Thursday, August 28, 2008

Kalau Anda di Tempat Saya.....Mampu????

I was born on 1st January 1978.... On Sunday, 5.30am...
Means it was 30 years ago...
So long long time ago... I was born in Perak Darul Ridzuan...
Tp so sad to say, my mom meninggal masa i was 8 (masa tuh 13 Jan 1986).... A year after, my dad plak pegi tinggalkan i (20 Jan 1987)....
Sejak dari tuh.. jadila i anak yatim piatu...sedihnye....
I dibesarkan oleh akak2 ....maklumla anak bongsu dr 10 adik beradik...
semua belanje persekolahan ditanggung oleh abang aku (Abang Chat)...
Mujur ada dia, kalau x, xtau mana kami adik beradik terpelanting nak meneruskan hidup....
Sampai tingkatan 5, aku sambung persekolahan di asrama, konon nak concentrate study...sebenarnya dah rasa mcm susahkan akak aku, sbb tu aku setuju dgn cadangan drg suh pindah masuk asrama...
Lepas SPM, aku mula merantau...maksud aku...jadi kaum nomad...masa tunggu spm, aku bt liga..seminggu umah akak nih, seminggu umah akak tuh, seminggu lg umah akak yg lain plak....sampai result kuar....xde la bagus pon result...besa2 j...
Lepas SPM, sambung form6... Dok asrama lg....
Habis STP, sementara tunggu result aku dok dgn akak aku kt Tangjung Piandang... Keje kilang kejap kt Pt Buntar... Result STP kuar, result aku xde la baik sangat, besa2 j.... Tp yg sedih tuh, semua kengkawan sekelas aku dapat masuk u, kecuali aku... Masa tu terpk...bodoh sangat k aku nih???
A year after, aku mohon lg.... Disember 99, aku diterima masuk UiTM, bt Kursus Pengajian Maklumat. ... Kursus apa tuh? aku sendiri pon xtau... Dgn xtau apa, aku melangkah masuk u, lepas satu sem aku jalani kos tuh...ok la kot...aku mcm dah mula suka dgn apa yg aku study... mungkin ni la kot masa depan aku...dan dgn itu, bermula la hidup aku di Selangor/KL... sedar x sedar dah dekat 9 tahun dah...
Habis u....
Inilah kehidupan aku skrg...masih sendiri.....dgn kerja aku sekarang....kekadang tuh masih cuba mengingati memori aku dgn arwah mak n abah...wpun sebenarnya, memori tuh makin lost...aku dah xde kenangan dgn drg berdua....ingatan wajah drg pon makin luput dr ingatan...mujur ada kenangan dua keping gambar nih untuk aku....tu j yang ada....

Yg tengah tuh...yg cute n comel tuh...aku la tuh...hehehe


Nih gambar arwah Mak (Rajimah Hamsi) n Abah aku (Jakeria Aman)

Monday, August 18, 2008

Jenjalan Habis....

Hai there...
Salamat kok...
Hari nih rasa fresh.. best... Almaklumlah, dah bercuti dua hari...hehehe
Hujung minggu aku ada sket xtvt....
Sabtu p jenjalan dgn kawan me....
Ahad hari rehat untuk me
Sabtu....
Emmm...panjang betol langkah me...naik komuter ke Kl Sentral...then ambik LRT ke Taman Jaya...
Kawan me, Rohaida pick me n p bekfas kt Bangsar..McD j...
Lepas bekfas, gerak k Avenue K... Dengarnya gah bukan main..tapi mak aiii....kejinye...parking mcm hampeh, gelap gelita plak tuh...mujur kami berdua...
Dah la xde apa kt situ... Bosan, kami melintas ke KLCC plak.. Standard la KLCC, org punye la ramai... My frenz beli baju, me blom beli pape pon lg...
Dr KLCC, kami gerak ke Pavillion KL, dengar2nya tempatnya esklusif, dah sampai...ok la...
Not bad, barang2 pon xde la mahal sangat...standard kl j la... Bole la kalau nak pegi cuci mata atau nak shopping sekali.... My frenz beli handbag... me dah ternampak satu kasut kat Sembonia Butik... Lawa... Tapi bila pakai x selesa la plak.... Last2 beli sepasang kasut Carlo Rino, xde la mahal sangat.. 'harga patut j'... hehehe....


Makan kat Pavillion, bole tahan mahal.... Dringking water 500ml, RM2... Is it berbaloi??? Lu pikir la sendiri... hehehe...
Last sekali my frenz ajak melintas ke Star Hill Galery... dia nak usha handbag Louis Vutton (betul k aku eja nih???)... Alamak segannya nak masuk situ.. Me dgn tshirt n sandals j.. huahahaha.. segan tol...
Rasenye tu j la sekali me kesana.... Rasa mcm terhina j kalau me ke sana lg...huhuhu..... So Sabtu tuh dapat jugak la aku menghabiskan duit... beli itu ini....
Emmm... Cun x topi pink baru aku tuh...hehehe persediaan untuk holiday aku akan datang... Temanya... Pantai... sesuai x????

Friday, August 15, 2008

MTCP 2008

Semalam closing ceremony untuk Malaysian Technical Cooperation Programme (MTCP) 2008...
Banyak kenangan manis...tp x banyak gambar yg aku sempat snap...
Just a little bit...
Lama jugak la drg kt sini....3 minggu...
Aku x sempat join semua xtvt derang.... cuma sempat join drg masa pergi HOMESTAY kt PELEGONG, NEGERI SEMBILAN
Best jugak la kt sini...much2 better...Remember my kampung...
Sesi melawat kandang kambing..bersih giler ladang kambing drg...



Sesi merasa kuih baulu..nyam2....


Christina (Filipina), Jeeva (Sri Lanka), Rosemary (Sol Island) n Dessy Florita (Indon)


Mohamad(Qatar) layan karom dgn bebudak kampung

Wah...ramai dapat kawan baru masa MTCP nih berlangsung... Ada dr Gambia, Sri Lanka, Qatar, Syria, Cambodia, Thailand.... banyak aaa.....best dgn drg nih...Actually nih dha kali ke 4 ofis aku anjurkan kursus antarabangsa....
Mcm2 kerenah... Tp dalam ramai2... Aku agak close dgn peserta dr Syria nih... Baru 28thn...tp nampak mcm 36thn....hehehe
Ske2 j aku ngata dia ek... Namanya Bashar Daie.....

Me n Bashar...jgn gossip a...ni masa kenduri kawin kt umah org kampung kt Pelegong

Ada lagi foto kt Pelegong....
Nanti gue update lg ek....
Xde mood dah a nak upload....
Nanti2 la ek....
Daaa...........

Now I Realize



Happy and Sad....
Akhirnya aku mengerti...
Erti sebuah persahabatan..
Become a friend is much2 better then other...
Aku skrg lebih bijak menilai sesebuah perhubungan..
Lega sebab semuanya dah berakhir...
Lega x bermakna xde sudut hati yang terguris
Lega x bermakna xde sudut hati yang terluka...



Take it as a positive...
Looking for the positive side..
Pasti kamu akan melihat masih banyak yang perlu dilakukan daripada meratapi nasib diri sendiri ketika ini
X perlu berdendam, x perlu berdengki...
Diduga dengan kesakitan...Insyaallah xkan selamanya sakit...
Nun dihujung sana...ada sinar yang menanti...
Sejauh mana perjalanan menuju ke sinar tersebut.. Yang Atas lebih mengetahui..
Sebagai hambaNya, yang harus aku lakukan...cuma mengharunginya dgn kekuatan yang ada...
LIFE MUST GO ON...

Thursday, August 7, 2008

Spell From The Song??? Maybe Not.... Kebetulan j Kot.....

WARKAH -BAU-OST SINDARELA

Takkan lagi aku menunggu
kau hadir di dalam mimpi-mimpiku
puasku mengharapkan dirimu
seperti mereka yang punya cinta

Diriku tanpa dirimu
kau tempuhi penuh bahagia
diriku mahu kau tahu
pedih ini kau tak terasa

Warkahku mengharapkan dirimu
seperti yang aku kenali dulu
setiaku menantikan dirimu
seperti setianya terhadap diriku

Tapiku melepaskan mu
melangkah namun tak berdaya
terusku terus menunggu
cinta yang takkan pernah ada


AKU SINDARELA - ACOUSTIC VERSION - AMYLEA - OST SINDARELA

Dan bila hadirmu mengaburi hatiku
Meniti waktu mengisi saat kisah dongengku
Lakaran bahagiamu itu menjanjikan aku
Hanya akan selalu di dalam anganku

Sindarela
Hatiku diriku anganku
Hatiku diriku mimpiku
Sindarela

Sindarela
Hatiku diriku anganku
Hatiku diriku mimpiku
Sindarela......

lagu kt atas nih sesuai sangat dgn aku... mentang2 la aku suke citer sindarela.... jalan hidup aku pon x jauh beza dgn lagu kt atas tuh... tkpe life must go on... apa pun yg terjadi...dunia blom kiamat dan x bermakna berakhirnya sebuah kehidupan....
be cool an let it be HASNIDA.....this is not the end of the road... maybe....ur life is just started....
Maybe........

Tuesday, August 5, 2008

Another Boring Tuesday n My Mini Zoo





Bosannya...
Malam selasa nih adalah malam pertama aku tanpa DRAMA SINDARELA...bosan tol...kebetulan aku punye flat sbb blood donation blom habis...so aku tidurrrrrrr
X layan pon citer apa yang ganti Sindarela....
Emm...bosan tol la...
Emm me nak show u my Mini Zoo, bukan me yg bg gelaran...tp kengkawan yang bagi....Xde la banyak sangat binatang...ada Bee, Lion, Bear, Frog...Orang Utan... tu j...
Tgh pk nih, ingat nk kenakan charge untuk sape2 yg nak melawat my Mini Zoo..ok x???
hehehe

Social Responsible






Today...
My frenz n i decide to fullfill our social responsible...
Kami nak pg derma darah...UKM adakan program derma darah..
Blood Donation...
Hahahah...so many people takut dgn that word...
For me, xde hal lah...ok j....
nanti after balik dr Blood Donation, i update....
As i promise...
nie die kisah aku masa derma darah semalam...
sorry guys, konon2 nak update semalam... tapi apakan daya, semalam aku dah pitam lepas derma darah, yg best tuh sampai ke malam semalam, aku masih x ok...terketar2....sakit kepala, nak muntah..semua simptom PITAm masih menghantui aku...
Sebelum nih, masa aku menderma xde plak jadi seteruk nih..mmg la mcm nak pitam, tp xde la seteruk mcm semalam...semalam mmg aku failed...mcm serik nak menderma lg pon ada....seksanya....badan aku mcm x cukup oksigen...jalan sket dah penat...dah termengah2...huyoo...teruk tol semalam...sampai gambar pon x sempat nak shoot...sabar j la....
Gambar yg menyengih tuh...gambar sebelum Blood Donation...konon2 relax j la...x sangka plak nak 'tumbang' semalam....

Monday, August 4, 2008

Happy Birthday Abang Aqil...










Hello buddy...
Hujung minggu lepas, i went to my sister house at Sg. Buloh, need to celebrate my anak buah birthday.. Before that, g jenjalan dulu kt Giant, buy something untuk selebrate petang tuh...
Hehehe..Ada kek, KFC, coklat dll... Wah all of the things is to meningkatkan my kalori n lemak dalam badan.... But, becoz of Abang Aqil.. there's not a big deal... makan j... hehehe
After selebrate birthday aqil..apa lg..nyam2.. makan..... Ni birthday Aqil yg ke-5, dia oder dgn me, nak kek yg ada Spiderman kt atasnya... hehehe...
Malam pg hantar my bro in law to Komuter Stesyen Sg Buloh, he nak balik kpg coz got something to do.... After send my brother, we go to Econsave... beli barang sket...
Enjoy d foto.......

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin