Friday, February 20, 2009

Kerana GENG : PENGEMBARAAN BERMULA

Last Saturday...Antara hari2 kritikal aku...
Alamklumlah...Muka tgh herot petot dek penangan si Ayam cituh...
Tapi aku dah janji dgn diri aku...Dgn Nurul...
Yang kami nak pg tgk movie...Citer GENG : PENGEMBARAAN BERMULA (UPIN n IPIN)..
So...kerana dah berjnji dgn diri sendiri...Aku ttp pg wpun x berjaya membawa anak2 sedara aku yg kecik2 itew....
Tkpe...Dgn hati yang nekad...Aku n Nurul setia menunggu depan GSC Alamada
Bukak j aku n Nurul serbu kaunter...Umangaiiii....Ramainye orang...Majority nak tgk citer Geng..Mujur..sesudah berhempas pulas menunggu...Akhirnya kami berjaya juga mendapat tiket untuk show jam 12tgh...Tu pon...seat depan giler...ceh...Bole la...Jnji ada...
Dan hari tuh...Org2 kt Alamanda n GSC mesti pelik tgk aku....Gaya berpakaian..mcm minah Arab....Tp gaya pertuturan...Mcm pompuan utara...Huahahaha
Aku malas nak citer...tp korang tgk la ek gambo aku...mcm mana kekdahnye aku nyamar jd pompuan arab.......hehehe
Berbalik pada cerita Geng: Pengembaraan Bermula tuh...
Senang cakap la....Aku kasik SEMUA BINTANG YANG ADA DILANGIT utk pilem nih...Bukan sbb aku ada share dalam pilem nih...Tp aku bangga dengan hasil kerja anak tempatan...Dahsyat..Superb...KELASSSSSSSSSSSSSSSSSSSSS.....
Aku bangga gila...rasenye..Kembang lubang idung aku bile show tamat...Mcm aku plak produce citer tuh..Bukan apa..Sblm nih...Aku mcm malu j bila kuar dr panggung nengok citer tempatan (ada lama dulu....aku ada la nengok wayang citer melayu)..Tp sabtu lepas...Aku dengan KEMBANG HIDUNG, BELAGAK n dgn BANGGANYA keluar dari panggung...Dah la panggung PENUH....Fuh...x dapat aku nak gambarkan....
Mmg bestlah....

4 comments:

GiGGLinG GaL said...

betul betul betul!

walau pun i blom nengok lg.. dan telah berniat jahat untuk mendonlot citer itew... tp.. i ttp sokong anak tempatan yg telah berhempas pulas memulas buah pulasan untuk menyiapkan pojek upin ipin geng ni... i ske giler citer2 pendek dia yg petang2 tuhh...

jahat arr i kan..nk donlot.. hmm..tak pe.. i tukaw niat ler.. i tgu dvd dia kuar.. ehehehehe.. baru sapot kan..

jgn suh i g tengok kat panggung ngan dani..kang dia yg jadik upin ipin... klu dia pndai cakap..pas ni dia suh mama banak... buh nama adik.. upin ipin plak..wakakakakakakaka.. kelas mak!

ibu_uwais_ameenah said...

will watch tis movie esok ptg!! dah booking tiket dah... ingat nak tgk pkl 11am nye show.. lupakan saja... its fully book!! yg ada pkl 5.00pm onwards smpi mlm.. kami tgk show pkl 7.40pm!!

Jake's Daughter said...

GGal,
Oooo..nak donload ye..sabo j la...tp serius...citer nih mmg sedap giler..

Mala,
Akak dah kene mcm ko minggu lepas...Nak book n9, semua penuh...Last2 beratur beli tiket...mujur dapat...Fuhhh...Mmg best giler citer nih...

ibu_uwais_ameenah said...

uwais akan pakai t-shirt upin & ipin esok!! tp apakan daya... x leh nak berpicture taken, camera antar pegi servis lah!! :(

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin