Friday, July 3, 2009

Ladies....Betul x???

Aku akui..Kekadang ini semua yang aku fikirkan...

Kalau lelaki handsome pendiam
Perempuan akan cakap:: woow, cool giler…

kalau lelaki tak handsome pendiam
Perempuan akan cakap: eh perasan bagus…

kalau lelaki handsome berbuat jahat
Perempuan akan kata: nobody’s perfect

kalau lelaki tak handsome berbuat jahat
perempuan akan cakap: memang…. muka pun macam pecah rumah!

kalau lelaki handsome menolong perempuan yg diganggu
perempuan akan cakap: wah.. machonya.. macam hero filem!

kalau lelaki tak handsome menolong perempuan yang diganggu
Perempuan akan kata: entah2 kawan dia…

kalau lelaki handsome dapat perempuan cantik
perempuan akan kata: sepadan sangat…

kalau lelaki tak handsome dapat perempuan cantik
perempuan akan kata: mesti kena bomoh perempuan tuh!

kalau lelaki handsome ditinggal kekasih
perempuan akan kata: jangan sedih, kan saya ada..

kalau lelaki tak handsome ditinggal kekasih
perempuan akan kata:…(terdiam, tapi telunjuknya
meliuk-liuk dari atas ke bawah, patutlah, tengok saja luarannya)…

kalau lelaki handsome penyayang binatang
perempuan akan cakap: perasaannya halus…penuh kasih sayang

kalau lelaki tak handsome penyayang binatang
perempuan akan cakap: sesama keluarga memang harus menyayangi…

kalau lelaki handsome bawa BMW
perempuan akan cakap: matching… hebat luar dalam

kalau lelaki tak handsome bawa BMW
perempuan akan cakap: bang, bosnya mana?…

kalau lelaki handsome tak mau bergambar
perempuan akan cakap: pasti takut kalau2 gambarnya tersebar

kalau lelaki tak handsome tak mau bergambar
perempuan akan kata: tak sanggup melihat hasilnya ya?…

kalau lelaki handsome menuang air ke gelas perempuan
perempuan akan cakap:ini barulah lelaki gentlemen

kalau lelaki tak handsome menuang air ke gelas perempuan
perempuan akan cakap: naluri pembantu, memang begitu….

kalau lelaki handsome bersedih hati
perempuan akan cakap: let me be your shoulder to cry on

kalau lelaki tak handsome bersedih hati
perempuan akan kata: kuat nangis!! lelaki ke pondan !!

Inilah relaitinya....

5 comments:

DaliaLiyana said...

dalia penaha baca yg version perempuan nye...tak sangka lak today bca yg version laki nye..TQ btw..

abdul karim said...

fitrah manusia sukakan yang indah ..by the way, aku pun dah biasa kena reject.. tak kisah pun... lantak la..kalau nak ikut apa kata orang, sampai bila nak jadi diri sendiri...

LINDA ABDUL RANI said...

hiihiiikk...i like...

Jake's Daughter said...

Dalia,
Thanks sbb singgah my blog..

Karim,
Besa la tuh Karim, yang cantik akan selalu diperhatikan...

Linda,
Me too

Dak Wan said...

Biasa arr pompuan kn? Nk yg terbaik jewr

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin