Thursday, April 17, 2014

Part 1: Misi Menurunkan Berat Badan

Lama, JD senyap, jap timbul, lama tenggelam, timbul balik... Sebenarnya, ada misi yg JD usahakan. Nih nak share nih. Misi apa yer? Ok2, JD bgtau...

Misi menurunkan berat badan... Hahaha... Korang xpercaya? Yer betul, JD bermisi untuk menurunkan berat badan... Alahai, JD ni sebenarnya jenis yg senang sangat nak naik badan. Makan sikit jer, naiknye berganda2, stress makcik... Sebab tu la JD buat keputusan untuk turunkan sikit berat badan JD. Biar BMI nye normal... Itu je...

Bila mula? Apa hasilnya? Berapa berat masa mula2 misi? Ok, kita sambung nanti di Bahagian II.
Sabaq naaaa....

Edisi Kenapa

Assalamualaikum.

Kenapa blog ni lama x update?
Ada beberapa sebab. Antaranya:

1. Xde apa benda nak update. Ye la, JD bukan artis...
2. JD dah terminate internet broadband, so internet thru tablet agak susah nak update blog. Guna komputer office? No, mana boleh...
3. M.A.L.A.S. Penyakit nan satu nih, mmg xde ubat.... Hahaha...

Oke, will try to update, walaupun reader ,mg xdak, akan ku rajinkan diri juga demi mu blog ku... Hehehe

Monday, October 21, 2013

And I Feel Blessed

"And i feel blessed... Lets start our day with bismillah and smile with 1001 reasons!!!!"

Itu status JD pagi tadi... Masa baru sampai office.... Dugaan, around 9, ada officemate bgtau my tayar kereta pancit... Kesian...
Panik? Risau? Harus la...
Cepat2 pergi kedai, betulkan apa yang patut, mujur tayar x 100% pancit.. So, sempat la sampai kedai sebelum tayar rosak... Settle... Alhamdulillah...
So, memang JD rasa blessed hari nih... Dugaan kecil yg Allah bagi... Masih boleh tersenyum.... Alhamdulillah...


Mengelap Habuk...

Salam,
Prosesnya pada kali ini adalah mengelap habuk...
Pada yang tanya, kenapa lap habuk??
Owhhh...
Kene la lap habuk, sbb blog nih dah lama x update...
Bukan kata sawang, atok lagi dari sawang dah bertapak sampai xtau nak panggil apa...
OK, pasnih JD akan rajin..
Insyaallah...

"AKU YANG DULU BUKANLAH YANG SEKARANG, DULU KU MALAS UPDATE SEKARANG INSYAALLAH.. DULU2 KU SIBUK BUAT BENDA LAIN, SEKARANG AKU ADA MASA...."

Nota: JD sibuk melaksanakan sesuatu, penuh penumpuan kekdahnya... Buat apa??? Nanti2lah kita cerita... JD nak cari balik skill menulis blog mana yg ada.... Nanti update ek.... Daaaaaaaa

Tuesday, April 2, 2013

Misi Baru Bermula April 2013

Hello Kawan2...

Hai, lamanya x update... Kemalasan, kebizian...
JD update??? Wahhhh... Yer saya update....
Saja nak kembali menghangatkan suasana… Yeayyyy…
Dah masuk April.. Dah 3 bulan 2013 kita habiskan. Apa korang dah dapat utk tahun 2013 nih?? Suksek? Berjaya? Indah? Lara?
JD biasa2 aja…. 2013 berjalan smoothly. Ombak sikit2 tuh biasa la. Xde la sampai nak tsunami… Hehehe...

Eh, nak bgtau, cehhh, nak bgtau benda, sbb tu la update??? Saja tau… Hehehe
Bermula April, JD ada misi baru… Misi apa?? Nanti2 dah berhasil baru bgtau… Now xbole bgtau lg, kalau xde hasil nnti… Malu JD tau….
Nih JD bg clue sikit… Hehehe


Saturday, December 22, 2012

22 12 2012

X lama dah... Tinggal 9 hari je lagi... 2012 bakal melabuhkan tirainya...
Jom sama2 kita fikirkan:

Apa sumbangan kita untuk agama, bangsa, negara dan yang paling utama untuk diri kita sendiri sepanjang 2012...
Jom kita sama2 fikirkan...


Nota JD: Lagi 9 hari jugak, saya akan celebrate my bday!!!!!!!

Sunday, December 16, 2012

Selamanya... Harimau Malaya

Berakhir sudah saingan Skuad Malaysia aka Harimau Malaya dalam persaingan AFF SUZUKI Cup 2012...
Perjuangan Harimau Malaya terhenti sehingga Separuh akhir sahaja...
Sebelum saingan AFF Suzuki 2012 bermula, HM teruk dikritik... Kesian drg... Tapi masa tu mmg skuad kebangsaan tengah goyah... Bayangkan, semua friendly match sblm saingan AFF bermula, kebanyakkannya x memihak pada skuad HM...
Dan, bila pentas AFF SUZUKI bermula, perlawanan pertama memberi tamparan hebat kepada Skuad HM... Tewas dengan Singapura 3-0... Teruk HM kene kritik...
Tapi, HM bangkit untuk perlawanan berikutnya dengan menewaskan Laos 4-1 dan kemudiannya menewaskan musuh tradisi Indonesia dengan jaringan 2-0... Melangkah ke Separuh Akhir menentang Thailand, perlawanan di Bukit Jalil hanya menyaksikan malaysia seri 1-1 dan perlawan timbal balik di Bangkok, Malaysia kecundang 2-0 dengan penuh tragis dengan seorang pemain Malaysia di buang padang dan mutu pengadilan dan keadaan padang yang sangat TERUK!!!

Apa pun keputusannya... JD sentiasa berdiri terguh menyokong Skuad Harimau Malaya!!!



Semestinya, ini hero pujaan JD dalam Skuad Harimau Malaya!!!!

SELAMANYA, HARIMAU MALAYA!!!

Saturday, October 6, 2012

Karena Ku Cinta Kau

Jika ada yang bilang ku lupa kau
Jangan kau dengar
Jika ada yang bilang ku tak setia
Jangan kau dengar
Banyak cinta yang datang mendekat
Ku menolak
Semua itu karena ku cinta kau

Jika ada yang bilang ku tak baik
Jangan kau dengar
Jika ada yang bilang ku berubah
Jangan kau dengar
Banyak cinta yang datang mendekat
Ku menolak
Semua itu karena ku cinta kau

Saat kau ingat aku ku ingat kau
Saat kau rindu aku juga rasa
Ku tahu kau s'lalu ingin denganku
Ku lakukan yang terbaik
Yang bisa ku lakukan
Tuhan yang tahu ku cinta kau

Jika kau tak percaya padaku
Sakitnya aku
Jika lebih dengar mereka
Sedih hatiku
Banyak cinta yang datang mendekat
Ku menolak
Semua itu karena ku cinta kau.. kau..

Saat kau ingat aku ku ingat kau
Saat kau rindu aku juga rasa
Ku tahu kau s'lalu ingin denganku
Ku lakukan yang terbaik
Yang bisa ku lakukan
Tuhan yang tahu ku cinta kau

Saat kau ingat aku ku ingat kau
Saat kau rindu aku juga rasa
Ku tahu kau slalu ingin denganku
Kau tahu ku juga ingin denganmu
Ku tahu kau s'lalu ingin denganku
Ku lakukan yang terbaik
Yang bisa ku lakukan
Tuhan yang tahu ku cinta kau 



p/s: Lagu nih ada versi lelaki nyanyi jugak, cover by Once Mekel, x Dewa tuh... Pun sedap lagunya.... Suweeettttt sangat2....

Entry Tudung Cik JD

Salam...
Fuh.. Fuh.. Fuh... Banyaknya habuk.. Hehehe..
Biasala kan, menulis tuh perlu ada mood dan kerajinan. Nak buat mcm mana, mood malas je yang banyak... Hehehe...

Hai all... Errr, ada ;agi ke yg singgah sini sbb lama dah x menulis??? Huhuhu... Harap2 masih ada yg sudi singgah...

Kali nih nak tulis pasal fesyen bertudung... Hehehe.... Lepas Aidilfitri, JD melalui fasa2 revolusi bertudung... Sblm nih JD bertudung bawal or spesis2 Ariani jer kan... Balik dr Aidilfitri hari tuh, Jd memulakan revolusi bertudung.. Udah jadi pesen lain.... Sula plak tgk muka sendiri dalam versi bertudung yang baru...

Layannnn...






Friday, July 13, 2012

A Nite with Faizal Tahir

Fuh3.. Banyaknya habuk... Rumah sapa la nih... Fuh3...

X kisah la cerita nih basi ke tak.. JD nak tulis jugak.. Nak cerita jugak... Hehehe
Lama kan JD x ada entry baru.. Sorry la, JD sebenarnya mcm kesuntukan masa.. sejak JD masuk keje balik nih, blog mmg mcm berabuk j... Ok2, back to basic...

Ceritanya, 1 Julai lepas, JD rasa itu antara hari yg paling best untuk JD... Hehehe... Mana x bestnya... JD dapat sekali lagi pergi menonton showcase BINTANG KEGEMARAN JD iaitu - FAIZAL TAHIR... Kali nih showcase FT berlangsung kt KL Lives, Jalan Sultan Ismail.... Suasana kt sana JAUH la lagi best drpada HRC yg sgt cramped dan penuh dengan asap rokok... Tp kt KL Lives nih, sape nak smoking... SILA KELUAR DR ARENA!!! Hahaha... Suka3...

Perginya JD ke sana dah sah2 la dengan rakan JD yg jugak die-hard fan FT.. Si Pya.... Dan malam tuh kami dihiburkan oleh lagu2 FT... Tapi keisan FT, dia x berapa nak sihat that nite... Dan... Yang paling bermakna... JD berjaya face to face kt belakang pentas dengan bintang kesayangan JD tuh... Lalala.... best... Terjumpa jugak kawan yg kenal masa kt HRC dulu - Si Leen Hassan... Kire kami bertiga neh, die-hard fan FT ler kekdahnya.... 








Saturday, June 23, 2012

EURO 2012

EURO 2012 kembali lagi...
Anda sudah punya pilihan sendiri?
Pasukan mana??

JD musim EURO kali nih x berapa nak update sangat la... Kesihatan x mengizinkan sangat.. jadinya xde harapan la nak berjaga pagi..
Lagipun, EURO kali nih berlangsung, JD dah mula bekerja balik... Nak keje xboleh la nak berjaga sampai awal pagi...
Lain la zaman WORLD CUP 2010 dulu... Wallah sbb time tuh JD tengah cuti belajar, haruslah banyak masa untuk bersengkang mata menonton bola!!!
Lagipun, zaman2 WORLD CUP dulu ada yang sudi meneman JD walaupun hanya thru sms or call... Musim EURO nih JD dah xde geng la...
Apa pun, TEAM PILIHAN JD adalah GERMANY!!!



Wednesday, June 6, 2012

Journey to D Palace

Memandangkan skrg cuti sekolah, apa xtvt korang???
JD yg bujang nih biasa la, kerje j mcm biasa, x ambik cuti pon... Bagi laluan pada kawan2 yang dah berkeluarga...
Well, JD ada jugak nyibuk2... Bawak anak sedara JD jalan2.... Kemana???
Ke Istana Negara yang lama... Bukan yang baru yer.... Idoklah JD nih berketurunan RAJA dan BERKELAYAKAN nak masuk istana baru tuh...
Jadinya, JD beserta kakak n anak sedara JD, masuk j istana lama....
Hehehe....
Enjoy d foto ya!!!!







Tuesday, May 22, 2012

Pembinaan Blog..

Bengkel Penyediaan Media Sosial....
Hello there....
JD now sedang dan masih menjalani course seperti yang disebut diatas....
Tgk la kt bawah nih....
How bz all my friend sedang membina blog masing2...
Good luck to all u u guys!!!!


Jom Bersosial.. Ahaha

Hello guys...
Hari nih nak update sket j.... JD hari nih sejak semalam sebenarnya sedang berkursus... Tajuk kursusnya adalah BENGKEL PENYEDIAAN MEDIA SOSIAL...
Isi kandungannya adalah mengenai isu2 dan penyediaan media sosial.. Korang tau apa tuh Media Sosial????
JD pun kabur2 cerah j dengan media sosial nih...
Tapi yang JD tau, ianya melibatkan media baru seperti FB, Twitter n Blog... JD sudah ada blog, twitter n FB.. Just update j la mana yg perlu....
Hehehe

p/s: Kursus kali nih dikendalikan oleh Skali.Net company.......




Friday, May 11, 2012

Get 2 Gym

Kalau tadi JD berkisah pasal Rumah Bakti Al-Kausar, kali nih JD nak share satu lagi xtvt tak berfaedah yang JD buat utk hilangkan mood JD yg bosan kt rumah... Sblm nih aktiviti JD once habis j waktu opis adalah balik ke rumah n terus masuk sarang... Bosan kan??
Jadinya bila rakan sepejabat JD ajak join masuk kelas aerobik, JD apa lagi... Layankan ajer... Hehehe

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin