Saturday, January 31, 2009

Minum Petang @ Big Apple Donuts & Coffee

Emm...
Habis keje dalam MPH, kami masuk plak ke Seng Heng...Aku nak usha peti es baru la..Tgh usha2 harga n brand? U all pakai peti es brand apa ek?? Brand apa yg ok ek??
Oklah...Lepas Seng Heng usha kt care4 plak...Beli barang daput sket2...Then kami decide balik j lah....
Kuar dr Care4..Barula rase penat...Then cari2 port nak lepak..dah ptg dah...so bole la basah2kan tekak...So kaki kami melangkah ke Big Apple Donuts n Coffee...Aku ode mineral water j, Nurul ode Ice Lemon Tea...Aku ode Donut The Allien..Nurul Ode apa tah namanya...Tp rasanya SANGAT SEDAP!!! Kenkunun nak tea break j kt situ...Dah rasanya sedap..tapau la plak..1/2 dozen kami tapau bawak balik...Rasanya??? SANGATLAH SEDAP!!!! Fuh...x terkata....
p/s: agak2 u all bape kg badan aku akan naik lg??? Tidakkkkkkkkkkkkkkk...Lepas nih aku bertaubat la...Besok nak kene bt 'xtvt' btl2.....

MPH Book Store

Selesai lunch...Apa lagi..JALAN2 CARIK PASAL la....
Hehehe...Cuci mata.. Aku kenan satu beg GUESS nih...Lawo...tp bole tgk j la...budget xde la...
Huhuhu..Tunggulah...kompol duit dulu...Pusing punye pusing...Masuk MPH...Aku kalau masuk sini..Dah kompom2 terbang duit...X banyak...sket mesti kuar...
So hari nih aku beli 2 buah buku... 1. Ungkapan Emas - Buku nih adalah koleksi ayat2 bernas untuk dipikirkan oleh otak aku...hehehe... 2. Eh! Wat Yu Talking : Chronicals of Malay Humor - Buku nih aku beli bukan p...Saje nak improvekan BI aku, BI aku lemah la sket..Ehh bukan sket...tp banyak la...Huhuhu..kekadang rase kecik j bile dgr kengkawan speaking dahsyat...huhuhu..
takpe pasnih aku usaha nak improvekan BI aku...

RasaMas, Alamanda Putrajaya

Sabtu...Hari mencuci mata...
X bole shopping sbb keadaan kewangan yang x stabil...
So hari nih aku n nurul p Alamanda, Putrajaya....
Saje jenjalan..dok umah xde bt pape...Dr membuta..baik p cuci mata...Hehehe..
Sampai Alamanda around 12++...Terus carik makan..
Seperti yang dijanjikan, Nurul taja lunch aku...Mana tah nak lunch...Pilih punye pilih kami decide nak lunch kt RasaMas... Ok la...Mkaan kt situ mmg peberet kami ber2...selalu sangat dah lepak sane..sampaikan nak ode pon...xpayah la nak tgk menu...Dah kompem2 SET C, HONEY! Yeeezzzaa... tuh menu peberet kami berdua....Tp hari nih, Nurul bermurah hati...Nak ode side2 ode yg agak OVER... U all tgk la kt bawah nih ek.....

  1. RasaMas, Alamanda..Port pilihan kami untuk lunch hari nih
  2. Menu utama...Set C, Honey
  3. Side ode...Chicken Drummets sama Chicken Sausage
  4. Ditambah dengan Mushroom Soup sama Garlic Bread....Sedap garlic bread kt sini...lembut j...
  5. Muka gembira aku disamping Cik Penaja - Nurul..Tq akak, banje acu hari nih..muah3...

Friday, January 30, 2009

Tekanan Tahap Tinggi!!! Tapi Aku Gembira Akhirnya...

Pertemuan Rafael Nadal vs Fernando Verdasco
Tennis
Australian Open 2009
Aku kekejangan..Stress..Wpon Verdasco nih dok kt ranking 14 dunia...Tp melawan siot...
Adoi...Dgn servis kencang dia...Gigil aku tgk..Gigil!!! Nadal mcm nak kalah j..Adoiyaiii....
Will update lagik...Aku stress nih...
AKHIRNYA..
Ketegangan aku dah kendur...Kendur dek kejayaan!!!
Yeeeehhhhaaaaa.........
RAFAEL NADAL..win the game..6-7, 6-4, 7-6, 6-7, 6-4
He move to FINAL....
TAHNIAH NADAL!!!!
Roger Federer menanti dia di FINAL!!!

What Should I Do Tomorrow??

Besok lusa wiken..Aku ske wiken... Ske sangat2...Tp wiken nih aku nak bt p ek especially besok...sbb lusa, pagi aku dah sure akan terisi...Emm.Apa ek aku nak bt besok.. Nak suping???? Mengikut pendapat menteri kewangan aku (iaitu aku sendiri)..Ekonomi x berapa nak kukuh untuk berbelanja sakan..So xtvt suping kene HOLD!!!
Emm...Apa ek nak bt esok?? Any idea?? Xtvt apa yg bole aku bt tanpa aku perlu mengeluarkan budget yg besar...Kire budget ala2 org susah la...Kalu u all ada idea...Bgtau ek...Tq2
Untuk semua kengkawan blogger....
:: :: SELAMAT BERHARI MINGGU :: ::

Again..Bye2 Big Daddy

Hari nih...Jumaat besok n lusa..cuti...seronotnye...
Emmm....Pagi tadi lepas bekpes tetiba ada pengumuman..
'Jam 9 pagi ada perjumpaan khas bersama Pengarah di bilik Melur 1, 2, 3..' Aik baru Jumaat lepas j ada perjumpaan, hari nih ada lg?? Emm...Layan....
Hari nih mendung j...dr pg tadi....
Rupanya cuaca seakan memahami keadaan kami di sini..Tadi masa perjumpaan...Mukadimah Big Boss dah berbaur sedih...Lain mcm j...
Rupanya perjumpaan khas ini ada sempena hari terakhir beliau bersama kami..Effective 1 February 2009, beliau dipindahkan semula ke ibu pejabat, Putrajaya.... Rasa baru sangat lagi keje dgn big boss nih...baru 6 bulan..Alahai...
Masuk nih..dah kali ke-5 kami akan bertukar pengarah...Pengarah skrg adalah pengarah ke-4...Sape la calon yang ke-5 ek?? Apa yang boleh kami buat...Tungguuu........
Untuk my big boss...Didoakan semoga happy dgn new office (baru k???) n jangan lupa kami kt sini...Selalu2 la datang jenguk kami di tepi hutan UKM nih......
Daaa.........Bye2 BOSS...

(((((((((( YANG PATAH KAN TUMBUH, YANG HILANG KAN BERGANTI))))))))))

Thursday, January 29, 2009

Segalanya Mungkin - Aku Mellow

SEGALANYA MUNGKIN

Malam siang ku lalui
Dengan debaran di hati
Pengalaman teman-teman
Membuat ku rasa bimbang
Di dalam kehidupan
Segalanya berkemungkinan

Hari ini aku tahu
Ku tak meraguimu
Kerna telah jadi bukti
Kau setia pada janji
Tetapi esok hari
Tak tahu apa 'kan terjadi

Ku ingin pertahankan
Sebuah kejujuran
Ingin ku bersamamu
Ke akhir hayatku

Namun ku tak berani
Berjanji dengan pasti
Kita hanya merancang
Tuhan yang menentukan

Jangan kau salah mengerti
Dengan pengakuan ini
Usah disalah tafsirkan
Bukan ku tak sayang

Ku mahu kau menginsafi
Dalam kehidupan ini
Segala berkemungkinan
Untuk terjadi

(by Headwind)

Lagu nih aku dengar sejak kt opis tadi lg... Nih semua kerana IZA.. Dia dah letak title lagu nih kt fcbook dia...bila aku google mp3 lagu nih..Alamak..mendalamnye lirik lagu nih...Tetiba aku mellow..Dan yang bes tuh..aku dah hafal tiap2 bait lirik lagu nih...Terus set dalam kepala otak...Fuhhh...kuat betol penangan lagu nih...Samapi jam 7.21pm kt lappy aku...aku masih dengar lagu nih...bibir aku terus mengikut sepertimana nyanyian asal (wpun x sesedap penyanyi asal)...
Ada kene mengena ke lagu nih dgn aku?? Ntah...Ada kot..Kenangan silam...Kenangan lalu... Aiii...Mellow la aku malam nih...

Back2 Work...

Hai there...
Setelah 8 hari aku bercuti sakan...( x cuti pon)...Akhirnya aku balik bertugas...Lama dah tuh cuti...Balik bertugas dgn hidung yg meleleh...dan suara yg ala2 serak...kire ok la tuh...dr demam kura2....
Hari nih..mood keje mcm xde j...Tp atas meja bole tahan banyak bende...Ok l atuh..siapkan berperingkat2...Alhamdulillah...
Finally beres jugak...
Emmm...Lepas nih bila lagi aku nak cuti ek???
Cuti lg k??? Bos nak luluskan k????

Wednesday, January 28, 2009

Bt Keje 'Pandai'

Semalam masa ambik wuduk nak isyak..aku teringat sesuatu...Mana aku letak ek dokumen yg bos bg nak bt editing??? Aku lupa mana aku letak..rasanya aku letak dalam beg lapy aku... Tp tadi masa aku bukak lappy aku..rase x nampak folder tuh...
Lpeas solat (solat pon x khusyuk..Ampun aku Ya Allah...) terus aku jengok..mmg xde la dokumen aku... Kol akak aku kt Desa Mulia...

Adik : Achik..semekom..dah lena k??

Achik : Terlena..masa tidorkan bebudak nih td..kenapa?
Adik : Hari nih hang ada ngemas rumah x??? Ada x jumpa folder putih + hijau..dalam tuh ada dokumen yg conteng2 dgn pensil???
Achik : X pasan la,sbb hari nih xdan nak ngemas lg...
Adik : Tolong tengokkan na...kalau ada msg/kol no...
Achik : Ok!

After 5 minute, dapat msg dr akak aku yg dokumen tuh mmg ada.. So aku decide, besok pg sblm balik Bangi, kene patah balik ke Desa Mulia untuk ambik dokumen tuh.Adoiyaiii...jadi keje plak....Sbb dr semalam aku kt Setiawangsa umah akak aku..Ingat hari nih terus gerak balik ke Bangi..Rupanya kene pg Desa Mulia dulu...takpelah..nak bt mcm mana...Sampai Desa Mulia around 12++..Bawak akak aku pg mini market jap..dia nak beli barang....
Kul 1.30 aku gerak balik Bangi..Tingat Gulam Mee la plak..P tapau dulu..2 bungkus..1 utk aku..1 utk Nurul...
Nak dijadikan cerita..Dr Kota Damansara..aku sudah salah ambik simpang....Nak x nak...aku lalu jugak la federal Hiway..lalu jugak kt PJ..n dah sah2 JAMMED... PADAN MUKA AKU..Nak elak konon...konon aku nak ikut Duta, Mahameru terus ke Sg Besi..Last2 apa yg aku plan x menjadik..Ceh!!! Nak bt mcm mana...redah j la....Mmg lewat jugak la aku sampai Bangi..Sampai Nurul msg tanya mana pg x sampai2...Huhuhu
Lepas pass mee kt Nurul...Aku gerak balik Sg Tngkas...Wahhhh HOME SWET HOME..Happy aku nampak Umah Bangi..Walau best mcm mana pon umah akak2 aku..aku ttp suke Umah Sewa Buruk aku nih...Ttp sonok dapat balik umah sendiri....

Gerhana

Ptg Isnin lepas balik dari IKEA, aku tido..bdan dah seram sejuk..
then Ika kol, rupanya dia remind aku pasal GERHANA..
Iyer la..aku lupe...Patotla aku tgk luar mendung j...Aku ingat nak hujan..Rupanya gerhana..Aku cuba snap beberapa foto tp x dapat la..
Then my bro in law ambik negatif filem...baru la dapat tgk...Kejadian yg ntah bila kaan berpeluang untuk tgk lagi...Bertuah aku....Dapat tgk satu lagi kebesaran Allah...Matahari jadi bentuk bulan sabit..Tp sorry x bole nak snap...Sbb kamera aku x canggih....huhuhu...
Aku snap view mendung sekitar umah akak aku j la....

Aku X Bape Nak Sihat..Tp Ttp Merayap...

Lepas kenduri...
Selsema la plak..Tp dah jnji nak kuar dgn anak2 buah aku..Nurul, Ika n Shafiq...
Nak jenjalan ke Shah Alam...So pagi Isnin tuh rasa ok sket...So, kuar j lah..Ambik dua badik tuh (Ika n Shafiq) kt umah my bro kt LGM Sg. Buloh jam 10.30 pg..gerak ke Shah Alam terus...
Kenkunun kami nak pg Muzium Shah Alam...Tp alahai sedihnye...Tutup setiap Isnin.. (mmg kami xde luck)..Pastuh..kami dah lost..mana la nak pg....Singgah Giant Shah Alam jap...Belikan Gula Batu Madu untuk akak aku....Dia kirim...Emm....Last2 kami decide pegi IKEA n The Curve.. Tu dia...dr Shah Alam..Terus gedik2 sampai Damansara...
Hahaha...
So kami ber4....Jenjalan j kt sana..Ingat nak lunch kt sana...pk punye pk...mana la nak lunch..Pastuh jumpa restoran Wareong Penyet...Teringat ulasan A-As....Nak trylah...So kami ber4 makan kat sana..X mahal pon..Kami ber4 lunch..RM 56++ j...Ok la tuh kan?? Kalo nak murah lagi..balik..masak sendirik!!!
Lepas makan..kami gerak ke IKEA...Pusing2...jauh tul baru nak out...bosan....Aku dah mula rasa seram sejuk...nak demam la tuh...huhuhu...
Finally...sampai jugak pintu kuar....Around 3.30pm...Hantar Ika n Shafiq balik umah...My bro n my SIL pg hantar pengantin...
Sblm tuh kenkunun nak p tapau Gulam Mee...Tp tutup la plak....huhuhu
Sampai umah akak aku kt Desa Mulia...lain xde...aku baring terus...Giler penat!!!!!
Malam tuh aku terketar2 dan telah dibungkus dengan selimut oleh akak aku n Nurul...
  1. View cantik kt The Curve sempena CNY..banyak kedai tutup..maklumla CNY...
  2. Menuju ke Wareong Penyet...Shafiq mmg x ske enterprame...
  3. Tu dia..berderet menu..pilih j...nak yg mane
  4. Licinnnnnnnnn
  5. Me n Ika kt IKEA...dalam x larat tuh..ambik kesempatan tompang2 la sofa lembut kt IKEA nun...
  6. Muke org demam yang dah x larat sesangat...

Tuesday, January 27, 2009

Pija Wedding - Pt3 Hari Kejadian

Ya...Hari yang ditunggu2 oleh kami semua sedara mara...
hari kejadian...Aku sampai ke tempat kejadian kira2 jam 9.30 pagi...2 round aku drive..round pertama..aku hantar my sister dgn anak2 dia..round kedua...aku bawak anak2 sedara aku sama akak aku - Illa...
Emmm...sejak semalam..tekak aku dah perit..semalam x sempat nak pg carik ubat...so tahan j la...hari nih kot..lepas majlis aku akan sempatkan diri untuk pg beli ubat...
Emm..ramainya sedara mara datang...besnye..dapat kompol ramai2...
Sedara mara datang dari jauh... Pahang, Perak...Around Selangor n KL.. emm Meriah...
Dan hari nih jugak my sibling dapat kompol...Tp still x cukup 10 beradik..ada 9 j..My sister yg kt Tg Piandang x join...sbb demam...sedih la...kalau x dah sah2 dapat kompol 10...tkpelah...lain kali insyaallah....
Around 5.... Aku gerak balik Desa Mulia... Dengan tekak sakit..dengan badan nak demam...masa tuh hujan dah renyai...masuk j keta..hujan lebat giler...redah j la..nak bt mcm mana...Singgah farmasi jap kt Saujana..Masa turun keta..kene hujan lebat..SAHHHH...mesti aku demam nih...Sampai Desa Mulia..kene hujan lg..Alahai....
So malam tuh tidur aku mmg x nyenyak..sakit badan..sakit kepala....hidung berair....SAHHHH AKU DEMAM!!!!!!!!!

  1. Sebahagian j nih dr ahli keluarga aku...kalau semua...alamatnye x muat lens la....
  2. Adik beradik ku 9/10...yang xde sorang j..Paridah...lain semua clear...debab2 semuanya...huhuhu
  3. Antara OTAI pada majlis kawin..dr kiri abg ipar aku Ustaz Karim, Paksu sblh mak...Paksu Hamid n abang ipar yang sulung...Abang Hamzah...
  4. Dr kiri..abang pupu aku Juan, abang pupu aku Ucop, maksu faridah, akak aku Mal n kazen ku Zatul...
  5. Aku dikelilingi anak buah aku...sebahagian j nih...blom semua lagi...
  6. Aku n Zatul..ambik kesempatan tumpang pelamin org...kui kui kui....

Pija Wedding - Pt 2 - Hari Pernikahan

Hari nih...
Pagi around 9.30...Aku dah terpacak depan umah akak aku...Wah petugas2 sudah sedia bos..Aku bermalam di Desa Mulia, so aku datanga dgn dua lagi kakak aku...
Tugas pertama..seperti yang dijanjikan..Packing jajan danh buah epal..masuk dalam paper bag...
Huiyyooo...Penat rupenye bt keje2 nih...walaupun duduk j...tapi mak aiii...lenguh giler kaki2 ku...
X lama pastuh..my bro sampai dgn my sis in law...So tambah lg pekerja iaitu my SIL n anak2 buah i..wah semua tolong..cepat a sket siap...
My sister plak siapkan gubahan dgn salah sorang anak buah aku - Ina...Tu dia..masing2 ada keje masing2..Sabo j la... Dah tengahari...keje2 masih blom siap..sbb nak kene ada 1000pcs beg2 nih semua...

LUNCH TIME..berenti makan dulu..pas lunch sambung balik...Walaupun ramai petugas...X siap lg tuh...Dalam kul 3-4 baru siap...Lega gila....Fuhhh........
On the same time...Pengantin perempuan sibuk dgn sesi fotografi....Sampai 4-5 pasang baju bertukar2..Yelah kan..bukan selalu..sekali sekala je kan....
Lepas asar...pengantin perempuan bergegas ke ke masjid...Aku x ikot..bz kt umah..ditambah dgn x bawak baju...Akan aku nak berblouse j kot...kang kene halau dgn tok imam masjid...huhuhu...
Lepas asar...around jam 5....Nurhafizah Razali selamat diijabkabulkan dengan pasangannya....
Tp keje aku blom habis lagi...Dalam hujan renyai...Lepas madi n maghrib...aku gerak k Merbok Sempak...Ambik rombongan keluarga aku dari kampung...Around 9..Semua rombongan dr kampung selamat sampai..Alhamdulillah..Ada 3 buah kereta semuanya...My sister n family...My cousin Zatul, n abang zatul Juan n family...

Malam ada kenduri arwah plak...Kenduri untuk arwah my parent n parent my bro in law...
Alhamdulillah...around 10..dah bole dinner....
Around 11, on d way balik Desa Mulia...pg Komuter Sg Buloh dulu, ambik anak buah aku - Nurul...Alah..menuju ke komuter nih pon satu...sesat la plak..terlajak simpang...dah menuju ke Shah Alam la plak...huhuhu...
Jam 12..selamat sampai Desa Mulia....Sampai terus ZZZZZ....
Besok pagi nak kene awal plak ke tempat kejadian....
  1. My sister Ila...sibuk dgn keje2 'packing'...
  2. Antara persalinan pengantin..anak2 sedara aku Jeha n Taty..ambik kesempatan pose dgn pengantin...
  3. Dgn latar yg cun tuh...umah akak aku dah bertukar jadik studio orang ambik gambar da....hehehe...
  4. Sah...Finally...Mereka berdua selamat di ijabkabulkan...Semoga berkekalan sehingga ke akhir hayat hendaknya...


p/s: update blog aku nih diiringi lagu Duniaku Duniamu nyanyian duet Sharifa Aini + Latiff Ibrahim...Kool giler..dalam dok demam n selsema pon bila dgr lagu nih...jadik sihat wei...Thanks nurul (one love)...sbb lagu nih aku dengar kt blog dia..tu yg terimbas kembali nostalgia...

Friday, January 23, 2009

Pija Wedding - Pt 1

A day before hari pernikahan..dah mula sibuk...sket2 la...
Lepas lunch baru aku gerak pg umah akak aku...Sampai umah dia...tgk suasana..mmg la karam..mcm kapal karam...Setiap udut ada barang..Maklumla..nak kenduri...
Pelamin dah siap..warna plus minus..ada kuning..hijau..krim..Lawa....
Hari nih xde pape sangat kerje2 yang nak dibuat..Aku just packing some kuih n jajan..nak masukkan dalam paper bag...Bila nak masukkan??? My sister ckp besok..Ok boss..Besok kite operasi...
Kul 5.30..Aku balik ke Desa Mulia..Umah 1 lagi akak aku...Aku lepak sini sejak rabu..hehehe..
Ok guys...Anything i will update..
Foto?? Alamak...X sempat nak upload la...Nanti ek..aku upload kendian....

Thursday, January 22, 2009

Patut Ke???

Ini sebenarnya satu luahan rasa tidak puas hai...
Selasa lepas aku aku terima satu panggilan untuk bt satu tenujanji...
Rabu aku bz..so jnji jumpa kt Giant Shah Alam Khamis...kul 10 pagi...
Kebiasaannya kalau appoinmnt, aku akan cuba penuhi tepat seperti dijanjikan...
Sbb aku x ske orang tunggu aku..dan kalau bole, aku pon xnak tunggu orang...So, dgn aku..xde ek JNJI MELAYU!
Dah siap, K.Yati (sorry K Yati, i mention ur name...i bukan marah...cuma x rase u bt apa yg sepatutnya) kol...Nak lewatkan apoinmnt...mane bole...aku dah siap..lgpun aku pelanggan...aku ada hak..
so aku bgtau K. Yati..aku dah siap..dah nak gerak pon..x kan nak kensel kul 10...jumpa kul 12...aku dah siap tuh....
Then K. Yati cakap..memandangkan aku dah siap, so proceed appmnt kami kul 10 jugak...Ok, fine...dah aku gerak ke Giant Shah Alam....Dalam kul 9.35am aku gerak....Dalam kul 10.02am..aku masuk gate Giant..suddently...ada ringging message masuk...Jap lg, pas pakinglah aku baca...
Alhamdulillah dapat paking dekat dgn pintu masuk..lega...Then aku teringat msg masuk td...Tgk no, no K Yati...Hish..aku pk mungkin K Yati dah sampai kot...sb jam dah kul 10.05am...Sorry K Yati..bt u menunggu...
U know what..msg yang masuk mmg dari K Yati, tp dia msg bukan sbb k yati dah menunggu aku kt Giant...Tp dia KENSELKAN APPOINMENT!!!!! Kalau u all jd aku mcm mane??? Apa u all rase??? Kenapa x cakap awal2...siang2...Kalau btau awal2..xde la aku terhegeh2 drive ke Giant nun...Adoi...Stress aku kejap...
Xtau nak ckp apa perasaan aku masa tuh..Marah?? Aku dah x kuasa nak marah..Cuma rasa x puas hati la...
By d way..K Yati ckp next week set appoinment balik..But for me..sorry..aku mcm dah x interested untuk jadi customer dia...
SORRY KAK....

p/s: Aku x marah...x kuasa nak marah...kalau aku marah pon bukan dapat pape...Nih cuma luahan hati aku j...Adios.....

Tuesday, January 20, 2009

I've Done My Tuesday - Means..Holiday Start...

Hai there..
Lega...dah habiskan pon Selasa..Bermakna cuti aku bermula...
Aku akan bercuti sampai 28 Januari 2009...
Menarik tuh...cuti sampai 8 hari..
Dah bos luluskan cuti aku...Lagi nak tunggu???Cuti j la....
Hujung minggu nih ada majlis kawin..
So aku bercuti panjang nih bukan sesaje...Sebenarnya nak membantu akak aku uruskan majlis perkahwinan 2nd daughter dia...
Majlis pada Ahad, 25 Januari 2009...
So sepanjang aku bercuti nih..Blog aku nih akan rest kejap..
Ada entry..Tp slow la sket..sbb rutin hidup dah lari..
Selalu hidup aku mcm robot...Jam nih bt itu...jam nih bt ini..Dah siap tersusun rapi..
So bila cuti n sibuk dgn keje kawin nih...Paham2 j la kan...
Cheerssss...........

3 in 1....Nun Dari Manila

Hari ulang tahun kelahiran aku dah 20 hari berlalu...
Tp entry kali nih tetap berkaitan dengannya...
Last Friday..Aku terima kad cute nih..Kad nih nun datang jauh dari Manila...
Layangan dari seorang kawan yang aku boleh anggap sebagai seorang abang...
Untuk Mr. Reynaldo Tejada... Thanks for the card (mcm pakcik tuh paham apa yang aku tulis...)
Kad nih sebenarnya ditapau 3 in 1 oleh beliau... Merry Christmas|25 Dec, New Year 2009 n Hari Lahirku|1 January...So Mr Ray dah tapau sekaligus...
Anyway...Selamat kok...
:: :: Thankssssssss :: ::

Last Nite Dinner

Dah jadi kebiasaan..
Malam aku xde makan...xde dinner...
Kenkunun 1 of my diet strategy..
Idok le tau berkesan k x...
Malam kalau lapar...susu dgn buah..xpon..susu j...
Tp semalam xambik susu..Tp aku makan buah j..
Sepinggan limau mandarin...
Ok la tuh kan??
Cukup la..tu rezeki untuk aku semalam....

Monday, January 19, 2009

New Face - New Template

Aku dah bosan dgn template yang lama..
Puas carik..xde yang berkenan... (k aku yang x reti carik???)
Last2 ni j yang aku jumpa..
Komen u all???
Ok k template nih???

p/s: Template yg lepas dark sangat..so kenkunun 2009 nih nak remove all the darkness la nih..n put yg ceria2 j...kool x???

Dinner With Buddies

Sabtu malam...Dinner kami ber4 telah ditaja oleh Cik Linda...
Tq Linda..Nanati2 bole banje lg ek..
Dinner kami ber4 malam tuh berlangsung dia Kopi Cat, Bandar Baru Bangi...

  1. Kopi Cat, Bandar baru Bangi...
  2. Customer x ramai sangat..tp food sampai agak LAMBAT....sempat la perut menyanyi...Linda ala2 enterprame gitu..tp sipi aa...
  3. Menu aku, linda n wan..CHICKEN CHOP with black pepper sauce..
  4. Menu nurul..spagethi meatball...

p/s: This is the last entry pasal wekend aku minggu nih...lepas dinner terus balik umah..rehat...sehari suntuk tuh jalan...besok2 pagi wan nak naik bas awal balik ke Penang...Wow..ini adalah wekend aku yg paling sibuk rasanya...keh keh keh...tp HAPPY SANGATTTTTTTTT.........

Sunday, January 18, 2009

AJL 23 - Congrat FAIZAL TAHIR

KEPUTUSAN RASMI AJL 23

Etnik Kreatif - PERSOALAN CINTA / FARAWAHIDA
Pop Rock - LAGU UNTUKMU / MEET UNCLE HUSSEIN
Balada - SAMPAI SYURGA / FAIZAL TAHIR
Persembahan Terbaik - SAMPAI SYURGA / FAIZAL TAHIR
Vokal Terbaik - FAIZAL TAHIR
JUARA LAGU 23 - LAGU UNTUKMU / MEET UNCLE HUSSEIN

Coret2 AJL 23:
  1. Pengacara AJL kali nih bt kelakar tp x kelakar dgn mempersoalkan fizikal artis...sedikit poyo...
  2. Panik kejap masa FT perform Sampai Syurga..ingatkan dia blom ready..rupanya prop...ceh tertipu den...
  3. Bebudak kecik yang perform masa tunggu keputusan sangat cute...
  4. Wow...tu j yang aku nak sebut untuk vokal Jac n Jamal..M Nasir...so so j la...
  5. Ayu OIAM..sangat kelihatan seperti Oprah Winfrey...
  6. Zahid nyanyi lg sedap dr penyanyi asal (aku malas sebut nama dia)
  7. Meet Uncle Hussein pakai muka baduT sebelah...nampak kool...
  8. Tam Spider...nampak sangat kemas dan menarik dengan kemejanya....duda idaman...
  9. Stacy nyer performance..MMG POWER!!!
  10. Tahniah MUH....Aku sedih sebenarnya....Pasal FT x menang?? Y? Y? Y?

Last but not least...AKU TETAP BANGGA FAIZAL TAHIR BOLOT 3 ANUGERAH....Still WINNER!!!!!!!!!!

Music Box Karaoke

Kami ber4 lunch kt Sg. Kantan...
Sedappp...Masakan kampung...Utara lagik...
Nyam2..
Lepas makan...hantar kain ke Kajang plak...
Kat taman p tah...lupe la....
Emmm...Pas hantar kain...Apa lagik....Kami berkaroke kt Music Box kt Metro Point, Kajang....
Sejam j...Pastuh balik..kenkunun nak layan Cendol Bawah Pokok...Sampai lokasi..dah totop ropanya..Alahai..melepas...
So..layan la Kelapa Susu Bawah Pokok...

  1. Music Box Karaoke - Metro Point Kajang...Here we come
  2. Aku rasmi the mekropon with Terbang Helang
  3. 3 Happy n Gila2 Ladies.. aka Charlies Angel's...bole gitu???
  4. Duet Linda n Wan dalam senyuman...ewah3...
  5. Duet Nurul n Wan la pulokkk...
  6. Happy j...dah sudah melalak....cube tgk muke sengsorang...oily..sememeh..selekeh..sbb jam dah kul 4++pm...kami kuar sejak jam 9...mana x sememeh...huhuhu
  7. Peace..but we promise we're back....
  8. Bayo ek..jgn x bayo..RM40 per hour...
  9. Aksi gedikssss kawan-kawanku sambil layan goreng pisang
  10. Goreng pisang cecah sos...bole gitu??? Layannnn

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin