Sunday, January 31, 2010

Sejak Aku Demam

Kesian dgn blog aku nih....
Sejak aku demam.... Blog aku nih makin sepi.... Huhuhu..Siannn...
Bukan x peduli langsung...Bukan x sudi...
Tapi nak bt mcm mana.... Aku dah demam...
Huhuhu....
Ish3...Kuat jugak penangan demam aku nih....
Xtau mana nak cari ubat untuk demam aku nih....
Korang tau aku demam apa????
Aku demam FACEBOOK!!!!
Huhuhu...
Esok2 kalau dah kebah demam aku nih....
Bersinar balik la kot blog aku nih...
Huhuhu....







Saturday, January 23, 2010

Penang Hill

Entry nih sepatutnya dah masuk muzium..Tapi aku x kira..Aku nak post jugak...
Hahaha...
Nasib la kan...
Sebenarnya sebelum nih aku kemalasan..Kemalasan mau hapdet...Hahaha
Nah ambik ko...Entry lama....
Masa sem break baru nih...AKu merayap ke Penang sat..
Tuh yg bole Menuju Puncak nih.....
Korang layankan j ek gambo2 aku kt bawah nih....
Masa kami naik ke puncak tuh..kabus tgh tebal...so keadaan mmg best la...Nyaman j....
Layannn.....



Friday, January 22, 2010

Mestikah Ada Yang Lain......


MESTIKAH ADA YANG LAIN - FAIZAL TAHIR

Mestikah ada yang lain

Perlu ku lakukan
Untuk memujuk memikat cintamu

Dan setiap kata dan lafaz
Aku ucapkan tulus
Untuk memuji memikat cintamu
Kan ku gengam..
Cintamu abadi

Andai kata
Cintamu bisa merubah
Semua kepahitan yang masih
Dirasakan sekian lama

Takkan ku biarkan
Cintamu terbiar saja
Akan ku paterikan
Dihati dalam dada..
uhh ohh..

Selagi masih ada cinta
Di antara kita
Alangkah indahnya hidupku..
Bila cinta
Biarpun dimana
Bisa dirasakan
Gementar terharum mendayu
Kaulah kan kasih cinta mencinta
Mendamai jiwa

P/S: Lagu nih sangat2 lah best...Sangat2 lah menusuk jiwa....Senang cakap..FT nyanyi lagu apa pon besh..Tapi lagu nih antara THE BEST dr FT.....

Wednesday, January 20, 2010

Hari Ini...23 Tahun Yang Lalu...

Pada hari ini... 23 tahun yang lalu....
Orang yang paling dia sayangi telah kembali ke Rahmatullah...
Dia pulang kepada penciptaNya....
Ketika itu..Seorang anak kecil...baru berusia 9 tahun...Yang langsung x mengerti apa2....
Dia hanya mengetahui hakikat bahawa ayah yang disayangi telah pergi meninggalkan dia....
Tanpa pesan... Tanpa ingatan, si ayah pergi meninggalkan dia sendirian setelah setahun yang lalu.. Ibu kesayangnya juga pergi meninggalkan dia.... Walhal.... Baru seminggu yang lalu merupakan ulang tahun pertama pemergian ibu tercinta....
Kasihan anak itu...

Tapi itulah takdirNya....
Itulah kisah si anak kecil seperti yang telah tertlis untuknya....
Anak kecil itu...X pernah meminta2 dalam hidupnya...
Biarpun serba kekurangan... Namun dia bahagia...
Bahagia mengharungi hidup dengan caranya sendiri....

Hari anak kecil itu sudah cukup dewasa...
Dewasa untuk mengenal dunia.. Biarpun dia sebenarnya terlalu banyak kekurangan berbanding rakan2 di sekelilingnya....
Kini...Dia hampir lupa bagaimana mahu menyebut perkataan ABAH dan MAK.....
Anak kecil itu yang kini sudah cukup dewasa...
Terus berusaha untuk kehidupannya..
Terus gagah selagi terdaya menyusur jalan2 kehidupannya....
Terus mengharungi hidup dengan senyumannya....

Semoga dia terus tabah....
Tabah menyusuri sungai kehidupannya...
Yang entah bila akan berakhir...
Yang entah apa dugaan menantinya....

Tapi yang pasti...
DIA AKAN TERUS KUAT...
KERNA DIA TAHU....
TUHAN MENYAYANGINYA...
INSAN2 DI SEKELILINGNYA JUGA MENYAYANGINYA...


p/s: Anak kecil itu kini sudah melupakan airmata... Yang ada hanya senyumannya....









Tuesday, January 19, 2010

Cerita Semalam

Untuk kali nih..
Dah kali ke-3 kelas Knowledge Culture dibatalkan...
Huk3... Xdok rezeki lagi la aku n kawan2 nak mula kelas nih...
Our lecturer terpaksa ke Penang lak...
He promise to ganti all the class...
So kawan2... Get ready to ganti class session...
Hahaha..
Pape pon..
We miss u Dato'...
X sabo nak mula kelas Culture nih.....


p/s: Gambar dgn entry xdak kene mengena..Saje aku buh gambo FT sbb aku fanatik dia...Hahaha...
Ske a kan...Blog aku...So.. Ske aku la kan nak buh gambo sape pon...
Hahahaa....Jangan marah aaaa......







Sunday, January 17, 2010

Nonton


Hehehe..
Besh..Xcited..Superb...
Citer AVATAR mmg besh..Tu j yg bole aku bgtau...
Sangat seronok aku semalam..Merayap dgn kawan2..Ish3..Kalau kami kluar reramai gini..Selalunya mmg kecoh...
Linda, Zaryn, Nurul n Me..... 4 org ckp la...Nak terbalik Alamanda tuh..Hahaha





P/s: Jarang dapat masa2 bergumbira mcm nih.... 1 thing yg I dnt understand...Citer Adnan Sempit...Tiket giler babas laku mcm goreng pisang panas....Best sgt k????? Aku kalau citer2 dr org2 tuh...Well...Mcm kurenggg j....




Saturday, January 16, 2010

Bergumbira Bersama Mereka

Hello weekend..
Hari nih rumah aku ada tetamu..
Jap lg kawan aku Linda sama Zarin akan dtg lepak umah aku...
Will happy2 hour bersama mereka...
Yeeehhaaaa...
Drg siap overnite lg kt umah aku...Ahaks...
Xcited nih...





Thursday, January 14, 2010

Kembali Bz

Arrgghhh..
Baru j masuk minggu kedua kelas bermula...
Assignment dah mencurah2 masuk...
Next 2 week ada 2 assignment and 2 presentation nak kene hantar n present...
On 10 Feb menyusul satu presentation n satu lg assignment nak kene hantar n present...
Perghhh...
Main bertambah semester..Makin kelam kabut aku jadinya..
Arghhh...Rasa nak tarik2 rambut aku pon ada....
Rasa nak menjerit lepaskan stress pon ada...
Tapi apa pon tindakan yg aku bt...
On that date...By hook or by crook...
Assignment nak kene BERES..Titik!!!!
Hai la labu.....Nengok ke gambo kpg aku nih...Ilang sket stress aku...Huhuhu


p/: Bahang study kian terasa....



Wednesday, January 13, 2010

Al-Fatihah


Pada hari ini, pada tahun 1986 iaitu 24 tahun yang lalu... Ibu kesayangan telah pulang ke rahmatullah... Masa tuh aku baru 8 tahun... Al-Fatihah untuk arwah ibuku.....



Semoga rohnya sentiasa ditempatkan dikalangan orang2 yang beriman... Hanya doa yang mampu kusedekahkan kepadanya.....

Friday, January 8, 2010

Everything is Back on the Track

Semester baru dah bermula...
Aku akan jadik robot semual..Rutin harian aku akan di set..
Cukup lengkap....
Hohoho....
Nampak gaya mcm nak bersawang lg j blog aku nih...
Akan cuba sedaya upaya untuk update...
Insyaallah....








Friday, January 1, 2010

010110 - Surprise!!!

Awal pg tadi..Mercun berbunyi menandakan masuk tahun baru 2010..Meriah bunyinya..
Aku mcm biasa j...Sambut 2010 kt rumah....N nothing special....TGk tv j....
Elok aku nak masuk bilik j nak layan tido..Nurul my niece naik atas bawak kek..
Kekeke....Surprise untuk aku katanya...
Ggih betul la budak nih
Terharu aku sampai x terkata apa...
Hehehe....
Thanks kakak...Muaahhhh...



p/s: nih entry pertama tahun 2010...Harap2 pasnih aku x malas2 dah nak update blog aku nih...







LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin