2...
Pagi nih, topik pagi do Hot FM membincangkan 'SIAPA ANDA DI ZAMAN PERSEKOLAHAN'
Menarik untuk dibincangkan. Ada yg call bgtau dia budak nerd, ada yg bgtau dia kaki buli, ada yg sms bgtau dia gila pangkat.. Mcm2 lagilah...
Meh nak citer, sape JD pada zaman persekolahan.
Kisahnya...

JD bukan budak glamour ataupun budak bijak dalam kelas mahupun di sekolah. JD dok dalam kelas pandai, tapi selalu dapat nombor corot... Hehehe
JD duduk di sebelah kawan JD yg mmg top student, tapi tempias pandai dia xpernah pon kene kat JD.
Dalam koko(kokorikulum), JD bukan la budak yg aktif, masuk persatuan sbg pelengkap syarat j... Hehehe... BF zaman sekolah??? Hahaha, sudah awak x glamour, jangan harap la nak ada bf zaman sekolah... Dah naik Form 6 la kot baru JD mula glamour dan dikenali ramai (PERASANNYE WAHAI JD!)... Hahaha
KESIMPULANNYA,
Andai jumpa kawan2 lama zaman sekolah rendah, menengah atau form 6... Jenuh la nak explain sape JD nih... Hahaha... Dah sah2 awak bukan popular kan!!!!!
Hahaha...
Tapi jangan xtau, geng2 JD semuanya glamour2 belaka!! Xoxo!!!!

p/s: Memori zaman sekolah salah satu zaman yg sangat best untuk diingati!!! Kawan2 pon semua kool j....


Monday, December 26, 2011

26 Disember 2011


Hari ini, berbaki 5 hari, JD akan melangkah ke satu lagi fasa dalam kehidupan JD..
Saat ini,
JD lebih banyak duduk termenung, memikirkan apa yang berlaku sepanjang 2011...
Sepanjang 12 bulan itu, apa yang terjadi... Apa yang menjadi dan apa yang tidak menjadi seperti yang dirancangkan...
Sungguh, kita cuma mampu merancang, tapi Tuhan yang menentukan segala-segalanya...

2011,
Tahun yang banyak memberi JD pengajaran,
Tahun yang banyak menyaksikan airmata JD tumpah...
Juga tahun yang menyaksikan JD tersenyum bangga...
Sesungguhnya, 2011 tahun mendewasakan...


Sunday, December 4, 2011

Ombak Rindu



Semalam JD sempat luangkan masa pg menonton movie.. Citer apa?? Biasa la, movie yg tengah HOT skrg nih...
Movie apa? Apa lagi... Ombak Rindu la jawabnya...

Berapa bintang nak bg???
JD xboleh nak bg bintang apa2 sbbnya JD x baca pon novel Ombak Rindu tuh... So, adaptasi filemnya, bagi JD yg cuma menonton filem... OK.. Best!!!
Melihat Aaron Aziz menangis... Meleleh jugak la ayaq mata JD...
Lelaki menangis? Rare ok.. rare!!!!

Sapa2 yg ada extra time, pg la menonton... Nice to watch it!!!

Friday, November 4, 2011

MICCOS 2011




Tarikh : 30 Oktober 2011
Tempat: Bukit Expo, UOPM Serdang
Masa : Pagi - Petang

Pameran ini anjuran Kementerian Perusahaan, Perladangan dan Komoditi Malaysia..
Best pameran kali nih... Banyak la inovasi dan benda2 baru yang JD dapat tgk....
Dah namanya kaki bergambar kan...
Lets foto talk...













Kempen Derma Darah







Tarikh : 29 Oktober 2011
Masa: 9.30 pagi
Tempat: Pusat Darah Negara, Jalan Tun Razak

Pada tarikh tersebut, waktu yg tertera, JD berserta kakak n anak sedara JD ke sana untuk kempen derma darah yang dianjurkan oleh group Ukhuwah. Antara peneraju utama goup ni adalah Novelis popular - NORHAYATI BERAHIM...
Kononnya, kami bertiga nak menderma, tp berikutan beberapa masalh kesihatan (kakak JD period n asma, Nurul plak selsema), jadinya JD sorang j yg menderma....

Alhamdulillah tertunai sudah tanggungjawab sosial JD... Esok2 boleh pergi lagi....




Tuesday, November 1, 2011

Hey... Dah November


01 01 2011
Oppsss, dah November la... Cepat betul masa berlalu... Dah 10 bulan kita jalani tahun 2011...
Apa sumbangan kita untuk agama, bangsa, negara mahupun diri sendiri dalam tahun 2011 nih???

Emmm... Tepuk dada tanya selera.
Yang pasti, Berbaki 60 hari.. Kita akan bertemu dengan 2012...

Yang pasti, kita sama2 lakukan yg terbaik untuk agama, bangsa, negara dan diri sendiri terutamanya!!


p/s: Entry nih sebagai penyeri sbb JD dah lama x update my blog... Nak memberitahu semua yang JD masih wujud.... Haissshhhh...

Monday, October 24, 2011

Konvokesyen Ke-75, UiTM Kampus Shah Alam

Jom Tengok!!!

Lets the picture talking...
Inilah hari bahagia JD sepanjang 2011... Akhirnya, Hari Kemenangan JD tiba juga dan alhamdulillah semuanya berjalan lancar....
Tahniah untuk semua kawan2 JD yg tlah grad bersama2 JD...

Sekeping kertas bertulis - Master in Knowledge Management JD dedikasikan buat arwah kedau ibu bapa JD... Allahyarham Jakeria Aman dan Allahyarhamah Rajimah Hamsi... Moment ini sepatutnya menjadi lebih indah seandainya mereka ada bersama2 JD meraikan hari bahagia ini...
Thanks pada family member yg sudi hadir....
LOVE YA!!!!!!!!!

Saturday, October 15, 2011

Pre- Convocation





Akhirnya,
Hari yang dinanti2 bakal tiba juga...
Sikittt j lagi... Insyaallah, kalau xde aral melintang, JD akan berkonvo bersama rakan2 yang lain pada 20 November neh.... Insyaallah...

Tadi pagi (15 Oktober 2011), JD dan kawan2 sekonvo menjejakkan kaki buat pertama kalinya ke Dewan Agong Tuanku Canselor (DATC), UiTM Shah Alam... Bt apa kt sana? Konvo kan lambat lg????
Apa lagi.. Kalau dah nak konvo nih... Pg ambik JUBAH KEMENANGAN la.... Hahaha...
Kenapa JD panggil ianya JUBAH KEMENANGAN???? Yelah.. Kemenangan la sbb dalam tempoh 2 tahun nih.. Banyak yang berkorban, terkorban, dikorban... Air mata yang tumpah xyah cakap la kan.... So, hari itu adalah hari kemenangan untuk JD...

Fuhhhh... Semoga hari 20102011 (Khamis), akan berjalan dengan lancarnya....
Amin!!!

Friday, October 14, 2011

Meniti Perjalanan



U all ske x dgr lagu neh??? Pada JD, suara si Hattan nih antara suara penyanyi lelaki yg POWER la kt Malaysia neh... Mmg ganas la suara dia....
Meh sama2 kita dengarkan....

Oppsss... Sblm tuh nak citer, si Hattan nih adalah penyanyi jemputan masa Sukan KA-JAS.. Mmg power la Abang Hattan nih nyanyi live... Gilossss....

p/s: Tp Abg Hattan nih PEROKOK TEGAR la... Dok sebelah dia kejap j nak ambik gambar... Melekat bau rokoknya sampai ke rumah... Mujur melekat bau rokok j... Kalau Abg Hattan yg melekat sampai ke rumah... Camno tu???? Hahaha....

Sukan KA - JAS


Sukan? Lama dah rasanya JD nih pencen dari bersukan...
Korang suka bersukan x??
Baru2 nih, JD yang sangat amatur dan bole dikatakan xpandai langsung main BADMINTON telah memasuki satu pertandingan... Pertandingan Bdaminton wahai kawan2...
Sila jangan gelakkan JD yer....
Meh kita baca, mcm mana JD bole terjebak.. Dan kt mana JD menyertai pertandingan tuh...

8 Oktober 2011 (SABTU), JD dan kawan2 lain mewakili jabatan JD bekerja untuk pertandingan Badminton Berpasukan... Sukan ini adalah anjuran Kualiti Alam Sdn Bhd. Kire nih pasukan jemputan la... Selain EiMAS, Pasukan2 lain yang terlibat termasuklah JAS Ibu Pejabat Putrajaya dan JAS2 Negeri...

JD menyertai acara beregu wanita... Tu masa pusingan pertama... Bila menang sebagai juara kumpulan dan masuk ke separuh akhir.... JD main plak Perseorangan wanita...

Hasilnya????
Kandas di separuh akhir j... Huhuhu..
Dan kami dapat pingat Gangsa j...
Alhamdulillah... Rezeki JD dan kawan2....

Kawan2, tahun depan kita cuba lg yer....
Insyaallah.....



Friday, October 7, 2011

Musim Haji

Xlama mana dah.. Kurang sebulan, Umat Islam akan menyambut satu lagi perayaan, iaitu Raya Qurban atau lebih dikenali dengan nama RAYA HAJI...
So musim2 nih, ramai la yang bakal2 mengerjakan haji di Mekah....
Entah bila la turn JD akan sampai tah untuk menyambut panggillan Allah ke sana... Insyaallah.. Kalau dah rezeki JD, x kemana..

Sebut pasal Haji.. Tahun nih ada beberapa orang saudara JD akan ke Mekah... Paksu dan maksu JD akan kesana.. Alhamdulillah, Tertunai juga impian kedua2 mereka untuk kesana, Insyaallah... Moga mendapat haji yang mabrur...
Selain tuh, kazen brader JD dan isterinya pon akan kesana jugak... Jadinya, kazen brader JD ngan wife dia akan menemani la paksu n maksu JD.. Alhamdulillah, untuk paksu n maksu... Ada jugak anak sedara tengok2kan kt sana nanti...
Insyaallah drg akan berlepas ke Mekah dari Lapangan Terbang Bayan Lepas, Pulau Pinang on 16 October 2011.. Baliknya x pasti plak JD... Tunggu j lah...
So last week , JD sempat la balik kampung kejap.. JD x drive pon, just tumpang my sista yg kebetulan balik ke kampung...Sempat la merasa angin kampung untuk semalam dua.. Alhamdulilllah...

p/s: Semoga mereka2 yang mengerjakan haji kali ini berjaya melaksanakan Rukun Islam yang ke-5 itu dengan sempurna....

Antara xtvt masa balik kpg... Sempat lagi tuh... Hahaha


Buah Pala


Sumpah..
Aik... lama x update.. Tetiba j sumpah JD? Hahaha
Sabar j la...
nih nak citer....
Masa JD ke Penang hujung September lepas, JD terjumpa BUAH PALA.... Buah pala yang segar.. Terbaik dr ladang....
Serius... Itu kali pertama JD tengok buah pala in real la.. Sblm nih dah selamat menjadi jeruk j yg JD tengok... Oooooo.. Begitu rupanya buah pala...
Korang nak tgk???
Meh tengok...

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin