Friday, April 30, 2010

Labor Day


Besok 1 Mei adalah Hari Pekerja...

Kepada semua tenaga2 kerja... Pekerja2...
Diucapkan Selamat Hari Pekerja...
Semoga kita akan lebih efektif dalam meneruskan kerjaya (walaupun aku skrg nih bercuti dr bekerja..Aku ttp meraikannya)

Tetapi kenapa 1 Mei tahun nih jatuh pada hari Sabtu??
Kalau jatuh Jumaat atau Ahad kan best...Dapat la kawan2 yg bekerja tambah satu hari lg cuti kn???
Hehehe





Penutup



Semalam berlangsung la pot luck yang kami dah plan....
(Dirancang dengan kengkawan IS 771)
Meriah sangat2....
Plannya kami nak surprisekan Dato (our lecturer)
Last2 Dato yg surprisekan kami...
Siap Datin masak lagi untuk pot luck kali nih....
Best...
Mee Kuah yg Datin bt sedap.....

Pot luck tuh semalam sempena tamatnya semester 2...
Pada Liza yg dah nak grad...Tahniah....

Pada kawan2 yg lain...Sama2 la kita menanti result nnti yer...
Mudah-mudahan semuanya dapat result yg BAGUS!!!!












Thursday, April 29, 2010

Layang-Layang Bertali Kaca




Novel nih aku baru j beli....
Giler tebal....
Memula terpikir..... Bila la aku nak habis baca noel nih....
Kire tgk la..Page dia dekat nak sampai 1000....
Aku mula baca sket.....
Menarik la plak....
Last2...Selesai....
Xsampai pon 2 hari....
Huhuhu....
Sangat hebat kan aku???

Aku nak tulis sinopsis pon malas...
Korang jgn x beli...Beli!!!
Best tuh.....
Selalunya dalam novel.... Watak x banyak
Tapi dalam novel nih...Bole tahan la....

So...
Advice aku kt kaki2 novel.... SILA BELI!!!!


Cubalah




Semasa anda dilahirkan, anda menangis dan orang di sekeliling anda
tersenyum.
Teruskanlah hidup anda supaya apabila anda mati nanti,
andalah yang akan tersenyum dan orang sekeliling anda pula yang akan menangis.


Wednesday, April 28, 2010

Akhirnya


Alhamdulillah...
Happynya..Presentation terakhir untuk semester nh dah selesai dah tadi...
Happy giler.... Berakhirnya presentation tadi...Bermakna berakhirnya perjuangan untuk semester nih...
Skrg nih..Tunggu for the result j la lagik..
Moga2 dapat yang terbaik
Aminnnn

Kemana cuti nih??
Dok lepak Saujan j la jawabnya...
Xde kemana pon...
No plan n also no money!!!
Hahaha

Tkpelah..Dok Saujana pon ok apa..
Rumahku syurgaku....

p/s: So ucapan kepada diriku sendiri...SELAMAT BERCUTI.....

Satu dah selesai...Satu Lagi Menanti


Salam...
Semalam dah selesai satu final presentation
Lega...Alhamdulillah

Hari nih akan ada satu lagi presentation
Mudah2n dipermudahkan..
Amin...

Leganya bila semua dah selesai
Bukan apa....
X larat nak pk la pasal semua ni
Nak cepat2 selesaikan semuanya
Nak cepat2 amankan diri dan melayan cuti dengan bahagianya

Arrrggghhhhh....
Lega xtau nak bgtau mcm mana....


Monday, April 26, 2010

Cinta




Seorang wanita akan memandang rendah terhadap lelaki yang menyatakan cinta kepadanya..
Terkecuali kalau memang lelaki itu yang diharapkannya....


~ Elizabeth Stoddard ~





Sunday, April 25, 2010

Ehh Cik Kiah....Suke Nampak


Hahaha
Hi there....
Kisah ini berlaku semalam sebenarnya
Meh nak citer

Semalam adalah sesi memenuhi impian...
Kalau u all pasan...
Ada satu entry aku berkaitan CANON IXUS 130....
Akhirnya... Semalam bersamaan dengan Sabtu 24 April 2010
Aku telah merembat kamera berkenaan...
Warnanya, modelnya.... Mmg seperti yang tertera dalam entry aku sebelum nih..
Tahniah kt aku sbb berjaya mendapatkannya....
Hehehe

Sebenarnya, semalam ada satu sesi beli belah yg bt aku rasa SANGAT BAHAGIA...
Sorry...
Tekaan u all salah...
Bukan bahagia kerana dapat beli henbeg baru, beli baju baru, atau pun aksesori yang lain2...
Sebenarnya, kebahagiaan sebenar bila mana aku dapat masuk MPH Bookstore dan membeli beberapa buah buku...
Semalam aku rembat :

1. Natrah (1937-2009) - Cinta.Rusuhan.Air Mata
2. Journey to Space - A Memoir of Malaysia's First Angkasawan

3. Hidup Bukan Rahsia - Anda, Saya dan Kita

4. Novel Layang2 Bertali Kaca
5. Kamus Dwibahasa Oxford Fajar (Ini untuk anak buah aku)


Well..... Kopak wei..Sape cakap x kopak???
Tp tkpe..Ku bahagia!!!!
X reti nak gambarkan bagaimana bahagianya aku bila dapat beli buku2 tuh semua...

Well...Kene cari masa nih...
Bila la nak start baca my new collection nih..
Hehehe
Will find for it...


Friday, April 23, 2010

Apa Aku Mahu

Salam all...Hari nih masa tengah rehat2 lepas maghrib... Aku sempat browsing... Go through my blog....
Tetiba terpikir...Kenapa yer aku memilih untuk berblogging???
Kenapa yer aku memilih untuk menulis dan membiarkan sesiapa sahaja membaca apa yang aku tulis?? (seperti kita sedia maklum...Blog adalah open...Sesiapa saja boleh membaca setiap apa yang anda tulis)
Memang la boleh diprivatekan...Tapi aku memilih untuk 'OPEN' j my blog..
Kenapa?

Aku sebenarnya xde jawapan untuk semua tuh
Aku menulis ikut kata hati...
Aku menulis tanpa sebarang niat...

Ada yang komplen...
Ko blogging..Seolah2 ko bukak rahsia diri ko...
Ko telanjangkan kisah hidup ko....
Dan x kurang jugak ada yang pernah berkata...
Aku sekadar cari GLAMOUR dgn berblogging...

Aku sangkal semua pendapat kt atas tuh
Sebab
Aku menulis kt blog cuma cerita2 biasa
Dan..
X semua kisah aku paparkan
Gambar2 yang aku attachkan....
Rasanya belum ada yang MELAMPAU dan MELANGGAR ADAT BUDAYA dan AGAMA
Dan yang terakhir....
Berapa ketul sgt yang follow blog aku... Sila tgk kt belah kanan nih...
So dah sah2 aku X GLAMOUR kn???
KOMPOM X GLAMOR!!!

Aku menulis ikut kata hati
Rasa nak tulis...Aku tulis...
Kalau xde mood....
Kalau aku bz...
Mmg blog aku xde update!!!

So aku menulis kt blog aku nih
Tanpa sebarang paksaan
Tanpa sebarang agenda...

Pada yang sudi singgah n baca blog aku
TERIMA KASIH
Pada yang kurang berkenan dgn blog aku...
Jugak TERIMA KASIH aku ucapkan
Mmg aku x mampu nak puaskan hati semua orang
Maaf ya....

Tapi aku percaya
Kita hidup dalam negara yang bebas merdeka
So selagi aku x melanggar undang2...
Undang2 Allah dan Undang2 manusia...
Rasanya aku tetap BERHAK MAHU MENULIS ATAUPUN TIDAK....

TITIK








Thursday, April 22, 2010

Teruja Dengan Pink

Alalallaa....
Apasal tah...Sejak dua menjak nih...
Bila aku perhatikan...Kebanyakkan barang2 dalam bilik aku satu kaler j...
Huk3...
Korang tau kaler p??
Kaler PINK okeyyy....

Mak aii...Mcm mana la aku bole terjebak dengan kaler nih...
Masuk bilik air..Shampoo....Conditioner...Shower gel...Botol semua pink (aku malas mau snap foto..So xde gambo)

Tadi aku g Seng Heng... Beli hair dryer....
Dalam banyak2.... AKu rembat Panasonic Hair Dryer kaler PINK jugak....

Hahaha...
Kesimpulannya....
Aku kini dibayangi PINK....

@_@

p/s: xde gambo..tapi aku kalerkan entry kali nih pon kaler pink.... Opppssss.... Layout blog aku pon kaler pink kn??? Huhuhu....

Wednesday, April 21, 2010

Akhirnya....

Finally.. Aku dah selesaikan paper akhir untuk semester nih...
Alhamdulillah...Aku dah xmo pk apa yg aku tulis dalam helaian2 jawapan aku tuh...
Dah lepas...

Skrg nih nak kene concentrate dgn 2 presentation next week....
And report yang nak kene hantar a week after...
X sabar nak selesaikan semuanya
Dan x sabar jugak nak
CUTI SEMESTER!!!!








p/s: Dah ada xtvt untuk cuti semester nih..... Apa dia?? Tunggu.....

Monday, April 19, 2010

Dah Berapa Lama Ntah

Cerita hari nih...
Cerita pasal bibir..
Pagi tadi bangun dari tido...Aku rasa bibir kering j....
Then bila aku usik2 n tarik bahagian yang keirng tuh...
My lips mula berdarah...
Bole tahan pedih... Apasal bende nih jadi..Aku pon x sure...
Panas kot..

Sebut pasal bibir..Sebenarnya aku sendiri dh lost count....Dah lost memory..Bila la last aku pakai gincu...
Krang mesti terkejut kan?? Tapi tu la hakikatnya...Aku mmg dah lama x pakai lipstick...
Jap aku nak recall...Tahun 2006 atau 2007 kot rasanya...
That was the last time aku kenakan gincu...So after that... TIDAK LAGI.

Kenapa?
Aku sebenarnya xde jawapan untuk persoalan kenapa aku x pakai lipstick....Well...Aku pg keje k...Jalan2 k....Aku cuma pakai lip gloss/ lip balm j....
Simple kan?? Jimat duit aku....Hehehe...Xyah beli lipstick...
Emmm...Tp bibir awak x cantik la kalau x pakai lipstick....
Apa ada hal???? Jnji bahagia kan....
Lipstick tuh apa la sangat....
Hehehe





Lipstick kegemaran aku suatu ketika dulu....Maybelline
Pilihan aku ketika ini...Pelembap bibir aka lip balm/ lip gloss.... Simple j....


p/s: Sila pastikan bibir anda sihat...

Sunday, April 18, 2010

Kenapa Susah Sangat


Hari nih aku habiskan lebih separuh daripada waktu sinag aku untuk study....
Study sangat la.... Sbb Selasa nih aku ada exam...
Menghadapi paper akhir semester nih bt aku pening...

Sebenarnya bukan sekali...Sebelum2 nih pon....
Aku nih sebenarnya x termasuk dalam GOLONGAN PINTAR...
Mungkin sebab tu la aku selalu x masuk ajar...Maksud x masuk ajar bukannya aku kurang ajar...Tapi x pick up apa yg pensyarah ajar....Teruknya aku nih

Belek2 nota...Masih bole bertahan...Ada jugak la yg melekat kt kepala otak....Bila selak j buku Working Knowledge by Davenport n Prusak nih....Aku mula la blur....Almaklumlah...Pakai bahasa omputih dah satu hal...Aku nih ngeri sket kalau bahasa PENJAJAH nih....Almaklumlahhhh....Orang kampung....

Aku kesian kt diri aku sendiri....
Kenapala aku nih susah sangat nak catch up apa yg aku study....Huhuhu..Susah sangat k?? Macam aku ckp td..Aku nih tergolong dalam golongan yang x berapa nak BIJAK...Sbb tu la bg aku ianya sangat la susah...Huhuhu

Apa pun...Aku akan tetap redah Selasa nih untuk habiskan exam untuk semester nih...
Ya Allah Ya Tuhanku....
Berkatilah hambaMu ini....
Permudahkanlah diriku ketika menghadai peperiksaan nanti....
Amin


P/S: Kengkawan...Doakan aku yer....

Friday, April 16, 2010

Aku Mahu Dia

Niat dah ada lama sebenarnya...
Sejak 2-3 minggu nih aku dah mula browsing....
Siapakah pilihan hati....
Sebenarnya nak membeli sebuah kamera digital baru....
Yang lama tuh ok lg...Cumanya dah ada yg kenen2 maukan kamera Olympus aku tuh....
So, aku pon tergerak hati la nak menyambar yg baru...
CANON? SONY? NIKON? OLYMPUS?
Emmm.....
Yg mana satu pilihan hati....
Tadi, sempat browsing internet...
Pandang2...Jeling2 mana yang berkenan...
Tetiba....Aku mcm dah jatuh cinta...
Jatuh cinta dengan si....CANON..



CANON IXUS 130



Bole tahan menarik....
Bukan bole tahan...mmg menarik pon....
Performance??
CANON kalu...Xyah cakap la kan...
Memang terbukti....
Dan aku rasa mcm aku jatuh cinta dgn IXUS yang berwarna PINK...
JD....Are u sure with the PINK????
Hahaha....
Mmg la menarik..Sangat menarik dgn itu PINK...
U all nak tgk???
Meh aku tunjuk....
Doakan aku berjaya merembat si PINK itu ek.....
Amin....


Cun kn?????
""

""

""

""

""

""

""

""

""

""


Tuesday, April 13, 2010

My Date With Jaja & Din

Well...
Aku mungkir janji sebenarnya
Mungkir janji aku pada Jaja & Din
Aku janji dgn Jaja & Din akan jumpa derang masa cuti sem...
Tapi hari minggu lepas, aku dan date dgn Jaja & Din
Ish3...
Apa la aku nih..Mungkir janji yang tekah dibuat....
Bukan sebelum nih aku x pernah date dgn Jaja & Din
Dah berkali2 dah....Mcm xboleh nak tunggu cuit sem..Dah janji pon...
Takpelah..Kebetulan hari minggu lepas ada masa lapang sket...
So aku date la dgn Jaja & Din....

Korang nak tau sapa Jaja & Din????
Meh aku nak kenalkan...
Korang scroll ke bawah...
Korang akan jumpa la gambar Jaja & Din
||

||

||

||

||

||

||

||

||

||

||

||

||

Inilah Jaja & Din..Novel kesayangan yang aku baru beli...Sblm nih aku baca melalui pinjam...Pinjam sana..Pinjam sini....Tp finally...Aku beli novel nih untuk koleksi peribadi....
Korang jgn marah n rasa tertipu ek....Hehehe




Kenangan Terindah


Artist: Samsons

Aku yang lemah tanpamu
Aku yang rentan karena
Cinta yang tlah hilang darimu
Yang mampu menyanjungku

Selama mata terbuka
Sampai jantung tak berdetak
Selama itu pun
Aku mampu tuk mengenangmu

Darimu...
Kutemukan hidupku
Bagiku...
Kau lah cinta sejati

Ooh...

Bila yang tertulis untukku
Adalah yang terbaik untukmu
Kan kujadikan kau kenangan
Yang terindah dalam hidupku
Namun takkan mudah bagiku
Meninggalkan jejak hidupku
Yang tlah terukir abadi
Sebagai kenangan yang terindah

Ooh...

p/s: Xtau kenapa....Aku tetiba ternyanyi-nyanyi lgu nih..Sejak semalam.....Layannn je la lirik nih ek....




Friday, April 9, 2010

Adrenalin

Well....
As u all know..Aku adalah peminat Faizal Tahir...
Nak kata FANATIK tuh..Xdak la sangat.....
Huhuhu...
Last mnth...FT launch his new album ADRENALIN....
2-3 hari lepas release..Aku p kedai CD...Apa lagik..Rembat la...
Aku bertuah dapat 1st 1000 copy yg Monkey Bone cetak....

Apa yg special dgn 1st 1000 copy tuh??
Dalam CD tuh...Ada 4 keping stem khas FT..
Kool ok....
So..Mcm mana plak dgn isi CD tuh?? Lagu2 nye???
Jujur aku cakap..Dr 9 lagu tuh... 8 kene dgn seleran n telinga aku...
Well...BUkan sbb aku nih peminat FT...Tapi mmg lagu2 dalam album tuh mmg best!!!!
X caye?? Korang p kedai CD..Beli n dengar sendirik...
Lagu mana yg paling aku suka???

1. MUZIK... Mmg kool... (kalo x caye....tanya Azhan Rani...Hahaha)
2. Semesta - Hidden track (kalau x caye..Tanya aku..Hahaha)
3. Hanyut... Ini lagi satu lagu yg hebattt (kalau x percaya....Tanya Nurul)
4. Adrenalin... Nih nye track...Mmg HOT...(kalau x caye..Tanya FT)

Lagik 4 tuh...Pon sedap....Sangatttt ok.... Believe me!!!!

X Sabar

Emmmm......
Masa KL Book Fair 2010 baru2 nih...
Aku sempat rembat 7 buah malay novel...
Bila tah nak baca..X sabo aku...
Dah jnji dgn diri sendiri...Mau mula baca masa sem break nih...Lepas semua dah setel...Exam n assignmnt...
Emmm.....
Most of the novel adalah tulisan Noor Suraya....
Sebuah j written by Syud...Lain tuh semua Noor Suraya punye air tangan....

X sabaq tol la....


p/s: Gambaq kt bawah xdak kena mengena.... Selingan j untuk yg suker kucing...

Saturday, April 3, 2010

Entry Khas Kepada SI PEROKOK!!!

ROKOK bukan sahaja berbahaya tetapi kini timbul isu kandungan darah babi di dalamnya.

KUALA LUMPUR – Seorang pakar akademik dari Australia semalam mendedahkan satu hasil kajian di Belanda baru-baru ini yang mendakwa menemui sel darah merah babi sebagai kandungan penyekat bahan kimia dalam puntung rokok.

Profesor Simon Chapman dari Universiti Sydney dilaporkan berkata, kajian itu mendapati babi digunakan dalam 185 jenis industri termasuk penemuan sel darah merah haiwan itu dalam penapis (filter) rokok.

Kenyataan beliau yang disiarkan oleh akhbar Daily Telegraph kelmarin menjelaskan, hasil kajian tersebut pastinya mengejutkan perokok yang beragama Islam serta Yahudi yang diharamkan memakan babi.

Menurutnya, setakat ini satu jenama rokok yang dijual di Greece telah didapati mengandungi darah babi.

kredit : kosmo.com.my


p/s: Jika anda yang membaca entry ini dan anda adalah perokok.....Komen anda???

Alhamdulillah

Alhamdulillah...Siap sudah tugasan individu aku untuk semester nih...
Lega wei...
Tinggal satu j lagi tugasn kumpulan...
Insyallah...Akan siap tepat pada masanya...
Minggu depan on Wednesday aku akan sit for the final paper....
1st paper....
2nd paper aku akan sit on 13 April...
Lepas pada tuh aku masih kene pg kelas... Sbb nak selesaikan final presentation....
Insyaallah....Mei onwards...Dah selesai kot semuanya....
Boleh lapangkan dada...
Tarik nafas mcm biasa.... Mcm yg aku dok buat sblm nih....




p/s: Skrg aku dalam mood lega... Sbb dah siap assignment.....



Friday, April 2, 2010

Kusut - This is the Limit!!!!

Lama x update blog... Well, kali nih alasannya bukan sebab malas... Tapi aku skrg nih rasa mcm nak lari..Lari dari kehidupan yg aku lalui skrg nih....
Sangat kusut... Well...Aku rasa skrg nih aku mcm x cukup masa...Aku dah x cukup masa nak senyum...X cukup masa nak pandang cermin... X cukup masa nak cantikkan diri....Even...Nak bernafas pon aku rasa mcm dah x cukup masa.... Kesiankan diri sendiri....

Apa yang menyebablan aku jadi mcm nih?? Kenapa??
Semuanya gara2 aku dah berada di penghujung semester.... Mana nak tengok tugasan akhir... Nak study for teh final exam.... Ish3...
Sangat kusut....

Bt masa skrg...Life aku dah xde flow.... Dah kelam kabut..Facebook??? YM??? Sorry...Aku cuma browse.... Mmg xde masa nak komen n update bagai....Rindu FB..Rindu YM....
Cepatlah berakhir April... Aku nak kembali menjalani hidup yang normal...

Sesekali pikir.... Aku mcm x terdaya nak mengharungi semua nih.... Thanks kepada kawan2 sekelas yang banyak bagi moral support.. Luv u guys... X lupa juga pada kawan2 yang bukan sekelas... Yang sudi melayan kegilaan aku kt FB ataupun YM sebelum aku senyap sampai skrg nih....

Dnt't worry guys...Insyaallah...I'll be back...Wait another 2 week...Insyaallah.....



p/s: Alfatihah untuk arwah DIN BERAMBOI... Dia sudah dipanggil olehNya...Bila pula giliran kita????




X sabar aku nak kembali senyum seperti dulu.... Miss that kind of my face...




LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin