Monday, August 30, 2010

Selamat Hari Merdeka


Besok.... Seluruh Malaysia akan meraikan sambutan Hari Kemerdekaan Malaysia yang ke-53...
Dah 53 tahun kita merdeka....
Mudah2 Allah terus memberkati Malayaysia ku yang tercinta...
Semoga rakyat Malaysia akan terus giat berusaha memajukan negara dan juga memajukan diri sendiri....


'SELAMAT HARI MERDEKA' 1957 - 2010

p/s: Notes for Dr Who.... Be good sir.... Always pray the best for u....

Saturday, August 28, 2010

Sangat Puas Hati

Friday afternoon...
Adalah hari menunaikan impian yg dah lama tersimpan....
Mau mendapatkan satu benda...Dah lama aku idamkan....
Dulu2 x mampu...kalau bole dapatkan pon..Mana nak letak...Tapi semalam...
Alang2 dah ada keinginan nak cantikkan ruang2 kosong kt rumah....
Terus aja aku kesini...
Dah x pk tempat lain dah...Tau apa yang aku maksudkan tuh???
Sila scrool ke bawah ok....
Nilah bende yg aku idam2kan tuh...
Dah lama dah simpan keinginan...
Akhirnya tertunai jugakkkk....
Thanks to Dr Who yg sudi bg advice pasal pemilihan painting...
Aku bukan terror sangat bab2 nih....
Tq Dr Who....

Dalam pada tuh...
Ambik jugak kesempatan gantung gambar2 lain...
Cer tgk tuh...Dah nak dekat 10 tahun sesudah konvokesyen my degree...
Baru nih la aku berjaya MENGGANTUNG gambar kebanggaan tersebut...
Mungkin org lain akan anggap biasa j...
Apa ada hal setakat gambar Konvo masa DEGREE tuh...
Biar la kan apa org nak cakap...
Tapi aku bangga dgn diri aku...
Hehehe.....


Thursday, August 26, 2010

Dia Pun Mau Mandi

Kesian..
Dalam keadaan cuaca panas mcm nih...Bukan j manusia... binatang pon kehausan...kepanasan...
Nak senang cakap...Bukan j manusia...Bende x bernyawa pon tau mintak mandi...Nak sejukkan badan...
Mcm tu jugak la Ferrari aku nih....Dari sehari ke sehari main tebal keraknya..makin tebal habuknya...Memula aku plan nak cuci sblm balik kpg raya....
Lelama xble tahan...
Kesian dia...Dengan panasnya....Dengan debunya...Dengan taik burungnya..Dengan daun keringnya...So tadi aku decide pg mandikan si Ferrari kesayangan aku tuh....So skrg..Udah cun....Hehehe


Love U All.... IS771





Semalam...
Kami sekeluarga (Kelas IS771) telah membuat satu Pot Luck yang best bersama2.
Ini antara Pot Luck terakhir kami bersama2...
Almaklumlah.... Ada sebahagian dari kami akan menamatkan pengajian kami hujung tahun nih....
Manakala sebahagian lagi akan habis study semester depan..Insyaallah...

So, kalau bab makan2 nih...Besa la....
Dah sah2 meriah....We all suka mmg suke makan2 nih...hehehe
Ada meehon..Ada karipap..Ada Popia.... Ada agar2...
Dan yg SPECIAL tuh...
ADA KEK BIRTHDAY....
Besttttt....

Kek tuh bersempena hari lahir adik2 kecik dalam kelas kami iaitu Hykal, Nany n also Zaty yg masing2 jatuh pada hari Rabu, Khamis n Sabtu....
Happy Birthday adik2 ku....

Wednesday, August 25, 2010

Bulat Sangat Ke???


Itu soalannya....
Aku ske pakai tudung yang dinamakan Tudung Syria nih...
Agak selesa masa aku mencubanya....
Mintak pendapat orang sekeliling dan insan terdekat dgn diri ini
Kebanyakkannya... Komen positif yg aku terima...
Alhamdulillah...
Komen dr Dr. Who: Dr Who kata..'Yang..awat bulat sgt.."
Dia x kata buruk..So ok la kan....
Tapi dia x puji cantik pon...
Hahaha
Tkpe2..Aku tau dia jujur....
Dan aku suka kejujuran itu...Lawa cakap lawa...Buruk cakap buruk...
Mudah kn???




Dah 15 Hari Dah...Alhamdulillah

Alhamdulillah... Dah masuk hari ke-15 umat islam berpuasa...
dan puasa aku..Xyah tanya ek..Selagi namanya perempuan yang sihat walafiat dan blom menopous...
Kompom x cukup punya puasa aku...So jangan dipertikaikan ek...
hahaha

Tinggal 15 hari j lagi umat islam berpuasa..lepas tuh raya akan menyusul...Sini aku xnak sebut pasal assignment yg melungguk...
Meluat la....
Aku nak citer sal bende2 yang happy j...

2 hari lepas aku ke PKNS Bangi... Bertujuan...
Beli tudung bawal... (sbb my Dr Who lebih suka melihat aku memakai tudung bawal... So x salah kan aku membuat dia gembira...aku pon happy bila dia happy...Lgpun bende bukan susah pon...Tudung j...lain la kene panjat gunung k nak bt dia happy....Itu berat la jugak aku nak tunaikan)
Selain daripada nak beli tudung...Aku nak mencari sesuatu untuk Dr Who...Dah jumpa dah.... Tp blom beli..Sbb apa?? Sbb x sure dia perlu k x bende tuh... So kene confirm dulu baru beli...
Dan yang ke-3..
Misi ini adalah misi yg paling penting sekali...Hahaha...
Aku nak mencari sejenis biskut raya yang mana masa aku nak tempah dr kpg..org tuh dah x buat...Sedih ooo...Sbb tuh biskut raya kegemaran aku bt masa skrg nih...hehehe
Aku xtau apa tajuk biskut raya tuh..Tp mmg aku ske...
Cari punya cari...Pusing punya pusing...
Akhirnya....KUTEMUI DIA....
Beli sebekas untuk rasa...Klu ok...Aku akan angkut berbekas2....
Hehehe

Di bawah ni adalah rupa biskut yang aku maksudkan tuh...
Giler besttttttt


Tuesday, August 24, 2010

Gue Capek

image by google


Aku penat...Aku serabut...
Oppsss...Bukan cinta yg bt aku serabut...Bukan cinta yg buat aku kelam kabut...
Semuanya kerana Master Of Knowledge Management...
AKu akui..Aku bukan seorang yg pintar..Aku bukan seorang yg bijak...Oleh kerana itu..Aku perlukan usaha keras untuk mencapai seperti apa yang orang lain capai...

Penat..Aku memang penat...
Tapi ini jalan yanga ku pilih....
Kekadang aku rasakan yang akki aku dah x mampu nak melangkah...
Semester kali ini paling mencabar..Paling berat...Paling seksa aku rasakan...
Aku tau Tuhan menduga setakat kemampuan hambaNya...
Tapi kenapa kini aku rasakan keadaan makin menekan...

Jujur saat aku menaip entry ini...
Aku menangis...
Menangis memikirkan apa yang sedang aku lalui...
Aku capek sebenarnya....
Tapi separah mana pon aku...
Aku DIHARAMKAN untuk mengalah...
Jadi, dengan sisa2 tenaga dan usaha yang masih ada...
Aku akan melangkah penuh seksa ke garisan penamat...
ITU JANJI AKU...
Bukan mahu membuktikan pada sesiapa...Tapi itu janji aku pada diri aku sendiri...

TUHAN....
AKU CAPEK!!!!

Sunday, August 22, 2010

Kenape X De???


Korang perasan x??? Dulu2 punya puasa... Masuk puasa ke-4-5, kita dah mula terima kad raya...
Giler memacam pesyen kadnye...Masa tuh saslah satu bende yg paling ditunggu2 adalah terima n hantar kad raya..
Meriah..Dr sekecik2 kad...Sampai la yg beso gedabak...
Dr kad gambo katun..Sampai la kad yang pandai menyanyi sendiri...
Masa tuh kalau dapat kad yg bole nyanyi2...
Bangga giler....

Skrg??? Tradisi tuh dah makin dilupakan...Org dah makin malas nak pos2 kad raya bagai...Nak2 plak harga stem dah makin naik...
Nan ado la jawabnya...
Ramai org berfikir...Baik hantar e-kad j...Kan lebih berbaloi..Cepat...Jimat masa, jimat duit...Jimat segala...

Itu jugak la yg berlaku kt aku skrg nih...Dah beberapa tahun dah aku pencen hantar kad2 raya nih semua...
Kasihan kan...
Dan BALASAN kepada berhentinya aku menghantar kad raya kt orang... Sampai la nih..Dah puasa ke-12...Aku masih belum menerima walaupun sekeping kad raya...
Huhuhu...Sedeynya....

p/s: Xde sesape k ek nak hantar kad raya kt aku?? Beli satu n pos kt diri sendiri kot...Huhuhu

Thursday, August 19, 2010

Pesan


Seseorang berpesan pada diri...

'Andai hari ini kamu gembira...Kamu bahagia..
Berpada-pada.. Jangan gembira berlebihan...Kelak andai kamu jatuh...
Lukanya pasti parah...
Tangisanmu pasti akan sehebat kegembiraanmu suatu masa lalu'

Aku akan selalu ingat akan pesanan itu....
Bergembira berpada2...
Membenci pon jangan terlalu....

Aku mahu bersederhana... Aku mahu bersahaja...
Tuhanku... Bimbinglah aku ke jalanMu...
Bawalah aku kepada bahagia itu...
Walau jalannya penuh berliku
Walau jalannya penuh berduri
Walau jalannya bisa mencederakanku berkali2...
Bimbinglah aku untuk merangkak...Bertatih...Agar di hujungnya nanti..
Aku mampu mengukir senyuman itu...


Monday, August 16, 2010

Back 2 Work... Love U Always...


Selamat kembali bertugas...
Selamat kembali ke dunia realiti...
'Mimpi indah' kita terhenti seketika...
Dont worry Mr....
Insyaallah, ini bukan pengakhiran...
Ini baru permulaan...

Love u...Miss u...Always...



Tuesday, August 10, 2010

Salam Ramadhan

Salam semua sahabat..
Di kesempatan ini... Jd nak ucapkan

SALAM RAMADHAN untuk semua yang mengenali diri ini..X lupa juga kepada kawan blogger semua...

SALAM RAMADHAN
Semoga ramadhan kali ini memberi kita penuh kerahmatan....



Monday, August 9, 2010

Terima Kasih Cinta

Terima kasih cinta..Untuk segalanya...
Being my love...Being my soulmates... Being my dear... Being a good listener...
Bought me this thing...


Emmm... Ske3...
Terima kasih Cinta...
Hehehe...
Sebenarnya...Jika dari kamu... Sekeping sticky notes juga terlalu berharga tau...

'Selalu sayang kamu'


Saturday, August 7, 2010

Dia Kini Milikku



Alhamdulillah..Semalam tertunai sudah impian...
PIKOM PC FAIR 2010 telah menunaikan impian aku..
Akhirnya SI KATAK PISANG menjadi milikku...
Yeehhaaa....
And also SAMSONITE LAPPY BAG juga menjadi milikku...
Yeayyyy....
Thanks kepada insan yang bertanggungjawab menemani aku memenuhi impian tersebut....
THANKS YA....

Xoxo...Kool giler lah my new DELL INSPIRON 10 nih...
Tp aku blom lupa daratan...COMPAQ V3000 juga masih aku gunakan... Tetap disayang walau apa pun terjadi....
Nih update blog pon dgn COMPAQ V3000 ku juga...
Hehehe

Tuesday, August 3, 2010

Wiken Yg Sibuk


Hi all...
Hows ur wiken??? Mesti sangat bagus kan... Hehehe...
Wiken JD pon mcm tu..Sangat PENUH.. Kenapa penuh??
Sbb penuh xtvt la kan... Sebab tu la penuh.... Sangat hebat...
Sebenarnya JD happy walaupun sedikit penat
PENAT Tp HAPPY
Dah lama JD x sehappy nih...
Betul..
Tambah lg...Petang Sabtu tu, JD ada reunion dgn kawan2 sekolah dulu...Giler happening...
Korang mmg best la... X berubah2 dr zaman sekolah...
HEBAT!!!

p/s: Thank you Allah, sbb pinjamkan kebahagiaan ini untuk aku... Ya Tuhanku.... Pinjamkanlah kebahagiaan ini untuk seumur hidupku... AKU MOHON....MOHON DENGAN AMAT SANGAT...

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin