Monday, May 31, 2010

FT @ HRC KL

Malas cakap banyak....
Korang pon tau kan..Aku fanatik FT
So...
Bertemankan Pya, aku sempat layan showcase FT semalam....
Kool....
Korang layan j la gambar2 kt bawah nih ek....

Tarikh: 30 Mei 2010
Masa: 11 Malam
Tempat: Hard Rock Cafe, Kuala Lumpur













p/s: FT ROCKS!!!!!!

Thursday, May 27, 2010

Jodoh Itu Rahsia Tuhan


Rasanya nih dah kali ke berapa tah aku menulis entry yg hampir nak sama...
Bosan...X minat....
Tapi aku terpaksa jugak nak tulis....
Sbb apa?? Sbb nih blog aku... X salah kan aku nak luahkan apa yg terbuku kt hati aku nih....

Aku tau la... Umur aku dah nak masuk 33 Tahun (2011)...
So..Kenapa dgn 33???
Angka j kan????
Aku tau..X semua bole terima keadaan aku yg berusia 32 tahun tp blom berjodoh....
Kan??? Betol x???

Past 2-3 days....
Aku agak berkecil hati dgn kenyataan seseorang...
Yang mempersoalkan kenapa aku blom bertemu jodoh...
Alasan aku???
Apa alasan aku nak bg???
Dah sah2 la BLOM ADA JODOH....
Itu j yg mampu aku nak kata...

Yang mengecilkan hati aku tuh bukan apa....
Aku dituduh...
Terlalu choosy....
Sangat skeptikal....
Menyenaraikan kriteria2 x masuk akal untuk bakal suami...

Semua tuh buat aku berkecil hati sebenarnya...
Kalau betol...Aku x kisah pon.. Sbb bende betol...
Tapi semua tu SATU TUDUHAN X BERASAS...
TANPA BUKTI...

Senang cakap mcm nih la...
Aku percaya...
AJAL MAUT.....JODOH PERTEMUAN...
Itu rahsia ALLAH....
Aku x mampu nak leraikannya....
Apa takdir Allah untuk aku...
Aku sendiri x pasti...
Aku cuma mampu berdoa...Agar Tuhan memudahkan setiap langkah perjalanan aku...
Aku percaya...Setiap yg berlaku tu ada hikmahnya..
Berjodoh atau tidak...
Itu kerja Allah....

Buat masa sekarang...
Aku masih mampu tanggung hidup aku sendiri...
Bekerja dan mencari pendapatan dengan usaha aku sendiri....
Alhamdulillah setakat nih...
Aku x meminta2 dr orang lain..
Alhamdulillah....

Wednesday, May 26, 2010

Lagenda Budak Setan

Excited aku bila menonton promo filem nih....
Jarang sangat ada filem melayu yang bt prmo dgn sinematografi yg gempak2 mcm nih..
Actually cerita nih berdasarkan Novel Lagenda Budak Setan karya Ahadiat Akash...
Lama dah novel nih...Zaman2 aku sekolah dulu kekdahnya novel nih kuar...

Jujur...AKu x pernah baca novel nih....
Hahaha
Ye la...
Zaman sekolah bukan mcm sekarang...
Dulu kt kampung mana nak jumpa kedai buku...
Kalau jumpa kedai buku pon...Mana nak korek duit nak beli novel...

So, bila dah tgk promo....
Mcm best....
Mcm gempak....

Kawn2 aku cakap novel nih sedih...
So, kalau aku berkesempatan pg tonton citernih nanti...
Kene la aku bawak tisu banyak2 sket....
Huhuhu

Ok guys...
Layannnn j la this promo ek...
Daaaaaaa


Tuesday, May 25, 2010

Xde??? Camner Nih..???

p/s: nih tgh cr no tepon SYABAS k nih?? Kenapa SYABAS?? Korang baca la ek entry kt bawah nih...




Wah...
Gawat nih...
Balik dr gym tadih...Aku dok memulun layan citer INDON...
Mak aiii.. Lupa nak mandi n sarap....

Dah selesai aku melayan citer Indon tuh...
Baru ada feel nak mandi....
Turun bawah jap...Minum2 dulu sblm mandi...
Time kau nak basuh cawan...baru aku pasan....

Nahhh...Air xde la dol....
Mcm mana nih???
AKu blom mandi??
Mmg la sblm g gym td aku dah mandi..
Tp normally, lepas aku balik dr gym...
Aku bakalan mandi sekali lagi...
Apa giler kalau x mandi kalau balik dr gym???
Huhuhu

So mcm mana nih...
Air xde nak mandi...
Jap lg nak kene p EiMAS sbb nak collect surat...
Huhuhu....
TENSION!!!!




Saturday, May 22, 2010

Tiap Saat, Tiap Ketika


Skrg nih
AKu macam bz j...hahaha
Bz sbb apa? Ada la...Masa skrg nih mcm x cukup j 24 jam...
Tido pon mcm x cukup
Pehal plak??

Tu la..Sblm nih mmg aku x berapa nak layan sinetron indon
Tapi disebabkan si BAIM WONG nih dah acting dalam satu sinetron nih...
Makanya...Hari2 aku dok menggoogle pasal citer nih
Tajuknya - BENCI BILANG CINTA

Kelihatannya mmg plagiat dr cerita Korea - Princess Hour..
Tapi disebabkan Baim Wong Sama Marshanda.. Aku layankan j...
Nak2 plak aku mmg ske citer Korea _ Princess Hour dulu tuh

Kire mcm kes mengimbal balik la citer dulu tuh..
So disebabkan tamak n nak pantas...
Skrg nih hari2 aku layan citer tuh kt youtube
Hehehe
Makanya...AKu sibuk skrg nih...
Hahaha


p/s: Korang kalo nak gelakkan aku sbb layan citer Indon..Gelakkan la... Nak bt mcm mana...Aku dah terjebak pon...Tp mmg aku ske pon tgk si Baim Wong yg ganteng
tuh....Hahaha






Tuesday, May 18, 2010

Ke Makam Bonda

Kami mengunjungi pusara bonda
Sunyi pagi disinari suria
Wangi berseri puspa kemboja
Menyambut kami mewakili bonda

Tegak kami di makam sepi
Lalang-lalang tinggi berdiri
Dua nisan terkapar mati
Hanya papan dimakan bumi

Dalam kenangan kami melihat
Mesra kasih bonda menatap
Sedang lena dalam rahap
Dua tangan kaku berdakap

Bibir bonda bersih lesu
Pernah dulu mengucupi dahiku
Kini kurasakan kasihnya lagi
Meski jauh dibatasi bumi

Nisan batu kami tegakkan
Tiada lagi lalang memanjang
Ada doa kami pohonkan
Air mawar kami siramkan

Senyum kemboja mengantar kami
Meninggalkan makam sepi sendiri
Damailah bonda dalam pengabadian
Insan kerdil mengadap Tuhan

Begitu bakti kami berikan
Tiada sama bonda melahirkan
Kasih bonda tiada sempadan
Kemuncak murni kemuliaan insan

~Usman Awang


p/s: Bila baca j puisi nih.... Sebak plak aku rasa...Tetiba teringat arwah mak aku.... Teringat? AKu kene berterus terang dgn u all semua...Sebenarnya aku xde dah sgt pon memori dgn arwah mak aku... Dengan kata lain..... Xde kenangan pon aku dgn dia.... Sbb masa tuh aku kecik sgt kot... Baru 7 tahun (masa mak meninggal aku ngam2 8 thn...)

Yang Pertama dan Ketiga.. Ketiga????

Semalam masa ke Alamanda....Singgah MPH jap...
Biasa la kan...
AKu kalau masuk MPH...
Mesti bawak balik sesuatu..
Kali nih aku beli Novel....
Malas nak beli buku motivasi...
Sbb buku2 motivasi yg aku beli sblm nih pon blom habis baca...

Memula pilih Novel Adam dan Hawa...
Dah habis baca pon....
Hehehe....Bestttt

Novel kedua...
Yang menariknya....
Novel nih aku dah beli masuk kali yang ke-3...
Kisahnya....
Yg 1st..Anak buah aku rembat....
Then aku beli lagi....
Pastuh kisahnya..... Officemate pinjam...Sampai la aku x dapat balik novel aku tuh....
Ada la dekat 5 tahun dah org tuh pinjam...
Sampai aku pon dah naik lupa...
Which one personnya

Dan semalam...
Aku beli novel nih untuk kali yg ke-3...
Cover pon dah lain
Dah berwajah baru....
Huhuhu...
Novel nih bestttttt
Sbb tuh aku sanggup beli untuk kali ke-3...
Hehehe

Pantang

Lain orang lain ragamnya
Lain orang... Lain perangainya
Sabar j la kan....

Meh nak citer....Aku nih ada satu alahan.. Nak kata pantang pon bole jugak kot...
Tapi pantang aku nih pelik sket...PANTANG JUMPA..
Huhuhu

Kisahnya...
Aku nih pantang kalau jumpa kedai buku..Especially MPH.. Dua kedai buku nih ada lah peberet aku...
Pantang jumpa....
Kalau jumpa...
Jawabnya... Aku akan membeli kt situ...Jarang sgt2 aku kuar dr MPH dengan tangan kosong...
Jarang sekali....
Huhuhu



Friday, May 14, 2010

Kuching.... Mau Ke Sana Lagi






Aku hilang dua tiga hari nih
Ada yg pasan k???
Rasa xde kot...Sbb Reader blog kau nih bukan ramai mana pon....Hehehe
Pada yg perasan akan kehilangan aku...

Aku sebenarnya pg holiday dgn kawan2,
Pg dengan kawan2 sekelas master..Diiringi seorang pensyarah pengiring iaitu Pn Hasnah...
Pg kemana???

Haaa...
Meh nak citer...
Aku pg Kuching....
Nih komen ikhlas aku la....
Selama 3 hari 2 malam kt Kuching...
Waaaa.....
Aku sudah suka sama Kuching..Aku mau pg sana lagi....
Kuching...Kuching....Kuching....
Mau Mee Kolok...Mau Ayam Penyet...
Kuching bestttttttt


Monday, May 10, 2010

C|I|N|T|A



Cinta kepada harta bererti BAKHIL

Cinta kepada perempuan ertinya ALAM

Cinta kepada diri ertinya BIJAKSANA

Cinta kepada mati ertinya HIDUP
Cinta kepada Tuhan ertinya TAQWA

~Yang Bernama Cinta~



Packing


Emm
Besok pepagi dah nak gerak
Tapi aku kemalasan...
Malas mau packing
Aiyakkk....

So esok aku mau p mana???
Emmm... Nnti aku bgtau ek
Aku cuti 3 hari dr blogging n FB
Jumaat i'll be back...

Insyaallah....


p/s: U all semua sementara aku bercuti nih.... jgn nakal2 tau....



Sunday, May 9, 2010

Selamat Hari Ibu..Tp Aku X Pernah Meraikannya


SELAMAT HARI IBU

Tiap2 tahun aku tgk macam2 event sempena hari ibu.. Ada konsertlah... Kt shopping complex plak aku tgk, mcm2 promosi drg buat bersempena Hari Ibu.
Meriah sungguh.... Untung kan ibu2 skrg nih...

Emmm....
Tiap kali hari ibu... Aku sekadar memandang dan mendengar...
Ada keinginan tapi xde kemampuan...
Maksudnya...
Ada keinginan nak menyambutnya, tapi aku x mampu untuk melawan takdir Ilahi.
Mak aku meninggal masa aku kecik (8 tahun)
Jadinya, sedar2 j org dok sambut Hari Ibu..
AKU MMG X MASUK DALAM KATEORI YANG LAYAK MENYAMBUT HARI IBU..

Takdir kan...
Dan aku seharusnya redha dengan takdirNya...

p/s: Sempena Hari Ibu, cuma Al-Fatihah untuk arwah ibu aku.. (tahun nih dah 24 tahun pemergian ibu tercinta.. RAJIMAH HAMSI)

Friday, May 7, 2010

Selamat Hari Ibu


Besok Hari Ibu
Kepada semua kawan2 blogger yang bergelar Ibu....
Aku ucapkan

Selamat Hari Ibu...
Happy Mother's Day

Sesungguhnya kasih Ibu membawa ke syurga




p/s: Al-Fatihah untuk arwah Ibu aku... Rajimah Hamsi

Ada k Patut.... Mmg x Patot


Hari nih...Mcm biasa, rutin harian aku sejak cuti sem... Pepagi around 7 aku pg gym la...
Tapi hari nih..Mood aku hilang terus...Apa da....

Kisahnya..
Aku sampai mcm biasa...dalam jam 7..
Sampai j aku touch my smart card untuk masuk gym... Then aku rasa pelik..Apasal hari nih gym gelap??? Xkan x bukak lg...Sbb dalam flyers...Mmg tulis bukak kul 6 pagi sampai 12 malam!!!

Rupanya...
Masa aku masuk tuh...
Baik punye staff tuh TIDURRRRR... Wah....Siap berdengkur tuh... Melampau betol!!!
Aku saje j buat bising2.... Mak aiii.... X bangun jugakkkk

Malas dah aku nak kaco...
Aku masuk dalam training room...
Wahhhhhhhh
Aku dah mcm Staff Kaki Gym la plak hari nih...
Aku la yg bukak tingkap, aku la yg on segala bagai mesin2 kt gym tuh...
Dah mcm staff la plak kan????

MMG X PATOT!!
Sepatutnya Kaki Gym kene bg aku rebet la kot....
Sbb td aku act as staff...Bukan customer!!!
Huhuu




Thursday, May 6, 2010

Lifehouse - Whatever it Takes


Kalau kamu menghadiahkan aku lagu ini.....Dan mengharapkan aku mendengarnya...
Sungguh.....Saat ini aku sedang menghayati bait2 lirik lagu ini.....




Tuesday, May 4, 2010

Hari Pertama


Hari nih..
Hari pertama aku pg gym..Dan aku pilih Kaki Gym yg dekat dgn umah aku sbgai potnya... Kool, hari nih merupakan hari pertama....
Seawal jam 7 aku dah terpacak depan pintu gym..wah..semangat giler...
1st step, adik assistant instructor kt gym tuh ajar la aku.... Mcam mana nak guna menatang2 kt situ, n aku sudah pasti concentrate kt cardio machine.... Almaklumlah.... Niat register kt gym tuh kan nak kecikkan sket size aku....
So cardio machine ler jawapannya....

Giler....Peluh2 aku.....Semput wei...
Mana x semput, aku dah lama pencen excercise.. Last xtvt yga ku ingat adalah aku terlibat dgn xtvt skipping.... Lepas pada tuh...Mmg tergolek j.... Huhuhu

Mmg kejang la otot2 aku..Sampai la nih lutut aku masih rasa sakit... Huhuhu
Dan ada peristiwa yg paling lawak aku rasa.... Hahaha

Lepas hampir satu jam aku dok main2 atas trade mile, cycling, tetiba j aku rasa nak pitam...
Dan aku sebenarnya adalah 'pakar' kepada menangani masalah nih...Apa lagi....Aku cepat2 pg toilet n u all tau ap ajadi???
Aku MUNTAH!!!
Mujur pg tuh aku x sarap..... Aku minum air yoghurt j.... Kalau aku makan...Kan masalah....Huhuhu

Aku balik umah jam 9...
So ok la kan...lebih kurang 2 jam sesi aku kt gym
Untuk 1st day...kire ok la tuh....


Surat Ungu Untuk Nuha... Untuk JD Xde K????

Kali nih aku nak review novel terbaru aku... Surat Ungu Untuk Nuha
Sangat best ok....
Karya Kak Sue blom pernah mengecewakan...

Wataknya x banyak..Watak utamanya adalah Muzammil @ Alang n Nuha
Perkenalan awal mencetuskan pergaduhan..Dan akhirnya saling jatuh cinta...

Nuha terima Alang walaupun ketika itu Alang sudah BUTA.... BUTA ok...
Huhuhu
Sangat syahdu....

p/s: Kepada kengkawan yg gila novel...Another novel for ur collection....



Monday, May 3, 2010

FB Aku Mengong


Sejak semalam...
Aku hadapai masalah nih...
Dok kejap2 layan FB...
Then kenkunun nak upload gambo or update status...
Then tetib akuar menatang nih

Service Unavailable - DNS failure

The server is temporarily unable to service your request. Please try again later.

Reference #11.ce4b52cb.1272899098.7011c37


Stress oooo... Dah aku makan FB, tido FB, Siang FB, malam FB... Aiyak....Tertekan wei!!!!

Saturday, May 1, 2010

Baru Dua Hari


Baru dua hari cuti
Aku dh mula rasa bosan dah....
X tau apa la aku nak bt...

Minggu depan baru mula xtvt sempena cuti sem nih
So, dua hari nih aku nganga la kt umah akak aku
Huhuhu

Buhsan wei...
Ish3 mujur minggu depan ada xtvt...
Kalo x....
Mau mati kutu aku kt Saujana
Siang2 hari....
Nak bercakap xde kawan
Almaklumla...
Sengsorang kt umah...
Huhuhu

Hai la manusia...
Dah mula cuti..Ko komplen bosan...
Sblm nih dok komplen stress kene attend kelas n siapkan assignment
Alahai....
Manusia2....

TAG ~ Lama Sudah Aku X Jawab TAG



TANDA

1. Tanda kamu bad mood?
*Aku sonyap jer....Muka x senyum langsung


2. Tanda2 kamu marah?
Pon aku diam jer....Kalau aku terlampau marah...AKU AKAN MENANGIS

3. Tanda2 kamu lapar
Jari jemari siap gigil tuh...Tuh Lapo benar ler tuh

4. Tanda2 kamu malu
Senyum malu... Dan muka pon blushing

5. Tanda2 kamu sedang cemburu
X sure la...Ada sesaper pernah perasan mcm mana aku cemburu?? Citer la sket... :)

6. Tanda2 kamu sedang sedih?
Aku nangis kot

7.Tanda2 kamu sedang gembira
Senyum x hengat n bergelak ketawa tanpa mengira tempat dan masa....Ske benor ler tuh...


Aku lupa sape yg tag aku nih...Tp mmg ada aku simpan untuk dijawab...Hehehe... Sorry ek pada tuan empunya tag...Berzaman baru aku jawab....Hehehe

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin