Sunday, March 29, 2009

Aquaria KLCC

Sabtu..Aku sempat merayap ke Aquaria KLCC..
Saje j...Pg dgn alasan nak meringankan sket kepala otak aku nih..Serabut la...Blajar x masuk...Slow tol la aku nih...Huhuhu.....
Best la..Tgk ikan...Layan kepala otak aku yg gila nih...Gini la jadiknya...
Lupa nak xplain...aku pg dgn Linda D' Mak Andam...
Hehehe...Bila dengan makcik nih...Gila la aku jawabnya...Sbb dua2 kepala gila...
Mmg menjadik la...Hehehe...
Enjoyyy.................

Saturday, March 28, 2009

Salina

Tahun 2004/2005?? Aku x pasti...Around that time..Atas urusan tugas2 rasmi, aku perlu berurusan dengan dia..Sasterawan Negara - Datuk A Samad Said...
Wah..Datuk A Samad Said tuh....
Bila berbual dengan dia..Sangatlah down 2 earth orangnya...Aku jadik malu sendiri...Seorang lelaki hebat seperti dia..Langsung x meninggi diri...
Hebat...
Sebenarnya itu bukan kali pertama aku berkomunikasi dengan beliau...
Sekitar 2003, aku pernah sekali terserampak dengan dia..
Aku mengaku...Ketika itu, memang salah aku...
Lokasi : Stesen LRT Pasar Seni
Kisahnya...Aku lewat nak ke office (masa tuh aku keje kt Mont Kiara)...
Aku berlari mengejar train..
Sebab nak cepat (kononnya),
Aku dah terlanggar seseorang...
Alah...Aku dah langgar dia....Aku dah langgar dia - Sasterawan Negara..
Sangatlah kool, x sedikit pun raut wajah dia menunjukkan rasa marah...
Aku jadi malu sendiri...Malu yang amat sangat...
X berhenti mulut aku memohon maaf...
AKU BERSALAH...
AKU AKUI...
Itulah kisahnya...
Kembali ke tahun 2004/2005..
Ketika berkomunikasi dengan beliau...
Aku sempat bertanyakan karya indah beliau - SALINA...
Kata Pak Samad...Novel tersebut masih ada di pasaran...
Sayang..Aku x berpeluang mendapatkan naskah tersebut...
Jenuh jugak la aku bertanya sana sini...
Memang bukan rezeki aku kan...
Sedih...
Aku sebenarnya teringin nak membaca novel tersebut..
Tapi hari nih...
Imppian aku terlaksana..
Kedai buku KINOKUNIYA, KLCC menjadi saksi...
Aku berjaya dapatkan novel tersebut...
YESSS!!!!! Akhirnya...
Aku dapat jugak...hehehe...
Harga xde la mahal..
Setimpal dengan nilainya...
RM70.90 jer...
Ok la tuh kan...
Aku xtau sebenarnya apa isi cerita novel tersebut, tapi aku mcm ditarik2 untuk mebacanya...
Tapi aku belum nak start baca novel tuh...
Kene tunggu mood yang sesuai..
Baru aku boleh mulakan...
My new collection - SALINA

Thursday, March 26, 2009

Rindu Blog...Rindu Blogging...

Lamanya x update...Masa yang ada kekadang cuma sempat untuk singgah blog kengkawan...
Baca cerita2 terbaru kengkawan...
Nk update??
Alahai...Xde mood..Xde masa... (alasan semua tuh...)
Cumanya konsentrasi aku skrg mmg kt KUSUS QA yang aku tgh attend skrg...
Untuk hari esok jugak..So, aku kene korbankan sedikit kesenagan hari ini...
Bunyi mcm sedih j..Tp tu la kenyataannya....
Kenyataannya..
AKU RINDU BLOGGING..........

Saturday, March 21, 2009

Kasut Baru

Masa pg Klang..
Sempat lagik aku singgah kedai kasut..
Apa lagik...Bukan j cuci mata...Tapi beli kasut jugak...
Hehehe....
Memang xde keje....
Asyik kasut j kan...
Tapi sbb kaler merah tuh...tu yang aku berkenan tuh....hehehe

Aku Follow Kereta Dia

Hari nih..
Aku pg Klang, umah abang aku kat Taman Dagang...
Pegi pagi...Petang nak malam baru aku balik kl.
Pg saner dgn akak aku n anak2 dia..
On d way balik...Sampai Keramat...
Kat simpang Pasar Keramat, aku menungu kereta2 yang banyak sebelm giliran aku masuk lorong tiba...
Tetiba mata aku ternampak sebuah kereta idaman (BMW..series apa...lupa plak aku)..Cun giler keta tuh.. No pendaftaran aku lupa la....XXX 15....Cu...Kaler biru gelap nak hitam...Pintu dua j....Ala2 sport gitu...
Bila lalu j depan aku...Aku usha pemandunya....
Laaa....Rupanya si pemandu adalah DUDA ERRA FAZIRA - SI YUSRY KRU tuh....
No wonder la bole pakai keta menawan gitu...Orang berfulus...
So aku mengekor la bontot keta dia....
Pembetulan yer....Aku suke tgk keta tuh....sbb tuh aku follow...Bukan sbb tuan keta tuh...
Gambo x ble plak aku nak snap...Yelah..tgh drive...Nak mampos main2 tepon...
Emmm....
Biler tah aku bole dapat keta gitu....

TAGGED!!! Puan Iza...Sudah Jawab...Linda Sama Mala...Silakan...

Sabo j la....Sempat lagik tuh aku jawab tagged...Besa la...menjawab tag kan mmg kegemaran aku....Iza...Sudah langsai aaa my utang...Linda sama Mala...Silakanlah jawab....

FOUR NAMES THAT FRIENDS CALL YOU:
1. Ida
2. Nida
3. Jake
4. Has

FOUR MOST IMPORTANT DATES IN YOUR LIFE:
1. 01011978
2. 02012004

FOUR THINGS YOU'VE DONE IN THE LAST 30 MINUTES:
1. Nengok2 cermin sambil membelek2 rambut baruku
2. Makan laksa
3. Tgk Buletin Utama
4. Try kasut baru

FOUR WAYS TO BE HAPPY:
1. Smile
2. Sentiasa memaafi dan meredhakan apa yang terjadi
3. Syukur dengan apa yang ada
4. ++ POSITIF ++

FOUR GIFTS YOU WOULD LIKE TO RECEIVE:
1. Money
2. House
3. My dream car
4. Whatever (as long as gifts)

FOUR OF YOUR FAVORITE HOBBIES:
1. Suping
2. Reading
3. Bermalas malasan di rumah
4. Blajo masak

FOUR PLACES YOU WANT TO GO FOR VACATION:
1. Pulau2 di Malaysia
2. Swiss
3. Belanda
4. Europe

FOUR FAVORITE DRINKS:
1. Plain water
2. Juice

FOUR THINGS ALWAYS FOUND IN YOUR BAG:
1. Purse
2. Handphone
3. Coin purse
4. Pad

FOUR FAVORITE COLORS:
1. RED
2. Black
3. White
4. Earth color

TOP FOUR HANGOUTS:
1. McD
2. Secret Recipe
3. Rasamas
4. Laksa Shack

TOP FOUR U LOVE SO MUCH:
1. My Family
2. My best friend (yang ada dua tiga kerat tuh…..sangat sayang u all)

TOP FOUR "THINGS" SPECIAL TO YOU:
1. My SE
2. My new house kt Puncak Saujana
3. Lappy
4. Handphone + Kamera

TOP FOUR WHO YOU THINK MUST ANSWER THIS SURVEY:
1. Mala
2. Linda
TOP FOUR REASONS WHY YOU ANSWERED THIS SURVEY:
1. Aku kan mmg terkenal dengan hobi ske jawab tag
2. Aku mmg nak jawab

Friday, March 20, 2009

Penin2 Lalat

Amboi la...Sekarang nih aku selalu sebut yg aku penin2 lalat..
Sbb aku x paham apa yang cikgu ajar kt depan...
Aku xtau orang lain...Tapi aku memang blur...Jerebu kuat sangat dalam kepala otak aku nih..
Orang lain aku tgk...Berdesup j peginye...
Dalam dok x paham (aku la tuh......) Pensyarah dah kasik assignment...
Ambik ko....Tp grouping la (mujur)...
Huhuhu...Sabo j la...Tension jugak aku...Kekadang aku rasa segan dengan kengkawan dalam group..Ye la..Aku asyik blur j...Mujur drg x lokek nak membantu...U all mmg ROCK lah HA-UNITED...Time kasih memanyak....
Dalam pada tuh...Aku terpk jugak...Mana ruang yang boleh aku buat untuk bantu kumpulan aku...So tadi masa minum pagi, aku n K. Aida sempatkan diri..Pg library n pinjam buku...aku pk nak study sikit...Nak carik literature review sket...
Amin...Mudah mudahan aku mampu buat semua nih...
U all doakan aku ek....

Nih dia 2 buah buku yang aku kene study untuk dapatkan literature review...huhuhu

Mari Memasak Dadih

Hehehe...
Lama x makan dadih..So besok aku plan nak masak dadih..
Tadi petang aku dah pg Giant, beli serbuk dadih perisa JAGUNG..
Sedap oooo...
Pastuh aku nak add on jangung ala krim...Nyam2...
Besok kan cuti...So besok j aku ada masa nak menjengah dapur...
Huhuhu...

Thursday, March 19, 2009

Sorry Kawan2..

Sejak aku berkursus nih...
Aku x banyak masa...
Sblm nih aku dok pk..Aku akan banyak masa untuk berinternet...
Yelah...Tgh berkursus...Ingat bole curi2 masa nak berinternet..
Rupanya aku silap....
Setelah 3 hari berkursus...
Hakikatnya...Aku xde masa langsung nak bersuka ria...
Serius...XDE MASA LANGSUNG!!!
Semua sesi aku.PENUH!!
Padan muka aku...
Tapi yang x best tuh...Aku xde masa yang cukup...
Nak update blog...Nak singgah blog kengkawan pon x sempat..
Sorry ek kengkawan..Bukan sengaja...
Tapi aku x punya masa yang cukup...
Daaa.....

p/s: gamba2 pon dah kurang kt blog aku nih...Xde masa nak donlod...

Tuesday, March 17, 2009

Hari Pertama Yang...


Hari nih adalah hari pertama aku berkursus di INTAN...
Ada 29 hari lagi untuk aku tempuh hari2 berkursus..
Nak x nak..Tahan x tahan..Aku kene harung..Aku janji dengan diri aku...
Aku akan teruskan... Sbb, ini adalah jalan yang aku pilih...
Hari nih hari pertama berkursus, aku akan update pasal kursus hari nih secara pantas...
  1. Dah lama aku x menempuh jem yang mengarut2 kt KL nih...Sangatlah poyo...perjalanan pergi dan balik terasa sangatlah POYO!!!
  2. Hari pertama kursus...xde belajo lagi...cuma sesi ice breaking...Agak menarik...
  3. Di INTAN nih...Sangatlah banyak tangga....adoi...naik kejang kaki aku memanjat tangga...
  4. Dewan makannya sangatlah jauhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh...... Besok aku decide nak makan kt kafe j...X kuasa aku nak menapak naik ke bukit tinggi itu semata2 nak lunch..No no no...
  5. Tandas perempuan sangatlah jauh dengan kelas...kelas aku nun di aras 4...tandas perempuan nun di aras 2...adoi..tercicir kekdahnye kalau jauh gini gaya....
  6. Memandangkan hari nih hari pertama aku melalui perkara2 yang mengejutkan such as..JEM, TANGGA YANG BANYAK dll...Kepala aku jadik sangat sakit...so malam ini...aku memerlukan waktu yang awal untuk tidur....

Yang telah update secara pantas - Jakedaughter

Monday, March 16, 2009

Aku dan Diriku

Aku x pandai tafsir diri aku sendiri..
Tapi selalunya aku...
  1. Kalau aku marah - Mulut aku akan melaser x hengat...Tp kejap j...around 5 minutes...settle...Aku x reti nak marah lelamer...Api naga xnak kuar lelamer....
  2. Kalau aku happy - Senyum meleret j...Semua org bole bt lawak sebodoh2nya dgn aku...buat la apa saja...aku x marah..aku tgh happy kan...
  3. Kalau aku geram - Aku akan menangis
  4. Kalau aku stress - Kekadang aku rasa x bole nak bernapas...Sesak...
  5. Kalau aku demam - Aku jarang demam..Tapi kalau aku demam....Sangatlah teruk..
  6. Kalau aku sayang - For sure...X pandang yang lain dah...Dan aku akan setia...Cheewahhh...
  7. Kalau aku benci - Aku masih mampu communicate dgn org tuh seolah2 xde apa2 berlaku
  8. Kalau aku lapar - X bape nak bole tahan..kene isi jugak..biarpun hanya seteguk susu rendah lemak Dutch Lady
  9. Kalau aku gabra - Buat apa semua x kene..Itu x kene...Ini x kene...
  10. Kalau aku tgh melaser - Layan j apa yg terkeluar dr mulut naga aku...Jangan bantah....Huahahaha
  11. Kalau aku sakit kepala - Aku kene muntahkan isi perut aku...baru ilang rasa pening tersebut...
  12. Kalau aku kecik hati - Aku selalu simpan j dalam hati...Tapi bende yg mengguris tuh akan aku ingat sampai bila2...
  13. Kalau aku menangis - Jangan sesekali pujuk aku..Biarkan j..Sbb kalau dipujuk..Air mata aku xnak benti kuar...Tolong a jangan pujuk...

Aku dan diriku.....A piece of me

Tabahkan Hatimu

Seorang rakan menghantar sms
'Aku ditinggalkan kekasihku'
Aku membalas...
'Sabarlah...Dia bukan ditakdirkan untukmu'
Lalu...Harus apa lagi yang mampu aku tulis....???
Apa lagi yang mampu aku nyatakan padanya bahawa aku simpati padanya...
Selang beberapa lama...Hp berbunyi...Bila aku tekan butang 'answer'...
Ada tangisan sayu di hujung talian..
'Hei...kenapa menangis nih..Jangan mcm nih...Sabarlah....'
Lagi perkataan sabar keluar dari mulutku...
Tadi perkataan yang sama terkandung dalam smsku kepadanya...
Sesungguhnya....
Aku disini mahu buat satu pengakuan...
AKU MUNGKIN BUKAN SEORANG PENASIHAT YANG BAIK...
Namun..
AKU ADALAH SEORANG PENDENGAR YANG BAIK...
Terus terang...aku x pandai memujuk....
X pandai memberi nasihat...
Oleh itu kawan...Kalau aku banyak berdiam ketika kau berkata2..
Bukan bererti aku x respon dgn apa yang kelaur dr mulut anda...
Ketahuilah olehmu...Ketika itu aku mendengar...Mendengar dengan cukup teliti....
U get it my frenz???

Link Bodoh

Ntah apa pasal tah...
hari nih bila kau bukak blog aaku...Ternampak la link2 BODOH kt beberapa perkataan dlm entry2 blog aku..Meluat la...aku xde bt link pon...
Sendiri jadik...MENYAMPAHHHHHHHHHHHHHHH

Friday, March 13, 2009

U All...Apa Pencuci Muka Yang U All Pakai???

Hai kengkawan...Aku dah mula packing baju sket...
Packing itu ini sket2...
Mana yang patut la...
Tetiba ternampak sabun pencuci muka yang aku gunakan..
Dan idea untuk entrykan bende nih pon datang..
Here i come....
Sebenarnya aku kekadang jeles tengok kengkawan yang muka gebu...putih melepak...xde jerawat...x oily...pendek kata....Kulit muka memang cun aahh....
Apa yang u all pakai?? Share la sket dengan aku nih...
Aku nih..Sejak zaman berzaman..(seingat aku sejak tahun 1999)
Lama tuh...Memang SABUN SUSU KAMBING j la yang aku taruk kt muka aku nih....
X penah tukar....
Tapi korang tgk la kulit muka aku...
Nan ADO...
Mujur xde jerawat...
Huhuhu...
Korang share2 la ek apa yang korang taruk kt muka korang...
Nak jugak aku tau rahsia2 u all semua....
Hehehe...Nak buat panduan hari muka....
Bole kan????

Ini dia muka aku yang nan ado...huhuhu


Keadaan Kala Ini...Sangat Sepi...

Cuaca hari nih..
Dari awal pagi tadi hujan...Diikuti dengan mendung..
Rasanya...Aku belum nampak matahari untuk hari ini..
Cuaca hari nih..Macam tau j gundah gulana hati aku skrg...
Sangat sepi..Sangat sedih..
Apasal aku gini tah...Bukan aku nak pindah tempat keje pon...
Aku cuma nak pegi kursus j....
Kursus untuk 1 1/2 bln j...
Tapi deep inside my heart...
Aku rasa sayu j.....
Hari nih...Hari terakhir aku bekerja sebelum aku berkursus panjang...
Kebetulan...keadaan bilik kerja aku nih....Sepi sangat2....
Kedua2 kawan aku xde petang nih...Tadi pagi derang ada...Petang nih masing2 ada urusan diluar...
Nun 27 April 2009..Aku akan balik bertugas...
Tkpe2...Kejap j tuh (nak sedapkan hati sendiri la kunun...)
Tapi.....
Aku sedey sebenarnya..
Huhuhuhu!!!!!!!!!!!!!!
Korang tgk la sendiri....Sepi j...semua orang xde....Sedey ooo...huhuhu

Thursday, March 12, 2009

Citer Lunch

Kisah nih jadik semalam...
Masa lunch...
Semalam kami pilih untuk lunch kat Warta, Bangi...
Sane punye food court ok jugak la makan...
Sedap jugak....
Tapi kali nih..
Aku bukan nak citer pasal MAKANAN....
Tapi aku nak citer pasal kurang rasa tanggungjawab dikalangan PEROKOK!!!!
Aku sebenarnya BUKAN ANTI PEROKOK...
Tp aku ANTI DENGAN ASAP ROKOK...
SANGAT2 ANTI!!!
Please la...Kalau dah namanya tempat BERHAWA DINGIN..
Dah sah2 kan X BOLEH MEROKOK...
Vongok betol la...
Masa kami lunch tuh...Ada dua buah meja yang bt keje bodoh (smoking) nih...
Satu meja tuh ada 2 orang.. Pakai kemas bukan main.... Tapi aku xtau mana dia LETAK OTAK DIA... Dalam kasut mungkin....Selamba j dia menghembus asap...Memang bagi aku..Tu satu perangai yang sangat KURANG AJAR!!!!
Lagi satu meja...Penuh dgn 4 orang lelaki..... Dari segi pakaian derang...Aku tau drg adalah pekerja2 dari kawasan perindustrian berdekatan...
Wah...Bukan main..Berdekah2 ketawa...Kuat plak tuh...Jari memasing elok j menyelit ROKOK...
Serius aku cakap...Aku sangat benci tengok drg2 nih...Nih lagi satu geng..Otak LETAK DALAM KASUT!!!
Langsung xde hormat pada pelanggan lain yang turut sama makan kat food court tuh...VONGOK!!!
Mcm aku ckp kt atas tuh...Aku x anti perokok...Hisap la...Nak cucuh sekali 20 batang pon...cucuh lah..
Cumanya..Jangan la main cucuh ikut suke hati ko j....
Orang lain pon nak hirup udara nih jugak...
Atas muka bumi nih...Bukan korang (PEROKOK) j yang menghuni...
Makhluk lain yang x merokok pon ramai...
So..Tolong la...Sebelum mengasap tuh..
Tolong pk sket utk orang lain di sekeliling anda...
ADA PAHAM????????

Besok Dah Jumaat

Wah sedar x sedar..Besok dah Jumaat la...
Kelazzz.....
Lepas Jumaat..adalah Sabtu kekdahnya..
Sabtu Ahad...itu maknanya COTI!!!!!
Sangat Happy.....

Aku Kekeringan Idea...

Sejak dua menjak nih..
Blog aku jarang berupdate...
Aku pon xtau kenapa...Aku kekeringan idea...
Aku stuck....
Emm...Alahai....
Kenapa tah..Mood mim alif lam sin menebal sangat dalam diri aku nih...
Mungkin juga sbb aku nak beralih angin minggu depan...
Ntah...Aku pon xtau...
Pleaseeee.........
Aku mmg tgh kekeringan idea nih...kekadang nak menjengok blog sendiri pon MALAS!!!

Wednesday, March 11, 2009

Body Powder


Sejak dua menjak nih...
Kerap sangat aku dengar pasal isu talcum powder
Ada yang calim bedak2 powder yang mengandungi 'talc' boleh menyebabkan kanser...
Bila aku baca...Risau pon ada...
Yelah..Aku nih jenih pakai bedak talkum...Sbb, aku x bole pakai deodorant..
Mmg carik penyakit la kalau aku pakai deodorant...Dr pon dha nasihatkan aku STOP pakai deodorant...Sbb penah jadik kes...kulit aku alahan teruk...Melepuh2...Cuma kerana aku pakai deodorant...
So after that...NO MORE DEODORANT...Huhuhu...
Bila dah ada yang claim talkum powder nih bole menyebabkan kanser...
Aku pon mcm x berminat nak pakai lagi...
So aku g pasaraya carik new body powder yang xde talkum...
Alahai...Susahnya nak carik body powder yang xde talkum...
Susah tuh...Senang cakap...Memang xde pon...
Balik umah, aku belek2 body powder Nurul...
Bau pon wangi...Tgk2 kt ingrediants XDE TAKUM...That good...
So semalam aku decide untuk ke Butik AVON untuk dapatkan BODY POWDER - WOMEN OF EARTH....
Ambik ko....Sekali 3 botol aku rembat....X mahal mana pon...3 botol RM 18.00 j..
Ok la tuh....

Tuesday, March 10, 2009

Happy Birthday

Rasanya...Bulan mac nih banyak betol entry aku pasal Birthday...
Nak buat mcm mana...Kengkawan dan saudara terdekat ramai yang tarikh lahir mereka jatuh pada bulan Mac...Dan untuk itu...hari ini ada satu post lagi sempena ULANG TAHUN KELAHIRAN...


10 MAC 2009
HAPPY BIRTHDAY

UNTUK SEORANG KAWAN
DATO' M
SEMOGA PANJANG UMUR...
MURAH REZEKI, BERBAHAGIA SELALU
DAN...
SENTIASA DI BAWAH LINDUNGAN ALLAH SWT...

Monday, March 9, 2009

Sangat Bahagia

Aku sangat bahagia...
Melayan cuti umum sempena Maulidur Rasul...
Dah yang membantu membahagiakan aku hari nih..
Kerja2 opis yang aku bawak balik dah siap aku buat..
Bestnya...
Aku kini bebas melayan cuti umumku...
Daaa........

Maulidur Rasul

Selamat Menyambut Maulidur Rasul...
Sama2lah kita menghayati perjuangan Rasulullah SAW tercinta...

Suda Ngantok...

Jam suda 1.30am..
Jarang2 mata aku dapat bertahan sampai waktu mcm nih..
Sudah sangat ngantok...
So......Nite everybody....

Saturday, March 7, 2009

Geng : Pengembaraan Bermula...

Huahahaha
Hari nih...Aku ke pawagam lagi...
Semuanya gara2 GENG...
Kali nih pon aku ke pawagam untuk menonton GENG lagi..
Masuk kali nih...dah kali ke-3 aku menonton filem GENG...
Kakaka....Memang aku dah kene sawan GENG nampak gayanya....
Lalalalala...

Thursday, March 5, 2009

Tudung Baru

Hari nih...Aku beli 3 helai tudung baru..
Pesen baru..
Ala... Pesen yang org skrg dok pakai tuh...
Harganya amat berpatutan, sbb tuh la aku rembat sampai 3 helai...
Sehelai baru RM15...
So, 3 helai baru RM45..
Murah kan??
Ala, Aku bukan branded person...A
ku x kisah pon...Main beli j...
Janji aku suka..
Sesetengah orang...Amat mmentingkan jenama..
Tp bg aku...jnji cantik, aku ske...Thats all....
Belasah...
Korang tgk la ek koleksi tudung baru aku...
Coraknye pon kengkawan yang pilihkan...
Aku mana pandai nak memilih2 corak nih..
Selalu kalau aku pilih...
Dah sah2 x masuk....
Huhuhu...

p/s: Nilah dia ketiga2 koleksi tudung baru aku...Atas sekali kaler MERAH, ORANGE n BIRU...One more...U all abaikan j la ek parut2 chicken pox kt muka aku tuh....Aku sendiri sendu melihatnya...huhuhu...

Wednesday, March 4, 2009

Tv Series - MERLIN

Skarg nih...hujung minggu aku dah ada drama yang aku gilakan... :: :: :: MERLIN :: :: ::
Aku sangat teruja dengan cerita mengarut seperti itu..
Mengarut yang aku maksudkan...
Adalah seperti watak dalam cerita tuh..Ahli Sihir..Naga Bole Bercakap dll...
Tapi nak bt mcm mana...
Dah aku nih memang peminat cerita2 FAIRY TALES...
Cerita2 yang penuh MAGIC....
So...Dengan sendirinya aku gila akan cerita MERLIN...
Waktu siarannya...Ahad - 9.00pm - 10.00pm - TV3....
Satu lagi pilihan...Tuesday - 9.00pm - 10.00pm - HALLMARK Channel...
Pilih j nak tgk yang mana...
Hehehe
Ai like.....
So..Ahad malam aku dah terisi kekdahnye...
Disambung pulak dengan Selasa...
Wahhh....Besnye...

Tuesday, March 3, 2009

Selamat Ulang Tahun Sayang...Mirza Nurjeha


Hari nih adalah hari ulang tahun kelahiran
Anak buah aku...MIRZA NURJEHA..
Ulang tahun kelahiran beliau yang ke-4...
Achu doakan semoga jadi anak yang baik
Dan sentiasa menggembirakan ibu n ayah...
Muuaaahhhh....

7 Hari Lagi

X lama dah...
Tolak hari nih..Ada 7 hari j lagi...
Emmm....Suspen jugak menanti...
Takpe...Life must go on...
Rempuh j...
Dan...Yang paling penting...Always...
++POSITIF++


p/s : Pesanan untuk Cik Linda sama Che Wan....Jangan rindui aku...Ada timenye...Menjelma la aku di dunia siber...Sabo tau...

Monday, March 2, 2009

Aku KUCING

Emm...
Sejak aku kene chicken pox...
Kitaran makanan aku mula berubah...
TOTALLY....Tu dia...
Yelah kene chicken pox..Org dok bgtau aku..X boleh makan bende yang oily...X bole makan yang pedas...KICAP jangan makan...Dah alang2 itu ini x bole makan...Aku decide xpayah makan nasik ler kalu gitu kekdahnye...
So kitaran makanan aku berubah...dari aku makan nasik...Aku berubah...Makan roti...Makan cereal dgn susu...
Dan lepas seminggu menjalani rutin makanan yang sebegini..
Aku dh mula rasakan yang diri aku nih...
Dah rupa KUCING la....Mana taknya...Kucing kan minum susu (sama mcm aku)
Pastuh kucing kan makan frieskies....Dan bila terpandang ke CORNFLAKES yang kalernye dah coklat2 perang...Automatik j aku terpk..'Dah rupa FRIESKIES aku nengok cornflakes tuh'....
Dan aku x tahan...Oleh itu, sejak semalam...aku kembali ke rutin asal....Makan nasik sama lauk...Walaupun lauk yg aku makan dr semalam x jauh beza..(Ikan kukus utk semalam...Ikan bakar utk hari nih)
Tapi aku dapat merasakan...
Aku kembali menjadi MANUSIA.....
Huh..Sonok gila....

Sunday, March 1, 2009

Aku Hari Ini

Dah selalu dah jadik gini..
Sejak aku masuk kelas swimming..Mmg aku akan penat gila lepas kelas...
Huhuhu...
So secara ringkasnya...Ini hidup aku hari ini....
  1. Sarapan aku pagi nih..sekeping ROTI disapu dengan tuna n mayo...
  2. Pegi kelas swimming dengan memakai swimming suit yang baru...Dan hasilnya...Alhamdulillah..Xde la lengan aku berbelang2 mcm TAPIR dah...Muka j la terbakar sket....
  3. Lesson kat kelas hari nih berjalan lancar...Aku suka sesangat...
  4. Lunch dengan Rohaida, kt kedai makcik murah tuh....
  5. Selepas 18 hari aku x jamah nasik..lunch hari nih aku makan nasik setengah senduk..dan lauknya??? Emmm...Ikan kukus...sedap oooo....
  6. Dah iron baju sebanyak 3 pasang..lega...sampai Rabu la aku x payah iron baju...
  7. Berjaya kemas rumah n sapu sampah...hehehe
  8. Balik dari kelas...Aku tido dengan nyenyaknye dari ul 3 sampai kul 4.30...hehehe...best giler...
  9. Akhir sekali...Aku sedang menunggu citer MERLIN kt TV3...Best oo citer tuh...

p/s: Malas nak g keje besok bole x?? Sbb dah sure2 aku STRESS lagik besok...Sabo j la...

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin