Friday, April 23, 2010

Apa Aku Mahu

Salam all...Hari nih masa tengah rehat2 lepas maghrib... Aku sempat browsing... Go through my blog....
Tetiba terpikir...Kenapa yer aku memilih untuk berblogging???
Kenapa yer aku memilih untuk menulis dan membiarkan sesiapa sahaja membaca apa yang aku tulis?? (seperti kita sedia maklum...Blog adalah open...Sesiapa saja boleh membaca setiap apa yang anda tulis)
Memang la boleh diprivatekan...Tapi aku memilih untuk 'OPEN' j my blog..
Kenapa?

Aku sebenarnya xde jawapan untuk semua tuh
Aku menulis ikut kata hati...
Aku menulis tanpa sebarang niat...

Ada yang komplen...
Ko blogging..Seolah2 ko bukak rahsia diri ko...
Ko telanjangkan kisah hidup ko....
Dan x kurang jugak ada yang pernah berkata...
Aku sekadar cari GLAMOUR dgn berblogging...

Aku sangkal semua pendapat kt atas tuh
Sebab
Aku menulis kt blog cuma cerita2 biasa
Dan..
X semua kisah aku paparkan
Gambar2 yang aku attachkan....
Rasanya belum ada yang MELAMPAU dan MELANGGAR ADAT BUDAYA dan AGAMA
Dan yang terakhir....
Berapa ketul sgt yang follow blog aku... Sila tgk kt belah kanan nih...
So dah sah2 aku X GLAMOUR kn???
KOMPOM X GLAMOR!!!

Aku menulis ikut kata hati
Rasa nak tulis...Aku tulis...
Kalau xde mood....
Kalau aku bz...
Mmg blog aku xde update!!!

So aku menulis kt blog aku nih
Tanpa sebarang paksaan
Tanpa sebarang agenda...

Pada yang sudi singgah n baca blog aku
TERIMA KASIH
Pada yang kurang berkenan dgn blog aku...
Jugak TERIMA KASIH aku ucapkan
Mmg aku x mampu nak puaskan hati semua orang
Maaf ya....

Tapi aku percaya
Kita hidup dalam negara yang bebas merdeka
So selagi aku x melanggar undang2...
Undang2 Allah dan Undang2 manusia...
Rasanya aku tetap BERHAK MAHU MENULIS ATAUPUN TIDAK....

TITIK








6 comments:

@cu SaYaNg said...

blog tmpt utk kita meluah segala apa yg kita rasa & juga tempat utk kita bercerita..blog nie seolah2 diari kita..dan secara tak langsung kita dapat kawan baru

tu tujuan aku tulis blog.. :-D

Jake's Daughter said...

Pya: Betoi3..Aku setuju sangat2...

Mariah Mohamed Ali said...

aku pun suka2 dgn blog ni...tak der niat nak cari glemer...sbb aku adalah aku...aku dan duniaku...

Farah Hanani said...

humm...smua ada pandangan masing2...so biarkan saja..janji kita tahu sapa kita..

Jake's Daughter said...

Mariah: Betol3...

Nany: Setuju!!!

mremzack said...

aku suka berblogging..kenapa aku perlu tidak suka apa yang aku suka kerana ada yang tidak suka apa yang aku suka... kan?kan?kan??

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin