Friday, September 26, 2008

Salam Aidilfitri

Hari nih, 26 September 2008 adalah hari last aku keje sblm balik kampung isnin depan.
Sabtu dan Ahad ni adalah persiapan akhir sblm balik kampung, check kereta, beli kuih and so on...
So guys....Selamat Hari raya Aidilfitri.. Untuk yang memandu balik ke kampung, hati2 di jalanraya..
Untuk yang x balik kampung, tunggu nanti kite balik kl...kita bawakkan kuih raya ek....
Untuk semua...andai ada salah dan silap sebelum nih...ada terguris hati, terguris rasa... Maaf aku pinta....
Bye...
Anything...nanti update ek...daaaa........
Siap dengan gambar aku balik kampung beraya lagi....hehehe

Wednesday, September 24, 2008

Hari Malang Aku??? I Write, U Decide

Semalam...23 September 2008
Xtau nak decide samasa semalam adalah hari malang aku atau x...
Tp mcm hari bertuah..sbb semalam gaji, siap dgn separuh bonos lg...
hehehe
Kisahnya bermula begini...
Kul 9, aku gerak p CIMB untuk bayar loan keta, sampai j nak ambik duit dulu kt ATM Maybank, sabar j la aku, sampai j kt ATM..tgk xde org..kengkonon aku terror la....sampai awal n xde org lg...Rupa-rupanya.. OUT OF SERVICE...Hampeh..
Turun tingkat bawah, ambik kt CIMB...kene potong singgit duit aku...sabar j la...Bukak j pagar CIMB, aku serbu...dapat Q no 5... ok la....
Masa tgh Q, baru tingat...Bil letrik lupe amik kt umah...kalau bole aku nak settlekan semuanya hari tuh jugak...sbb xnak pening2 bila balik raya nanti...
Sampai turn aku...bayar loan keta n tukar duit kecik untuk hari raya...RM300.00 aku tukar....
Balik umah kejap, ambik bil...pastu rasa nak p Post Opis B.B. Bangi, terus j aku kesana...sbb pk...ada 'Drive Through' senang, x payah paking2 keta...So aku terus kesana...usha line...xde org..so ok la...cepat la aku sbb xde keta yg Q..Malang sekali lagi...rupanya 'Drive Through' ROSAK...Hampeh...
Aku decide nak terus bayar jugak bil nih.... So aku drive ke PUSANIKA... mujur senang dapat parking...lega...Jalan la ke PUSANIKA... Ambik Nombor... No aku 122...Ada lbh kurang 7 orang kt depan aku...tkpelah..tunggu j...x lama mana pon..... Bila naik j no 120...bangun j akak tuh, Plup...Lampu padam...BALCKOUT la plak.........huhuhu
Dengan rasa yang bengang, aku pg turun kt mini market kt tingkat bawah..Aku beli air..panas nih...huhuhu
Balik opis...kengkawna opis tegur..pasal aku muka comm j...aku citer la dgn drg...pastu ada satu ayat drg yg bt aku rasa mcm SIA2 J AKU BERPENAT LELAH MENGEJAR POS OPIS, DAN AKU MARAH KT DIRI AKU SENDIRI... Begini ayatnya...'Pasal x bayar online j...bole apa bayar guna Mayban2U....
Bila dengar tuh..aku rasa nak nagis...Mmg pg tadi aku dah guna Maybnak2U...tp bt bayar bil ASTRO, Kedit Kad dll...bukan bayar Bil Letrik...
Tidakkkkkkkkkkkkkkkkk
Balik umah kul 5...lepak...makan (aku x pose)...kul 6.45 gitu...tetiba aku rase panassssssss...Letrik xdak la plakkkkkkkk
Huhuhu...Kul 9 baru ada balik..........
Begitulah kisahnya....
Apa pendapat korang????
Huhuhu....... malang x aku?????

Tuesday, September 23, 2008

Jason Mraz - I'm Yours

Lets enjoy d song...



Lyrics

Super Power Ben10.....

Hehehe
Sabtu lepas aku menjadi kanak2 semula...
Kesnye mcm nih...Aku jumpa satu alat permainan bebudak
Huhuhu... Bende tuh anak buah aku punye...
Bendenya mcm jam... letak di tangan...
Melalak2 aku dok jerit.... SUPER POWER BEN10...SUPER POWER BEN10...SUPER POWER BEN10...hehehe....
Tgk la gambar aku nih...hehehe.....
Me...As a Super Power Ben10







Cute x dia nih?? Mirza Nurjeha..anak sedaraku...

Tuesday, September 16, 2008

Ramadan n Mood Raya

Hello buddy...
Hari nih dah hari ke-16 umat islam berpuasa...
My Indian friend Sakthi pon puasa, x makan pon depan kami semua..thanks Sakthi 4 the respect...
Hehehe
Aku nih mood raya dah sket2 meresap dalam badan...
Mood keje mcm dah down...huhuhu
Nak2 plak layan lagu INDAHNYA BERAYA DI DESA - AZLINA AZIZ..Mau x ingat kampung..
Giler...Besok cuti Nuzul Quran...Aku mula nak bt keje gila...nak start packing...
Hehehe..... Jangan marah aaa.......


INDAHNYA BERAYA DI DESA

Wahai perantau-perantau di kota
Pulanglah ke desa berhari raya
Ayah serta bonda amat mengharapkan
Kepulangan mu di hari bahagia

Dalam kerinduan ayah dan bonda
Segala juadah disediakan
Mengharap pulangnya anak yang tersayang
Usah hampakan hati orang tua

Indahnya beraya di desa
Kaya dan miskin sama meraikan
Mengikut kemampuan diri-sendiri
Bergembira

Kunjung-mengunjung wajib amalkan
Bertukar juadah tanda berjiran
Sebuah desa bagaikan bersaudara
Oh seronoknya

Teruskan amalan desa di kota
Kunjungi jiran di hari raya
Kesibukan kerja bukannya alasan
Kita beraya selama sebulan


Thursday, September 11, 2008

Nostalgia

Sabtu lepas...dalam perjalanan ke rumah abang aku di Sg Buloh... Tetiba anak sedara aku Nurul mencadangkan satu perkara yang aku kira dah lama sepatutnya aku buat...
Ayat dia mcm nih...'jom pusing2 Shah Alam dulu sblm pg Giant...akak blom penah p Shah Alam...'
Apa lagi...masa tgh tunggu lampuisyarat hijau kt Batu 3, aku korner terus ke hala Stadium Shah Alam.. Hehehe
So hari tuh aku mengimbas balik la nostalgia lama.... emm
Sampai ke rumah sewa lama aku kt Sek. 11 aku round... Best.. Rumah aku kt Jalan Guli 11/1B tuh dah cantik...dah lawa....dulu masa aku duduk sana...buruk j...skrg x lagi...dah lawa...
Pusing2 kt masjid, area muzium...dan yang paling syahdu...aku pusing2 sampai UiTM...huhuhu...rinduuuuuuuuuuuu
Tkpe, insyaallah dgn izinNya, tahun depan aku bakal bergelar student balik... Insyaallah... Doakan aku ye.....
Sampai la ke stadium aku pusing2... Kt stadium baru ingat nak snap foto...sblm tuh dok mengimbas nostalgia j la....

Wajah2 aku di Stadium Shah Alam




Wednesday, September 10, 2008

My Lat’s Collection….

Ni ada sebahagian koleksi komik kesayangan aku….
Koleksi Kartun karya Datuk Lat....
Kelakar beb...kdg2 touching pon ya jugak...mungkin apa yang Lat lakarkan tuh imbasan kepada kehidupan aku masa kecik...mirip2 la......
Koleksi dia nih dah banyak kali reprint...aku antara org yg terlambat la nak dapatkan koleksi dia...nak bt mcm mana...dulu masa bende nih kuar... Aku kecik lg...mana ada duit nak beli bende2 gitu.......

Aku baru ada 10 koleksi....

i. Town Boy

ii. Better Lat Than never

iii. Budak Kampung

iv. Dr. Who

v. Lat With A Punch

vi. Kampung Boy Yesterday and Today

vii. Be Serious Lat

viii. Lat and His Lots Again

ix. Lat & Gang

x. The Portable Lat

p/s: Nanti kalau ada reprint new collection aku update lagi....

Monday, September 8, 2008

Si Kecik yang selalu over

Hai there...
Jumpa lagi.... Kali nih nak citer pasal anak sedara aku.... Dua org nih antara anak reramai anak buah aku...Anak akak aku... Stay kt Setiawangsa KL...
Si abang - AMIRUL ASYRAF... Si adik - NURAQILAH IZATI...
Mygod...si abang bole tahan lagi...kekadang j naik antu...si kecik kalu....jgn ckp... all the time...sabo j la..tension mak...Hp gua pantang dapat kt drg..mula la posing...tgk la kt bawah nih...malam2 pon jadik berposing....gua sabar j la...

Aksi2 terlampau dua beradik nih...bole sakit jiwa kalau dilayan...








Sesi Lawatan.....


Bakal Inspector Sahab...Insyaallah


Sabtu lepas, adik sepupu aku yg join POLIS dah bole dilawati.... hehehe
Sian dia.. mak ayah jauh, so aku nih sebagai antara cousin sister yang paling close pg le melawat dia...
Wah, x sangka la...bila dia datang k k pos pengawal, tempat kami lepak...kesian tgk dia
Sblm nih dia putih, cerah...handsome lagi...
Tp hari tuh...mcm jumpa org lain plak...Gelap terbakar kulitnya....sian..
Sblm pg sempat la aku beli sket juadah berbuka kt bazar ramada...ada murtabak..popia...soto ayam...rendang kerang...semua untuk dia....

Coming soon inspector sahab


Sesi posing sblm balik



Me n Sahriful


Nurul n Sahriful

Selsema, Sakit Tekak, Batuk


Cabaran betol puasa kali nih
Aku kene SAKIT TEKAK, SELSEMA n BATUK...
Sabar j la...dgn bantuan DEQUADIN n UBAT BATUK pon xde kesan...sabo j la....
Mujur hari nih sakit tekak dah kurang...aku menahan selsema n batuk j la....

Wednesday, September 3, 2008

SALAM RAMADHAN AL MUBARAK



Sedar x sedar, dah menjelma pon Ramadhan, bulan yang paling ditunggu2...
Bualn penuh dgn keimanan dan keinsafan...
Bulan untuk kita lebih muhasabah diri...menahan lapar dan dahaga, sekaligus kita turut sama merasai penderitaan yang dihadapi oleh sesetengah daripada penduduk dunia yang menghadapi masalah kebuluran....
SALAM RAMADHAN untuk semua.....

Nyam2... Makan...

Ske makan???
Ske makan kat Secret Recipe??
Emm one of my fav place untuk lepak.... Sempoi...
Nih menu yang paling aku ske kt sini...
SPAGETHI MEATBALL DENGAN APPLE KASTURI...
Kalau kek plak... For sure la BANANA COKLAT....Nyam2...sedapppp....

Secret Recipe.... One of my favourite place untuk lepak dgn kengkawan....


Apple Kasturi n Spagheti Meatball.....nyam2....best menu....

Happy Merdeka Day...

Selamat Hari Merdeka yang ke - 51....
Semoga kemerdekaan kita akan terus berkekalan...
Aku sempat tgk raptai penuh hari merdeka on da way nak ke SOGO pada Jumaat 29 Ogos 2008....
Enjoy the foto...




LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin