Saturday, October 31, 2009

GOSSIP - Aku Turut Jadi Mangsa...

Sabtu
Sepatutnya jadi hari untuk aku bermalas malasan...
Hari untuk aku merehat2kan diri...
Hirup udara nyaman...
Santai..

Tapi kali nih...Sabtu aku bt pertama kalinya x aman...
Kacau bilau...
Hahaha
Semuanya kerana satu SMS GOSSIP!!!

Aku ingat artis j akan jadi mangsa gossip...Rupanya aku pon x terlepas dr kene gossip..
Begini kisahnya....

Pagi nih aku bangun awal...
Siap diri...Mandi bagai...
Hari nih aku ber Sabtu di Setiawangsa...
Rumah akak aku....
Lebih kurang kul 8++, aku dengar satu msg masuk....
Aku masa tuh tgh membantu Nurul nak masak Spagethi....
So aku biarkan j....
Lepas pada tuh...Aku dengar ada lagi bunyi msg masuk....
Banyak tuh..berderet2....
X ble jadi nih..Penting kot...
Aku pg la jengok hp aku...
Huhuhu...
Banyaknya msg masuk...Miskol lg...
Aku ambik inisiatif..Baca MSG PERTAMA dulu...
Membuntang mata aku bila membacanya...

"Geng IS220, Dengar citer HASNIDA akan KAHWIN dalam waktu terdekat."
" Boleh la kita pg bt rombongan"
" Sumber maklumat : Man"


Terlopong aku membacanya...
Bila masa plak au nak kawin?? Dengan sapa?? Orang mana???
Wah..AKu bc msg lain...Rata2 drg semua adalah classmate masa kt Uni dulu..Semua SMS adalah berkisar gossip terbabit....

Kelas ko... X pasal2 hr nih aku kene gussip..
Penat aku xplain kt drg...Yg x percaya xplanation aku pon ada..
Yg merajuk aku x inform aku nak kawin pon ada....
Alahai...
Sian korang ek....Mempercayai gossip yg 100% x betul...
Hahaha....
Aku pon penat hari nih..
Penat kerana AKU DIGOSSIP..
Dan gossip tuh plak...X betol langsung walaupun 0.001%...

Tapi aku harapkan...Gossip nih sebagai DOA untuk aku...
Aku x marah pada yg menyebarkan berita..Aku x marah pada yang memberi berita...
Semoga GOSSIP nih BENAR2 BERLAKU pada diri aku..AMINNN





-yang kene gossip-
~Iedajake~

Thursday, October 29, 2009

Kenapa Aku Isi Petrol di SHELL???

Kengkawan...
U all isi petrol kt mana??? BP? PETRONAS? CALTEX???
Ada beza k isi kt stesn2 nih???
Emm skrg nih PETRONAS kebanyakknya jual RON 95 jer kan..Almaklumlah...Menyahut seruan kerajaan yang tengah gila2 promote Ron 95 kekdahnya....
Pilihan aku???
Sejak aku beli kereta..Aku isi kt SHELL...
Ntah..Xtau kenapa aku memilih untuk isi kt SHELL...
Mungkin sebab daya tarikan FERRARI tuh kot...
Konon la kan...X dapat beli FERRARI...Isi minyak yg sama dgn minyak yg diisi kt keta F1 Ferrari pon jadik la....Kekdahnya...Hahaha
Tapi skrg nih..Aku dah tau..Kenapa aku mengisi petrol di SHELL....
Huh..Patotla aku rasa dekat j dgn SHELL...
Sebab apa???
Korang scroll la ke bawah nih ek..
Tgk la sendiri.....
Ish3....


@@

@@

@@

@@

@@

@@

@@

@@

@@

@@

@@

@@



FA dah jadik duta SHELL FUELSAVE la....Kelasss.....No wonder la aku mengisi kt SHELL....Hahaha

Tuesday, October 27, 2009

Fasa Demi Fasa

Hari nih aku punggah2 album lama....
Selak punya selak jumpa la khazanah2 lama...
Huhuhu..
Gambo2 aku zaman sekolah...
Ya Allah...Guling2 aku gelak....
Ada 3 fasa semuanya gambar2 aku zaman sekolah..
Adoi..Naifnye aku zaman tuh..
Hahaha..Zaman bebudak kan....Sabo j la....

Fasa 1..Masa nih form 4..Baru nak pandai gedik2 siot....

Fasa 2: Aku dok hostel masa nih..Keji siot...Mcm gadis ayu gitu...

Fasa 3: Masa nih Form 6..Dah beso dah sket....Hehehe


p/s: Korang tgk la sendiri ek...Keji siot....Hahaha..........




Monday, October 26, 2009

X Lama Dah....Aku Nak Balik Kampung....

Ish3..X lama dah..
2 minggu j lg....
Aku akan balik ke kpg..Nak habiskan cuti semester aku kt kpg..
Almaklumlah raya baru nih kan aku x balik kpg....
So sudah semestinya cuti 5 minggu nih aku nak habiskan kt kpg....
Hehehe...best3....
Kepada kengkawna yg bekerja tuh...Especially kepada kawan deejavu ku iaitu IZA SHUHADA please yer darling..jangan jeles tau...(menyebut dgn nada ala2 manja2 dan nak kasik jeles gitu..)
Aku bercuti 5 minggu j...
X lama mana pon...Pastuh balik la aku ke Kajang nih...
Perjuangan belum selesai....




p/s: Sangat teruja di kala ini......


Gila Bosan

Sumpah..
Sengsorang kt umah nih...
Memang aku bosan..Selalu ada makcik tuh bt kawan gaduh...
Dia lak pg keje....
Bosannnnn....
Huhuhu....
Nak nyanyi2 ikut lagu2 dalam radio pon x jalan...
X best sbb xde geng....
Sunyi la...........





p/s: Gila babi bosan nih..Nak bt assignment pon malas....Aku update la blog....BOSAN TAHAP DEWA nih.....




LIBERAL

Untuk kali ini...Sekali ni...
Aku memutuskan untuk berada di garisan tengah....X akan masuk ke sebelah kiri..mahupun ke sebelah kanan...

Aku tahu..Secara dasarnya yg kiri lebih kelihatan BERSALAH..Dan yang kanan..Dikelaskan sebagai kumpulan yang teraniaya...
Tapi siapa aku..Nak menghukum dan mengkelaskan mereka...

Kedua2 pihak adalah kesayangan aku...Membesar bersama dan berkongsi kehidupan...Itu miraclenya....Dan kerana di kiri dan kanan adalah kesayangan aku...
Aku berkeputusan menjadi LIBERAL....Berdiri di garisan tengah...
Melihat dengan rasa simpati adegan demi adegan yang berlaku...Biarlah...Biar mereka mengatakan aku manusia yang x berpendirian kerana bertindak tidak menyebelahi mana2 pihak...

Itu prinsip aku..Itu keputusan aku..Aku berhak menentukan dimana aku mahu berdiri...



p/s: Tapi kenapa orang lain yang menyalakan api..Aku yang turut sama disabitkan kesalahan??? Memang TIDAK ADIL.....

Saturday, October 24, 2009

Makan-Makan Session

Dah terlepas..
Tapi tetap meriah..
Tadi aku sempat hadir sesi makan2 yang dianjurkan oleh komuniti tempat aku tinggal nih..
Walaupun dah terlepas bulan Syawal..Tapi sesi makan2 tadi tetap meriah...
Seronok dapat kenal kawan2 jirang tetangga...
Meriah....


p/s: No foto sbb aku x bermiant nak klik2 tadi..hehehe




Friday, October 23, 2009

Finally It's End!!!

Finally my session for this semester came to the final destination..
Wah..So happy
Semalam aku berjaya sudahkan my last paper for this semester....
Lega..Skrg nih tinggal satu FINAL PRESENTATION j lg yang akan happen pada 3 dan 4 November nih...
Lepas pada tuh...Aku akan bercuti untuk tempoh lebih kurang 5 minggu....
Mana destinasi aku???
Will tell soon...Xde plan pon g holiday...
Just ke satu tempat untuk RELEASE!!!!






p/s: Doa2 agar dapat result yg FLYING COLOR...Mudah-mudahan..Amin....

Tuesday, October 6, 2009

PENGUMUMAN!!!! Blog Ini Akan Sepi Buat Seketika

Salam
Diumumkan bahawa blog ini tidak akan dikemaskini atau dengan kata lain xkan ada entry baru sehingga diberitahu kelak.
Ini berikutan, Tuan punya blog aka AKU SENDIRI akan bertarung mengharungi FINAL EXAM..
HARAP MAKLUM!!!!

Sampai jumpa lagi...


Nota : Kengkawan....Doakan kejayaan aku ek....Amin....

Thursday, October 1, 2009

BLOCKED!!! Dan Aku Pon Kantoi....

Lokasi : LAB Komputer Fakulti Pengurusan Maklumat, UiTM
Tarikh : 30092009
Masa : 0620Pm

Dan aku pun kantoi!!!
Ini kisahnya...
Masa tunggu lecturer masuk kelas....Aku seperti biasa melayan internet dulu....
Bukak sana...Bukak sini...
Tapi bukan bukak baju n kain ek...Bukak page kt web j...
Dan salah satu tempat yg WAJIB aku bukak adalah..FACEBOOK....
Tgh sedap melayan FB....Komen sana...Komen sini...Usha profile org tuh..Usha profile org nih...
Tetiba KUAR KT SCREEN...
'The page that u view is BLOCKED, Please contact your administrator'
Dan dengan sendirinya keje2 sampingan aku TERGENDALA!!!
Hahahha...
Dan aku pon KANTOI!!!!!



Nota x puas hati n ala2 sedih: Apa la salahnya aku bukak FB tuh...Bukan aku bukak web porno pon...Huhuhu



LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin