Wednesday, September 29, 2010

Semuanya Kerana Ini ... Nak SAWAN atau KOMA??? Nanti Aku Decide...


Aku cuti FB...
Rindu... Sape ckp aku x rindu FB... Rindu o kt kawan2 kt sana....
Tp apa nak buat....
JD dah masuk masa kecederaan nih...
X bole pandang belakang dah....
JANGAN PANDANG BELAKANG....
Lari..lari...Dan terus berlari....
Adoiii....JD dah mengah la berlari...
Nak rehat jap...
Ehhh...Xble3...Kene terus berlari wpon dah semput...
JD dah x dak masa...
Sbb Apa???
Tgk la kt bawah nih...

FINAL EXAM
09102010 - System Analysis, Planning and Design

15102010 - Competitive Intelligence

20102010 - Data Mining

ASSIGNMENT

30092010 - Assignment (SAD)

01102010 - Assignment n presentation (CI)

23102010 - Assignment n presentation(CI)

08112010 - Assignment (Data Mining)

?? 2010 - Assignment (SAD)


So...Sila tgk ek...Aku skrg nih dah mmg gelabah biawak dah nih.... Mana satu la kau nak cekau dulu.... Dr. Who.... Bisa bantu ngak????
Huhuhu...

p/s: untuk adik2 yang tengah BERJUANG MENYIAPKAN INDEPENDENT STUDY... Good Luck semua.....

Sunday, September 26, 2010

MAGIKA - Jom ke Pawagam...


JD selit2 nih.. Ambik kesempatan dalam kesibukan untuk update blog dan bantu promote Filem Melayu...
Sebenarnya JD getik jugak dgn Filem Melayu nih,....
Getik bukan apa..Sbb JD dah muak dgn citer2 lawak bodo yang kerap menjengah pawagam..
Last JD ke pawagam tgk Filem Melayu adalah citer Geng: Penggembaraan Bermula...3 kali JD ke pawagam....
Huhuhuhu
Tapi kali nih lain...Lain dari yang lain...
Ceritanya sangat lain daripada Filem2 Melayu yang sebelum nih...
Oleh itu..
Marilah kita beramai2... Menjengah pawagam...
Sama2 kita pegi menonton Filem Magika...
Hasil buah tangan daripa KRU Studio...
Tgk promo mmg best...
Komen2 kt youtube pasal citer ni pon best...
So wiken nih insyaallah JD akan cuba memenuhi panggung...
Menyibuk2 kt pawagam...
Memeriahkan pawagam sambil cuci mata..release tension...
Huhuhu...
Memandangkan filem nih SPECIAL...
Jadinya... Wiken nih MAGIKA akan terima PENONTON SPECIAL juga..
Tunggu....




Tuesday, September 21, 2010

The Craziest Time is Begin


Diumumkan bahawa...
Minggu2 gila...Minggu2 bz mcm xde esok akan bermula...
Opppsss..Sudah bermula rupa2nya....
Cik JD..Sila get ready...
Org disekelilingnya juga silalah bersiap sedia...
Cik JD akan menjadi tidak sepertinya untuk seketika...
Argghhh.... Around 5-6 weeks...Semuanya ini akan berakhir...InsyaAllah...
Dengan nama Allah yang Maha Besar lagi Maha Mengasihani...
JD akan memulakan langkah sebagai seorang PERWIRA...

p/s: Dr Who...Skrg kita dah sama.... Seiring dan sejalan wahai Kanda... Dinda also dah jadi PERWIRA bt masa ini... Hahaha


Pendapat Seorang Lelaki Tentang Wanita.. Benarkah???


Pendapat seorang lelaki:

Cantik, Pemalu, Bijak dan Pintar....
Tapi itu masih belum cukup...
Harus ada sedikit Nakal....
Maka lengkaplah wanita itu....

Benarkah kata2 itu???

Monday, September 20, 2010

Bermula Semula


Setelah 2 minggu bercuti....
Kelas akan bermula semula esok...
Arrggghhhh..... Stressss!!!!

Aduh...
Rupa2nya..Aku belum keluar dari kepompong stress...
Hari nih..Dari pagi aku berkampung di library...
Menahan diri dari malas.... Berusaha sedaya upaya mengisi mana yang termampu...
Menyiapkan apa yang terdaya....
Aku hampir tenat..
Baru semalam rasanya aku seolah2 mampu bernafas lega..Mampu senyum gembira....
Kononnya episod duka sudah berlalu....

Rupa2nya..Tanggapan aku salah...
Salah sama sekali....
Tekanan itu masih ada....
Kesakitan itu masih terasa...

Dugaan Allah sebenarnya....
Aku percaya... Tuhan menduga setakat kemampuan hambaNya...
Aku hampir menyerah... Tetapi belum
Aku hampir kalah... Tetapi belum...

Dengan adanya insan2 tersayang disisi...
Dengan adanya rakan2 terbaik disekeliling...
Dengan adanya paksi cinta dari dia sebagai penguat dan peniup semangat...
Dan dengan adanya izin Allah...

Aku masih bertahan walaupun lelah...
Aku masih berjalan walaupun parah...

InsyaAllah...
Perjalanan ini akan sampai jua ke penghujungnya....
Saat itu....
Aku akan kembali tersenyum bahagia...

Janji pada diri...
Janji pada semua yang disayangi
Janji pada dia yang dikasihi dan dicintai....
Kamu semua pasti akan berbangga dengan diri ini..
InsyaAllah....


Sunday, September 19, 2010

Jangan Bilang Tidak - Bestnye Lagu Nih...

JANGAN BILANG TIDAK

ku pernah punya cinta namun kini ku sedang suka kamu
cintaku dulu tlah kubuang jauh kini ku ingin kamu

ku pernah menyendiri di sini ku akan terasa sepi
walaupun bibir penuh gelak tawa namun hatiku sepi

jangan bilang tidak bila kita belum mencoba
siapa yang tahu akan sama hatimu dan juga hatiku
banyak yang bercinta bertahun-tahun putus juga
kuharapkan dengan dirimu walaupun singkat pendekatan
cinta kita kan abadi

ku pernah punya cinta namun kini ku sedang suka kamu
cintaku dulu tlah kubuang jauh kini ku ingin kamu

jangan bilang tidak bila kita belum mencoba
siapa yang tahu akan sama hatimu dan juga hatiku
banyak yang bercinta bertahun-tahun putus juga
kuharapkan dengan dirimu walaupun singkat pendekatan

jangan bilang tidak waktu dicium aku bingung
namun dada ini bergetar
makanya sungguh aku mohon
jangan bilang tidak


Tetiba j Lega

Alhamdulillah...
Sejak aku tukar tajuk assignment aku ntuk subjek Competitive Intelligence...
Tetiba ja aku rasa lega..
So jutaan terima kasih untuk Kak Aida...
Sebab bagi aku idea... Bagi aku jalan...Mcm mana nak selesaikan masalah assignment aku yg dah berkurun lamanya...
Sebenarnya...Sbb assignment nih jugak la aku rehat kt FB...Sbb assignment nih la aku jadik serabut x tentu hala....
Tapi skrg nih dah bole senyum dah....
Dah lega dah....
Dah lapang dada dah...
Terima kasih akak....




P/S: Suke3..... Walaupun dah lega, line dah clear... Aku blom berhajat nak on balik FB aku.... Nantilah.... Bila aku dah 'betul2 lapang'... Aku akan menggila semula kt FB....
Hehehe

Friday, September 17, 2010

Iklan Hari Raya Maxis 2010 - The Best Raya TV Commercial 2010

Cinta saya.. Hanya untuknya...
Tak kira dia sejauh mana...
Banyak kenangan indah kami....

Kat atas tu adalah sebahagian daripada petikan skrip daripada iklan di bawah nih...
Tahun 2010.. Aku nobatkan Iklan Raya Maxis sebagai
THE BEST RAYA TV COMMERCIAL 2010...
Iklan lain tuh..so2 j...
Iklan nih la yang paling menyentuh hati...
Memula tengok..X perasan kesyahduannya..
Tapi lama2..
Tersentuh jiwa sampai mengalir air mata....

Dan saya mahu jadi sesetia dia...
Insyaallah....

Jalan Penyelesaian, Yeo's vs F n N dan Home Sick


Setelah lama aku termanggu2..Terteleng2...
Mencari idea..Mcm mana nak mulakan assignment aku yg keempat nih..
Puny la susah...
Tadi setelah aku mintak idea dr Sis Aida (dia nih banyak bantu aku sepanjang aku sambung master nih... Thanks akak...)... Makanya...
Dengan rasminya aku dah bertukar tajuk daripada KFC vs McD
Kepada YEO's vs FnN
Harap maklum yer kawan2 IS771
Aku dah bt penukaran!!!
Jalan penyelesaian dah jumpa....
So JD...Bila mau mula???
Soon kot...
Mood aku masih kt kpg....
Aku HOME SICK la!!!!!!
Huhuhu...
Tolong la aku wahai kawan2.....
Mcm mana nih????



p/s: Dr Who...Kangen deh ama kamu....Huk3


Kenapa?


Kenapa saya kene balik ke KL semula??
Kenapa saya kene layan semua jem3 kt KL nih??
Kenapa saya kene attend kelas??
Kenapa saya kene bt assignment??
Kenapa saya kene ambik exam??
Kenapa saya kene bt semua nih??
KENAPA SAYA X BOLE CUTI LAMA2 N DUDUK KAMPUNG DENGAN AMAN DAMAI???
Kenapa ya????

p/s: Persoalan diatas adalah persoalan2 seorang manusia yang STRESS sbb dah kene balik KL semula selepas hanya mampu beraya singkat di kampung...

NOTA: Saya rindu pemandangan sawah padi, pantai luas di kampung saya... Saya rindu sungai jernih di kampung kamu Dr Who dan saya juga rindu air terjun yang mengalir deras di rumah my sista... Saya rindu semua itu...Waaaaa.... Nak nangis....Huhuhu

Wednesday, September 15, 2010

Raya Ku Yang Demam

Raya kali nih aku demam..Ambik ko...
Sape suruh... Kan dah demam...
Demam sbb x dapat beraya dgn Dr Who...
Bole k aku guna alasan tuh???
Bole la kot kan...
Walaupun sebenarnya Dr Who xde kene mengena pon dengan demam yang menimpa aku tuh....
Huhuhu....
Sbb x berapa nak sihat masa raya tuh....
Aku kelepasan nak bertandang ke rumah Mala sama Awin...
Kepada mereka berdua...
MAAF YER...
Huhuhu...
X disengajakan la..... Huk3....

Monday, September 6, 2010

Bingkisan Aidilfitri Khas Untukmu


Salam Aidilfitri...
Klip video ini dikhaskan untuk yang tersayang...Yang dikasihi..
My Dr Who...
Salam Aidilfitri penuh kasih sayang untuk anda disana...
Semoga kemuliaan Aidilfitri memberkati kita berdua dan seluruh ahli keluarga...
Amin...
Semoga tabah di perantauan...
Dengan ingatan tulus ikhlas penuh kasih sayang,
Maaf Zahir dan Batin


Salam Aidilfitri


Di kesempatan ini JD ingin mengambil kesempatan mengucapkan SALAM AIDILFITRI
Kepada semua ahli keluarga dan rakan2...

Juga insan2 yang sempat singgah di sini...

SALAM AIDILFITRI 2010

MAAF ZAHIR BATIN

p/s: Kepada yang balik kampung... hati2 dijalan raya.... Semoga selamat sampai ke destinasi...

Sunday, September 5, 2010

PETRONAS Raya 2010 TVC

Yang ini...Baru la iklan raya.... Hahaha....Dah lama PETRONAS asyik dgn iklan raya yg sedih2 n syahdu syahdan...Tapi kali ni, Tahun 2010..PETRONAS menyajikan Iklan Raya yang cukup kool....
Dimana pun kita menyambut Syawal...Asalkan bersama orang yang tersayang.... Raya sudah menjadi cukup bermakna.... Thanks PETRONAS.... Mesejnya sampai....





Apasal X Macam Iklan Raya Pon??? Huhuhu...

Xbestnye iklan raya nih.... Xde feel raya langsung.... Apa komen korang????
Mcm kene tukar iklan raya lain j... Kan3???


Kerana Dirimu begitu Berharga


Owhhh... Dah x lama dah... Tinggal 4 hari j lagi....Lepas tu semua umat Islam akan menyambut kehadiran Ramadhan???
Persediaan aku?? Biasa j sbb aku aku bersederhana (konon..asalkan assignment ko x siap lg kn JD???) Hahaha... Bersederhana itu lebih baik.....

Persiapan aku ada la sikit2... Baju sepasang j... Sepasang j???? Mak ai..Mana JD yg pernah break d record dgn 11-12 pasang baju setiap kali aidilfitri???? JD itu sudah pencen sejak bergelar student..Sejak bergelar pencinta... Hahaha... Konon... Sebenarnya mmg niat tempah sepasang j.... Sbb balik kpg pon kejap j..Lgpun JD kan x bekerja...So baju kurung banyak2 pon no point ler kan....
JD akan kembali mengganas lepas masuk keje balik nnti..Nantikan....

Kuih muih?? Ada la sedikit2 JD beli.... Alhamdulillah....

Tapi tahun nih, sian JD... Sbb raya sorang2... Ehhh.... Bukannya JD raya sorang2 tanpa ahli keluarga...Jangan salah paham.... JD masih berhari raya disamping keluarga tercinta.. Tahun nih bertambah lagi bilangan rumah2 yang bakal JD ziarah..Eratkan silaturrahim kan... Bersempena Aidilfitri....
Yang JD maksudkan berhari raya sorang2 tu adalah.... JD raya tanpa kawan2 baik JD.... CIk Linda memilih untuk berhari raya di Rawang saje.... Che Wan plak dah sah2 la keen raya dgn suami tercinta.... 1st raya dgn suami.... Wahhh.... Menarik kn??? Bila ntah nak sampai turn JD.... Hahahaha...
So tahun nih.. Soran2 la JD merayap kesana kemari... Huhuhu.... Tp raya kedua, Cik Nurul iaitu anak sedara JD dah bersedia nak jadi peneman.... So ok la tuh kan... Hehehe

'KERANA DIRIMU BEGITU BERHARGA'.... JD tetap meraikn Aidilfitri mulia dalam keadaan yg sederhana...

p/s: Tentunya Raya akan lebih bermakna seandainya my Dr Who ada disisi....Kan Dr Who kn??? But i understand ur condition.... 'Demi negara..Yang tercinta....Dicurahkan bakti penuh setia....' Go sayang go..... I'm always be proud of u....

Thursday, September 2, 2010

Finding and Discussion

Adei la...
Tgh memulun bt assignment nih... tetiba stuck.... alamak...
Kene bt analisis dulu...
Baru bole terus mengetuk keyboard
Alaahhhh....

Tkpe2..Demi pensyarah favourite...
Gue akan teruskan...Gue akan laksanakan...

Aku ske Subjek SAD bukan sbb aku terror system computer...
Tapi sbb lecturer yg sangat best..
Thanks Dr Nan...
Sbb sudi mengajar aku yg bengap sistem nih...
Dan tiba2 j aku SUKA SUBJEK NIH...
Hahaha


Wednesday, September 1, 2010

Kasihnya Si Anak..Emmm Dah Besar Rupanya Dia..

Faez ditemani kazennya Cik Nurul..Tgh pilih kasut untuk abahnya....


Nih entry basi sebenarnya..Sbb berlaku wiken yang lepas...
tapi aku nak citer jugak....
Kisah pasal kasihnya seorang anak...
Memang la kaish seorang anak itu tidak mampu emnandingi kasihnya seorang ibu dan ayah kepada anak2nya...

Tapi wiken yang lepas, aku melihat satu peristiwa indah di depan mata....
Mcm mana seorang anak tuh berusaha keras mahu menggembirakan si ibu dan ayah di kampung sempena hari raya nanti...

Wiken baru nih..Aku diminta oleh anak sedara aku untuk menemani beliau membeli beberap barangan untuk si ayah dan ibu....Anak muda nih bernama Ahmad Faezuddin... Impian dia nak menggembirakan mak dan ayah pada hari raya nanti.... Alhamdulillah sejuk perut ibu mengandungkan dia....

So aku temankan la dia shopping kt Alamanda, Putrajaya...
Beli itu ini untuk mak n ayah dia....
Ish3... Dah besar rupanya dia....
Aku maish ingat lagi sewaktu dia kecik... Rasa mcm baru semalam j budak ini aku dukung ke hulu ke hilir memenuhi permintaan dia....

Dah besar rupanya dia....
Aku j yang x tua2....Hahaha (bole k aku bt statement mcm tuh????)



Salahkah Begini???

Foto by Google

Dalam kesibukan aku bertungkus lumus menyiapkan assignment...Ada ketikanya aku perlu juga berehat menghela nafas seketika... Aku perlu jugak berehat seketika untuk meneutralkan pemikiran..
Kala itu, Saat itu.... Rindu itu datang...
Rindu itu bertandang...

I miss u My Dr Who....
Miss u so much...

Aku kirakan tidak salah aku berperasaan begitu...
Kernanya...

Aku merindu pada yang sayang...
Aku merindu pada yang kasih...
Aku merindu pada yang mencinta...

Tidak salah bukan???


LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin