Thursday, March 12, 2009

Citer Lunch

Kisah nih jadik semalam...
Masa lunch...
Semalam kami pilih untuk lunch kat Warta, Bangi...
Sane punye food court ok jugak la makan...
Sedap jugak....
Tapi kali nih..
Aku bukan nak citer pasal MAKANAN....
Tapi aku nak citer pasal kurang rasa tanggungjawab dikalangan PEROKOK!!!!
Aku sebenarnya BUKAN ANTI PEROKOK...
Tp aku ANTI DENGAN ASAP ROKOK...
SANGAT2 ANTI!!!
Please la...Kalau dah namanya tempat BERHAWA DINGIN..
Dah sah2 kan X BOLEH MEROKOK...
Vongok betol la...
Masa kami lunch tuh...Ada dua buah meja yang bt keje bodoh (smoking) nih...
Satu meja tuh ada 2 orang.. Pakai kemas bukan main.... Tapi aku xtau mana dia LETAK OTAK DIA... Dalam kasut mungkin....Selamba j dia menghembus asap...Memang bagi aku..Tu satu perangai yang sangat KURANG AJAR!!!!
Lagi satu meja...Penuh dgn 4 orang lelaki..... Dari segi pakaian derang...Aku tau drg adalah pekerja2 dari kawasan perindustrian berdekatan...
Wah...Bukan main..Berdekah2 ketawa...Kuat plak tuh...Jari memasing elok j menyelit ROKOK...
Serius aku cakap...Aku sangat benci tengok drg2 nih...Nih lagi satu geng..Otak LETAK DALAM KASUT!!!
Langsung xde hormat pada pelanggan lain yang turut sama makan kat food court tuh...VONGOK!!!
Mcm aku ckp kt atas tuh...Aku x anti perokok...Hisap la...Nak cucuh sekali 20 batang pon...cucuh lah..
Cumanya..Jangan la main cucuh ikut suke hati ko j....
Orang lain pon nak hirup udara nih jugak...
Atas muka bumi nih...Bukan korang (PEROKOK) j yang menghuni...
Makhluk lain yang x merokok pon ramai...
So..Tolong la...Sebelum mengasap tuh..
Tolong pk sket utk orang lain di sekeliling anda...
ADA PAHAM????????

5 comments:

Khairul Anuar Mohamed said...

hi!
blog anda sgt menarik untuk di baca! nnti sy link kan blog anda ya!! huhuhuhu!!
teruskan menulis!! tettt! takyah bgtao pown awk mmg suke menulis kan..
ok

Jake's Daughter said...

Hi...
Tq sbb sudi singgah blog akak....
Link j..akak x kisah pon...
Nice to meet u here...

GiGGLinG GaL said...

saun jerr... mcm siamang sme tu.. siamang bontot merah! bangang serta bahalul..kayyol mayyol wayyol!

aramis2177 said...

Nida,
kat arab ni pak2 arab sumer kaki isap rokok..xkira temoat diorg nih..lagi plak....kat dlm Mall pun leh hisap rokok....xde langsung sign NO SMOKING!teruk tol!

Jake's Daughter said...

Ggal,
Tu la pasal...time tuh..ai jeling sampai berekor mata..huhuhu...

Aramis,
Aduh...lg huduh perangai arab2 tuh..dalam mall ada aircond pon isap rokok?? melampau btol....

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin