Sunday, June 27, 2010

Just Around the Corner


Hari nih dah 27 Jun 2010....
Sekejap j... Bulan June dah nak kita tamatkan..Bermakna 5 bulan j lagi..Kita melangkah masuk ke tahun 2011 plak....
Mak aiii... Cepatnya masa berlalu...

Puasa di bulan ramadhan?? Syawal??
Amboi... Bukan main lg kan... Blom apa2 dah mimpi puasa raya bagai...Huhuhu

Sebenarnya bukan nak sentuh pasal puasa raya bagai...Sebenarnya nak sentuh pasal semester baru yang dah nak mula x berapa lama lagi nih...Huhuhu....Aku ada lebih kurang 7 hari j lagi nak berbulan madu..Huhuhu..

Lepas pada tuh...Sila la sedar diri yer...
Semester baru dh mula...
Dan sila pastikan anda bersedia wahai Cik JD....

Friday, June 25, 2010

Dr Who

Dr Who
Dia yang kini menyerikan hidup aku...
Dia yang mengisi kekosongan hati
Dia yang selalu menggembirakan hati ini

Dr Who...
Thanks coz accepting me in ur life
Thanks coz be my excellent listener
Thanks coz be part of my life
Thanks coz u always there for me...Where ever u are... And how bz u are...

THANKS TO MY DEAREST DR WHO

Aku Buat Hal Lagi

Aku selalu mcm nih
Dah berapa kali jadi mcm nih.. Dah banyak kali dah.... Aku masih x serik... Masih ulang perangai lama...
Tapi, aku cuba... Bukan aku x cuba...
Cuba bertahan daripada mengulangi perangai aku yg satu nih
Tahan punya tahan....
AKU X MAMPU
Semalam buktinya...
Huhuhu...

Jom kita tgk apa jadi semalam....
Aku ni kan dah lama hilang selera makan...
Jadinya, semalam kebetulan aku kluar.. maklumlah pay day.... So aku tunaikan la tanggungjawab aku.. Bayar itu ini... Then settle...Decide mau p lunch... Dah lama aku x makan nasik...
Sampai PKNS..Lain bende yg aku ode...Ye Mee Soup..Belasah....
Makan punya makan... X sedap la plak (tekak aku mmg x lalu makan... Selalunya... Tolak batu kayu j...)

Ok... Setel lunch..Aku balik rumah...
On d way balik... Perut aku meragam... So, Sampai ptg la aku kuar masuk toilet... Yg best tuh... Atas bawah kuar... Bukan j aku cirit birit..Siap muntah lg...Penat wei....

Then petang tu masa my Dr Who call... He advice me to buy 'charcoal' kt farmasi.. Pg plak aku ke farmasi... Xde la plak Charcoal... Yg ada ORS j.... ORS nih ada lah singkatan untuk Oral Rehydration Salt... ORS pon ORS lah.... Belasah...

Kuar j farmasi...
Godaan datang...
Inilah KLIMAK KEPADA ENTRY NI!!!
Ada ke patut..Depan farmasi tuh ada org bukak booth jual buku.... Amboi3... Tu godaan besar tuh kt aku....
Memula aku bt x nampak j.... Aku jalan laju j...
Suddenly aku terpk... Mcm mana kalau kt booth tu ada jual buku yg best.. X k aku rugi??? Argghhh...Dia buat dah.....
Then patah balik... Pg kt booth tuh....
Tu la dia.... Itulah ko JD... Jnji dalam hati bukan main...Xmo..Xmo...Xmo... Last2...
Dekat nak sejam aku dok belek buku2 kt situ...
Huhuhu
Kesudahannya....
Aku angkut 2 buah lg buku baru....
Huhuhu
Ok la tuh kan..2 buah j... Xde la sampai satu lori kn???? (Nak betul jugak tuh)
Aku x heran baju cantik kt shopping complex...Aku x heran beg cantik kt Guess..Aku x heran tudung cantik kt Ariani... Aku x heran kasut menarik kt Vinci....
Tapi aku heran kalau sekeliling aku ada booth jual buku... Aku jakun kalau lalu depan MPH.... Depan kedai buku yg lain... huhuhu







p/s: My lovely Dro Who.... Are u ready to melayan my kerenah about books...??? U must be surprise!!!!! I'm going like crazy when it's all about books!!!!!

Thursday, June 17, 2010

Happy


Hello there....
Emmm
Apa nak tulis hr nih ek???
Emmm

Cumanya..Sehari dua nih aku lost mood makan la...
Sebenarnya sindrom nih aku sealu kene sebulan sekali...
So pompuan2 kt luar sana...
Paham kn maksudku???

Sebenarnya sehari dua nih...
I'm in happy mood...
Kasik la chance kt aku...Sekali sekala nak happy

Emm... Bila hati kita senang....
Kesenangan tuh terpancar ek kt muka kita???
Aku bukan apa....
Sbb semalam ada yg tegur aku...
Aku nampak happy...
Aku ramah...
My face full of smile....

Mungkin kot kan...
Bila hati senang....
Automatik....
Body kita pon change our mood...
Muka x ketat n so on....

Spertimana merahnya strawberry kt atas tuh...
Mcm tu la merahnya hati aku skrg...
Mcm tuh la membaranya mood aku skrg....
Happy always...




Tuesday, June 15, 2010

Pesanan Dari Seorang Abang..... Kurasakan Something

X ingat sebenarnya... Sejak bila aku follow blog nih..
Memula aku followsbb aku ske tgk gambar2 dalam blog nih yg cantik2...
Giler cantik....
Gambar2 dia mcm pro j...

KURASAKAN SOMETHING nama blognya
Lelama...Bila communicate dgn tuan punya blog nih...
Mcm kool plak...
He look like mcm abang2 tau...
Ske kasik support untuk adik2 yg MALAS mcm aku nih...

Tapi tadi...
Bila baca reply dia dari salah satu komen aku...
Tersentuh plak hati..
Insaf kejap


Ini yang beliau tulis:
Ingat pesan Abg Eq...
Kalau kita susah...... Ramaiiiiii lagi kat luar sana susah...

So Abg Eq.. Thanks sbb sudi kasi nasihat kt budak malas nih...Huhuhu
Sesaper yg nak kenal...
Ni la Tuan Punya Blog KURASAKAN SOMETHING tuh...
Hensem x????? Hehehe






P/S: Abg Eq..Ampunnnn.... Curi gambar dr blog tanpa izin....Huhuhu... Abg ampunkan Ieda kn???


Monday, June 14, 2010

Kasihan

Kasihan...
Kasihan kt siapa??
Kasihan kt aku la... Dan juga pengguna2 lebuhraya PLUS Arah Selatan

Kisahnya...
Balik dr Trolak aku ikut Hiway PLUS...( Aku mana reti ikut jalan biasa... Kalau kata Hiway tuh tutup... Aku mmg x balik kpg la jawabnya...Hahaha)

Tp semalam masa aku balik...Ada kejadian kemalangan area2 Lembah Beringin... So... Sendiri mau ingat la kan...
Melekat la aku kt Hiway tuh....
X kisah la korang naik apa... Lori k... Kancil k... Wira k..Even Ferrari pon... Tetap la ko terperangkap dalam jem...

Kasihan.....
Mujur masa masuk KL... Xde kesesakan...
Sampai la Saujana...
Perjalananku lancar!!!
Ahamdulillah....

P/S: Korang layan la gambar2 nih ek....




Selamat Pengantin Baru




Wiken baru nih (Ahad)
Aku sempat meraikan majlis perkahwinan seorang rakan...
Kendurinya nun di Felda Trolak Selatan, Perak

Tahniah Rosman dan isteri
Semoga perkahwinan anda berdua dirahmati Allah
Semoga berkekalan sehingga ke akhir hayat....
Amin....

Lama dah aku x merasa kenduri kendara kt kampung....
Sampai Trolak Sabtu malam...
So sempat la tgk kemeriahan pra majlis... Dan esoknya meihat kemeriahan majlis kenduri kahwin kt kampung....
Bestttttt

Friday, June 11, 2010

Result Dah Dapat.. Alhamdulillah


Setelah berhempas pulas lebih dr 24 jam
Setelah menahan stress lebih dari 24 jam
Setelah menanggung derita menahan keinginan lebih dari 24 jam

Akhirnya..
Keputusan exam aku kuar jugak....
Itu pun..Berhempas pulas jugak la sementara nak bole menyaksikannya dengan dua bijik mata nih...

Dan keputusannya
(bunyi la drum sket...Hahaha)
Alhamdulillah....
Keputusan aku pada semester nih...
Lebih baik berbanding semester lepas...

Alhamdulillah....

Syukur..

Terima kasih Allah...
Atas segala karuniaMu....


Kayu pengukur aku adalah diri aku sendiri...
Bukan orang sekeliling....
Bukan rakan2 seperjuangan...

Sbb cuma aku yg paham diri aku
Cuma aku yang tahu kemampuan diri aku

Kalau nak dibandingkan...
Keputusan aku mungkin x sebaik rakan2 lain...
Mungkin pada sesetengah orang...
Result aku tuh...
'Biasa2 ajerrr...'
Tapi bagi aku....
Aku bangga..
Sbb wpun x banyak... Ttp ada sedikit peningkatan berbanding semester lepas...

So...
Pesanan untuk diri sendiri....
Make sure sem nih ada peningkatan lagi....
Boleh ke JD?????





Thursday, June 10, 2010

Thanks God... It's Still Under Warranty!!!


Hai all...
Hari nih hari PANIK AKU....
Bukan j hari nih aku berdebar n panik menantikan keputusan exam yang kuar hr nih
Tapi ada satu kejadian yg dah buat aku panik beberapa ketika
Bukan main2 punye panik...Tp panik tahap dewa dewi dah nih....

Kisahnya....
Pagi niih aku je JPA... Ada urusan yang perlu aku selesaikan...
On d way balik...
Aku singgah CAVENZI...
Ada sesuatu yang aku perlu beli...
Keperluan ok..Bukan kehendak....

Selesai j urusan kt CAVENZI, aku gerak balik umah...Singgah ATM kejap...Singgah tapau lunch kejap....
Then terus balik rumah....
Sampai rumah..Aku menanti barang yg aku beli dihantar ke rumah
Tungu punya tunggu...Dekat nak kul 2 baru sampai...
Dah siap susun atur bende tuh....
Aku bergegas naik atas rumah...
Nak lepak n try2 bukak i-student la kononnya...
Nak check result exam...

Kisahnya...
Naik j tingkat atas..Aku dengar bunyi air kuar membuak2....
Aku dah cuak...
Aku dah panik...
X sedap hati...
Gegas2 aku masuk bilik air....
Kisahnya....
Aku tgk air dok membuak2 kuar dr salur pair tangki....
Sah!!1
Tangki air umah aku ada masalah....
Panik..Xtau apa nak bt....
Last2 aku berlari ke luar rumah..Tutp paip utama....

Masa nih.... tetiba j aku rasa sedih.... Dan terpikir....
Kalau aku dah berteman..Mesti aku x susah payah nak uruskan semua nih...
Macam sekarang nih...
Huhuhu

Then suddenly aku nampak kontraktor cina tgh kemas2 barang dia kt rumah jiran depan....
Gegas2 aku tanya dia... Kalau2 dia bole repair piping....
Thanks God...Dia bole...
Lepas dia check here n there...
Dia kata esok dia akan check balik....
Then aku tanya kos....
U all tau bape dia letak????
Maksimum RM 500..
Tidakkkk....
Mana aku nak korek duit tgh2 bulan nih???
Huhuhu
Tkpe...Then aku jnji dia akan kol dia balik esok....

Huh...Berasap jugak kepala.... Pikir punya pikir...Mana la aku nak cekau duit..
Huhuhu....
Then.. Suddenly aku terpikir....
Y not aku tanya pemaju dulu....
Rasanya warranty umah aku nih blom expired lagik....
Aku tepon pemaju....
THANKS GOD.... STILL UNDER WARRANTY!!!
So rasanya.... SELESAI MASALAH AKU!!
Skrg nih pikir bila nak set appoinment dgn drg...
Besok aku nak kene pg Seremban...
Then balik dr sana kot aku akan uruskan semuanya...

Wednesday, June 9, 2010

I'm So Lucky

Hari nih aku ke Mid Valley....
Ada tujuan...
Ada kehendak dan kemahuan....
Hehehe

Meh nak citer...
Sebenarnya kawan baik aku...
Puan Rohaidah Sharif dah menawarkan aku satu tawaran yg sangat menarik....
Menonton tayangan perdana Toy Story 3 (3D)
Itu bermakna... AKu akan jadi antara org pertama kt Mesia yang menonton cerita nih....
Best kn???

Hehehe
Jadinya tadi...
Inilah aktiviti aku kt Mid Valley....
Korang layan j la ek gambar2 kt bawah nih....





P/S: All..... Sila jeles ek...Hehehe

Komuter Jahat!!!


Hari nih... Pilihan destinasi untuk merayap adalah Mid Valley....
So kalau ke Mid Valley tuh....
Paham2 j la kan... Nak drive mmg tidak la... Sbb paking kt sana mmg menyakitkan hati....
Asyik penuhhhhhhhhhh j
So aku n Sis Aida (my frenz) ambik keputusan untuk naik kenderaan awam..
Diulangi yer.. KENDERAAN AWAM!!
Dan udah tentunya pilihan kami adalah KTM KOMUTER

Masa pergi... Ok la...
Xde masalah...
Kisahnya.....
Masa nak balik....

Hujan dah mula turun....
Siap ada petir2 n guruh....
Hati aku dah x sedap nih...

Rupanya...
SAH!! Mmg ada masalah...
Rupanya stesen KL xde letrik...
Jadinya... Stuck la kami kt Stesen Mid Valley tuh...

Dah tuh...Pikir punya pikir...
Kami naik teksi ke Salak Selatan n tunggu komuter kt sana....
Katanya... Kt sana komuter ok...
Komuter dr Seremban sampai sana j...
Then akan patah balik ke Seremban balik....

Korang tau....
Nak makan 2 jam jugak la menunggu komuter tuh
Baru la sampai...
Mujur dapat naik....
Kisahnya....
Komuter yg sampai bukan dr Seremban....
Dtg dr KL jugak...
So no point la aku gigih naik teksi ke Salak Selatan....

So kesimpulannya kt sini.....
KTM JAHAT!!!
Sian kt pengguna....
TERANIAYA!!!!
Huhuhu




Friday, June 4, 2010

Kalau Bosan..Sila Tonton Tayangan Ini - Pak Maon Rockkkkk



sA
Kalau anda rasa bosan....
Sila tonton klip video ini untuk mengembalikan senyuman anda...
Sesungguhnya, P Ramlee mmg kreatif dan mampu membuatkan peonton ketawa walaupun selepas lebih 30 tahun kematiannya....

Layan Pak Meon.....
Hahaha...

Thursday, June 3, 2010

Review Lagenda Budak Setan


Td tgh hari.. Aku sempat la menonton filem Lagenda Budak Setan
Hari nih (3 Jun) dah mula tayangan...

Emmmm....
Lepas menonton.... Meh aku nak review sket....
Keseluruhan..Aku kasik 3.5/5 bintang j kot...
Bukan p... Aku xde la sampai nangis2 td...
Sebak sket j...
Hehehe

N watak Kasya si hero tuh.... X cukup setan la...
X cukup NAKAL!!!
Mungkin produser nak jear masa kot....
Sbb tu la x ditunjukkan sangat KESETANAN Kasya tuh....

N cinta Kasya n Ayu....
Xde plak tunjuk bertapa dalamnya cinta mereka....
Xde plak tunjuk bertapa kukuhnya cinta drg....

Senang cakap la...
U all bayangkan la citer Ali Setan versi 2010....
Gitulah lebih kurangnya....

Aku???
Bg aku.... X rasa rugi la aku laburkan duit bt beli tiket....
Walaupun x WOW....
Xde la plak LEMAU!!!!!!!!!!!!

Cumanya...Kesian la dgn watak heroin....
Asyik MALANGGGGGGG j....
Huhuhu....

Dan satu lagi....
Aku x jumpa PUNCH LINE aka CLIMAX filem nih....
Huhuhu....

Apa pun....
Kalau korang rasa nak pg tgk citer nih...
Aku advice korang...
SILA LA PG TGK.....
Sbb citernya XDE LA MEMPERBODOHKAN PENONTON!!!

So
SILA LA PG TGK!!!!

Wednesday, June 2, 2010

Kisah Aku dan Gzam Sireh Mempelai


Aku skrg kan tgh cuti sem....
So dalam dok cuti tuh..AKu intai2 jugak la keje2 pt time...
Yg penting aku dapat duit....
Hahaha
So...Wiken baru nih.... AKu membantu (senang cakap la...Aku keje) dgn kawan aku...
Her sis bukak kedai pengantin and also servis katering...
So aku pon membantu la Cik Linda atau lebih tepat lagi GZAM Sireh Mempelai n GZAM Katering...
Dua hari aku keje....
Jumaat n Sabtu....

Tu la ko JD.... Sblm nih ko keje senang....
Dok opis...Aircond....
Ngadap komputer j....

Kali nih... No more party....
Keje la ko...Nak keje sgt kan...
So, barulah aku tau
Apa ertinya membanting tulang...
Apa ertinya bekerja mencari wang

Memang penat..
Tapi aku happy....
Puas....
Puas sbb dapat merasa apa yang org lain rasa....Apa yang org lain kerjakan....
Susahnya nak mencari wang....
Insaf kejap...

So Cik Linda, Kak Gee n Abg Nizam....
Pasnih jangan serik plak panggil aku keje dgn u all ek....

Kepada sesaper yg interested nak tau pakej yg disediakan...
Bole la intai2 kt sini....

Gzam Sireh Mempelai

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin