Thursday, April 30, 2009

Selamat Hari Pekerja

Selamat Hari Pekerja
Untuk semua kengkawan aku..
X kira apa pekerjaan anda..
Anda sebenarnya telah menyumbang sesuatu kepada negara..
Anda penting sebenarnya..
Untuk diri aku sendiri..
Walaupun akan mula bercuti pertengahan Mei ini...
Aku tetap akan berusaha menjadi pekerja yang baik...
SELAMAT HARI PEKERJA
Mr Moon..Awak tuh dah level bos2..
So...keje bebaik tau...
Selamat Hari Pekerja
untuk
Mr Moon yang sedang bekerja
di bulan...

Award n TAG dr Puan Iza..Aku share mende nih sama LINDA, MALA n AWIN...Huahahaha..Sila jawab ek...

1. Anda seorang bintang?
Tidak...aku seorang BULAN....

2. Berapa bintang penulis harus bagi untuk blog anda?
Aku x mo bintang..Iza..please....Ai mau BULAN...

3. Adakah penulis seorang yang sombong?
X kot..sbb dia baik j melayan kerenah aku yg tgh gila BULAN skrg...kan Iza kan??

4. Dari mana anda mengenali blog penulis?
Dr blog Mala..Sekali jumpa....pastuh nak lagi..dan lagi..dan lagi....dan lagi...

5. Anugerah ini ada berapa warna?
Kata BULAN padaku..ada 4 kaler...

Penerima anugerah WAJIB berkongsi dengan minima 3 blogger.
Jika anda sudah publish anugerah ini, sila beritahu di Title Entri anda..
so aku share award ni dgn...:
1. Cik Linda
2. Ibu Uwais Aminah
3. Pn Shahida Farwin

Wednesday, April 29, 2009

Bencinta - Faizal Tahir

Lirik Bencinta - Faizal Tahir
Benarkan ku 'tuk berbicara...
Bicara terus ke hati mu.. Hati mu..
Hati yang penuh rasa ragu
Jangan terus pergi
Tanpa mendengar ku
Mungkin mudah
Untuk kau terus berlalu
Nanti dulu
Berikanlah waktu
Untuk aku, untuk kamu
Ingatkah lagi waktu kau bersama ku
Kaku aku melihat mu
Lidah kelu sedangkan aku
Mahu kau tahu
Aku cinta pada mu
Benci pada mu
Cinta pada mu
Ke tepi lihat ku berlalu
Pasti itu yang terbaik untuk ku
Tiada lagi mahu ku tahu
Tentang hidup kamu
Tentang mati kamu
Aku tahu
Engkau tahu apa yang mata ku tahu
Apa yang kau tunggu
Mahu aku buka pintu?
Ingatkah lagi waktu kau bersama ku
Kaku aku melihat mu
Sedang aku mahu kau tahu
Dengar kata ku
Aku cinta pada mu
Benci pada mu
Cinta pada mu
Sakitnya aku
Membenci kamu
Sakit lagi mencintai mu
Dan aku pergi
Tapi kembali
Benci aku mencintai diri mu
Ku benci... Kamu
Ku cinta... Kamu
- Lagu ini sangatlah aku suka-
-REASON-
- Kerana dinyanyikan oleh Faizal Tahir -
- FT kan penyanyi PEBERET aku -
- Counting the moon...But still one -

Arrrggghhh...Aku Blur...

Hari pertama masuk opis setelah aku tinggalkan selama 6 minggu..
Lama tuh...
Sampai j opis...Aku tgk meja aku dah banyak bende menanti...
Mcm ASTRO...Macam2 Ada....
Huhuhu...
Aku masih blur...6 minggu jadik student...
Aku dh makin serasi dengan suasana mcm tuh...
Bila balik opis...Apa lagi...
Dah sah2 aku MENGONG!!!
Xtau mana nak start...
Kepada kengkawan QA...
SELAMAT KEMBALI BERTUGAS...
MISS U ALL...

- Nak hilangkan blur....
Tapi ada k bulan kt luar tuh
siang2 hari mcm nih?? -

Tuesday, April 28, 2009

Bye2 Semua..

Hari nih...
28 April 2009.
Hari terakhir Kursus Kuantatif Analisis Siri 2/2009..
Sedey sangat...
Aku doakan semua kengkawan aku termasuk diri aku sendiri..
Mudah mudahan berjaya hendaknya dalam mengejar Master masing2...
X kisahlah kat mana u all study...Dalam negara k..Luar negara k...
Aku doakan kita semua SUKSES...
Sorry tadi aku x sempat nak jumpa semua org..
Bukan apa...Aku takut air mata aku merembes kuar j...
Huhuhu..Aku nih sensitif sket...
Bukan bole nak pisah2 nih....
- Pandang ke luar tingkap -
- X kelihatan pon bulan -

Sunday, April 26, 2009

GHOST@8TV

Malam Ahad aku jadik bertambah2 sibuk..Sblm nih sibuk j..Tp skrg bertambah2 sibuk..
Selalunya Ahad malam aku tunggu Merlin j...Tp sejak minggu lepas..Aku tunggu GHOST Season 2 plak...
'Zack' Imran kembali...
Minggu lepas 1st Episode..Dah start suspen...Huhh...
Ada plak hantu baru muncul..Harom namanya...
Inilah product drama Malaysia yg berkualiti..
Sangat suspen n menarik.....

-Aku suka 'ZACK'-

End of the Class

Hari nih merupakan kelas renang terakhir aku....
Setelah 2 bulan aku hadiri kelas...ada la perubahannya...
Daripada tenggelam dalam kolam..Dah timbul rupanya...
Daripada terkapai2 nak lemas...Dah pandai kuak dada kekdahnya..
Walaupun x kemas lg renangan aku...
Tapi at least aku belajar sesuatu....
Pada Kak Tipah (Pengurus EZ2SWIM)..Timakasih yek...
Untuk cikgu renang aku..Cikgu Dya..
Thanks a lot...banyak bg morale support..Banyak ajar aku ILMU BERGUNA...
Akak dah bole swim ko...Hahahaha...Timakasih bebanyak....
Pasnih..Aku bole swim sendiri mana aku suka..
Yabedabedoooooo............
p/s: Banyak tol xtvt akhir aku minggu nih..
Kursus QA pon minggu akhir..
Renang pon kelas akhir...
Kebetulan betol la...
Banyak sangat kebetulan dalam hidup aku sejak kebelakangan nih...

Friday, April 24, 2009

Quantitative Analysis Siri 2/2009

Hari pertama...
Masing2 malu nak bersuara..Masing2 hanya bertukar senyuman...
Aku besa la...Lg berat mulut nak bukak...Sengih2 j la..Mujur ada Kak Aida, Kak Lela n Kak Ita..Ada kawan..Hehehe...
Minggu Pertama...
Dah mula mesra..Pulun bt assignment dalam kumpulan...Aku kumpulan Ha-United...Unik x nama kumpulan aku?? Mcm kelakar pon ada...Tp tu la nama yang kami carry selama 6 minggu kursus kt INTAN nih...
Minggu Ketiga...
Exam pertama...Paper Research Method..Gila baban aku....Almaklumlah...Zaman berzaman dah aku tinggal exam dalam dewan nih...hehehe
Minggu Keempat
Start BERASAP KEPUL2 atas kepala....Modul Statistical Analysis bt aku rasa mcm aku nih manusia paling lembap dalam dunia....Hampas....
Minggu Kelima
Exam Statistik....Aku x bole jawab langsung....KELAM!!!
Serius aku x bole jawab....
Minggu Keenam..
Modul SPSS..Alhamdulillah..x la berat sangat....Lega...
Sedar x sedar dah 6 minggu kami sekeluarga besar berkursus kt INTAN...
Kejap j rasanya..Sedey la plak....Nak pisah dengan kengkawan QA...
Sedey o...Sayu j....
Jumaat..
Exam Modul SPSS...Ok la.Nak kata konfiden xde la sangat...Tp bole la...
Emmm...Habis exam SPSS, aku x bole balik lg...Huhuhu
Nak balikkkkk...Tp x bole...
Aku ditugaskan untuk REPEAT PAPER STATISTIK...
Aku x malu ngaku..Mmg aku x bole buat pon....Nak bt mcm mana...
Repeat j....
Hehehe.....
-Rumusan aku sempena kursus Quantitative Analysis Siri 2/2009-
- Kepada semua kengkawan QA...Semoga sukse selalu-
-Semoga persahabatan kita berkekalan-
-Seperti biasa...Aku aminkan ajer..Amin-

DONE..Everything is DONE

Yippie...Exam aku dah habis....
Besok aku boleh enjoy...Esok adalah permulaan segala hati tanpa tekanan...
Yeaaaa..........
3 Modul dah selamat aku redah.....
Research Method...Statistical Analysia...SPSS..
Selamat ketiga2 nih...Aku lega gila..
Pasnih bole xtive blogging balik....
Yeeehhhaaaa...
Yariba..Yariba...

p/s: Pn Iza Shuhada...I'm Back......

Tuesday, April 21, 2009

MInggu Akhir

Wah...
Sedar x sedar, mingu nih adalah minggu akhir aku berkursus di INTAN...
My feeling???
Ntah...Ada rasa sedih...Ada rasa happy..
Sedih...
Sebab dah lebih 5 minggu kami sekelas...Dah mcm big family..Semua bende bt together2....Dah close dah...Tetiba dah nak kene pisah2...sedey la...
Happy..
Sebab Rabu depan dah masuk opis balik..Rindu sesangat dengan semua kengkawan kt opis..Sian kat my opismate...Tinggal sengsorang kt our unit... (huhuhu...B dah baik demam???? Get well soon)
Satu lg happy sbb xperlu resah gelisah lagi mengharungi modul2 kursus yang bt aku nak muntah hijau (Statistik)
So my feeling skrg berbelah bagi...Ada sedey..Ada happy...
Tp life must go on kan....
Like or not...Itulah yang kami semua (93 org semuanya) akan harungi mulai Rabu depan (29 April)

- note for today - so many similarities..ai like... -

Sunday, April 19, 2009

Hari Minggu

Hai there..
Hujung minggu aku x pernah sunyi drpd xtvt..
Dr sekecik2 xtvt sampai la sebesar2 xtvt ( bg aku besar kot...tp bg org lain aku xtau)
Hujung minggu nih aku berkesempatan bantu akak aku pindah umah..Hehehe...
Bukan bantu angkat barang2 berat k..
Angkat yang simple2 j...Pastuh tolong akak aku masak sket2...Untuk jamu kengkawan abang ipar aku yang membantu mengangkat barang2 berat...
So semalam (Sabtu) adalah hari penat aku...Huhuhu...
Addicted to moon - jakedaughter

Friday, April 17, 2009

Sesekali Berfikir

Sesekali, ada baiknya berfikir bahawa anda telah tewas dan gagal
Daripada anda sentiasa rasa selesa dan berjaya..
Kerana..X selamanya kita diatas....


-miss moon - jakedaughter-

Moon

Where ever we are..
We are looking for the same MOON....
Am i right????
Malam bulan dipagar bintang
Tambah seri cuaca malam
Murni sungguh ciptaan Tuhan
Bulan bintang lampu alam
Andai kata bintang menyepi
Bulan tidak berseri
Malam menjadi sunyi
Tidak berseri lagi

Statistical Analysis Examination : DONE

Lega wei...
Hari nih dah settle Exam Paper Statistical Analysis...
Leganya....Rasa mcm batu yg selama 2 minggu aku dok junjung dah pecah berderai....Best sesangat...
Mcm mana aku jawab exam??
X payah la kau citer....Yg lepas tuh biarkan lepas...Tinggal seminggu j lagi..Pastuh...Semuanya berakhir....
'Dan Bulan pon Kembali Kelam....'

Sunday, April 12, 2009

TEMUBUAL...

Jumaat lepas aku attend interview kt UiTM Puncak Perdana kat Fakulti Pengurusan Maklumat...
Pagi giler aku sampai...Xcited nak interview kekdahnye...Hehehehe...
Amboi....Rindunya aku kat dunia study....Rindu sesangat...
Rasa x sabar nak study balik...
Kul 9.30 interview start..
Memandangkan aku yang paling awal sampai, aku masuk meeting board dulu walaupun kalau ikut list, nama aku dok kt no. 4...hehehe...Xcited kan kekdahnye....
Masuk j...Wah...Muka2 yang familiar...Penah ngajar aku masa aku ambik degree dulu...Tp zaman2 tuh, drg blom ada Ph.D lg.....Dr Ct Arpah Noordin, Dr Dang Merduwati Hashim n Dr Norman Masrek....Cuma Dr. Norman j x penah ngajar aku...Lain pada tuh...Mmg ngjar...
So sbb dah penah belajar dgn derang nih...So nervous aku kurang la sket....
Dalam surat panggil...rupanya tulis temubual....Bukan Temuduga...Aku sudah salah baca...So dah kata TEMUBUAL...Banyak BUAL j la...Hehehehe..
X lama pon....Dalam 10-15 minit j aku interview...Hehehe
Dan hasilnya akan diketahui awal Mei depan...
Amin...Mudah2n aku berjaya...
Aminnnnnnnnn

Monday, April 6, 2009

Modul Statistical Analysis

Hari nih hari pertama untuk aku study Modul Statistical Analysis...
Ya Allah...Sangatlah susah nak masuk dalam kepala otak aku nih..
Dah la aku nih cepat gayat kalau main dgn nombor..Aduh..
Masa tuh aku terpk...Lembapnye la aku nih...Mmg x masuk ajar...
Huhuhu...
Aku mmg stress...Gila baban punye lembap...
Adoila.....
Tolonggggggggg........

Friday, April 3, 2009

Aku, Dia dan Superman

Tetiba j aku terpikir akan statement tersebut..
AKU, DIA DAN SUPERMAN...
Kenapa?? Ntah...
U all bole mula meneka siapakah 'Aku'...Siapakah 'Dia' dan Siapakah yang aku maksudkan dengan 'Superman'...
Sila2...Sila la mula meneka skrg....
Klu tidak diberikan...
Anda bebas menamakan siapakah mereka...
Aku juga akan cuba untuk meneka...
Jom...reramai kita sama2 meneka....
Sila2...Jangan malu2..
Buat la mcm rumah sendirik...

Thursday, April 2, 2009

Besok Exam...Wish Me Luck...

Besok..
Aku ada exam..Untuk paper Research Method..
Lama dah kepala aku berasap...Study x dapat2...2 la...Banyak sangat kot makan semut.....
Xtau la mcm mana aku besok..
Kengkawan...
Wish me luck k..
Doakan aku berjaya harungi kekusutan esok...
Amin....
p/s: Aku curik2 update blog aku nih kt INTAN Library...Kui3...Jap lagi nak sambung balik study...

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin