Thursday, December 31, 2009

Goodbye 2009...

Beginilah setiap tahun
Hujung tahun j..Masing2 tulis apa azam..Apa kenangan pahit manis dalam tahun tersebut...
Sama jugak la dgn aku pon...
So aku x rasa nak mengarut panjang2...
Aku nak tinggalkan 2009 dengan penuh harapan agar 2010 berikan aku sinar yg lebih baik....
Insyaallah...
Tahun 2009 boleh dikatakan membahagiakan..
Pindh masuk rumah baru hasil titik peluh sendiri...
Sambung study..
Alhamdulillah..
Terima kasih Allah..
Walaupun awal 2009 kesihatan aku x berapa mengizinkan..Demam....Chicken pox...batuk yg berpanjangan..Tapi alhamdulillah..Allah berikan aku kesempatan menghabiskan 2009..
Terima kasih Allah...
Ok....Kepada semua aku doakan semoga kalian berbahagia selalu
Happy New Year...



P/S: Besok 010110 - Hari ulangtahun kelahiran aku yg ke 32...Wish me luck on 2010 ye...



Wednesday, December 30, 2009

Lena Diulit Intan

Ish3...
Mood aku baik dah..X marah2 dah...
Semuanya sbb perabot yg aku booking dah sampai dah...
Alhamdulillah....
My bedroom set...My jati set selamat sampai kul 5 ptg td...Walaupun lambat..Aku maafkan la drg..Tapi aku ttp bebel2 jugak kt minah yg jada kedai perabot tuh...Tapi bukan kt org yang ngantor barang2 tuh semua...
Kesian aku tgk abang2 tuh tadi..Gigih mengangkat dan memasang semua bende2 yg aku ode tuh...Thanks kt derang....
Ish3....
So malam nih lena la tidur aku...
Hehehe....
Foto? Ish3....My bedroom is my secret..
So NO FOTO...
Hehehe...
Sorry u all...

Monday, December 28, 2009

Kebodohan Yang Terserlah..Ada Aku Kisah...Customer Always Rite La...

Emmmm
Nih entry marah la kot...Kire masuk kategori tuh la....
Aku malas nak bermukadimah..Aku direk kan j citer aku nih
Minggu lepas Selasa..Aku berkunjung ke kedai perabot nih..
Dengan hasrat besar nak membeli perabot la...Pilih punya pilih dapat la 2 set perabot yang aku berkenan...
Bayar...Cash aku bayar ko tuan kedai oiii....Kopak aku...
Masa tuh...Janji manis betol...2-3 hari bole dapat dah..Boleh deliver dah ke BANGLO aku...
Tapi aku tangguh ke hari Isnin (hari nih la tuh)...
Sbb aku ada hal....
Semalam (Ahad) aku remind drg..Jangan lupa besok (Isnin) hantar barang aku..
Ok kata drg...
Tapi masalahnya, hari nih...sehari aku tunggu..dr pg..sampai jam 4.30 petang...Xde pon drg dtg nganto barang tuh...
X tahan nak tunggu..Aku kol...Korang tau apa drg jawab???
Lupaaaaaa nak kol aku...Nak bgtau barang x ble hantar hr nih....Salah satu set yg aku ode tuh x sampai lg dr Johor...
Iyerla sangat...Menipu la tuh.....!!!!!
Apa lagi....Ngamuk la aku on the phone td...Ye lah..Dah la x ble hantar..X kol plak tuh....Aku yg kol drg....Mau aku x marah....
Kalau korang jd aku..Apa korang bt??????

Kenapa dan Mengapa

With everything goes around me...
Aku kini selalu tertanya2...Kenapa...
Kenapa bil alelaki nak beristeri lebih dari seorang..Dia selalunya akan menyebut.."Ikut Sunnah Nabi..'
Apakah memang itu alasan terbaik untuk menambah seorang lagi isteri???
Kenapa amal ibadat selain menambah isteri x plak dikaitkan dengan Sunnah Nabi???
Kenapa ya???
Itu di pihak lelaki...
Di pihak wanita pula....
Sekiranya dia bakal berkongsi kasih dan mungkin bakal merampas suami wanita lain..Jawapannya cukup mudah....'Dah jodoh...'
Betol k dah jodoh???
Seandainya direstui oleh yang pertama...Kisahnya mungkin berbeza...Seandainya tanpa restu yang pertama???
Mcm mana tuh ek???



Sunday, December 27, 2009

Masalah


Kata orang, masalah boleh diatasi dengan bersabar...

Kononnya masalah akan cair sendirinya seperti air batu...
Tetapi ingatlah bahawa masalah jika dibiarkan, ia mungkin akan menjadi semakin keras seperti batu dan semakin berat hendak memikulnya....


:: :: ::

Tuesday, December 22, 2009

I'm Back..

Hello everybody...
Emm..Ada lg k yang dtg jengok blog aku nih???
Almaklumlah...Dah lama sepi..Bersawang...
Mcm ni lah kalau dah PENYAKIT MALAS datang melanda...
Walaupun aku tengah bercuti panjang...
Tapi mood nak add entry baru mmg xde....
Huhuhu...

Tahun 2009 dah nak berlabuh...Menjelma 2010..Bermakna umur aku meningkat setahun lg....
Huhuhu....
Apa azam tahun baru korang?????

Wednesday, November 25, 2009

PENANG DAY 1


Like my plan before… cuti kali nih aku awal2 dah plan nak ke Penang…Nak habiskan a few of my semester break kt Penang..So, pada 19 Nov 2009… aku pon merayap la ke Penang…Aku akan menginap kt umah my friend…Wan Junaidah….

The best is, kali nih aku dtg ke Penang naik pengangkutan awam… Saja aku pilih pengangkutan awam, sbb nak mengimbau kembali kenangan zaman aku suke lepak2 kt Penang dulu… Sekitar penghujung tahun 90an…

Dr Pt Buntar, aku naik bas Bumiwira Express menuju ke Butterworth. Hehehe.. bas nih la yang aku naik jaman dolu2 kalau nak ke Penang…

Sampai Buterworth aku ambik feri ke Pulau… Wahhhh..Seronoknya naik feri…Lama dah x naik feri..Last naik hujung tahun lepas, masa aku kene outstation kt sini.. Pg keje n pg holiday mana sama feelnya..kan3???

Dr jeti aku ambik bas RAPID PENANG menuju ke Kompleks Bukit Jambul…Sampai BJ, ish3… X seperti sebelum nih..Dolu2 BJ la yg paling gempak kt Penang nih..Skrg nih??? Alahai…Mcm hidup segan mati xmau…Dulu2 kt sini ada ice skating….Jaman tuh org berpusu datang BJ..Memang meriah..Skrg nih??? Dikuasai oleh BANGLA…..INDON……MYANMAR..Huhuhu..Sangat menyakitkan mata….

Around 6, Wan ambik aku kt BJ, pusing2 lg dgn Wan n then balik ke rumah dia…Dekat j dgn BJ…. Then lepas semayang maghrib, aku g dinner dgn Wan kt Sg Dua…Dinner kami bukan Mee Udang hookaayyy… Pizza Hut j..Hehehe…Yang best tuh, kawn Wan iaitu Ummu Salmah yang taja dinner kami bersempena dengan advanced birthday celebration sorang lagi kawan Wan iaitu Kak June… Thanks Ummu!!!!!

Lepas dinner dengan perut yang dah nak MELETOP sbb FULL TANK… Kami lepak kejap kt pantai near to Queens Bay Mall….. Memandang ke QBM, aku terpikirkan menu Japanese Food yg belum aku dapat lg…. Takpa2…Tomorrow will be the day..Aku nak carik jugak Japanese Food tuh…Hehehe

Daa….. That was the story for my 1st day at Penang….

p/s: Opppsss…Nak update, masa jalan2 kt BJ…Aku sempat rembat sepasang kasut NIKE….Merah Hitam kalernye…Cunnnn…Alahhhh...X ble nak upload gambaq plak.......Nanti2 la ek...huhuhu

Sunday, November 15, 2009

Nama Oh Nama

Sabtu baru nih kan aku ke Hulu Perak (Grik) rumah akak aku….Akak aku nih tinggal kt Felda….Suami dia selain peneroka felda..Juga merupakan Ustaz n bertanggungjawab mebguruskan nikah kahwin penduduk2 di felda tersebut…

Ewahhh…Bukan tu yer topic aku kali nih…Bukan pasal nikah kahwin. Tapi pasal nama….hehehe..Al kisahnya, dalam perjalanan aku ke sana..Kali nih aku dera anak buah aku untuk jd driver aku…Aku dah malas nak drive…Nak bersuka ria plak di sebelah pemandu….
So dalam perjalanan tuh sempat la aku memandang sekeliling….Lepas j tol Kuala Kangsar, menuju ke Grik…Aku mula la kuarkan buku nota kecik aku untuk bt catatan…Korang tau kenapa??? Sebab aku dah temui sesuatu…

Aku temui nama pelik2 untuk kampung2 sepanjang perjalanan tersebut..Pelik ada…Kelakar pon ada….So aku mula mencatat…Apa yg aku dah catat?? Meh kita sama2 tgk….

· Lubuk Merbau
· Lubuk Panjang
· Kpg Merbau Tua
· Kpg Langkor Hulu
· Kpg Baru Liman Kati
· Kpg Changkat Jambu
· Kati
· Kpg Tiong
· Sungai Terap
· Kpg Chuar Hulu/ Hilir
· Dusun Pulas
· Kpg Seterus
· Sauk
· Kpg Biong
· Kpg Changkat Pinang
· Kpg Changkat Duku
· Kpg Ngor
· Kpg Jenalik Hilir
· Raban/ Durian Pipit
· Kpg Changkat Berangan
· Lata Kekabu
· Kpg Beng
· Chepor
· Kpg Luat
· Kpg Dapi
· Kpg Gelok
· Kpg Bukit Sapi
· Kpg Gua Badak
· Gua Gelap
· Padang Grus
· Selat Pagar
· Kpg Air Kala
· Kpg Kenering
· Sungai Bah
· Air Jada
· Kpg Belum Baru
· Kpg Belum Lama
· Kpg Malau
· Kpg Padang Jeri
· Kpg Tanjung Kasau


Yg aku bold tuh adalah nama kampung yg aku rasa pelik dan SEDIKIT KELAKAR!!! Hahaha..Mungkin ada sesaper yang tau kenapa kampung2 nih dinamakan dengan nama2 tersebut??? Ish3....Nak kena siasat nih.....

Friday, November 13, 2009

Butang Vest Pak Uda

Ini mmg scene lawak..Bg aku la kan..Tp bg pemuda itu..mungkin hr palin MALANG...SIAL...XDAK ONG bg dia....
Meh aku ceritakan...

Kisahnya...Selasa baru nuh..Aku g la bank..Ada urusan nak bank in duit untuk beli baju sempena reunion kami yang x lama dah nih....
So aku pon menuju la ke bak Encik Rimau kt Bandar Pt Buntar...Aku doa2 x ramai la org....Alhamdulillah..Mmg x ramai org pon...Ala just nak bank in through Deposite Cash Machine j pon...

Tp kene Q la jugak...Depan aku ada sorang pakcik tgh berurusan..Lepas nih turn aku la plak...
Dalam dok tunggu...Pandang keliling....Aku terpandang seorang lelaki yg JATUH DALAM KATEGORI LULUS PIAWAIAN SIRIM!!!
So sementara tunggu turn tuh..Baik aku cuci mata..Usha mamat tuh dulu....Hehehe..So aku bt la keje sampingan...Usha2 mamat tuh...Emmm dia nampak kemas degna kemeja putih...vest kelabu..sclack hitam....Tapi tetiba aku kesan sesuatu....Korang tau apa???
Vest nya dibutangkan VERSI PAK UDA la....Huhuhu
So kerana x tertahan nak gelak...Aku senyum2 n sengih2 la sengsorang....

Nak jadik kisah...Mamat nih perasan la plak aku dok senyum2....
Dia pandang balik kt aku n senyum balik..So aku berbalas2 senyuman la dgn dia....Sampai turn aku...Cecepat aku setelkan urusan aku....Ingat nal blah terus la...Rupanya...Mamat tuh tunggu aku sudah urusan...N dengan wajah yakin dia tegur aku....

'Hai....Kita kenal ?? Sbb dr td saya tgk awak asyik pandang n seyum pada saya...'
'Kita kenal k?? Atau awak kenal saya?'
Wahh bersopan sekali orgnya....
Anak sapa la nih....
(Tapi aku mengesan ada sket unsur2 nak jual minyak dalam nada perbualan dia)

Korang tau aku jawab apa???
'I x rasa kita kenal satu sama lain...'
'By the way..i just nak bgtau u...Butang vest u...'
Sambil bibir aku, aku muncungkan ke arah vest dia....

Bila dia memandang j ke arah vest dia...
Aku tgk muka dia mcm muka mayat....X berdarah..pastuh bertukar plak warna jadik merah....
X tunggu lama...Lepas sedekah kt aku satu senyuman masam2 manis...dia blah...
Membawa sebakul perasaan malu aku rasa...

Huhuhu..

Pesanan untuk pemuda itu: Sorry yer sedara..xde niat nak malukan awak....I'm just telling the truth...

Monday, November 9, 2009

Update


Alhamdulillah.
Aku dah selamat tiba kekampung..
Gerak dr Sg Buloh (rumah my sis) around 7.45 am, Arriving Tg Piandnag lebey kurang kul 11 pg...
Hahaha..

Perjalanan yg sangat la bongok bg aku...
Mana x bongokkkk...Drive sengsorang..Dan hari nih aku jadik ratu berhenti si PIT STOP...Hahaha

Mana taknye...Sampai RnR Rawang aku benti....(Baca buku jap...gk pemandangan keliling..)
Sampai RnR Tapah aku benti...(Lama sket...Benti g cari jajan...Pastuh p toilet...Baca buku sket...)
Sampai RnR Sg Perak..Aku benti jugak...(Baca buku jap...gk pemandangan keliling..)
Sampai RnR Bukit Gantang..Pon aku benti...(Carik buah potong..Nyum)
Hahaha...

Dan pemanduan aku sangat la sopan santun...Penuh berhemah...
Aku main 90-100...Tp almost bawah 100 j aku pg...
Wahhhhh...Berhemahnya...
Korang jgn xtau....





P/S: Kalau semua pemandu mcm aku.......Selamat la jalanraya kt Mesia nih....




Sunday, November 8, 2009

Kenapa Filem Diklasfikasikan


Semalam kan aku nonton The Time Traveller Wife (TTTW)...
Dan semalam jugak aku agree filem2 yang ditayangkan tuh diklasifikasikan....
Mana x nye...Ada kisah la plak semalam dalam panggung tuh...
Meh aku nak citer...

As usual la kan...Pilihan aku untuk menonton dalah citer2 romantik...
So sudah semestinya citer TTTW nih termasuk dalam kategori 18SX..
So adegan dalam citer nih nak kata panas tuh bg aku xpon..Biasa2 j...Tapi MEMANG X SESUAI untuk kanak2..
Nak dijadikan cerita, seat hujung satu line dgn aku...Satu akak nih laki bini nonton citer nih...Bukan tuh j..Diangkutnya anak2 sekali...Anak2 dia kecik lg....Agak2 aku la...5-6 tahun la usianya...

Citer TTTW nih...Biasala kan..Pasal cinta...Romantik...So banyak jugak la adegan atas katil....
Adegan romantik lain..X payah cakap la kan...Memang ada.....
Ditambah lagi..Si hero yang merupakan seorang Time Traveller dan apabila dia mengembara merentasi masa, tiba ke destinasi....Dia tiba dalam keadaan BOGEL!!!!
So u all bole imagine kn????
So bila tiba scene nih..SI anak akan bertanya mak dia...
'Mama....Kenapa abang tuh bogel??? Kenapa abang tuh jalan x pakai baju..bogel..'
'Knp mama???'
X k haru nak menjawbnya..Tergagap2 jugak si emak menjawabnye..Terpaksa la dikelentong anaknya tuh....
Ada lagi satu scene...Nih Scene atas katil...
Si anak tanya mak dia...
'Mama..Apa abang sama akak tuh buat mama???'
'Kenapa diorang berdua x pakai baju????'
'Kenapa drg cium2 mulut mcm tuh mama???'
Haaaa....Kan dah haru biru sekali lg....

Bagi aku...Salah akak tu la kan..Sape suh angkut anak masuk panggung tgk citer tuh...
X ke awak pon pening nak menjawab.....
Huhuhu....




Align CenterMoral of the story : Korang kalau ada anak n nak bawak anak2 u all tgk movie..Make sure kene dgn tema ek....Kang x pasal2 jadik mcm akak iteww....

Saturday, November 7, 2009

The Time Traveller's Wife


Alhamdulillah..TERTUNAI IMPIAN...
Impiannya nak menonton filem Time Traveller's Wife....
So tadi aku nonton la show nih dgn bertemankan Nurul n Shida (dua2 ekor nih anak buah aku) n also Sakthi (my offismate)...
Kami berempat menonton show kul 1.30pm....

Komen aku sal citer nih???
Sangat kene dgn selera aku....Kene sesangat...Aku jadi jatuh cinta dgn Henry....yang menyintai dan menyayangi Clare sepenuh hati.....Kagum dengan Clare yang setia dgn cintanya pada Henry.......

Awalan cerita sampai la 95% cerita berjalan.....Aku ingat kali nih aku akan menonton movie TANPA TANGISAN..Hahaha...Rupanya aku silap...
Penghujung cerita....Ketika perpisahan Henry dan Clare....'hujan' lebatttttt....Huhuhu...
Cissss...Nangis ropanya aku....
Tapi aku puas hati...Citer nih memenuhi piawaian aku..Piawaian org yg giler citer2 romantik mcm nih..Hahaha
Puas hati sesangat...

Dan tadi..
Aku sempat ke MPH Bookstore untuk membooking novel bestseller - The Time Traveller's Wife....







p/s: Henry adalah seorang LIBRARIAN...Aku jugak seorang LIBRARIAN...Tapi aku bukan TIME TRAVELLER'S ok....Cuma aku berharap masa menemukan aku dengan lelaki seperti Henry..Bukan seorang Time Traveller's..Tapi lelaki yang menyayangi dan menyintai aku sepertimana Henry menyayangi dan mencintai Clare....

Nur Kasih Yang Sentap

As usual...Jumaat malam..Hidangan mata aku adalah citer Nur Kasih kt TV3..
Tp semalam...Mmg gila babi aku bengang...Bengang dgn Sarah...
X ble tahan...Bahang j aku tgk Sarah...
Khabir2...Pandai ko memainkan perasaan penonton...
Jahat ko Khabir...
Owhhh..Khabir yg aku maksudkan adalah Khabir Bhatia..Pengarah citer tuh....

Dan nak bgtau sebenarnya...
Aku tgk citer tuh..Bukan j sbb citernye best...Tapi sebab Remy Ishak berlakon dalam citer tuh...
Hahaha...
Ni sorang lg Hero Malaya yg aku sangatla suka selain Fahrin Ahmad (sudah semestinya..)
Emm....

Semalam sentap giler masa hujung citer..Ada k patot Adam (aka Remy) kena bom masa dia p Mumbai....Sungguh berdosa si Khabir n the gang kalau Adam mati...
Huh...Memang aku SENTAP!!!!!











p/s: Hari nih plannya mau menonton The Time Traveller's Wife @ Alamanda Putrajaya....Hisshhh...Xcitednya...

Wednesday, November 4, 2009

Hampir ke Garisan Penamat

Hahaha...
Waktu2 yang sangat ditunggu...
Hari nih merupakan hari terakhir kelas untuk semester nih..
Alhamdulillah selesai dah semuanya....
Semalam aku n klik dah selesaikan our presentation...
Lega den..Hahaha
Hari nih pg kelas...Just nak pg join kawan2 lain present...
Tgk drg punye persembahan...
Hehehe...
Bole x kire yg cuti aku dah bermula semalam??
Lepas habsnya kelas???
Hehehe.....


p/s: Untuk kengkawan yang bakal present hr nih...Good luckkkkk...........





Saturday, October 31, 2009

GOSSIP - Aku Turut Jadi Mangsa...

Sabtu
Sepatutnya jadi hari untuk aku bermalas malasan...
Hari untuk aku merehat2kan diri...
Hirup udara nyaman...
Santai..

Tapi kali nih...Sabtu aku bt pertama kalinya x aman...
Kacau bilau...
Hahaha
Semuanya kerana satu SMS GOSSIP!!!

Aku ingat artis j akan jadi mangsa gossip...Rupanya aku pon x terlepas dr kene gossip..
Begini kisahnya....

Pagi nih aku bangun awal...
Siap diri...Mandi bagai...
Hari nih aku ber Sabtu di Setiawangsa...
Rumah akak aku....
Lebih kurang kul 8++, aku dengar satu msg masuk....
Aku masa tuh tgh membantu Nurul nak masak Spagethi....
So aku biarkan j....
Lepas pada tuh...Aku dengar ada lagi bunyi msg masuk....
Banyak tuh..berderet2....
X ble jadi nih..Penting kot...
Aku pg la jengok hp aku...
Huhuhu...
Banyaknya msg masuk...Miskol lg...
Aku ambik inisiatif..Baca MSG PERTAMA dulu...
Membuntang mata aku bila membacanya...

"Geng IS220, Dengar citer HASNIDA akan KAHWIN dalam waktu terdekat."
" Boleh la kita pg bt rombongan"
" Sumber maklumat : Man"


Terlopong aku membacanya...
Bila masa plak au nak kawin?? Dengan sapa?? Orang mana???
Wah..AKu bc msg lain...Rata2 drg semua adalah classmate masa kt Uni dulu..Semua SMS adalah berkisar gossip terbabit....

Kelas ko... X pasal2 hr nih aku kene gussip..
Penat aku xplain kt drg...Yg x percaya xplanation aku pon ada..
Yg merajuk aku x inform aku nak kawin pon ada....
Alahai...
Sian korang ek....Mempercayai gossip yg 100% x betul...
Hahaha....
Aku pon penat hari nih..
Penat kerana AKU DIGOSSIP..
Dan gossip tuh plak...X betol langsung walaupun 0.001%...

Tapi aku harapkan...Gossip nih sebagai DOA untuk aku...
Aku x marah pada yg menyebarkan berita..Aku x marah pada yang memberi berita...
Semoga GOSSIP nih BENAR2 BERLAKU pada diri aku..AMINNN





-yang kene gossip-
~Iedajake~

Thursday, October 29, 2009

Kenapa Aku Isi Petrol di SHELL???

Kengkawan...
U all isi petrol kt mana??? BP? PETRONAS? CALTEX???
Ada beza k isi kt stesn2 nih???
Emm skrg nih PETRONAS kebanyakknya jual RON 95 jer kan..Almaklumlah...Menyahut seruan kerajaan yang tengah gila2 promote Ron 95 kekdahnya....
Pilihan aku???
Sejak aku beli kereta..Aku isi kt SHELL...
Ntah..Xtau kenapa aku memilih untuk isi kt SHELL...
Mungkin sebab daya tarikan FERRARI tuh kot...
Konon la kan...X dapat beli FERRARI...Isi minyak yg sama dgn minyak yg diisi kt keta F1 Ferrari pon jadik la....Kekdahnya...Hahaha
Tapi skrg nih..Aku dah tau..Kenapa aku mengisi petrol di SHELL....
Huh..Patotla aku rasa dekat j dgn SHELL...
Sebab apa???
Korang scroll la ke bawah nih ek..
Tgk la sendiri.....
Ish3....


@@

@@

@@

@@

@@

@@

@@

@@

@@

@@

@@

@@



FA dah jadik duta SHELL FUELSAVE la....Kelasss.....No wonder la aku mengisi kt SHELL....Hahaha

Tuesday, October 27, 2009

Fasa Demi Fasa

Hari nih aku punggah2 album lama....
Selak punya selak jumpa la khazanah2 lama...
Huhuhu..
Gambo2 aku zaman sekolah...
Ya Allah...Guling2 aku gelak....
Ada 3 fasa semuanya gambar2 aku zaman sekolah..
Adoi..Naifnye aku zaman tuh..
Hahaha..Zaman bebudak kan....Sabo j la....

Fasa 1..Masa nih form 4..Baru nak pandai gedik2 siot....

Fasa 2: Aku dok hostel masa nih..Keji siot...Mcm gadis ayu gitu...

Fasa 3: Masa nih Form 6..Dah beso dah sket....Hehehe


p/s: Korang tgk la sendiri ek...Keji siot....Hahaha..........




Monday, October 26, 2009

X Lama Dah....Aku Nak Balik Kampung....

Ish3..X lama dah..
2 minggu j lg....
Aku akan balik ke kpg..Nak habiskan cuti semester aku kt kpg..
Almaklumlah raya baru nih kan aku x balik kpg....
So sudah semestinya cuti 5 minggu nih aku nak habiskan kt kpg....
Hehehe...best3....
Kepada kengkawna yg bekerja tuh...Especially kepada kawan deejavu ku iaitu IZA SHUHADA please yer darling..jangan jeles tau...(menyebut dgn nada ala2 manja2 dan nak kasik jeles gitu..)
Aku bercuti 5 minggu j...
X lama mana pon...Pastuh balik la aku ke Kajang nih...
Perjuangan belum selesai....




p/s: Sangat teruja di kala ini......


Gila Bosan

Sumpah..
Sengsorang kt umah nih...
Memang aku bosan..Selalu ada makcik tuh bt kawan gaduh...
Dia lak pg keje....
Bosannnnn....
Huhuhu....
Nak nyanyi2 ikut lagu2 dalam radio pon x jalan...
X best sbb xde geng....
Sunyi la...........





p/s: Gila babi bosan nih..Nak bt assignment pon malas....Aku update la blog....BOSAN TAHAP DEWA nih.....




LIBERAL

Untuk kali ini...Sekali ni...
Aku memutuskan untuk berada di garisan tengah....X akan masuk ke sebelah kiri..mahupun ke sebelah kanan...

Aku tahu..Secara dasarnya yg kiri lebih kelihatan BERSALAH..Dan yang kanan..Dikelaskan sebagai kumpulan yang teraniaya...
Tapi siapa aku..Nak menghukum dan mengkelaskan mereka...

Kedua2 pihak adalah kesayangan aku...Membesar bersama dan berkongsi kehidupan...Itu miraclenya....Dan kerana di kiri dan kanan adalah kesayangan aku...
Aku berkeputusan menjadi LIBERAL....Berdiri di garisan tengah...
Melihat dengan rasa simpati adegan demi adegan yang berlaku...Biarlah...Biar mereka mengatakan aku manusia yang x berpendirian kerana bertindak tidak menyebelahi mana2 pihak...

Itu prinsip aku..Itu keputusan aku..Aku berhak menentukan dimana aku mahu berdiri...



p/s: Tapi kenapa orang lain yang menyalakan api..Aku yang turut sama disabitkan kesalahan??? Memang TIDAK ADIL.....

Saturday, October 24, 2009

Makan-Makan Session

Dah terlepas..
Tapi tetap meriah..
Tadi aku sempat hadir sesi makan2 yang dianjurkan oleh komuniti tempat aku tinggal nih..
Walaupun dah terlepas bulan Syawal..Tapi sesi makan2 tadi tetap meriah...
Seronok dapat kenal kawan2 jirang tetangga...
Meriah....


p/s: No foto sbb aku x bermiant nak klik2 tadi..hehehe




Friday, October 23, 2009

Finally It's End!!!

Finally my session for this semester came to the final destination..
Wah..So happy
Semalam aku berjaya sudahkan my last paper for this semester....
Lega..Skrg nih tinggal satu FINAL PRESENTATION j lg yang akan happen pada 3 dan 4 November nih...
Lepas pada tuh...Aku akan bercuti untuk tempoh lebih kurang 5 minggu....
Mana destinasi aku???
Will tell soon...Xde plan pon g holiday...
Just ke satu tempat untuk RELEASE!!!!






p/s: Doa2 agar dapat result yg FLYING COLOR...Mudah-mudahan..Amin....

Tuesday, October 6, 2009

PENGUMUMAN!!!! Blog Ini Akan Sepi Buat Seketika

Salam
Diumumkan bahawa blog ini tidak akan dikemaskini atau dengan kata lain xkan ada entry baru sehingga diberitahu kelak.
Ini berikutan, Tuan punya blog aka AKU SENDIRI akan bertarung mengharungi FINAL EXAM..
HARAP MAKLUM!!!!

Sampai jumpa lagi...


Nota : Kengkawan....Doakan kejayaan aku ek....Amin....

Thursday, October 1, 2009

BLOCKED!!! Dan Aku Pon Kantoi....

Lokasi : LAB Komputer Fakulti Pengurusan Maklumat, UiTM
Tarikh : 30092009
Masa : 0620Pm

Dan aku pun kantoi!!!
Ini kisahnya...
Masa tunggu lecturer masuk kelas....Aku seperti biasa melayan internet dulu....
Bukak sana...Bukak sini...
Tapi bukan bukak baju n kain ek...Bukak page kt web j...
Dan salah satu tempat yg WAJIB aku bukak adalah..FACEBOOK....
Tgh sedap melayan FB....Komen sana...Komen sini...Usha profile org tuh..Usha profile org nih...
Tetiba KUAR KT SCREEN...
'The page that u view is BLOCKED, Please contact your administrator'
Dan dengan sendirinya keje2 sampingan aku TERGENDALA!!!
Hahahha...
Dan aku pon KANTOI!!!!!



Nota x puas hati n ala2 sedih: Apa la salahnya aku bukak FB tuh...Bukan aku bukak web porno pon...Huhuhu



Tuesday, September 29, 2009

The Day

Semalam kengkawan ramai yang memulakan tugas....
Setelah lama bercuti...Sempena Cuti Raya...
Hari nih giliran aku plak..
Masuk kelas lepas 2 minggu cuti..Gila lama aku rasa...
Tapi assignment?? Nan Ado.....X buat pon...Huhuhu
Takpa..Hr nih p kelas dulu..Ambik mood....
Pastuh baru kita usahakan assignment..
Jahatnya statement aku kan?????



Nota: Jumaat nih Raya...Insyaallah....



Sunday, September 27, 2009

Tetamu di Syawal ke Lapan...

Sblm nih aku dok komplen kan..Yg rumah aku nih xde tetamu pon masa raya baru nih...
Hari nih..
Dah masuk raya ke 8 dah ha...
Tetapi aku dikejutkan dengan kehadiran tetamu
Tu dia...Tetamu dr Gombak tuh....Xde la jauh..Tp kire surprise la jugak...
Sbb rumah aku nih dh tunggang langgang dgn assignment aku..
Tetiba da tetamu plak...
So kire surprise la kan...
Hehehe....
Makcik n Pakcik aku dr kampung - Perak datang beraya kt umah aku dgn kazen aku yg dok Gombak....
Hahaha..Dah masuk raya ke 8, ada jugak tetamu yang bertandang...
Hehehe..Makcik aku tuh rindu kt aku la tuh...
Kekeke...Kan aku x balik kpg raya baru nih...
Hehehe
Takpe2..November nih..Sebulan aku kat kampung....
Pulun sakan....
Hehehe





Nota: Gambar nih xde kene mengena dgn entry di atas ek....Saja aku tempek gambo nih..Candid raya pertama baru nih....Hehehe

Thursday, September 24, 2009

Gangguan Liputan BLUE..Sangat BODOH!!!!


Aku pengguna
Dan skrg aku sangat MARAH!!!!
Aku baru sebulan menggunakan talian CELCOM BLUE..
Tapi hari nih..Aku sangatlah sakit hati...
Ada k patut..Line tetiba BERMASALAH mcm tuh j...
Call customer servis pon x dapat..
Apa ke BONGOKNYA tuh???
Aiiiyaakkk.....
Sangat SAKIT HATI...
Mujur broadband aku ok....
Kalau tak...
Mmg tujuh keturunan kene sumpah dengan aku!!!!





Raya Ke-5, Rumah Aku Dah Sunyi Sepi

Giler bosan..Rasa baru semalam je aku huha2..gelak2 kt umah aku nih...
Riuh rendh umah aku nih...Anak2 buah aku dok main kejar2...
Yg besar2 bt hal2 drg..Yang kecik dengan cara drg sendiri.Aku n akak2 aku dok berbual2 sampai tgh malam...
Giler seronok...
Tapi hari nih..Raya ke-5...
Semua orang dah balik umah masing2....
Akak aku yg sorang tuh dah balik ke Sg Buloh....
Yang sorang lagi plak dah balik ke Perak...
Huhuhu...
Skrg nih umah aku giler sunyi....
Dah mausk raya ke-5..baru la aku rasa sebak...
Baru la aku rasa sunyi....
Sungguh x best...
Huhuhu...



Monday, September 21, 2009

Tetamu Di Raya ke-2

Dah masuk raya ke-2..Baru la rumah aku nih terima tetamu...
Hahaha...Nampak sangat xde tetamu rumah aku nih..Huhuhu
Tetamu yang datang kali nih adalah tetamu jauh u...
Datang nun dari kampung kt Perak....
Hahaha...
Sebenarnya tetamu yang datang berkunjung nih adalah akak aku dan keluarga dia...
Datang dari Perak nun....
Meriah rumah aku malam nih..
Hehehe....




Nota: Hows u all punye raya??? Menarik k???

Sunday, September 20, 2009

The Day...

What a wonderful day..
Walaupun x balik kpg..Xdak mood raya...
Tapi aku ttp bergembira jugak kt umah aku nih...
Happy....
Ntah apa yg di happy kan pon aku xtau...
Hahaha...
Yg penting aku bergumbira....
Lantakla kan..
Tanpa baju raya..aku ttp berdress n bersunglasses raya....
Hahaha...
ENJOY UR RAYA....
X caye aku happy?? Tgk la kt bawah nih....
Hahahaha..Hohohoho....

@

@

@

@

@

@

@

@

Friday, September 18, 2009

New Stuff

Emmm...
Sangat suka...
Akunye new stuff dah siap..Semalam lepas berbuka kedai call....
Malas dah nak kuar...So aku decide hari nih j la aku pg ambik...
Pagi nih keluar g kedai beli sket barang2 umah...
Lepas tuh terus pg kedai yang dimaksudkan....
Apa barang tuh???
Hehehehe..Lama dah aku berkenan..Dapat jugak akhirnya....
Hehehe....
Apa tuh???
Sun Glasses baru la....Hehehe..
Sangat suka.....
Sblm nih aku ingat BONIA untuk makcik2 j..
Tapi bila try2 ok la plak..Berkenan..
So kalau dah berkenan dna CINTA PANDANG PERTAMA (as usual..aku selalu tewas dgn cinta pandang pertama.....huhuhu)
Harga????
Aku beli ikut kemampuan aku j....kan skrg ekonomi meleset....
So dapat la bende tuh dgn harga RMXXX....
Semampu poket aku la....
Hehehe.....Tgk la hasilnya..
Aku sangat PUAS HATI!!!
Tgk la ek hasilnya..
Hasil mengeringkan poket...
Hehehe...
::

::

::

::

::

::

::

::

::

::






Nota : Xde baju raya..Kasut raya....Tapi aku ada SUNGLASSES RAYA...Yippie!!!!!!

Thursday, September 17, 2009

Salam Aidilfitri..


Walaupun hari raya bakal menjelang 2 hari lagi...
Aku awalkan sikit entry khas ucapan raya nih...
Maklumla...Besok2 dah ramai yang balik ke kampung n mula bercuti raya...
Oleh itu, dikesempatan ini, aku ambil kesempatan untuk mengucapkan

SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI MAAF ZAHIR DAN BATIN

Semoga bergembira di hari raya disamping insan2 tersayang..
Andai ada salah dan silap...
Kemaafan yang saya pohon....




Nota: Tahun nih tahun pertama aku x balik kampung n raya di perantauan...Dan tahun pertama jugaklah aku beraya di rumah baru.....Yeehhhaaaaa....

Wednesday, September 16, 2009

Jejak Kasih

Waktu : 9.30 mlm
Lokasi: Depan TV.... Ruamh aku di Puncak Saujana

Tiiittt...ada msg masuk...tertera di skrin hp aku - ' Salam....Apa khabar?? Sihat?? Dah berkeluarga??? - Ct Masnissah'
mcm nak melompat aku tgk msg tuh...Buntang mata aku....Betol k apa yg aku baca kt skrin tuh..
Meh nak citer..Dia sebenarnya kawan lama aku..Dah lama lost kontek..Sejak tahun 1996...Giler lama kan...dah lebi 13 tahun.....Huhuhu....
Rahmat Ramadhan kot..Tu yg kami bertemu semula tuh....
Seronoknya..Jumpa kawan2 lama....Insyaallah..Kalau sampai aku ke Penang November nih...
Kami akan set appoinment...Yes!!!!




Nota: Happy sgt dapat jumpa balik kengkawan lama....





Tuesday, September 15, 2009

It's End


Yeaaa...
Semalam my class turn to the last class...Not for this semester but just for raya break..
Sangat happy...Tapi dalam hapy2 tuh sebenarnya banyak assignment nak kene siapkan...
Just like that...
U all semua mcm mana???
Bila start bercuti???
Bila dihitung2..Aku akan bercuti untuk 14 hari...
14 hari yer kawan2...Kelassss...
Hehehe....




Nota: Hahaha...Sedang membayangkan aku bersenang lenang selama 14 hari (Purak2 happy n lupakan assignment yang banyak..)

Friday, September 11, 2009

Menanti Dengan Penuh Sabar


Tiap kali menjelang raya....
Aku mesti ternanti2..Tapi aku rasa...
Bukan aku j yang tertunggu2...Aku rasa semua orang....
Emmm....
Apa yang aku tunggu???
Bukan duit raya....
Tapi tiap2 tahun aku menanti...
IKLAN HARI RAYA PETRONAS...
Selalunya iklan2 dr PETRONAS sangat la menyentuh jiwa...
Tapi tahun nih..Tanpa sentuhan Allahyarham Yasmin Ahmad...
Mcm mana la ek hasilnya???
Aku terus sabar menanti....






Jumaat - Adalah Hari Malas

Kejapnye..Dah Jumaat dah....
Raya pon x lama dah...
8 hari j lagi...
Emm..Hari nih xde kelas...
Malas betol...Memang hari nih adalah hari bermalas malasan untuk aku....
Hehehe...
Untuk Semua..Selamat Berhari Minggu....


Thursday, September 10, 2009

Cuti Awal

Semalam masa kelas MKM710,
Dpt satu GOOD NEWS...
Lecturer dah batalkan kelas MKM710 minggu depan...
So ada sorang lg lecturer yang harus diayat supaya membatalkan kelas dia Khamis depan...
Hehehe...
Petang nih...Misi akan dilancarkan...
Kengkawan kelas KMK730....
Sila mainkan peranan masing2....
Hehehe...


Nota ala2 malas nak pg kelas pd minggu depan : En Safawi...Please...Batalkan la kelas Khamis depan...Huhuhu

Wednesday, September 9, 2009

090909 - Cute Number

090909...
Cantiknya number....
Kan kawan2???
Tapi xde yg special pun utk aku pada tarikh nih..
Xtau la kot2 miracle happen kejap lg....
Masih ada beberapa jam sebelum 090909 berubanh menjadi 100909...
Hehehe....
So guys....Happy 090909...


p/s: gmbr yg diambil pd 090909...

Tuesday, September 8, 2009

Entry Khas Untuk Kawanku - Iza Shuhada

Tu dia...
Tgk ke tajuk entry, dahsyat giler..
Tp sebenarnya xde mende pon...
Hahaha..
Memandangkan cik kak nih dah tanya pasal my New Lappy Bag...
Nih dia aku postkan entry khas untuk Cik Kak kita...
Hahaha....
Beg Lappy nih aku rembat jugak kt JJ Balakong..
Tp 3 week before aku beli New Stuff aku yg dipostkan kt entry sblm nih...
Kire mcm dah basi la...
Untuk Iza..
Inilah dia my New Lappy Bag...Polo...
PricewaterhouseCoopers????
Huhuhu..Rabak jugak poket ku....
Tapi nak bt mcm mana...
Cinta Pandang Pertama jugak nih...
Dan selalunya CINTA PANDANG PERTAMA ku ini kerap kali akan MERABAKKAN poket aku dan selalunya akan MELARIKAN DIRINYA DR BUDGET SEBENAR!!!!
Huhuhu..
::
::
::
::
::
::
::
::
::
::
::





Nota ala2 keji : Sesaper ada duit lebih n xtau nak bt p..Meh kasik aku...AKu tau mcm mana nak habiskan....Miahahaha

We Must Happy Always

Life is full of uncertainties...
We'll never know when our time on earth is up till its over...
So, take many picture,
Laugh much,
Take time to look up at the star,
Sing loudly,
Feel the cold wind,
Smile a lot
And
Love like you've never been hurt
Because
Every sixty second you spend is a minute of happines
You'll never get back....





Untuk Anak2 Sedara Acu


Tiap kali raya datang..Nih la yg paling WAJIB...
Kekadang kuih raya dah jatuh no 2..Tp yg satu nih....
Mmg la WAJIB!!!!
Anak2 sedara aku semua dah paham dah..Tiap2 tahun mmg akan ada habuan utk drg..
Tp x semua la dapat...
Ikut kategori..
Anak2 sedara aku ramai la...
BANKRUPT aku kalau semua nak....
So selalunya yg masih sekolah akan dapat habuan..
Lain dr tuh...
NAN ADO la jawabnya...
Apa benda tuh??
ANGPOW RAYA la wei....Apa lagi????
Tahun nih aku x balik kpg untuk sambut raya
Sian anak buah aku kt kpg....
Tkpe..
Akan dikirimkan kepada saudara yang pulang ke kampung...
Dn't worry anak2 buah Acu...
Hehehe...
Kalau ikutkan mcm kt atas nun...Dah siap isi dah tuh.....Tiap2 sampul tuh isinya berlainan...
Hahaha....
Kita tunggu saper yg kena????


Nota ala2 nak bankrupt: Setahun sekali j....Ok la tuh..Kalau kerap2....Korang kene la carikkan Acu korang nih Pak Su ek..Harap Maklum!!!!

Monday, September 7, 2009

New Stuff

As usual..
Aku kan suke habiskan duit..Walaupun duit tuh x berapa nak ada...
Tapi kalo sesekali kuar..Aku akan dapatkan jugak sesuatu...X kisah la..Jnji ada...
Last Friday (lama dah tuh..) aku ke JJ Balakong sama Kak Aida..My classmate...
Saje ikut dia pg redeem barang kt JJ...
Hehehe..... (korang percaya k aku g tgk2 j???)
Dah sah2 la aku angkat satu barang..
Kebetulan, beg sandang aku yg aku selalu guna kalau aku outing xformal...Udah menunjukkan tanda2 x bole dipakai lagi....
Hehehe.... Kebenaran okey..Bukan alasan....
Dah alang2 pg tuh..Aku intai2 la yang mana berkenan...
Tapi budget aku kecik j...Murah2 j..
Dalam 70-80 hengget ....
Aku selalu jatuh cinta pandang pertama...
Bila dah berkenan..Itu la yg aku nak...Xmo yang lain dah....
Huhuhu...
Harga?? Dah sah2 la over budget..Berganda2 plak tuh...
Huhuhu...
Takpelah..Jnji aku bahagia n puas hati kan???
Duit sendirik lgpon...
Bukan mintak duit kt orang kn...
Kalau aku x beli..Mau merana...Balik umah terbayang2 plak...
Setelah memintan pendapat Kak Aida...
Finally...
Aku angkat ini....
Sila scrool ke bawah hoccay....
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:








Detik Berbuka Puasa


Hari nih..
Berbuka sendirian lagik..
U all mcm mana??
Mesti seronok berbuka dgn keluarga kan???
Apa menu u all??
Aku hr nih makan roti john mini sama kuih jongkong...
Cukup la tuh
Yang x bestnya bukan apa...
Berbuka sorang2 lagi....
Bosannnnn...

Nota: Utk U all Semua..Selamat Berbuka Puasa....

Kemalasan

Alah...
Aku ditimpa penyakit yg tiada ubat..
KEMALASAN MELANDA..
Semua aku malas nak bt..
Dr keje umah..Sampai la Assignment2 aku..
Semua malas nak bt.....
Yang aku rajin..
NGADAP LAPPY j...
Hahaha...


Nota: U all ada ubat tak untuk penyakit nih??? Setakat nih..Aku blom jumpa lg ubatnya..Kalo jumpa..Bgtau aku ek....

Bertamu Di Kalbu

Ku genggam semilir malam
Tika rembulan menyinari
Lalu ku menadahkan
Kata cinta nan suci
Dan akan ku hembuskannya
Tika malam syahdu

Kerana dalamnya
Kasih sedalam lautan
Setinggi mentari
Tak mampu digapai
Oleh khayalan insani
Cuma dinaluri

Katakan bara melecur diri
Bisa memercik jalan nan luka
Dengan selasih balut pedih ngeri
Tiada berpaling setia

Adalah sejarah jadi saksi
Bulan bintang menghangat kasih suci
Kita pun terpaut dan bersatu
Dalam bebayang mimpi berseri

Ku layarkan asmara
Di pelabuhan setia
Akan ku rentangkan
Sang pelangi suci
Yang pastinya anggun di hati
Bertamu di kalbu

Nota: Bestnya lagu Jaclyn Victor nih..Sangat2 menyentuh jiwa....Romantik plak tuh liriknye... Emmm... Best3....

Dia Asalnya Dari Tulang Rusukmu

WANITA : Siapa yang paling kamu cintai di dunia ini?

LELAKI : Kamu!!!

WANITA : Menurut kamu, saya ini siapa?

LELAKI : (Berfikir sejenak, lalu menatap WANITA dengan pasti).

Kamu, tulang rusukku!

Kerana Allah melihat bahawa Adam kesepian. Saat Adam sedang lena tidur, Allah mengambil rusuk Adam dan menciptakan Hawa. Semua LELAKI mencari tulang rusuknya yang hilang dan saat menemukan wanita untuknya, tidak lagi merasakan sakit di hatinya...

Setelah berkahwin, pasangan itu mengalami masa yang indah dan manis untuk sementara. Setelah itu, pasangan muda ini mulai tenggelam dalam kesibukan masing-masing dan kelelahan hidup yang ada. Hidup mereka menjadi membosankan.

Kenyataan hidup yang kejam membuat mereka mulai menyisihkan impian dan cinta satu sama lain. Mereka mulai bertengkar dan pertengkaran itu mulai menjadi semakin panas. Pada suatu hari pada akhir sebuah pertengkaran WANITA lari keluar rumah.

Saat tiba di seberang jalan, dia berteriak "Kamu tidak cintakan saya lagi!!!". LELAKI sangat membenci ketidakdewasaan WANITA dan secara spontan juga berteriak "Saya menyesali perkahwinan ini! Kamu ternyata bukan tulang rusukku!!!"

Tiba-tiba WANITA terdiam, dan berdiri kaku untuk beberapa saat. LELAKI menyesali akan apa yang sudah dia lafazkan, tetapi seperti air yang telah tertumpah tidak mungkin untuk diceduk kembali. Dengan berlinang air mata, WANITA kembali ke rumah dan mengambil barang-barangnya, bertekad untuk berpisah.

"Kalau saya bukan tulang rusukmu, biarkan saya pergi. Biarkan kita berpisah dan mencari pasangan sejati masing-masing".

Lima tahun berlalu. LELAKI masih belum lagi berkahwin, tetapi berusaha mencari khabar akan kehidupan WANITA. WANITA pernah ke luar negeri tetapi sudah kembali. Dia pernah berkahwin dengan seorang asing dan bercerai. LELAKI agak kecewa bila mengetahui WANITA tidak menunggu, sepertinya.

Dan di tengah malam yang sunyi, dia meminum kopinya dan merasakan sakit di hatinya. Tetapi LELAKI tidak sanggup mengakui bahawa dia merindukan WANITA.

Suatu hari, mereka akhirnya bertemu kembali. Di airport, tempat dimana banyak terjadi pertemuan dan perpisahan, mereka dipisahkan hanya oleh sebuah dinding pembatas.

LELAKI : Apa khabar?

WANITA : Baik... kamu sudah menemui tulang rusukmu yang hilang?

LELAKI : Belum.

WANITA : Saya akan terbang ke New York dengan penerbangan berikut. Saya akan kembali 2 minggu lagi. Telefon saya kalau kamu berkesempatan.

Kamu tahu nombor telepon saya kan ? Tidak ada yang berubah.

WANITA tersenyum manis, berlalu di hujung lafaz "Selamat tinggal..."

Satu minggu kemudian, LELAKI menerima khabar WANITA adalah salah seorang korban Menara WTC. Malam itu, sekali lagi, LELAKI meneguk kopinya dan kembali merasakan sakit dihatinya. Akhirnya dia sedar bahwa sakit itu adalah kerana WANITA, tulang rusuknya sendiri yang telah dengan bodohnya dia patahkan.

Kita menempiaskan 99% kemarahan walau kepada orang yang paling kita cintai. Dan akibatnya adalah penyesalan. Seringkali penyesalan itu datang di kemudiannya, akibatnya setelah kita menyedari kesalahan kita, semua sudah terlambat....

Kerana itu, jagalah dan sayangilah orang yang dicintai dengan sepenuh hati... Sebelum mengucapkan sesuatu berfikirlah dahulu, apakah kata-kata yang kamu ucapkan akan menyakiti orang yang dicintai? Kira merasakan akan menyakitinya, sebaiknya jangan pernah dilafazkan. Kerana semakin besar risiko untuk kehilangan orang yang dicintai.

Jadi berfikirlah, apakah kata-kata yang akan dilafazkan sebanding dengan akibat yang akan diterima??



Nota : Aku masih menanti, siapakah dia yang akan datang padaku dan mengatakan aku adalah tulang rusuknya...I'm waiting....

Also THANKS to Mala sbb post entry nih kt blog dia..N aku dgn x malunya mengopynya..Huhuhu...Thanks Mala....




Sunday, September 6, 2009

Am I Greed???


Am i greed...
If i wish someone do something or a miracle happen in my life and the things happen, make me smile or happy or make me feel appreaciate...
At least????
Am i???




Saturday, September 5, 2009

Sesudah 52 Tahun...Tapi...

Kejadian nih berlaku Selasa lepas...Masa tuh aku dalam perjalanan balik ke rumah...
Aku kene lalui pekan Kajang yang bole tahan jemnya...
Berhenti di traffic light..
Aku menonton satu kejadian yang sangat menyentuh jiwa...
Seorang lelaki tua berbangsa cina..Berjalan dr sebuah kereta ke sebuah kereta meminta sedekah...
Melihat kejadian ini...Aku jadi terpikir...
Malaysia dah 52tahun merdeka...
Tapi masih ada rakyatnya yang mengemis sebegitu sekali...
Kasihan...

Friday, September 4, 2009

Kemajuan Teknologi : Walau Bagaimanapun...Anda GAGAL!!!!


Dilamar melalui telefon??
Apa komen anda??
Nih komen aku...
Senang j...
Bro...Kalu ye pon skrg nih dunia dh maju....Teknologi komunikasi makin canggih..
Tp please la...
Apa ko ingat si awek nih McDelivery k haper????
Sesuker j oder by phone..
Hello bro....Bawak la g candle light dinner k...
Campak bunga ROS SEJAMBAK k depan umah dia....
Patut la jugak....
Nih dah la propose by phone...
Sound direk plak tuh...
Ish..Ish...Ish....
Bro..Kalau ko dok AMERIKA...Awek tuh dok KL....Masih bole maap la kan propose by phone...
Nih tidak.....Musang sendawa pon dengar....
Dan lagi satu..Bg aku la...
Propose by phone nih...
Menunjukkan yg ko X SERIUS n X BERANI nak face to face...
Hallo bro..Aku rasa awek tuh x makan orang kot....
Apa ko nak takot dgn dia????
Ko takot kene rejek face to face ke????
Hallo bro..Nih kenyataan..Bg aku..kalau kene rejek face to face...
Tu lebih bermaruah!!!!
Haiii...Kalau dah gini gayanya....
Memang KOMPOM KENE REJEK la bro...
Hahaha.....
I'm sorry!!!!!


P/S: Secebis komen dr aku yang mula merasakan dirinya adalah Mrs. William....Diulangi...Mrs William...!!!!!



Thursday, September 3, 2009

Believe

"I Believe In The Sun,
Even When It's Not Shining.
I Believe In Love,
Even I Don't Feel It.
I Believe In God,
Even When He Is Silent."
So...Keep Your Spirits Up,
Hang In There, And Dont Be Afraid
To Feel Like The Morning Sun Is Shining...





LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin