Thursday, June 10, 2010

Thanks God... It's Still Under Warranty!!!


Hai all...
Hari nih hari PANIK AKU....
Bukan j hari nih aku berdebar n panik menantikan keputusan exam yang kuar hr nih
Tapi ada satu kejadian yg dah buat aku panik beberapa ketika
Bukan main2 punye panik...Tp panik tahap dewa dewi dah nih....

Kisahnya....
Pagi niih aku je JPA... Ada urusan yang perlu aku selesaikan...
On d way balik...
Aku singgah CAVENZI...
Ada sesuatu yang aku perlu beli...
Keperluan ok..Bukan kehendak....

Selesai j urusan kt CAVENZI, aku gerak balik umah...Singgah ATM kejap...Singgah tapau lunch kejap....
Then terus balik rumah....
Sampai rumah..Aku menanti barang yg aku beli dihantar ke rumah
Tungu punya tunggu...Dekat nak kul 2 baru sampai...
Dah siap susun atur bende tuh....
Aku bergegas naik atas rumah...
Nak lepak n try2 bukak i-student la kononnya...
Nak check result exam...

Kisahnya...
Naik j tingkat atas..Aku dengar bunyi air kuar membuak2....
Aku dah cuak...
Aku dah panik...
X sedap hati...
Gegas2 aku masuk bilik air....
Kisahnya....
Aku tgk air dok membuak2 kuar dr salur pair tangki....
Sah!!1
Tangki air umah aku ada masalah....
Panik..Xtau apa nak bt....
Last2 aku berlari ke luar rumah..Tutp paip utama....

Masa nih.... tetiba j aku rasa sedih.... Dan terpikir....
Kalau aku dah berteman..Mesti aku x susah payah nak uruskan semua nih...
Macam sekarang nih...
Huhuhu

Then suddenly aku nampak kontraktor cina tgh kemas2 barang dia kt rumah jiran depan....
Gegas2 aku tanya dia... Kalau2 dia bole repair piping....
Thanks God...Dia bole...
Lepas dia check here n there...
Dia kata esok dia akan check balik....
Then aku tanya kos....
U all tau bape dia letak????
Maksimum RM 500..
Tidakkkk....
Mana aku nak korek duit tgh2 bulan nih???
Huhuhu
Tkpe...Then aku jnji dia akan kol dia balik esok....

Huh...Berasap jugak kepala.... Pikir punya pikir...Mana la aku nak cekau duit..
Huhuhu....
Then.. Suddenly aku terpikir....
Y not aku tanya pemaju dulu....
Rasanya warranty umah aku nih blom expired lagik....
Aku tepon pemaju....
THANKS GOD.... STILL UNDER WARRANTY!!!
So rasanya.... SELESAI MASALAH AKU!!
Skrg nih pikir bila nak set appoinment dgn drg...
Besok aku nak kene pg Seremban...
Then balik dr sana kot aku akan uruskan semuanya...

No comments:

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin