Wednesday, March 11, 2009

Body Powder


Sejak dua menjak nih...
Kerap sangat aku dengar pasal isu talcum powder
Ada yang calim bedak2 powder yang mengandungi 'talc' boleh menyebabkan kanser...
Bila aku baca...Risau pon ada...
Yelah..Aku nih jenih pakai bedak talkum...Sbb, aku x bole pakai deodorant..
Mmg carik penyakit la kalau aku pakai deodorant...Dr pon dha nasihatkan aku STOP pakai deodorant...Sbb penah jadik kes...kulit aku alahan teruk...Melepuh2...Cuma kerana aku pakai deodorant...
So after that...NO MORE DEODORANT...Huhuhu...
Bila dah ada yang claim talkum powder nih bole menyebabkan kanser...
Aku pon mcm x berminat nak pakai lagi...
So aku g pasaraya carik new body powder yang xde talkum...
Alahai...Susahnya nak carik body powder yang xde talkum...
Susah tuh...Senang cakap...Memang xde pon...
Balik umah, aku belek2 body powder Nurul...
Bau pon wangi...Tgk2 kt ingrediants XDE TAKUM...That good...
So semalam aku decide untuk ke Butik AVON untuk dapatkan BODY POWDER - WOMEN OF EARTH....
Ambik ko....Sekali 3 botol aku rembat....X mahal mana pon...3 botol RM 18.00 j..
Ok la tuh....

3 comments:

GiGGLinG GaL said...

ai lagi hebat.. tak pakai bedak pon..wakakaka..
tp kene pakai deodorant.. itu pun yg nivea je i bley pakai..

lain ..haram.. sme bley bikin ribut..

aramis2177 said...

Hi Nida,
Uishh..susah gak yer jadi cam u....mujuq gak ada yg serasi ngan u!heeee....anyway...selamat berkenalan to u too!!!nice blog!

Jake's Daughter said...

G.Gal,
ok la tuh..bole jugak pakai deodorant...I nih langsung satu jenama deodorant x bole pakai...sabo j la...

Aramis,
Tu la pasal...Kulit sensitip sangat..Mujuq ada yg serasi..kalau x...bau kambing la jawabnya...
Hehehe...Selamat berkenalan...

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin