Sunday, May 17, 2009

Cerita Bahagia - Tiada Yang Lebih Indah Selainnya..


Sehari dua nih..Aku melayan bahagia..Melayan cerita gembira..Hati berbunga2...
Wah adakah aku telah jatuh cinta??? Cinta?? Bukan...Cinta belum menyebelahi dan menyerapi diri aku bt masa ini...Tapi x bercinta x bermakna aku tidak gembira...X bermakna bahagia bukan milik aku...
Amboi3 ayat...Berbunga-bunga...
Friday evening..Mulanya plan nak ke KAMDAR j...Tapi memandangkan KAMDAR dgn umah baru aku cuma ambik masa x sampai 5 minit..Aku n frenz decide usha umah baru aku dulu...Oklah tu kan...Orang tgh xcited dgn umah baru...
Then...Sampai j kawasan tuh..Tgk dah ada org buat renovation pon kt umah drg...Dahsyat...Banyak tol duit org2 nih...Blom pape dah siap renovate umah tuh...Sabo j la....Aku jugak yang budget TERHAD...Sabo j la...
Pastuh kami ber2 pusing2 la ke lorong umah aku....3/1E.....So xcited...Aku berhenti betol2 depan umah baru aku...Dan yang sangat beshh tuh..aku masuk sampai porch umah aku tuh..Gila xcited...Kunci j xde kt aku..Kalau x..Dah aku lompat masuk dah ke rumah aku tuh....
Itu Kisah Jumaat...
Bersambung pada hari Ahad...
Aku kembali ke rumah baru aku kt Puncak Saujana Sek 3, Kajang..Saje tgk2 kot2 ada pluang jumpa cina kontrak..Nak but renovation sket kt dalam n luar rumah....Nak pasang grill...
Nak dijadikan cerita..Kalau kawasan umah baru..Memang berebut la kontraktor2 nih nak pancing...Pikir punya pikir..Aku ambik keputusan untuk upah satu kontraktor dr Cheras nih..Sbb aku dah tgk umah yang dia tgh bt renovation..Puas hati...
Kire punye kire...Tolak itu..Tolak ini...Tambah itu..Tambah ini...Aku kene sediakan lebih 5k untuk semua tuh..Kire ok la tuh kan....Saper nak kasik free...Lempang kang...
Haiihh..Setelah semua penat lelah aku curahkan untuk dapatkan sebuah teratak untuk berteduh..Sket hari lagi..Impian aku akan jadik kenyataan... Alhamdulillah...
Semua tuh sangat bermakna sbb aku usahakan sendiri..Dengan titik peluh sendiri tanpa bantuan sesiapa...Feel nye..U all akan rasa kalau u all sendiri uruskan hal berkaitannya dari A-Z sendirian...
Fuhh...Sangat BERMAKNA....

Cerita Gambar:

  1. Itulah syurga baruku sikit hari lagik....Sangat suke...
  2. No 132 tuh adalah nombor kesayanganku ahaks...

11 comments:

Nur Fatihah said...

wah²...biru nyer awan.. =)

Nur Fatihah said...

bestnye...dah ada umah.. =))

Jake's Daughter said...

Fatihah : Tu la...lawa kan awan tuh???
Emm...Mmg teruja nih nak masuk umah baru...Xcited gila...

ibu_uwais_ameenah said...

jom kak!! msk umah baru!!

Jake's Daughter said...

Mala...ko dah pindah masuk k umah baru???

LINDA ABDUL RANI said...

hihi...x sabaq tgu ko masuk umah baru.....sbb aku nk g "serang"....hahahhaha

Jake's Daughter said...

linda: Markas utama tuh...miahahaha

ibu_uwais_ameenah said...

pindah insyaAllah middle june kot

Jake's Daughter said...

mala: sama la kt...aka hujung jun kot

Aini said...

hi... salam kenal nama saya Aini... saya pun naik pindah sekitar situ... kalo saya leh tau... untuk 5K itu hanya untuk grill atau renovation pasang lampu,plaster ceiling? kl leh tau kat mane ya kontraktornya? Thank u....

Jake's Daughter said...

Hai Aini..Sorry lambat reply ur comment...
5 k tuh untuk grill, renovation blakang rumah (pasang tiles sama owning) n bt stor bawah tangga...
Tu j nilai 5k tuh..
Ida pakai kontraktor Mr Gan...

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin