Tuesday, June 30, 2009

Hadiah Hari Lahir

Lagi 6 bulan..Akan tiba ulang tahun kelahiran aku yang ke - 32...
Aku teringin sangat satu bende nih sebagai hadiah hari lahir aku...
Ada sesiapa yang sudi menajanya???
Sangat berkeinginan bende ini..
DSLR KAMERA...
Sesaper yang ada rezeki lebih tuh..Sila2 la hadiahkan kepadaku sebagai hadiah hari lahir ek...
Hanya Allah yang mampu membalasnya...
Hehehe..
Aku serius nih!!!
Sangat maukan DSLR KAMERA itu...

Monday, June 29, 2009

Menjelajah Secara Pantas

Disebabkan aku sekarang nih dah ngalahkan PM...
Aku curi sket waktu petang nih melawat secara pantas blog kengkawan...
Rindu aku kt blogging..
Insyaallah...
Selesai j semua perkara dan aku dah mula bole sesuaikan diri dengan status baru aku nih...
I'll be back....

Tuesday, June 23, 2009

Mereka dan Karekter Mereka

Sekolah terakhir aku sebelum masuk Uni..
Adalah SMK Dr Burhanuddin, Taiping, Perak....Aku habiskan STPM aku kat sana...
Last Sekali aku bergelar budak sekolah aku berada di kelas Enam Atas Ekonomi Satu (6AE1)
Dalam kelas tuh..X ramai...Ada la x sampai 20 orang..Meh aku nak listkan nama drg dan karekter drg yg masih aku ingat...Aku akan listkan ikut tempat duduk derang di dalam kelas ek...

1. Wan Junaidah aka Che Wan - Masa dalam kelas minah nih x banyak ckp wpon dok depan aku j..Senyap j...N dia selalu nampak x sihat...Dtg sekolah secara merempit iaitu dengan menaiki motor C70 yang di tunggang bersama adik beliau yang berada di tingkatan 5...

2. Chuen (nama betul aku lupa) - Dok sebelah Wan...Amoi nih pon sama...Pendiam..x banyak cakp...Tp keje dia study j...Minah nih kalau x silap aku mak dia buka salon rambut..Tapi rambut dia x plak stylo....

3. Saripah Azmah (Pah) - Pompuan yang dalam kelas x habis2 citer sal pakwe dia..Pakweeeeeeee j....Dan aku la tukang karang surat cinta dia...Sengal.....Aku dok sebelah minah nih..Nak x nak dengar j la....Mmg minah cintan dia nih masa tuh...

4. Ina - Pengawas...Mulut bole tahan laser....Ikut dia j nak melaser sesaper...Dia peduli apa....Dalam kelas dok depan sekali....Huhhhhh...

5. Rohaya - Kawan baik kepada Ina...Sekepala dgn Ina...Mana Ada Ina situ ada Aya....Selalunya scorer dalam kelas...Pernah ada isu Meehon Sup dgn si Riduan...Aku x campur ek dalam drama Aya, Duan dan Meehon Sup nih....

6. Zarina - Minah bercermin mata nih...besa2 j...Dia x banyak hal pon...Kire budak baik a jugak dalam kelas aku tuh...

7. Ros Anita Kartini - Penah dapat offer masuk Maktab Perguruan..Pg seminggu...Pastu balik mai masuk SMBD balik...Sangat mencintai SMDB la tuh...Hahaha..Orangnya muke serius giler...Budak rajin a dalam kelas..Bukan cam org lain...

8. Ridzuan - Mamat KEPOH dalam kelas kami...Giler kuat sembang n berleter..Mulut mcm pompuan seh....pot pe...pot pet....Sabo j la...

9. Ahmad Rifaie - Mamat nih memula sekelas dulu mcm poyo j....Tapi lelama ok la....Not so in character...Aku x berapa nak kenal....Tapi dia Pengurus Rumah Sukan sekolah dulu..Umah Hijau kalo x silap...Hahaha..Aku penolongnya...Mcm gampang!!!! Hahahaha....

10. Lai Yut Kong - Si apek dalam kelas aku nih..Selalu perasan yang dia mcm Andy Lau...Kire giler perasan hensem la nih...Huhuhu...Dtg sekolah naik motor Yamaha SS kalo x silap aku...

11. Azizul Fahmi - Ketua Pelajar kt SMDB....Glamer di kalangan student sekolah SMDB...Aku pon xtau knp dia glamer....Emm...BUkan hensem sangat pon.....Hahaha...Well....Sbb dia Ketua Pelajar kot..Tu yg glamer tuh...

12. Nurul Hasni - Aku Panggil dia USTAZAH...Dgn tudung labuhnya...Kire mmg masuk la gaya ustazah dgn dia nih...Orgnya pon comel..Sedap mata memandang....Ketua kelas dia nih....

13. Magesh - Satu2nya gadis India dalam kelas aku....Pengawas...Agak banyak bercakap..Tiap2 hari dia datang sekolah rambtunya akan dianyam..Sepanjang aku kenal dia...tu j la pesen rambut dia...Xde psesn lain...

14. Roslinda - Bulan pelakon telenovela tuh ek...ROSALINDA tuh...Tapi nih Linda...Minah nih kejenye meniru homework si Tijah j....Yelah..Dia lagi besar dr Tijah...Ada berani Tijah nak lawan dia??? Miahahaha..Tapi minah nih kira kool la....Baik aa dengan aku....Nih lagi sorang...Aku adalah pengarnag surat cinta beliau..Hahaha...Patutnya aku kenekan bayaran la time tuh...Ada gak sket untung...

15. Tijah - Minah nih sangat la baik..Selalu kene buli dgn Linda....Kalau zaman dulu2...Membuli tuh hukumnya kene buang sekolah..Ada dah sorang kawan aku yang kene buang sekolah sbb selalu membuli Tijah yang baik hati nih....Sopan santun j budaknya....Sampai skrg..gini la budaknya...

16. Hasnida - Aku la tuh...Karekter aku x payah la citer kan...DIVA katakan (biler lagi nak perasan....) Hehehe

Emmm...Nih la sebahagian daripada karektor drg yang aku ingat..Nanti kalau aku ingat lagi aku akan update...
Mengingati kawan2 lama best sebenarnya..Bole buat aku senyum sorang2 mengingatkan drg...

@@@@@@@@@@@@@@@@

Nak Tercabut Tulang Temulang...


Salam u all..
Korang mesti pelik kan baca entry aku tuh..
Mana xnye..Kalau diikutkan, aku kan dah mula cuti belajar..Apa yang bznya?? Bz sayang.
Aku baru j register UiTM as a Post-Graduate Student..Alhamdulillah semuanya dah selamat..
Tu dah selesai, kelas start 6 Julai nih....So, tunggu j la...
U all nak tau apa yang bt aku bz sangat??
Ni lah dianya...Aku nak moving in ke rumah baru..Aku ingat senang kojo j..Rupanya...Mcm nak tanggal tulang temulang aku nih...Sane nak urus..Sini nak urus, terkejar2 aku...X cukup kaki tangan...
So sementara waktu nih... Blog nih akan senyap la seketika...
Bukan TUTUP KEDAI ye..Tapi aku nak selesaikan urusan nih dulu..
Dah SETEL semuanya..Akan ada la TUAN TANAH KEDAUNG merepek2 kt sini..
CHOW!

|||||||||||||||||||||||||||||||||||

Thursday, June 18, 2009

Aku, Merry dan Cerita Itu...

Merry...
Aku masih ingat dia..Walaupun ketika itu umur aku baru 6 tahun, aku xtau kenapa..Kisah aku dan Merry memang terpahat kemas dalam ingatan aku...
Dulu sebenarnya aku seorang yang amat MENYUKAI KUCING... Dan aku x terkecuali membela seekor kucing yang aku namakan Merry (kalau x silap aku la...)
Kisah yang berlaku antara aku dan Merry sebenarnya salah satu penyebab mengapa kini aku bukan lagi pencinta kucing...
Aku masih ingat..Aku jaga Merry dengan penuh kasih sayang..X kurang walau sedikit...
Tapi suatu hari..(aku lupa atas alasan apa), ayah aku menyuarakan hasrat nak buang si Merry...(Bermakna aku x boleh bela Merry lagi)
Mak aii..Dengar j statement tuh dari ayah aku..Giler panik aku..
Demi nak menyelamatkan Merry..Aku ambil satu tindakan BODOH..Aku sorok Merry kt bawah besen...Tanpa aku ketahui yang tindakana ku tuh akan megundang bencana....Aku akan berpisah SELAMA-LAMANYA dengan Merry...
Rupa2nya, bila aku sorok Merry kat bawah besen (dengan harapan ayah aku x juma Merry), dia kekurangan oksigen...huhuhu
Kesian Merry...Bila tgk dia dah mati kat bawah besen tuh..Aku sedih sangat2....Tapi SUMPAH!!! Aku x berniat nak BUNUH Merry...Aku cuma berniat nak menyelamatkan Merry dari kene buang..
Rupanya memang takdir, aku akan berpisah dengan Merry SELAMA-LAMANYA....
Sejak dari hari tuh..Aku x pernah bela KUCING lagi...
Sorry..Merry tiada pengganti..

>>>>>>> <<<<<<<

Tuesday, June 16, 2009

Shopping With Adi @ Mid Valley

Amboi..Kalau nengok ke tajuk tuh..Bukan main lagik....Mcm Shopping sakan bunyinya...
Sebenarnya xde dalam perancangan aku pon...
Semalam (Isnin) aku masih kt umah akak aku kt Setiawangsa...Maklumlah cuti kan..So merata-rata la aku merayap..
Awal pagi..Kawan aku si Adi kol...
Sorry..Aku blom xplain kan kt korang saper Adi nih...
Jangan salah sangka, kawan aku nih bukan lelaki tau...Tapi pompuan okeyyy...Comel lg orangnya.....'Adilah namanya....Senang dipanggil Adi..
Dia keje kat MBSA...Haaa...Orang PKR tuh..Hello Hasnida..Nih bukan blog politik ok....Ok2..Ampunnn...
Yang penting dia BUJANG mcm aku jugak....
Kami kenal masa kursus QA II Kt INTAN Kiara.....Dari situ la kami kenal n jadi agak rapat...Almaklumlah...Sama2 bujang kan.....
Dia kol ajak aku pg shopping..Alamklumlah..Dia dah nak kene buat persediaan....X lama lagi...Dia dah nak fly ke Adelaide..Nak sambung her post grad studies....
Dan lepas dapat kol dr dia...Dapat la plak kol dr Michael Chew..Kontraktor yang siapkan renovation umah aku tuh...Dia nak siapkan keje2 yang tertunggak...Kire nak full settlement la tuh...Jadinya..Aku pon terkejar2 la...Dr Kl...Aku lari balik ke Bangi, Jumpa Midon n settlekan bayaran upah pemasangan lampu n kipas..
THANKS MR MIDON...
Lepas jumpa Mr Midon, Kejap balik umah...Tukar baju.. then terus ke Kajang, hantar kunci kt Michael...
Lepas hantar kunci...barulah aku ambik si Adi nih kt ERL Putrajaya n terus ke Mid Valey...
Wah...Shopping sakan makcik nih..(sorry, xcited giler...sampai lupa nak snap foto...)
Segala mcm dibelinya...
Takpe Adi...Shopping puas2 ek..Sok2 ko xde time dah nak shopping kt Msia nih....Kami2 yg tinggal j la shopping....Hehehe
Lunch kami jatuh pada pukul 4.00 petang...Wah..tuh dah nak masuk waktu asar tuh..hahaha.
dan lunch kami berlangsung kt Tepanyaki....Sedap lunch kt sana..Best pon best....
Thanks Adi for paying my lunch....

p/s: Adi....Harap2 lepas nih ada masa lagi kita nak merayap sama2 sblm ko fly...

p/s : Aku x shopping apa pon....Cuma membeli SEBUAH BUKU BARU...Nanti aku post entry ek..menarik buku nih...

Sunday, June 14, 2009

TAG Dari IZA....



Yea…Berjaya juga kau menjawabnya walaupun dalam keadaan BLOM MANDI….

Dulukan TAG tuh daripada mandi…Miahahahha

Thanks Iza...Cun la award nih...

Seriusly i makin terujaj jawab blog..Memula ingat nak utang....Tapi x bole la...Nak jawab time2 tuh jugak...

Hehehehe....


1) If u can b animal, what will u be?
Aku mau jadik HARIMAU..Pada aku SANGAT COMEL…

2)If u robbed a bank, what do u want to do with the money?
Nak mampos??? Dah sah2 x bole nak guna…Blom sempat guna pond ah kene cekup dgn POLIS……


3)If u can teleport urself anywhere in the world, where do u want to be n why?
Aku nak pergi keliling dunia..Melawat tempat2 menarik seluruh dunia….Almaklumla..Nak tunggu sampai aku betol2 mampu..Ntah bila…


4)If u know that u are dying, what is the last meal that u want? why?
I dun want anything but forgiveness from all.

Bab MATI aku xnak memain..Aku cuma mahukan kematian aku tuh diredhai Allah dan tergolong dalam orang2 yang beriman


5)If u can only kill one person in this world, who is the person? why?
Sorang j?? Lebey x bole k???


6)If u can choose either to have more than 24hours a day or can live more than 100years, what is your choice? why?
Dua2 aku takmo…Sbb aku selesa dengan keadaan skrg….


7)If u can date celebrities, who is that person? why?
ADAM RODREGUEZ akak ERIC DELKO from CSI Miami…Aku tatau knp...Aku memang ske dia....


8)If u can only have 1 thing in this world, what should that be? why?
Dua bole x??? Aku mau DUIT n SETTLE DOWN…Bole x?? Bole la….


9)If u have the opportunity to tag 7 of your friends, who are they? why?

NODOBY

Friday, June 12, 2009

Kawan2..Selamat Berhari Minggu

Salam semua..
Hari nih dah Jumaat...Mesti semua orang suka hari Jumaat kan???
Well.....
Besok dan Ahad, semua orang akan bercuti...
Sempena hari minggu...
Untuk kengkawan semua...

SELAMAT BERHARI MINGGU...


Thursday, June 11, 2009

TAG Import Dari FACEBOOK..Iza, Linda n Mala..Sila JAWAB!!!

Perghhh..Berpeluh jugak nak siapkan Tagged dr Hadi nih..Huhuhu..Tp aku mmg ske jawab tagged pon...Tagged nih sebenarnya aku dapat dari Facebook, aku copy n share kat Blog plak...Iza n Linda...RISAU la tuh..Miahahaha..Ngeri jer tgk entry terbaru aku nih.....Mende nih AGAK SUSAH (aku yang ske jawab TAG pon siap bukak2 buku n google untuk carik jawapan)...Peluh mak nak menjawabnya..Hahaha
Tapi aku kan ske jawab TAG..So berjaya juga akhirnya aku menjawba tag ini....

RULES:
Pilih seorang penyanyi kegemaran anda..Sila jawab soalan2 dibawah menggunakan TAJUK lagu penyanyi berkenaan..
Dan aku memilih PRAMLEE (lagu dia banyak...Senang sket nak jawab...Hehehe)

Artist name : "P Ramlee"

Are you male or female:
"Nak DARA Rindu"

Describe yourself:
"Hore-Hore"

How do you feel about yourself:
"Duka Berganti Suka"

Describe where you currently live:
"Joget MALAYSIA"

If you could go anywhere, where would you go:
"Seri BULAN"

Your favorite form of transportation:
"PerWIRA"

Your favorite color is:
"SeMERAH Padi"

What's the weather like:
"HUJAN Di Tengah hari"

Favorite time of day:
"Bila Larut Malam"

If your life was a tv show, what would it be called:
"Aneka Ragam"

What is life to you:
"Dunia Hanya Pinjaman"

What is the best advice you have to give:
"Patah Tumbuh Hilang Berganti"

If you could change your name, what would it be:
"Juwita"

Your favorite food is:
"Nasi Goreng"

Thought for the Day:
"Tiada Kata Secantik Bahasa"

How I would like to die:
"Alhamdulillah"

My soul's present condition:
"Saat Yang Bahagia"

My motto:
"Barang Yang Lepas Jangan Dikenang"


p/s: LINDA, IZA n MALA..Sila la jawab ek???? Jawab jangan x jawab..Yang kt FB kire batal...........Aku menunggu jawapan dari anda semua....



Wednesday, June 10, 2009

Friend in Mind


So kool..

Tu j yang aku nak bagitau tentang hidup aku sejak dua menjak nih...
Meh nak citer..kenapa aku rasa KOOL..

Beberapa hari lepas...Aku terima satu mesej kt YM suh aku masuk blog nih http://beruas78.blogspot.com/...(thanks Mr Manager coz sudi pelawa aku join korang...)

Wow..Memula bila masuk suram j...
Sorry..I should xplain blgo nih pasal apa kan??? Ok2...Sorry teruja sangat nih...

Sebenarnya blog ini telah diwujudkan oelh kengkawan aku semasa di Sekolah Menengah Raja Shahriman, Beruas , Perak....Aku sebenarnya memang banyak tukar sekolah...Aku bersekolah kt sini setahun j..Menghabiskan Form 5 aku..Aku ambik SPM kt sini...Dan blog nih KASH UNTUK PELAJAR SMRS 1991-1995 (means sekolah dr form 1-5 pada tahun tersebut...

Tapi, walaupun aku kejap j kt sini..Banyak oo kenangan pahit manis aku kt sini...Dari ketawa sampai la menangis...Semua ada...
Once masuk j..Mcm aku cakap..Xde la meriah..Ada la beberapa orang follower yang terdiri dari kengkawan kami jugak (soory guys...aku x berapa nak cam semua org..)
Bila baca komen n post kt shout box tuh..Macam2 cerita ada..Bila tgk gambar..Alahai....Memasing dah SANGAT BERUBAH..Mana taknya..Dah lebih 13 tahun dah kami semua terpisah....

That y la..Aku skrg nih...Sangat la kool...mana taknya...Dok ingat jaman2 muda...Mana x kool..

p/s: Memori kalau dikenang...Bo jadik senyum sorang2 mcm org GILA....hahaha

Tuesday, June 9, 2009

Addicted to Fairy Tales...Salah k??


Sentap jugak aku bila baca satu artikel dalam sebuah akhbar tempatan berbahasa inggeris.....X silap aku tajuknya berbunyi - STOP DREAMING..PERFECT LOVE IS JUST A DREAM.
|||||||||||||||||
Mcm tu la lbh kurang tajuknya...Penulis seolah2olah menyalahkan audience yang terlalu banyak menonton cerita2 Fairy Tales....Katanya..Kerana banyak menonton cerita2 seperti inilah audience jadik lalai..Kemudiannya mengangankan bahawa CINTA SEJATI akan hadir dalam diri..Terus menanti dan hidup dalam angan2...
||||||||||||||||||||||
Disalahkan Cindarella yang tersiksa....tapi berhati mulia..Hanya duduk menyanyi dan membersihkan dapur...akhirnya akan hadir putera idaman membawanya pergi dari 'neraka'...
Disalahkan juga si Snow White kerana katanya Snow White lari ke hutan, dan kemudiannya hadir putera idaman yang baik hati menyelamatkannya...
Dongeng fairy tales juga dipersalahkan kerana hingga hari ini...Imej IBU TIRI dianggap sebagai satu WATAK HITAM yang sangat jahat.
|||||||||||||||||||||
Aku sebenarnya peminat setia cerita2 sebegini...X dinafikan ada suara2 yang mengatakan aku hidup dalam mimpi..Tapi pada aku..Cerita2 sebegini berikan kesan positif...Sekurang2 kurangnya penonton2 setia cerita2 sebegini akan berusaha mau jadik baik hati dan berbudi seperti Cindarella ataupun Snow White...
|||||||||||||
Tapi..X dinafikan, aku penah CIUM SEEKOR KATAK, semata2 aku mahukan dia bertukar menjadi putera raja..(perbuatan ini x bagus ya kawan2...)
|||||||||||||
Bagi aku..Apapun..Tepuk dada, tanyalah selera....Apapun yang terjadi...Aku masih sudi menonton koleksi vcd cerita2 Fairy Tales yang ada sebagai koleksi peribadi aku..
Sungguh.... Aku x pernah bosan menonton...


p/s: Bukan salah Cindarella atau Snow White kalau ramai gadis2 terus hidup dalam angan2...

Sunday, June 7, 2009

Kemas..Jangan X Kemas..

Baru j mula bercuti...X habis lagi pon wiken, aku dha mula mati kutu..Bosan dok umah sorang2...So, tadi pagi..Bangun j..Kepala otak aku mula berfikir...Apa la aku nak buat hari nih...Nak habiskan Ahad aku....Senin lain citer...Skrg nih aku nak habiskan Ahad aku dulu...

Pikir punya pikir..Idea datang...Aku sebenarnya blom mengemas apa pon barang2 aku kt opis tuh..Mana nak buang...Mana nak simpan...

So xtvt hari nih..Pg opis..dan kemas semua barang2 (Hai Cik Ieda..X sedar2 diri lagik..Pg la kemas barang2 ko tuh...ko pikir ko siapa?? Xmo kemas2 barang sendirik..Memang X Sedar diri ko nih...Hahaha....)
Lebih kurang 10 pagi, aku sampai opis dan mula mengemas...Kemas..Kemas dan terus kemas...

Giler banyak nak kemas...Aku hari nih kemas meja aku j dulu..Sok aku kemas part lain plak...5 thn punye stok..Memang la berlambak2 nak kene sort...PADAN MUKA AKU...


p/s1: Aku rasa...around rabu siap la kot aku ngemas segala bagai barang2 aku nih...Insyaallah..Lepas tuh bole la concentrate bende lain plak...

p/s2: Kalau sesaper perasan, entry aku skrg dah kurang gambar...aku malas la nak snap foto..kekadang tuh lupa...banyak sangat makan semut la nih...huhuhu

Test

Ini adalah percubaan semata2..
Hahaha..
Sebenarnya aku baru j dload Mozilla Firefox
Nak test la nih...mana best dgn IE....
Sebab sblm nih aku jadik malas nak UPDATE BLOG sbb IE la...
Memang larik saner sini...
Tu yg malas tuh...
Skrg nih nak test pakai MF plak...
Layannnn

Entry Santai - What HASNIDA Mean..

Aku ke pejabat sekejap hari nih..Niatnya nak kemas barang2 yang masih bersepah di meja...
Kemas punye kemas....Aku jumpa bende nih..N aku pikir ada baiknya aku share dgn u all semua....

H - Anda bukan seorang 'judgemental', kurang otak keadilan....(hahaha..kurnag otak keadilan....maknanya aku org yang x adil la kan??? hahaha..ye k..sat nak pk...)

A - Anda boleh jadi terlalu pendiam bila sesuatu ada dalam fikiran anda ( ini aku mcm setuju j...Memang aku selalu gitu pon...)

S - Anda sangat BROAD MINDED aka BERFIKIRAN TERBUKA (Yesssssssssssss...Totally agree)

N - Anda suka bekerja, tapi selalu mahukan kerehatan (Miahahaha...Mmg pon..baru j mula rehat dr bekerja...2 tahun j...)

I - Anda mudah tersenyum dan boleh membuat orang lain tersenyum ( Nih sekali lagi...200% SETUJU............Definately YESSSSSSSSSS!!!!!!!)

D - Anda ada masalah dalam mempercayai orang lain ( Yang nih...aku bukan x percaya sebenarnya...aku cuma CURIGA..Miahahaha)

A - Anda boleh jadi terlalu pendiam bila sesuatu ada dalam fikiran anda...(Seperti di atas...)

Menatang nih memang..... Ada kebetulan...Alah..Kebetulan j kan... Hehehe...

Saturday, June 6, 2009

TAG ...IZA, LINDA, AWIN n MALA..Sila la Jawab yek..Jangan Malu2...

TAG LAGIK... Jangan la panik..TAG nih simple j....Senang j..Mcm makan kacang gitu (LINDA sama IZA sure MENCIK dengan statement aku nih..Miahaha)...Ada kawan yang mintak aku jawab tag nih...Dan seperti biasa...Aku kan suka jawab tag...So layannnnn........
----------------------------

1.Ape perasaan anda sekarang?
Happy sebab hari nih bermulanya cuti panjang aku...(Poyonye jawapan..Sebenarnya happy sebab bole TAG Iza, Linda, Awin n Mala)

2.Saya nak makan?
Emmmm...Tingin makan KEK SIKERET RESPI la... Chocolate Indulgence...Ada sapa mau banje aku???

3.Saya tak suka?
Emmm..Banyak..Salah satunya PEROKOK YG MENGHEMBUSKAN ASAP ROKOKNYA KT AKU...(kalo ko nak merokok ko punye pasal la...tp carik la pot lain..respek a sket sama org lain..ada paham???)

4.Impian saya?
Ada duit BILLION2 POUND STERLING dalam buku akaun aku...Huh..kalo ada nih..mcm2 aku bole beli....(mimpi la ko Ieda....Haiiihhh..)

5.Haiwan yg saya tak suka?
BABI kot...miahahaha..Sbb NAJIS MUGHALAZAH...(Tapi Iza buh tuh gambo nih kt blog dia...)

6.Saya harapkan?
Jumpa Mr Moon secepat mungkin..Miahaha...(sekali lagi jawapan POYO...Keji pon iyer)

7.Jika boleh putarkan mase?
Balik jaman2 sekolah dulu la...baru kool....(jaman2 dengar lagu FIONA...Jaman2 dengar lagu Pojiah Latip...)

8.Saya pada 10 tahun akan datang?
Berharap dapat hidup bahagia, punya keluarga dan kerjaya yang baik.. (jawapan SKEMA...Blueeekkk...)

9.Handphone saya adalah sebuah?
SONY ERICSSON K550i (sangat sayang ini HP...)

10.Saya pernah bercinta sebanyak?
Yang pasti lebih dari SEKALI....(jangan tanya aku berapa kali ek......)

11.Saya suke pada?
Bt masa sekarang nih MONEY3...Hahaha..Jujur giler jawapan aku...Arggghhh..X payah nak kontrol2....

12.Kawan2 saya?
Sesapa yang sangat KOOL bole jadik kawan aku.....Aku x ramai kawan..Tapi kawan2 yang aku ada SUDAH SEMESTINYA BERKUALITI.....So aku kasik 10 BINTANG utk kawan2 aku...

13.Pernah dikhianati?
For sure PERNAH!!! Tapi lama dah..Marah aku pon dah xde...Cuma ingatan tuh j tetap ada dalam kepala otak aku nih...

14.Ape yg anda hendak lakukan terhadap org yg mengkhianati anda?
Bende dah lama..Malas nak ingat...Aku plak jenis marah kejap j...Tapi BEKAS dalam hati tuh..ttp ada..so biar Allah sajer yang membalasnya... (sekali lagi jawapan ala2 MUSLIMAH SEJATI....Ada la tuh yg jeles...Aku jadik lemah lembut gini..CIK LINDA??? Any comment???)

15. Saat paling menyakitkan???
Aku x dapat apa yang aku impikan..Banyak kali..Salah satunya masa lepas STPM...Kengkawan semua MASUK U...Aku j yang TERBABAS....STRESS giler time tuh...TEKANA TAHAP TINGGI tuh.... (kengkawn yang kenal aku mungkin tanya, kenapa aku x letak jawapan kt sini sbg - KEHILANGAN AYAH N IBU....Aku sebenarnya x berapa nak ada memori pasal tuh semua sbb masa tuh aku kecik lg...Jawapan mcm sedih j..Ko sedih k Ieda???)

16. Kalau dunia anda yang punya..Mau buat apa ek???
Mau setiap malam..Ada bulan dilangit...

17. Kamu mau TAG saper????
CIK LINDA, PUAN IZA GIGGLE, PUAN MALA n PUAN AWIN....Sila la jawab ek...Aku menanti nih...
............................................
.....................................

p/s : Untuk Linda n Iza, nih bukan sesi membuli korang...Tapi korang kene la terima hakikat bahawa kawan korang nih suka BUAT TAG....

Friday, June 5, 2009

Permainan Sedang Memasuki Minit-Minit Akhir Masa Kecederaan

Kalau tengok pada tajuk...Dah rupa orang main bolasepak kan...
Tapi itu sebenarnya hakikat yang berlaku skrg nih..
Aku nih sebenarnya tengah menghitung minit2 akhir aku di EiMAS...
Akhirnya sampai jugak detik2 akhir aku bertugas di sini...
Well...Aku mendaftar disini pada Mac 2004...Nak senang kira, dah lebih 5 tahun aku kt sini..
Lama x lama...Kire sendirik tengok la...
Nak meninggalkan tempat pertama aku bertugas...Sedih sebenarnya...
Tapi nak buat mcm mana..
Sebab seseorang ada berpesan pada aku
Kalau nak maju kena berubah...
Kena ada anjakan paradigma...
Well...
Semoga perjalanan aku lepas2 nih akan lebih luas jalannya...
Doakan aku ye....
2 tahun aku akan tinggalkan alam pekerjaan untuk mendapatkan sesuatu di dunia pembelajaran...
Insyaallah berkat doa dari semua..
I can do it...
:: :: :: :: ::
___________________________________________

Wednesday, June 3, 2009

:: Hidup ::

:: :: ::
_______________________________
Hidup ini ibarat sebutir bawang...Anda kupas selapis demi selapis dan sekali sekala anda akan mengesat air mata...
______________________
:: :: ::

Insiden GAMPANG LAHANAT 2009

GAMPANG LAHANAT!!!!!!!!!!!
Itu word pertama untuk entry kali nih....
GAMPANGlah siapa yang telah melarikan diri setelah melanggar kereta aku...
Rasa mmg xde word lain dah aku nak kasik....
Memang aku MARAH..
Aku bole terima kalau kejadian tuh berlaku sebab salah aku...Nih x..Aku masuk parking baik punye..Elok j terletak kereta aku...Last2
Naik j dari UNIKEB, pg ke kereta...Bumper dha jatuh..Sah kereta aku kene langgar...
Memang GAMPANG, H%*&M J%#@H, C*!@I....
So kepada orang yang melanggar kereta aku tuh...
Kalau x jumpa di dunia...
Silalah jawab di PADANG MAHSYAR sok2 yer....
Kalau agak2 masa nak MAMPOS besok...X bole nak MENGUCAP...Ingat2 la kesalahan sendiri tuh ek...
Dengan kuasa yang ada....Dengan hati yang marah..Aku x rasa aku nak maafkan orang yang langgar keta aku...
To my POWERFUL WIRA SE...
Rehat2 la kt bengkel tu 2-3 hari ek...
Jumaat kita jumpa disana....Disana...Disana...

p/s : Entry ini ditulis dalam keadaan MARAH...Oleh itu sila abaikan perkataan2 yang tidak elok dibaca iteww...Harap Maklum.....


Tuesday, June 2, 2009

Cerita Zaman Dulu2..

Kalau ada yang perasan..Aku penah sebut pasal pengalaman aku jadik minah kilang...
.......................................
So, entry kali nih aku nak bercerita pasal nih la..Pasal kisah aku masa jadik minah kilang..Seronok seh..Banyak pengalaman yang aku dapat..Yang penting aku dapat mengenali banyak karektor manusia...
-------------------------
Aku mula kerja kt kilang NIKKO ELECTRONICS tuh tahun 1998-1999..Masa tuh baru lepas STPM...Aku keje pon ada banyak sebab...salah satunya sebab aku KECEWA...Result STPM aku x lah secantik kawan2 yang lain dan yang PALING PEDIH...Aku j yang x berjaya masuk u...Kalau korang kt tempat aku, mesti korang rasa mcm mana pedihnya...Ok, STOP IT!! Sket2 dah la cter sedey..Kan..Kan..Kan?????
.................................................
Lets continue...Masa ku keje tuh...Umur aku baru 20thn..Muda seh...Kalau dah muda tuh..U all paham la kan...HOT lg...Miahahaha...
--------------------------
Aku keje kt department MOULDING..n keje aku mula jam 8 pagi dan habis jam 5 petang...Tapi seksa seh...keje habis jam 5 petang, tapi jarang sangat aku n kawan2 bole balik jam 5 petang..selalunya waktu standard utk punch card balik adalah jam 9-10 mlm...Gila..Hari2 mcm tuh..sampai aku tinggal tulang..Korang kira la tgk, masa keje kilang, berat badan aku baru 45kg..Bapak tulang...Skrg jgn cakap...TULANG PON DAH X NAMPAK...Miahahaha...
...................................................
Keje kt kilang tuh, Gaji kecik gila...Seingat aku..Gaji basic x sampai RM500...Selalunya plus dgn OT n elaun..Pg la RM900 ke RM100 gaji yang aku dapat...
------------------------------
Supervisor aku untuk Department kami namanya Catherine, pompuan cina dari SINGAPURA...Dia kawin dengan lelaki INDIA dan yang kelakar tuh..Dia ada 2 anak lelaki...Sorang mukanya Sebijik ikut Catherine (mcm Cina) dan yang bongsu sebijik ikut laki dia (mcm India)...Kalau dua beradik nih dok sebelah2..MATI IDUP BALIK orang xkan percaya yang drg adik beradik..Miahahaha....
..............................................
Aku keje kt situ, bukan sorang2..Aku keje dengan kazen aku Zatul...Kami mmg kamcing..Dah la satu department...Satu unit...Miahaha..Sronot giler.....
--------------------------
Tapi korang jangan xtau...Keje kt kilang pon ada dengki2....Pk tgk la...Ada satu minah nih..Bole kutuk2 aku...mencik aku dgr...Dia bole cakap p tau...'Si Ida tuh...Sekolah bukan main sampai STP, tp jadik operator jugak..Tgk aku, SPM j dah bole jadik Line Leader' (kalau korang nak tau..Jawatan line leader tuh atas sket j dr operator)...Keji gila...Masa tuh aku layankan j la ckp dia...Malas nak gaduh....(Awin..hang bole agak kan sapa yang aku maksudkan..Miahahahaha...)
..............................................
Hujung tahun plak...Ada dinner...Kilang adakan Majlis Makan Malam..Seronok..Pg reramai dengan kengkawan....Aku penah join sekali dinner nih..Dinner nih dipanggil NIKKO NITE....Glamer giler....Dressing masing2 OVER GILER...Miahahaha...
--------------------------
Tapi aku keje kat sana x lama pon...Hujung tahun 99, aku resign sebab dapat sambung study kt UiTM Shah Alam..Yang best tuh, kawan sekerja aku si Awin pon dapat offer yg sama jugak...Malahan kami masuk fakulti yang sama..Kelakar tuh...hehehe
Sekarang nih..Kalau diimbas kembali kenangan silam..Zaman masa keje kilang dulu..Kelakar gila..Mcm x percaya j aku bole tempuh semua tuh..Kool!!!! Dan aku masih bole sebut beberapa nama yang aku ingat sama2 keje di NIKKO ELECTRONICS tuh..Antaranya Zatul, Kak Ella, Jeton, Kak Emma, Aishah, Awin, John, Zabidi (of course aku ingat ko sampai bila2) n also Fidah...
..........................................
-------------------------
P/S1: Dalam ramai2..aku cuma tatau mana ZABIDI skrg..Yang lain ada jugak khabar berita...Bidi..Mana ko pg ek??? Last berita..Ko berenti keje NIKKO and join Navy as a Training Army Officer...
P/S2: Kalau aku balik kpg..Nanti aku carik gambar aku jaman muda2..Aku post kt sini....Miahahaha..Biar korang terbongkang gelak tgk aku jaman dolu2....
..............................

Kehidupan

:: :: ::
Sambil melengkapkan keperluan hidup yang mendesak...Siapkanlah juga kelengkapan MATI kerana itu sudah PASTI...
:: :: ::

25 Fact About Me...Tag from IZA

Allo makcik....Tagged aku ek?? Ok2..Xde hal...Nih aku jawab....
Miahahaha..(menjawab tanpa tekanan)....
Psssttt Iza...25 fakta j??? Kacang saja....

25 Fakta berkenaan HASNIDA JAKERIA...

  • Memula aku nak warwarkan bahawa....Tiap2 tahun Besday aku disambut dengan percikan BUNGA API tepat jam 12 mlm dan besoknya adalah cuti umum sempena TAHUN BARU(cuma beberapa negeri kt Mesia nih x nak cuti..sajer a tuh..carik pasal sama aku)..haiiihhhh...
  • Bujang, single..Belum pernah berkahwin...Dan masih mengskodeng my Prince Charming
  • Memandu keta WIRA SE Maroon dengan plat no... PUTRAJAYA 9***..Tu la keta 1st aku sampai skrg nih..Sangat sayang kereta itu....Ada sesaper nak taja keta baru aku?? Di alu-alukan...pheewwww....
  • Aku berdiri dengan ketinggian 160 CM pada aras laut..Xde la tinggi sangat...Tapi kalo men bola jaring dgn jabatan..Selalunya aku pegang posisi SHOOTER la....
  • Kalo aku marah...Aku prefer MENANGIS..Mongok kan..Apasal aku x lempang j orang yang aku marah tuh....blueeekkk...
  • Aku suka SENYUM....Kekadang aku x bercakap pon..Aku senyum j....
  • Aku x berapa nak RAMAH dengan org yg baru jumpa...Tapi kalau lama sket n sekepala...Aku plak yang banyak cakapnye...
  • Dalam manyak2 menatang yang DIHARAMKAN dipanggil cute...Aku paling ske KATAK...Di mata aku...katak tuh cute....
  • Pernah mengalami kemalangan jalan raya pada tahun 2005 dan akibat dari kemalangan tersebut...Aku lost memory untuk beberap jam.... Mujur ok balik...Kalau x...JANE DOE la aku...huhuhu
  • Sangat gemar dengan aktiviti MEMBELI BELAH..Tetapi selalu kekurangan bajet utk aktiviti tersebut.
  • Ketika TAG ini dijawab...Aku tgh ADDICTED menonton GHOST 2nd Season kt 8TV...Gila baban suke dgn drama nih...
  • Aku Suke PEJAL TAHIR..Lantak la org ckp dia apa pon..Aku tetap suke ko PEJAL TAHIR...
  • Rekod VCD citer yang paling banyak aku tonton adalah THE LAKES HOUSE, lakonan Sandra Bullock sama Keenu Reeves....Sangat suka....Tp sampai la...Logik akal aku masih blom paham jalan ceritanya...Kalau x silap aku..sejak aku beli VCD tuh..dah lebih 40 kali aku tgk...Mujur blom pecah j lagik VCD tuh...Miahahaha
  • Aku X BERAPE SUKE AIR MANIS..Kecuali la minuman sejuk n juice..tuh pon x berapa nak suka la...Aku nih pencinta air kosong..hehehehe
  • Sangat menggemari citer2 FAIRY TALES...Lantak korang la nak cakap aku ske berangan k haper...Mmg aku suke berangan pon....
  • Anak BONGSU daripada 10 adik beradik..So imagine sendrik la ek..Mcm man akak2 n abang2 aku sayang kt aku...
  • Selalu mendapat komen bertentangan dalam waktu yang sama....Selalunya dalam waktu yang sama..Si A cakap aku MANJA....Si B plak cakap aku ganas mcm SINGA...Aiyakkk...Aku pon penin...
  • Ada dua lesung pipit comel kt kiri dan kanan mulut aku....Satu lg lesung pipit comel kt pipi sebelah kanan...(ske hati aku la kan nak perasan k haper... Blog aku....miahahaha)
  • Masa berumur 6-7 tahun...Pernah menggemparkan ahli keluarga dengan statement..'SOK BILA BESAQ...AKU NAK JADIK AGONG...'....Hai la tuan...mmg statement x sedar diri dari aku...
  • Pernah bergelar MINAH KILANG pada tahun 98/99...Keje kt NIKKO ELECTRONICS, Pt Buntar Perak...Glamer tuh masa jadik minah kilang aka minah rempit...Nih cuma AWIN BINI ABE NAZRI j yang tau kisah nih....
  • Aku nampak gila2 n kepala biol....Tapi aku akan serius apabila tiba masa dan keadaan yang memerlukan aku berbbuat demikian...
  • Masih mencintai drama2 CSI walaupun selalu j aku terbabas dari menonton citer nih...
  • Sangat suka menonton citer2 kat HALLMARK CHANNEL - 702...Aku suker citer2 menusuk hati nih...Kata kengkawan aku..Citer kt channel tuh SLOW YA AMAT...Tp apasal tah..Aku ske giler..Nak2 plak citer Midsomer Murder....Hehehe
  • Aku memakai KASUT BERSAIZ 6....
  • Sedang berusaha untuk menurunkan berat badan supaya menjadik seperti cutting Angelina Jolie...Tapi sampai sekarang nih...Semua tuh masih tinggal jadi angan2...bluueeekkk....
Saper yang aku nak TAG?? Xde kot sbb Cik Linda suda kene...Mala suda kene..xkan nak TAG Iza sekali lagi....Miahaha....

Menghitung Hari

3, 4, 5 June 2009..Apa ek lepas tuh...
Jawabnya...I leave my chair la....Apa lagik...
Aku skrg nih sedang menghitung hari....Menghitung minit2 terakhir aku berada di sini..Di EiMAS...
Emmm...Susah nak gambarkan rasa dalam hati nih..Dah 5 tahun aku kt sini..for sure la kan banyak kenangan pahit manis kt sini...
Tadi aku jumpa BOS BESAR...Mintak dia sain Nota Serah Tugas aku..Almaklumlah...tinggal 3 hari j lagi aku kt sini...huhuhu....
Sikit rasa sedih..Sikit rasa happy...Sedih sebab aku dah lama kt sini..Tempat nih dah jadik darah daging aku dah...
Happy sebab aku nak mulakan hidup baru...Nak mulakan hari2 baru aku sebagai seorang student...
Kalau nak maju..Kena berani berubah kan???
Yeeehhhaaaa......

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin