Thursday, December 31, 2009

Goodbye 2009...

Beginilah setiap tahun
Hujung tahun j..Masing2 tulis apa azam..Apa kenangan pahit manis dalam tahun tersebut...
Sama jugak la dgn aku pon...
So aku x rasa nak mengarut panjang2...
Aku nak tinggalkan 2009 dengan penuh harapan agar 2010 berikan aku sinar yg lebih baik....
Insyaallah...
Tahun 2009 boleh dikatakan membahagiakan..
Pindh masuk rumah baru hasil titik peluh sendiri...
Sambung study..
Alhamdulillah..
Terima kasih Allah..
Walaupun awal 2009 kesihatan aku x berapa mengizinkan..Demam....Chicken pox...batuk yg berpanjangan..Tapi alhamdulillah..Allah berikan aku kesempatan menghabiskan 2009..
Terima kasih Allah...
Ok....Kepada semua aku doakan semoga kalian berbahagia selalu
Happy New Year...



P/S: Besok 010110 - Hari ulangtahun kelahiran aku yg ke 32...Wish me luck on 2010 ye...



Wednesday, December 30, 2009

Lena Diulit Intan

Ish3...
Mood aku baik dah..X marah2 dah...
Semuanya sbb perabot yg aku booking dah sampai dah...
Alhamdulillah....
My bedroom set...My jati set selamat sampai kul 5 ptg td...Walaupun lambat..Aku maafkan la drg..Tapi aku ttp bebel2 jugak kt minah yg jada kedai perabot tuh...Tapi bukan kt org yang ngantor barang2 tuh semua...
Kesian aku tgk abang2 tuh tadi..Gigih mengangkat dan memasang semua bende2 yg aku ode tuh...Thanks kt derang....
Ish3....
So malam nih lena la tidur aku...
Hehehe....
Foto? Ish3....My bedroom is my secret..
So NO FOTO...
Hehehe...
Sorry u all...

Monday, December 28, 2009

Kebodohan Yang Terserlah..Ada Aku Kisah...Customer Always Rite La...

Emmmm
Nih entry marah la kot...Kire masuk kategori tuh la....
Aku malas nak bermukadimah..Aku direk kan j citer aku nih
Minggu lepas Selasa..Aku berkunjung ke kedai perabot nih..
Dengan hasrat besar nak membeli perabot la...Pilih punya pilih dapat la 2 set perabot yang aku berkenan...
Bayar...Cash aku bayar ko tuan kedai oiii....Kopak aku...
Masa tuh...Janji manis betol...2-3 hari bole dapat dah..Boleh deliver dah ke BANGLO aku...
Tapi aku tangguh ke hari Isnin (hari nih la tuh)...
Sbb aku ada hal....
Semalam (Ahad) aku remind drg..Jangan lupa besok (Isnin) hantar barang aku..
Ok kata drg...
Tapi masalahnya, hari nih...sehari aku tunggu..dr pg..sampai jam 4.30 petang...Xde pon drg dtg nganto barang tuh...
X tahan nak tunggu..Aku kol...Korang tau apa drg jawab???
Lupaaaaaa nak kol aku...Nak bgtau barang x ble hantar hr nih....Salah satu set yg aku ode tuh x sampai lg dr Johor...
Iyerla sangat...Menipu la tuh.....!!!!!
Apa lagi....Ngamuk la aku on the phone td...Ye lah..Dah la x ble hantar..X kol plak tuh....Aku yg kol drg....Mau aku x marah....
Kalau korang jd aku..Apa korang bt??????

Kenapa dan Mengapa

With everything goes around me...
Aku kini selalu tertanya2...Kenapa...
Kenapa bil alelaki nak beristeri lebih dari seorang..Dia selalunya akan menyebut.."Ikut Sunnah Nabi..'
Apakah memang itu alasan terbaik untuk menambah seorang lagi isteri???
Kenapa amal ibadat selain menambah isteri x plak dikaitkan dengan Sunnah Nabi???
Kenapa ya???
Itu di pihak lelaki...
Di pihak wanita pula....
Sekiranya dia bakal berkongsi kasih dan mungkin bakal merampas suami wanita lain..Jawapannya cukup mudah....'Dah jodoh...'
Betol k dah jodoh???
Seandainya direstui oleh yang pertama...Kisahnya mungkin berbeza...Seandainya tanpa restu yang pertama???
Mcm mana tuh ek???



Sunday, December 27, 2009

Masalah


Kata orang, masalah boleh diatasi dengan bersabar...

Kononnya masalah akan cair sendirinya seperti air batu...
Tetapi ingatlah bahawa masalah jika dibiarkan, ia mungkin akan menjadi semakin keras seperti batu dan semakin berat hendak memikulnya....


:: :: ::

Tuesday, December 22, 2009

I'm Back..

Hello everybody...
Emm..Ada lg k yang dtg jengok blog aku nih???
Almaklumlah...Dah lama sepi..Bersawang...
Mcm ni lah kalau dah PENYAKIT MALAS datang melanda...
Walaupun aku tengah bercuti panjang...
Tapi mood nak add entry baru mmg xde....
Huhuhu...

Tahun 2009 dah nak berlabuh...Menjelma 2010..Bermakna umur aku meningkat setahun lg....
Huhuhu....
Apa azam tahun baru korang?????

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin