Saturday, April 3, 2010

Entry Khas Kepada SI PEROKOK!!!

ROKOK bukan sahaja berbahaya tetapi kini timbul isu kandungan darah babi di dalamnya.

KUALA LUMPUR – Seorang pakar akademik dari Australia semalam mendedahkan satu hasil kajian di Belanda baru-baru ini yang mendakwa menemui sel darah merah babi sebagai kandungan penyekat bahan kimia dalam puntung rokok.

Profesor Simon Chapman dari Universiti Sydney dilaporkan berkata, kajian itu mendapati babi digunakan dalam 185 jenis industri termasuk penemuan sel darah merah haiwan itu dalam penapis (filter) rokok.

Kenyataan beliau yang disiarkan oleh akhbar Daily Telegraph kelmarin menjelaskan, hasil kajian tersebut pastinya mengejutkan perokok yang beragama Islam serta Yahudi yang diharamkan memakan babi.

Menurutnya, setakat ini satu jenama rokok yang dijual di Greece telah didapati mengandungi darah babi.

kredit : kosmo.com.my


p/s: Jika anda yang membaca entry ini dan anda adalah perokok.....Komen anda???

8 comments:

mremzack said...

adoyai... letak la darah lain.. darah lembu ke.. unta ke.. kijang ke.. tenuk ke... darah menatang haram tu jugak korang nak letak kat filter rokok...

mremzack said...

adoyai... letak la darah lain.. darah lembu ke.. unta ke.. kijang ke.. tenuk ke... darah menatang haram tu jugak korang nak letak kat filter rokok...

Mariah Mohamed Ali said...

ish! patut ler lain macam perangai manusia sekrg ni...dh tak mcm mnusia...bayangkan ler kalu sorang tu merokok umo 13thn...skrg dia umo 70 thn..ish2..

Jake's Daughter said...

Zaki: La nih hang pikiaq la...Nak berenti k x dr MEROKOK????

Mariah: Kannnn...Sangat ngeri bila dipikirkan....Hahaha

@cu SaYaNg said...

padan la aku rasa dah lama aku tak dengaq cite pasai hang
rupa2 nye aku tak dak link blog hang nie...iskh..

Jake's Daughter said...

Sabaq j la aku...huhuhu

zarol said...

aduz....
mcm tu ka...
kena belah bdn la ak...nk samak
hu3........

Jake's Daughter said...

Zarol..Ada brani belah dua badan?? Aku nak tgk...Inform me after u ready....

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin