Tuesday, June 2, 2009

25 Fact About Me...Tag from IZA

Allo makcik....Tagged aku ek?? Ok2..Xde hal...Nih aku jawab....
Miahahaha..(menjawab tanpa tekanan)....
Psssttt Iza...25 fakta j??? Kacang saja....

25 Fakta berkenaan HASNIDA JAKERIA...

  • Memula aku nak warwarkan bahawa....Tiap2 tahun Besday aku disambut dengan percikan BUNGA API tepat jam 12 mlm dan besoknya adalah cuti umum sempena TAHUN BARU(cuma beberapa negeri kt Mesia nih x nak cuti..sajer a tuh..carik pasal sama aku)..haiiihhhh...
  • Bujang, single..Belum pernah berkahwin...Dan masih mengskodeng my Prince Charming
  • Memandu keta WIRA SE Maroon dengan plat no... PUTRAJAYA 9***..Tu la keta 1st aku sampai skrg nih..Sangat sayang kereta itu....Ada sesaper nak taja keta baru aku?? Di alu-alukan...pheewwww....
  • Aku berdiri dengan ketinggian 160 CM pada aras laut..Xde la tinggi sangat...Tapi kalo men bola jaring dgn jabatan..Selalunya aku pegang posisi SHOOTER la....
  • Kalo aku marah...Aku prefer MENANGIS..Mongok kan..Apasal aku x lempang j orang yang aku marah tuh....blueeekkk...
  • Aku suka SENYUM....Kekadang aku x bercakap pon..Aku senyum j....
  • Aku x berapa nak RAMAH dengan org yg baru jumpa...Tapi kalau lama sket n sekepala...Aku plak yang banyak cakapnye...
  • Dalam manyak2 menatang yang DIHARAMKAN dipanggil cute...Aku paling ske KATAK...Di mata aku...katak tuh cute....
  • Pernah mengalami kemalangan jalan raya pada tahun 2005 dan akibat dari kemalangan tersebut...Aku lost memory untuk beberap jam.... Mujur ok balik...Kalau x...JANE DOE la aku...huhuhu
  • Sangat gemar dengan aktiviti MEMBELI BELAH..Tetapi selalu kekurangan bajet utk aktiviti tersebut.
  • Ketika TAG ini dijawab...Aku tgh ADDICTED menonton GHOST 2nd Season kt 8TV...Gila baban suke dgn drama nih...
  • Aku Suke PEJAL TAHIR..Lantak la org ckp dia apa pon..Aku tetap suke ko PEJAL TAHIR...
  • Rekod VCD citer yang paling banyak aku tonton adalah THE LAKES HOUSE, lakonan Sandra Bullock sama Keenu Reeves....Sangat suka....Tp sampai la...Logik akal aku masih blom paham jalan ceritanya...Kalau x silap aku..sejak aku beli VCD tuh..dah lebih 40 kali aku tgk...Mujur blom pecah j lagik VCD tuh...Miahahaha
  • Aku X BERAPE SUKE AIR MANIS..Kecuali la minuman sejuk n juice..tuh pon x berapa nak suka la...Aku nih pencinta air kosong..hehehehe
  • Sangat menggemari citer2 FAIRY TALES...Lantak korang la nak cakap aku ske berangan k haper...Mmg aku suke berangan pon....
  • Anak BONGSU daripada 10 adik beradik..So imagine sendrik la ek..Mcm man akak2 n abang2 aku sayang kt aku...
  • Selalu mendapat komen bertentangan dalam waktu yang sama....Selalunya dalam waktu yang sama..Si A cakap aku MANJA....Si B plak cakap aku ganas mcm SINGA...Aiyakkk...Aku pon penin...
  • Ada dua lesung pipit comel kt kiri dan kanan mulut aku....Satu lg lesung pipit comel kt pipi sebelah kanan...(ske hati aku la kan nak perasan k haper... Blog aku....miahahaha)
  • Masa berumur 6-7 tahun...Pernah menggemparkan ahli keluarga dengan statement..'SOK BILA BESAQ...AKU NAK JADIK AGONG...'....Hai la tuan...mmg statement x sedar diri dari aku...
  • Pernah bergelar MINAH KILANG pada tahun 98/99...Keje kt NIKKO ELECTRONICS, Pt Buntar Perak...Glamer tuh masa jadik minah kilang aka minah rempit...Nih cuma AWIN BINI ABE NAZRI j yang tau kisah nih....
  • Aku nampak gila2 n kepala biol....Tapi aku akan serius apabila tiba masa dan keadaan yang memerlukan aku berbbuat demikian...
  • Masih mencintai drama2 CSI walaupun selalu j aku terbabas dari menonton citer nih...
  • Sangat suka menonton citer2 kat HALLMARK CHANNEL - 702...Aku suker citer2 menusuk hati nih...Kata kengkawan aku..Citer kt channel tuh SLOW YA AMAT...Tp apasal tah..Aku ske giler..Nak2 plak citer Midsomer Murder....Hehehe
  • Aku memakai KASUT BERSAIZ 6....
  • Sedang berusaha untuk menurunkan berat badan supaya menjadik seperti cutting Angelina Jolie...Tapi sampai sekarang nih...Semua tuh masih tinggal jadi angan2...bluueeekkk....
Saper yang aku nak TAG?? Xde kot sbb Cik Linda suda kene...Mala suda kene..xkan nak TAG Iza sekali lagi....Miahaha....

4 comments:

GiGGLe GaL said...

ye..sangat telus jawapan jawapin itew...wakakakakak.. tak tahan, last skali tuh..ade orang nak take over idola mak ye.. nak jadik enjelina jolie ke? wakakakakak silakan..smoga berjaya..

Jake's Daughter said...

Miahaha....Idola ko k nyah???? X paham mak...Sama lagik..Ntah bila la nak mendapat cutting angelina jolie tuh..MIMPI la...

LINDA ABDUL RANI said...

cantik blog ko nyah...sat...mak pon nk tkr gaks....hihiihiihii....

Jake's Daughter said...

linda..tukar jgn x tukar...

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin