Thursday, May 28, 2009

Kenapa Saya Sayang Rumah Saya??

Tajuk entry mcm iklan merdeka kn??
Cute j budak tuh menjawab soalan...
Tp aku nak switch sket...Ianya akan berbunyi - Kenapa Saya Sayang Kawan2 Saya...
Sebab...Kawan2 sentiasa ada sewaktu sedih atau gembira...
Hari nih Cik Linda buat aku sangat happy...Bt aku senyum x berenti dengan 2 entry kt blog dia...
Hahaha...Thanks my frenz....
2 la kan..Sesekali cungkil balik kisah2 lama...So sweet...
Bukan apa..sekadar suka2...
Bende2 yang masam pon jadik manis bila dah jadik sejarah...
Hehehe....
p/s: Linda..Thanks so much...coz make me happy today...

Bulan di Siang Hari

Tadi tgh hari..Aku pg tapau makan...
Kueteow Tomyam Seafood tuh..Sedappppp...
Dan satu kejadian pelik telah berlaku...
Aku nampak BULAN penuh di siang hari..
Bulan?????
Alamak...mcm mana boleh ada bulan penuh di siang hari nih???
Miahahaha...
Hanya Cik Linda yang mengetahui...

:: :: Jangan Biarkan Hidup Anda Dikelilingi Misteri :: ::

Tuesday, May 26, 2009

Aku X Matang???

Aku terima komen dari seseorang few days ago... 'Ko nih mcm budak2 la..Bila nak matang..' Perghh..Terkedu jugak aku dengar komen tuh... Yela..Umur dah 31thn, tapi masih ada yang kata aku mcm budak2??? Aku jawab komen tersebut dengan satu senyuman...(tu j yang mampu aku hadiahkan sebenarnya...)

Matang...Sebenarnya orang yang komen tuh tau k apa maksud matang...??? Sumpah...Aku sendiri xtau mcm mana nak menilai diri aku...Gedik k..Manja k..Samseng k...Matang k tidak....Orang yang memandang j boleh menilai aku.. Dan pandangan setiap orang tuh x sama...
Aku mungkin sedikit x matang sebab aku dilapisi dengan 2 abang dan 7 orang kakak atas aku...So pk sendiri la kan mcm mana kehidupan aku...Nampak sangat aku bergantung dgn mereka semua...

Tapi itu dulu...Itu mungkin cerita 10 thn lepas...Skrg aku ada life sendiri...Aku tentukan hidup aku sendiri... Aku buat keputusan untuk diri aku sendiri...Alhamdulillah....Rasanya belum ada keputusan yang aku buat menyimpang dr perjalanan hidup yang normal...Aku mungkin pernah silap.....Dan kesilapan itu mendewasakan aku sebenarnya.... Dewasa k??? Keanak-anakan...itu mungkin sifat semulajadi aku....Tp sungguh aku x pernah terpk yang aku punya sifat keanak-anakan...

Tepuk dada tanya selera...Aku x mampu menilai diri sendiri...Tapi anda di luar sana boleh....


Monday, May 25, 2009

How To Be A Fun Person

Let share this...

1.
Smile...Not only does it make you feel good, it will make other people feel good.
(Nih la satu2nya bende yang aku suka bt..hehehe)

2.
Before u saying something, put yourself in the shoes of the other person. if it sounds weird don't say it. If it sounds funny, do.
(Kekadang aku lupa..Selalu terlepas..Maaf kalau ada yang pernah terasa hati)

3.
Don't worry so much. Have fun in life
(Yup...Bergembiralah dgn kehidupan anda)

4.
Be confident about yourself. Ask yourself what are you good at
(Yakinlah dengan bakat dan kelebihan diri)

5.
Laugh it yourself. Take yourself less seriously and loosen up
(Hahaha...Aku suka senyum dan ketawa...Terapi PERCUMA..)

6.
Be flexible and mix with various type of people
(......)

7.
Be a social butterfly. Mingle with more people
(Huh...Mcm mana tuh..Can somebdy xplain it..???)

8.
Be creative. Pick Up a talent people will be astonished it
(Aku kurang kreatif..Anda bagaimana)

9.
Be nice. Don't say anything mean about anybody
(Kalau kita baik dgn orang..Insyaallah orag akan baik pada kita)

10.
Be an individual. Have you noticed people who are unique and spontaneous have the most friends?
(.....)

11.
Make new friends. Don't always be with the same people
(Aku kalau baru jumpa dgn seseorang tuh...Ada emas plak dalam mulut....)

12.
Work your way to your goal, and keep up your grades, then you will be judged for what you did - not what you said.
(Emmmm....)

p/s: Take it from NST - Friday, May 22, 2009.

Saturday, May 23, 2009

Misteri Nusantara

Entry aku kali nih akan SANGAT PANJANG...

Sila jangan MUNTAH HIJAU membacanya..Kalau bosan SKIP ajer..Tapi kalau anda suker citer2 berunsur MISTIK..Sila baca SAMPAI HABIS...

Kisah nih berlaku 13 tahun lepas..Masa tuh aku masih sekolah di SMDB, Taiping...Form 6...Aku masih ingat kisah tuh berlaku pada hari JUMAAT..Biasala..Kalau budak hostel SMDB..Hari Jumaat adalah hari yang paling kami (budak pompuan) tunggu..Sbb bole outing...Hehehe

So hari tuh aku decide nak ke rumah kawan sebilik aku si Lin. Umah dia kt Kuala Sepetang...Sesaper yang xtau apa ada kt Kuala Sepetang..meh nak citer...Kuala Sepetang nih sinonim sangat dengan Hutan Paya Bakau Matang dan yang paling SINONIM adalah KOTA NGAH IBRAHIM.. Dan aku sebenarnya nak citer dgn korang apa yang pernah aku alami di KOTA NGAH IBRAHIM...

Berbalik ke citer ke rumah kawan aku Lin..Kalau x silap aku..Kami ke rumah Lin nih ber3... Dr Taiping..Kami naik bas ke Kuala Sepetang...Lin dah tunggu kt Simpang Kuala Sepetang menuju ke rumah dia. Dia tunggu dgn MOTOR..So kami dah bertiga...Nak x nak...Pah n Zila gerak dulu ke rumah Lin...Aku nak x nak terpaksa la tunggu next turn..Kebetulan, Tempat yang aku tunggu si Lin tuh...Berdepan dengan Kota Ngah Ibrahim...Masa tuh jam 1 tgh hari..Panas tuh...Aku mula terpk..Mana la aku nak berteduh...Ntah apasal...Ringan j kaki aku melangkah masuk ke Kota Ngah Ibrahim...Dan aku pilih port paling best sekali untuk lepak sementara menanti si Lin datang jemput aku...Port yang aku pilih adalah kt tangga depan rumah Ngah Ibrahim tuh...

Best giler lepak kt tangga tuh...Sejuk j...Sunyi pon sunyi...Kawasan penuh sejarah kan...Sejuk la kot (aku agak2 la...)..Tp kan...sunyi tuh kejap j..X berapa lama kemudian aku mula dengar suara2 bercakap..Tapi aku x paham bijik buah bual bicara tersebut...Yang aku dengar..ramai la orang dok berbual....Aku mula intai2 celah dinding papan umah tuh..Tapi x nampak apa2 pun...Perbulan tuh ttp jugak aku dengar...Last2 aku decide untuk PANJAT TINGKAP yang terbuka untuk intai kedalam RUMAH tersebut..Dengan susah payah aku panjat tingkap tuh...Berhasil jugak...Bila aku jengukkan muka aku kt tingkap tuh...Xde plak aku nampak sekor pon manusia pon..Perbualan yang aku dengar tadi pon x kedengaran lagi..Pelikkkk...

Aku pon turun la dr tingkap tuh..Aku dok pk...Perasaan aku j kot dengar orang dok berbual kt situ...Tapi x lama....Aku dengar balik perbualan tuh...Hish..tadi dah xde....Skrg ada balik..X ble jadik nih..Aku kene siasat..(konon)...Kejap ader...Kejap xde...Then aku rapatkan telinga ke dinding rumah tuh..Kompom!! Aku dengar ada perbualan kt dalam tuh...Tapi MASALAHNYA...Aku x paham apa yang diperbualkan..SUMPAH X PAHAM!!! Dan aku decide nak siasat apa sebenarnya...Dan tanpa rasa ragu2 aku kembali panjat tingkat yang aku panjat memula td..Masa tuh aku langsung xrasa takut, seram dll... Yang aku tau, aku nak SIASAT!!! Sekali lagi..Bila aku panjat dan suakan muka kau ikut tingkat..Hampeh..Sekor habuk manusia aku x nampak...Dan sekali lagi..Perbualan yang aku dengar tadi senyap mcm tuh j....

Dengan rasa frust aku turun dari tingkap dan kembali duduk di tangga...X sampai lama mana pon..Aku kembali terdengar perbualan tadi..Masa tuh automatik badan aku seram sejuk...Mencacak bulu roma...Tak tunggu lama dah, aku ambik beg dan angkat kaki keluar dari kawasan Kota Ngah Ibrahim tuh...Sampai j si Lin..terus aku tunggang motor dia dan...Jalannnnnnnnnnnn...Nk mampos k apa kalau aku tunggu lg...Tidak sama sekali....

Selepas 13 tahun, aku masih belum dapat jawapan...Siapa yang berbual dan berbincang kat dalam rumah Ngah Ibrahim tuh...Agak2 korang sape ek??? Sungguh...Aku amat pasti..Xde orang dalam rumah tuh...TIADA!!! Aku x pasti adakah persoalan aku nih akan terus terbiar sebagai satu persoalan tanpa JAWAPAN..

Jangan biarkan diri anda diselubungi MISTERI.....!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Kalau korang nak tau...Tingkap besar sebelah kiri pintu tu la yang aku panjat untuk intai keadaan dalam rumah tuh....

Friday, May 22, 2009

Ada Ke Patut...

Tadi aku selak2 PAPER STAR semalam....
Huh...
Nak jadik citer...Terbukak la kat satu page nih...
TERJOJOL mata aku bila baca kat caption gambarnya..
Korang nak tau pasal apa???
Pasal fosil dinosour yang berusia 47 juta tahun ditemui...
Yang jadik isu tuh...NICKNAME utk fossil tuh...
Kalau korang nak tau...
Korang ZOOM la gambar kt bawah nih...
Huh...MARAH MAK!!!!!!!!

Thursday, May 21, 2009

TAGGED!!!

Kepada yang kene TAGGED, sila copy award di atas untuk diletakkan di blog anda

Kemudian,
Nyatakan 5 fakta menarik mengenai pemberi award nie :-

1. Sangat sayangkan anak2 ibu (syg giler2 smpi kdg2 boleh mengalirkan air mata bila terkenangkan anak2 - Nih Mala sendiri yg tulis yer...)
2. Duduk berjauhan ngn hubby (Mala di Puncak Alam, Mail di Johor)
3. Sekampung dengan aku....Tp x penah jumpa...So bila mau jumpa nih Mala???
4. Sangat suka menjahit langsir (Nih pon dapat tau dr blog dia..jap2 langsir...jap2 langsir)
5. Peminat setia AF (setau aku masa AF7 dia minat giler dgn YAZID)


Seterusnya....Setiap blogger mesti menyatakan 10 fakta atau hobi diri sendiri sebelum memilih penerima seterusnya

1. Seorang yang suke tersenyum...hehehe
2. Anak bongsu dr 10 adik beradik ( korang bole pk la kan..mcm mana sayangnya abang2 n akak2 aku kt aku)
3. Satu-satunya yang belum mendirikan rumahtangga dikalangan 10 beradik tuh
4. Selalu kene label MANJA dengan kengkawan...Tapi sebenarnya aku TIDAK...Aku lebih kerap feeling ala2 'samseng Kpg Dusun' apa...(Aku manja pada yang sayang j kot)
5. Ada 7 orang cucu saudara ( anak buah aku 2 org dah kawin....)
6. TOK MUMMY adalah panggilan cucu2 sedara aku kt aku...Yelah kan....Nenek sedara pon rugged lg...X gamak drg nak panggil NENEK kot...Tu yg lekat TOK MUMMY tuh...
7. Memandu WIRA SE kaler maroon yang berusia 5 tahun..Tapi dek kerana selalu kene LENJAN dgn aku...Dah rupa 10 tahun pon ada...
8. Sangat menggemari BULAN berbanding MATAHARI
9. Merayakan hari lahir setiap tahun dengan percikan bunga api sambutan tahun baru (aku lahir 1 januari da...)
10. Kalau aku MARAH....Aku akan menangis..huhuhu...(pelik kn???)


Dan akhir sekali...Anda perlu memilih 10 penerima award seterusnya dan describe tentang mereka:-

1. Cik Linda antara org yg rapat sangat2 dgn aku, sekelas masa kt SMDB (form 6), teman YM aku yg plg aktif...Salah seorang daripada 3 penyiasat persendirian..Dan namanya dalam team tersebut adalah Agent L...
2. Along Firdaus - Budak praktikal kt MDK, Bakal graduate UiTM....Anak sedara aku ma...(mak dia akak aku...)
3. Awin - Kawan sekampungku, sekeje kilang masa lepas STP..se U kt UiTM, seFakulti masa kt U...Seumur dgn aku...Apa lagi ek...
4. Iza Shuhada - Si penyokong BERANI MATI untuk TEAM MU...Cyber frenz yg aku rasa close sesangat...Mcm dah kenal lama...Sungguh..Aku sampai x reti nak xplain mcm mana...

(aku suda tatau mau tagged saper...so 4 org nih j la kan...ok la tuh..Tapi kalau ada sesaper yg tersinggah blog aku...Pastuh ada rasa tingin nak bt tagged nih..Silakan...Dengan besar hatinya anda dialu-alukan)

Zee Avi - Kantoi

Aku jelajah ke blog adik cumilku si DJ....
Ske tgk blog dia sbb dia selalu update dgn foto yng cun2
Dia plak skrg ada kt London tgh further study..
Harus la dapat selalu ambik foto yg cun2...Kan DJ kan??
Uih...larik tajuk nih...Sebenarnya masa usha blog DJ...Aku terdengar satu lagu yg best nih...Sangat besh...Penyanyinya Zee Avi...Dan lagunya KANTOI...Mungkin aku terlewat mengenali Zee Avi..Tapi bile kanal dia..Aku TABIK dgn muzik dia...
Aku memulakan operasi GOOGLE pasal Zee Avi...Ropa-ropanya semua lagu2 dia layannn..Beshh gila....
Nih aku nak promo...Kalau korang bukak YOUTUBE...Type j Zee Avi - Kantoi..Sure ada..
Dijamin best...
Aku berani bet....Sungguh...

KANTOI
Semalam I call you, you tak answer.
You kata you keluar pergi dinner.
You kata you keluar dengan kawan you.
But when I called Tommy he said it wasn't true.

So I drove my car pergi Damansara.
Tommy kata maybe you tengok bola.
Tapi bila I sampai you, you tak ada.
Lagilah I jadi gila.

So I called and called sampai you answer.
You kata sorry sayang tadi tak dengar.
My phone was on silent, I was at the gym.
Tapi latar belakang suara perempuan lain.

Sudahlah sayang, I don't believe you.
I've always known your words were never true.
Why am I with you, I pun tak tahu.
No wonderlah my friends pun tak suka you.

So I guess that's the end of our story.
Akhir kata she accepted his apology.
Tapi last last kita dapat tahu she was cheating too.
With her ex boyfriend's best friend - Tommy.

Wednesday, May 20, 2009

Wolverine - Faizal Tahir in D' Making

Tadi tgh hari...Cik Sakthi yang cantik manis pelawa nak banje lunch...
Alahai Sakthi...
Thanks bebanyak...
Sangat suka hati..
Dah la dipelawanya aku KEPCI...
KEPCI tuh...
Miahahaha..
Dan aku pilih Wolverine set..Yg tgh dok prpomo skrg nih
Dan kini aku menjadi Faizal Tahir in D' making...
Korang x caye?? Tgk la gambo kt bawah nih....
Ada brani???

1. Korang tgk la sendiri..apa kt tangan aku tuh...kalo korang pasan FT selalu letak bende gitu kt tangan dia...so aku nak ngikut dia la nih..miahahaha
2. Rantai WOLVERINE....Ganas giler aku...hehehe

Tuesday, May 19, 2009

Confirm - 06 Julai 2009

Yes..
Bende yang aku tunggu2 dah dapat...
Kalendar Akademik UiTM, Semester Julai 2009...
Sangat la aku nak...Sbb nak plan bila harus aku mula bercuti...Nak habiskan cuti tahunan aku...
Sblm nih aku dok war-warkan aku akan mula bercuti 25 Mei 2009...
Lepas ke JPA semalam...Nan ado nak cuti mula 25 Mei Kiah oiii...Mimpi la ko....
Sbb JPA cuma tawarkan mula cuti belajar pada HARI PERTAMA KELAS BERMULA..Bukannya Tarikh MENDAFTAR U...
So kesimpulannya... PADAN MUKA AKU...Kan3????
Hahaha...
Bila dah kluar Kalender Akademik UiTM Semester Julai 2009..
Dengan bangganya aku kompomkan bahawa...

8 Jun 2009 adalah bermulanya cuti aku...
20 Jun adalah hari pendaftaran aku kt universiti...
6 Julai 2009 plak...Adalah masa yang paling ditunggu2...Bermulanya kelas pertama aku dalam bidang pengajian Master in Knowledge Management...

Kawan2...Reader semua...WISH ME LUCK ek...
Promise..Walaupun aku bz...Insyaallah jari jemari aku ttp akan berkata2...Cumanya...Kurang entry la kot...Tp aku akan sentiasa cuba...Cuba untuk mengupdate blog aku nih seadanya...


Sunday, May 17, 2009

Cerita Bahagia - Tiada Yang Lebih Indah Selainnya..


Sehari dua nih..Aku melayan bahagia..Melayan cerita gembira..Hati berbunga2...
Wah adakah aku telah jatuh cinta??? Cinta?? Bukan...Cinta belum menyebelahi dan menyerapi diri aku bt masa ini...Tapi x bercinta x bermakna aku tidak gembira...X bermakna bahagia bukan milik aku...
Amboi3 ayat...Berbunga-bunga...
Friday evening..Mulanya plan nak ke KAMDAR j...Tapi memandangkan KAMDAR dgn umah baru aku cuma ambik masa x sampai 5 minit..Aku n frenz decide usha umah baru aku dulu...Oklah tu kan...Orang tgh xcited dgn umah baru...
Then...Sampai j kawasan tuh..Tgk dah ada org buat renovation pon kt umah drg...Dahsyat...Banyak tol duit org2 nih...Blom pape dah siap renovate umah tuh...Sabo j la....Aku jugak yang budget TERHAD...Sabo j la...
Pastuh kami ber2 pusing2 la ke lorong umah aku....3/1E.....So xcited...Aku berhenti betol2 depan umah baru aku...Dan yang sangat beshh tuh..aku masuk sampai porch umah aku tuh..Gila xcited...Kunci j xde kt aku..Kalau x..Dah aku lompat masuk dah ke rumah aku tuh....
Itu Kisah Jumaat...
Bersambung pada hari Ahad...
Aku kembali ke rumah baru aku kt Puncak Saujana Sek 3, Kajang..Saje tgk2 kot2 ada pluang jumpa cina kontrak..Nak but renovation sket kt dalam n luar rumah....Nak pasang grill...
Nak dijadikan cerita..Kalau kawasan umah baru..Memang berebut la kontraktor2 nih nak pancing...Pikir punya pikir..Aku ambik keputusan untuk upah satu kontraktor dr Cheras nih..Sbb aku dah tgk umah yang dia tgh bt renovation..Puas hati...
Kire punye kire...Tolak itu..Tolak ini...Tambah itu..Tambah ini...Aku kene sediakan lebih 5k untuk semua tuh..Kire ok la tuh kan....Saper nak kasik free...Lempang kang...
Haiihh..Setelah semua penat lelah aku curahkan untuk dapatkan sebuah teratak untuk berteduh..Sket hari lagi..Impian aku akan jadik kenyataan... Alhamdulillah...
Semua tuh sangat bermakna sbb aku usahakan sendiri..Dengan titik peluh sendiri tanpa bantuan sesiapa...Feel nye..U all akan rasa kalau u all sendiri uruskan hal berkaitannya dari A-Z sendirian...
Fuhh...Sangat BERMAKNA....

Cerita Gambar:

  1. Itulah syurga baruku sikit hari lagik....Sangat suke...
  2. No 132 tuh adalah nombor kesayanganku ahaks...

Friday, May 15, 2009

Sharing is Caring

Tajuk...Kemain..Sebenarnya bukan apa...
Just nak share dgn u all semua..
Kebzan (betol k aku eja nih)..Blasah...Sejak dua menjak nih aku bz wei...
Sangat...
Ada banyak bende yang aku kene uruskan dalam masa yang terdekat nih..
Meh nak citer satu persatu...
1st..Urusan sambung study aku...Nak kene uruskan segala2nya...Dan hantar ke JPA...Isi form (perkara yang aku x ske)...Bt med check up....Make sure semua yg JPA nak cukup....Aiyak....renyah o keje nih...Sangat kene pasti sblm hantar.....
2nd...Urusan rumah baru aku....Dalam masa nih jugak la kau kene pastikan semua payment dah release kt Bah Pinjaman Perumahan.... Kene kol sane...kol sini...Pastuh...Kene make sure dgn pemaju yg drg dah terima payment...Then kene ke pejabat drg bt bayaran apa yang patot......Paastuh....Mula la usha2 nak grillkan rumah...Nak beli lampu...kipas....Nak masukkan perabot... Adoiii....Aku penin....
U all yg baca pon penin kan...Aku yg merasa lg la....Nak muntah HIJAU rasanya...
3rd ....... Barang2 kt opis pon aku blom packing.....X lama dah nih..nak blah dah....
Wasiat2 yang nak ditinggalkan (nota serah tugas) blom isi....
Sabo j la...
Aku kalau bole nak selesaikan segera...Terutamanya hal rumah aku tuh...
Sok2 kalau aku dah mula kelas..Xde la penin nak pk dah....
SHARING IS CARING kan???
So u all..Jom bersama2 penin dgn aku...
Muahahaha........

Wednesday, May 13, 2009

Andai Dapat Ku Undur Masa

Kalau masa boleh diundur...
Aku nak j..
Aku nak balik ke zaman sekolah aku dulu..
Zaman sekolah tuh panjang...
Zaman sekolah yang mana satu???
Aku pilih zaman aku di TINGKATAN 6 di SMK Dr Burhanuddin...
Rasanya aku nak balik ke zaman tuh..
Zaman yang paling kool aku rasa...
Hehehe..
Banyak giler kenangan aku masa zaman tuh...
Bergaduh..bercinta..
Macam2 la.....Masa tuh jugak la aku kenal 2 orang kawan baik aku..Linda n Wan...
Tp masa tuh kami nih xde la geng sangat....Cuma sekelas j...Tapi tu permulaan sebenarya...Permulaan kepada persahabatan yang abadi sampai skrg...
Aku, Linda n Wan...Nasib kami lebih kurang j..Aku lebih kt sana..tp kurang kt sini...Mcm tuh jugak kengkawan aku yg berdua tuh..Tapikami SANGAT SERASI untuk jadik GENG.....hehehe....
Zaman tuh jugak la aku kenal apa itu CINTA...Aku tatau monyet k x CINTA aku tuh..Tp kire 1st love la....Aku x payah sebut nama dia...Kang kecoh plak kat pejabat urusan KOSMO tuh...Sorry dude....X mo ah sebut nama ko..Kang kata aku nak tumpang glamor ko plak....Muahahaha...
Tapi hakikatnya..dialah CINTA PERTAMAKU.....
Miahahaha....
Hai la kenangan.....Memang akan tersemat erat dalam kotak fikiran aku...
Haaaiiiiihhhhh...

Yang Selalu Khilaf

Kenangan...
Selalunya...Kenangan yang melekat dalam fikiran kita..Adalah kenangan yang indah....
Yang sedih2 tuh...Kita pinggirkan j kan..Tp sesekali yang pahit tuh berlegar2 jugak di ingatan kita...Nak buat mcm mana....Otak kita bukan CPU komputer yang kita boleh add atau delet maklumat ikut kehendak kita.. Kita manusia...Selalu khilaf...
Aku salah seorang daripadanya...
Kerap tersalah langkah...Selalu tersalah tindakan...
Alhamdulillah Tuhan selalu beri aku pluang untuk betulkan diri...
Terima Kasih Allah..Atas peluang itu...
Jnji dengan diri aku..
Akan berusaha untuk jadik lebih baik..
Bukan untuk orang lain..
Tapi untuk diri aku sendiri...
Lempar jauh2 semua kenangan hitam dan pahit..
Mulakan hidup baru..
U can do it Hasnida...

Luv My New Template

Sangatttt..
Sangat suka my new template...
Blue... Oppss..Bukan Bule Film...
X kuasa aku...
Hahaha..Cuma warnanya kasik tenang j jiwa...
Biru kan...
Aku pencinta MERAH sebenarnya..
Tapi aku akui...Biru menenangkan....

I Feel DUMB

Pasal tah..
Tetiba j aku rasa DUMB...
Aku sendiri tatau apasal...
Arrgghhh..Aku benci bila ada rasa mcm nih dalam hati aku...
Sangattt...
Sangat benci...
p/s: Setelah menggodek blog aku nih dengan menukar apa yg aku suka...Dah x rasa DUMB dah...Miahahaha...Nih la kelebihan aku...Aku cepat kool...Kalau aku marah k...bengang k...even berangin pon..Kejap j...Hehehe...

Tuesday, May 12, 2009

Medical Check-Up

Emmm...
Aku baru sudh bt Med Check-Up untuk kemasukan ke Uni Jun nih...
Aku bt kl Klinik Az Zahra, Bangi...Semalam aku ke Poliklinik Bangi...Mak ai...ramai orang...
Pastuh x bole bt on d spot..Kene set appoinment...
Korang tau bila appoinment aku?? 4 Jun 2009.. Lambatnya...
Kalau aku tunggu..Bila la nak setel urusan aku dgn JPA...
Alahai...
So hari nih aku p bt Med Check-up kt Az Zahra, Bangi...
Sampai seawal 7.45... Kul 10++ baru setel...
So xde la cepat sangat servisnye...Tp dr aku menunggu sampai 4 Jun....
Bayarannya RM60 j...So ok la tuh kan....
Settle satu keje...Mingggu depan urusan kt JPA plak...
Hai cepat la setel semua....
Penat....

Sunday, May 10, 2009

-Hello-

I've been alone with you inside my mind
And in my dreams
I've kissed your lips, a thousand times
I sometimes see you pass outside my door
Hello, is it me you're looking for?
I can see it in your eyes
I can see it in your smile
You're all I've ever wanted
My arms are open wide
Cos you know just what to say
And you know just what to do
And I want to tell you so much,
I love you
I long to see the sunlight in your hair
And tell you time and time again, how much I care
Sometimes I feel my heart will overflow
Hello?
I've just got to let you know
Cos I wonder where you are
And I wonder what you do
Are you somewhere feeling lonely
Or is someone loving you
Tell me how to win your heart
For I haven't got a clue
But let me start by saying,
I love you
Hello
Is it me
You're looking for?
Cos I wonder where you are
And I wonder what you do
Are you somewhere feeling lonely
Or is someone loving you?
Tell me how to win your heart
For I haven't got a clue
But let me start by saying
I love you...
HELLO - LIONEL RITCHIE
p/s: Sangat suka lagu ini...Dr zaman berzaman....Sangat menyentuh hatiku..Lalalalala...

Akhirnya..Penantian Berakhir...UiTM...Here I Come


Syukur Alhamdulillah...
Cuma itu lafaz yang mampu aku keluarkan dr mulut becok ku ini...
Arggghhh..Lama menanti...Akhirnya penantian aku berakhir juga dengan satu khabar gembira...
Khabar yang sangat gembira...
Permohonan menyambung pengajian aku dah diterima..
Dan keputusanya
I GET IT....AKU BERJAYA...
Yeeeaaayyyyyyy.......
Hehehe...
20 Jun 2009...
HERE I COME UiTM....

Wednesday, May 6, 2009

Kata Dr...'Anda Suspek Denggi'

X payah aku tulis mukadimah panjang2...
Korang baca title j mesti korang dah paham kan....
Tadi pagi aku g klinik...Sbb aku rasa x sihat..
Alah mak...Mcm besa..KELEMBAPANNYA terserlah....
Aku sampai mcm nak pengsan pon ada....
Masuk j jumpa dr...Dia check tekana darah..Suhu badan...
Pastuh dia bgtau aku.. 'Cik suspek denggi..."
'Jumaat datang semula untuk ambik darah...bla3....'
'I bg u cuti 2 hari...Ingat..Jumaat datang semula...'
Emm sabar j lah..Tahun nih mmg tahun x sihat aku la...Mcm2 demam aku kene....
Itu hari kene CHICKEN POX....
Sabar j la Hasnida..
Dugan Allah tuh....

Tuesday, May 5, 2009

Home Sweet Home


Hari nih..Adalah hari paling menggembirakan hati aku...
Sangat la excited dan gembira...Hari nih aku senyum sampai ke telinga...
Mesti korang tertanya2 kan apasal la minah nih happy semacam...
Meh nak story mory...

Tadi..Ntah apa kisahnya...Aku tetiba tingat nak tepon pemaju...
Yela..Umah yang aku beli tuh..Sampai l axde khabar berita...Sampai la CF blom dapat..Huhuhu
Sedey ooo....

So tadi dgn gatalnya aku tepon ke pemaju..Kenkunun dah ready nak fire drg atas kelewatan drg...
Waima..Sblh saner angkat j tepon...aku dgr la suara manis kt hujung talian....Tanya apa aku nak
Dan aku pon dgn nada serius menceritakan la permasalahan aku nih...
Dan apakala aku dgr j kenyataan dr mulut dia..Sejak dr tuh la aku senyum x berenti....

Dia bgtau aku yg CF umah tuh dah dapat....Drg nak claim another 15% bayaran..pastuh..Da bole ambik kunci....Alhamdulillah..Akhirnya...Impian aku tercapai jugak...
Alhamdulillah.....

So skrg nih aku xcited gilak nih...Teruja gilak nih...Nak moving ke umah baru...
Hehehe

Monday, May 4, 2009

Entry Lewat : Addicted to FAIZAL TAHIR

Sesaper g masuk blog aku nih..sure bosan giler...Aku tau..mesti ada yg nyampah..Tp nak bt mcm mana kan..Udah tn rumahnye suke giler dgn FT...So, entrynye pon..Apa lg...Banyak la sal si Pejal Tahir tuh...
Sepatutnya entry nih post ahad lepas...tapi nak bt mcm mana...Terbabas sket...hehehe
Semua nih gara2 persembahan Pejal Tahir sama Rossa kat malam AIM16 lepas...
Perghhh..terlopong mulut aku...Ternganga...beraksi j Pejal Tahir kt pentas..sekali mata aku kedip..aku rasa kerugian tahap tinggi...
Dressing dia....Gaya nyanyian dia...rambutnya yg stylo...Sangatlah aku suka..Ditambah dengan sarung tangan ala2 Maikel Jeksen tuh..Pergghhh..Bole sasau aku nengok dia...
Kesimpulannya..Aku sangat suka sama dia...
Hehehe...
p/s: Jeles tgk Rossa peluk Pejal Tahir after show..Jeles ooo...

Sabar Jer La..: Entry BENGANG!!!!

Amboi3....Menyirap j aku pagi nih bila sampai opis..
Ada k patut, drg x letakkan punch-card aku..Lopong j kt punch card aku tuh..Punch Card No 13...Adoi...Sakit j hati...Kalau nih hari pertama aku keje lepas kusus...lain la..Nih x...minggu lepas lg wei aku dha masuk opis...
Sabau j la....Mentang2 la aku dah lama x masuk opis...Boleh drg x letakkan punch card aku kt situ..sedey ooo...Bengang pon yer...
Mcm simbolik j supaya aku cepat2 berambus...Takpe2..x lama dah...lg 2 minggu j insyaallah...Ske la korang kan???Happy l akan??
Hish3..Aku kecewa betol dgn kejadian pg tadi...Sudahnya..Kol 11 baru aku punch-card..
Ada sesape berani querry apasal punch card aku merah pg nih??
Ada berani kalu..Try a tgk.....

Sunday, May 3, 2009

Selamat Pengantin Baru...


Semalam punya xtvt..
Aku hantar anak sedara aku (anak akak aku) kawin kt Pandan Jaya..
Sebelah pompuan..
Sebelah lelaki minggu depan plak...
So minggu depan aku gerak ke Pahang la plak....Majlis umah akak aku plak...
Untuk Azhar...Selamat menempuh alam rumahtangga..Be a good husband tau..X sangka la Azha dah kawin..Mak Cu rasa mcm Azha kecik j lagi....
Untuk Zainon... Welcome to our big family...Kami sentiasa mengalu-alukan kehadiran Zainon in our family...Be a good wife to your husband....
Tahniah...

Friday, May 1, 2009

It's Happen in Just a Second..

Sumpah aku x sengaja....
Aku mungkin seorang yang agak 'benci' dengan kucing jalanan..
Tapi aku bukan manusia yang zalim, sampai aku sanggup nak langgar binatang kesayangan Nabi tuh..
Berlaku secara sangat pantas..Tetiba j kucing tuh melompat kearah kereta aku..nak brek pon x sempat...
Dummm....Panik aku...Then aku lega bila aku tgk kucing tuh berlari membawa diri...
Aku doakan dia selamat tanpa sebarang kecederaan...
Kalau kucing tuh ditakdirkan mati dilanggar kereta aku tadi..
Sungguh...Aku mesti rasa bersalah sampai tua...
Mcm apa yang jadi pada Marry....25 tahun yang sudah..
Sampai sekarang masih ada sisa2 kesal dalam diri aku...
Tuhan..Ampunkan aku..
Itu semua khilafku...

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin